Aranızda böyle değişik takıntıları olan var mı ?

Zamanız bol takacak dert edecek yer arıyorsunuz, kafanız farklı şeylerle meşgul ediniz.
Valla günde 8 saat çalışıyorum . İşimde bir sürü insanın sorumluluğu üzerimde , bi iş yerinde sorumluyum ve aşırı stres altındayım . yani boş bi insan değilim yani hiç hiç zamanım yok aslında . Ev kadını olsaydım size hak verirdim =)

Bende de var takıntılarım ama temizlikle ilgili bir doktora gidin takıntı rahatsızlılığın adı obsesif kompulsif bozukluk kısaca okb ben onunla yaşıyorum bu takıntılarınız yeni mi başladı?

okb başlangıcı olabilir doktora gitmeni öneririm canım
daha ileri takıntıların başlamadan bi görün
bende de benzeri vardı çok şükür atlattım sayılır..

Ben kıyafeti başıma birşey gelecek diye değil de o dönemi/ olayı hatırlatıyor diye giymiyorum. Zihnimde bağdaştırıyorum sanırım.

Obsesif kompulsif bozukluğunuz var gibi, psikiyatra gitmenizi öneririm

Sizi asiri rahatsiz ediyorsa bir doktara gidin..
Ama bu sadece ara sira gelip geçici oluyorsa dert etmeyin..
Benimde bir sürü takintilarim.
Temizlik düzen konusunda..
Ama bazenn of bosver deyip umursamiyorum..
.

senin ki takıntı değil canım psikolojik savaş :) benim takıntım da vardır ... mesela yıllatdır gelip gittiğim iş yolunda bile okumadığım tabela yoktur ... hergün sabah akşam okurum o tabelaları ... sadece o yol değil gittiğim bütün yollatda okurum tabela :) kurtulamadım bundan ama şikayetçi değilim hiç kaybolmamışımdır :)

Merhaba arkadaşlar .
Ben yakında 24 yaşına girecek olan bekar ve çalışan bi genç kızım . Benim özellikle son zamanlarda bazı takıntılarım başladı . Başta önemsemedim ama kafam yoruluyor artık düşünmekten . Örnek verecek olursam mesela ben bi gün beyaz kazağımla işe gittim ve o gün moralimi bozacak bişey oldu . Sonra bi daha o kazağı giymiyorum ve giyersemde o gün sürekli kendi kendimi üzüyorum bugün kesin başıma bişeyler gelecek diye.
Mesela diş fırçalamamda bile belli bi süre belirledim ondan az sürede fırçalarsam tekrar fırçalıyorum ikinciye.
Yüzümü 3 kez yıkamazsam yine başıma kötü şeyler gelecek gibi düşünceler .
O gün bitene kadar binbir düşünce geçiyor aklımdan bu yüzden bazen dalgın oluyorum =(
Bu ve buna benzer onlarca düşüncem var artık kafam ağrıyor ve uzaklaşamıyorum bu düşüncelerden .
Belki aranızda bu durumu yaşayıp aşanlar vardır ?

bende de aynısı var. Örneğin dediğiniz gibi bir kıyafeti giydigimde kötü bir şey yaşamışsam onu bir daha asla önemli günlerde giymem, tekrar kötü bir şey olacakmış gibi hissedip bunu riske atmam. ayrica bazı sayılara- 4,8,16- takıntım vardır ve bir şey yapacaksam/ alacaksam bu sayıda olmasına özen gösteririm, sanki öyle olması daha iyi sonuç verecekmis gibi. ben de düşündüm ocd gibi bir şey mi diye ama rahatsız edici gelmiyor o kadar, alıştım gibi bir şey.

Zamaninda benimde boyle ufak tefek takintilarim olurdu onemsemedim gecer dedim ama yanilmisim cunku takintilarim artik hastaliga donusur dereceye geldi ve okbyim galiba diye dusunur oldum :( ben mesela en basititinden ornek vereyim cumlelerin icindeki harfleri sayma takintim vardi evet komik gelebilir ancak bu yorucu bisey sanki saymassam rahat edemiyorum gibi vsvs bu tarz seyler hafife almamak gerekiyo

evt bende de var mesela sınava giriyorum dyelm o gün üstümde ne varsa o sınavda yüksek alıyorsam başka sınavda da o giysiyi yda takıyı takıyorum :) dolabımdaki askılar aynı yöne bakıyor :) sınavda işaretler aynı yöne bakmıyorsa düşün alacak gibi hssedyrm silip tekrar işaretliyorum :)

Merhaba arkadaşlar .
Ben yakında 24 yaşına girecek olan bekar ve çalışan bi genç kızım . Benim özellikle son zamanlarda bazı takıntılarım başladı . Başta önemsemedim ama kafam yoruluyor artık düşünmekten . Örnek verecek olursam mesela ben bi gün beyaz kazağımla işe gittim ve o gün moralimi bozacak bişey oldu . Sonra bi daha o kazağı giymiyorum ve giyersemde o gün sürekli kendi kendimi üzüyorum bugün kesin başıma bişeyler gelecek diye.
Mesela diş fırçalamamda bile belli bi süre belirledim ondan az sürede fırçalarsam tekrar fırçalıyorum ikinciye.
O gün bitene kadar binbir düşünce geçiyor aklımdan bu yüzden bazen dalgın oluyorum =(
Bu ve buna benzer onlarca düşüncem var artık kafam ağrıyor ve uzaklaşamıyorum bu düşüncelerden .

Esya degilde mesela arada bende kendi kendime yapiyorum dis fircalama örnegi gibi misal gecen gün meyve suyu iciyodum ictim bardagi masanin üzerine koydum azicik kalmis bardakta kendi kendime yok onu icmessem kötü bsey olur diye aklima sacma sacma gtirip dönüp ictim bunn gbi cok ypiyorum sacma ama takinti iste :))

Merhaba arkadaşlar .
Bende çalışırken sabah servisi kaçırınca kesin bütün gün kötü geçecek takıntısı vardı. Sayılara takıntım vardı. Bir dönem aklıma düşer bir eşikten 3 kere girer çıkardım. Bir çok şeyi 3 kere tekrarkardım . Ama şimdi yok. Kafaya takı cak gerçek sorunlarım var sanırım angarya fazla geliyor :) bide sınavlar da uğurlu kalemim olurdu

Benim de mavi kıyafet, mavi gözlü insan ın beni takdir etmesi çok korkuyorum
Ama sizin ki saplantı oluyor birşey olur anlarım da siz birçok şeyr takıyorsunuz bence siz yardım alın ya da korkularının üstüne gidin

Back
X