• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aranızda mucize yaşayan var mı ya da mucizelere inanan?

Evlendikten iki yıl sonra bebek istedik.Yapılan tetkiklerde benim tüplerimin ikisinin de kapalı,eşiminde sperm sorunu olduğunu öğrendik.Bundan tam bir yıl sonra, ben artık boşverip 'aman ne yapayım herkesin çocuğu olmak zorunda değil ya'dediğim anda hamile olduğumu öğrendim.Doğum yaptığımda doktorlar oğlumdan mucize bebek diye söz ediyorlardı.Şimdi kocaman sekiz yaşında bir mucizem var.Allah a binlerce şükür ediyorum bana bu mucizeyi yaşattığı için.

rabbim ol derse olmayacak hiç bir şey yok... yoktan var eden rabbimin olduramayacağı hiç bir şey yok...

belki mucize diyebilecek o kadar çok şey var ki hayatta sana göre ufak bişi benim mucizemdir ...

mucize yaşadım çok yaşadım ama benim hayatta yaşayıp öğrendiğim en büyük şey....

benim olmadı diye üzülüp ağladığım şeylerin aslında olduğunda beni daha çok üzeceğini bazende oldu diye çok sevindiğim şeylerin aslında beni ne kadar üzdüğünü gördüm...

bu nedenle hayat felsefem şudur '' sizin hayır gördükleriniz de şer şer gördükleriniz de hayır vardır ''.bunu düstur edinirsen o kadar az üzülüyorsun ki inanamazsın...

Ben şimdi hiç mucizem olmadı dicem
ama haksızlık etmiş olucam biliyorum
tamam hala bir yuva kuramadım belkı ama vardır bunda da bir hayır diyorum..
Benim mucizem ailem hatta annemmmmmmm
ve bundan dolayı o kadar şanslıyım ki:)))))
hergün şükrediyorum beni bu kadar çok iyi bilen,anlayan ve seven bir annem olduğuna...
Allah bana onun acısını göstermesin:(((

kızlar biraz yıpratıcı bir dönemin içindeyim iyi olmaya çalışıyorum,umut etmeye çalışıyorum ve iyi düşünmeye..
ama merak ettiğim bişey var.gerçekten bi mucize yaşadınız mı?olmayacak dediğiniz mümkün görünmeyen ama olan?
gerçekten bunu deneyimleyen var mı hakikaten ihtiyacım var:16:

ben 12-13 yaşlarındayken doktor anneme karaciğerindeki özel bir durumdan dolayı çok yaşamaz dedi. gezdirmediğimiz hastane doktor kalmadı. geceleri annemin kardeşim ve benim başucumda ağladığını görürdüm hep.Allahım yavrularımı ellere bırakma diye çok üzüldü. çocukça kelimelerimizle onun için çok dua ettik kardeşimle. Allaha sığınmaktan başka çaremiz kalmamıştı artık. ve Rabbim onu bize bağışladı. 32 yaşındayım Annem hala bizimle. ün. den mezun olduğumuzu. evliliğimi. mutluluğumuzu. oğluşunun doktorasını hepsini yaşadı şükür. şimdi torununa hazırlık yapıyo:)) duyduğunda biraz ağladı ama mutluluktan:)
biz gerçek bir mucize yaşadık. sorun ne olursa olsun biliyoruz artık Allah tan başka sığınacak yok. Herşey ondan.

Rabbim iste vereyim demiş.
Hayırlısını isteyin verecektir.
Her gün güneşin doğuşu bile mucize değil mi

o kadar kötü bir ruh halindeydim ki tek istedigim bir iş bulup ortamdan uzaklaşmaktı...
tüm umutlarım tükenmişken istanbulun ortasında metroda en son ktü gördügüm arkadaşıma rastladım...
en tuhafı ben agzımı acmadan benim çalıştıgım şirketimde iş var çalışırmısın senin mesleginde birine acil itiyacımız var dedi..1 hafta sonra başladım...
5 yıldır aynı şirketteyim...
çok şey değişti hayatımda(yaşadıgım şehir,eşim)ama işim hala aynı bence mucize düşündügümde imkansız geliyor...

büyük bir kazaydı ,
4 kişilerdi ,
biri ölmüştü ,
onun üzerine de gazete kağıtları örtmüşlerdi öldü diye ,
ama yaşıyordu ,sağlık ekipleri gelince anlaşıldı,
beni yanına yaklaştırmadılar o öldü dediler,

............evet orada yatan ,öldü denilen, benim 7 yıllık eşimdi ,nefesim-aşkımdı ,hayat arkadaşımdı ,prensesimizin babasıydı ,benim için en büyük mucize o arabadan sağ çıkmasıydı .............

benim zor bi hayatım oldu,
yıldım kimi zaman.
ve ben çok sevdim masalları.çocukken annemin anlattığı hani, anneannemin anlattığı gerçek mucize hikayelerini...
sonu hep iyi biteninden.
mucizeler olurdu hep
sorardım anneanneme neden biz yaşamıyoruz derdim
ve döner derdi ki
bakmayı bilmezsen göremezsin
bilirdim çok şeyler görmüştü o gözler öyle bilgece bakardı çünkü ve yalan söylemezdi sonuçta.
yıllarca aradım.baktım...
ben mi göremiyorum kızlar?

hep umut ettim umudum oldu bekledigim mucize..sonra hayal kurdum ruyalarima tasidim ruyam oldu bekledigim mucize..sanirim aynis eyden bahsediyoruz..cokkk yildim cok mucadele ettim...ah ah icimi bir acsam neler var neler..insallah o mucize dileyen herkesi ve benide bulur arkadasim...

ben 12-13 yaşlarındayken doktor anneme karaciğerindeki özel bir durumdan dolayı çok yaşamaz dedi. gezdirmediğimiz hastane doktor kalmadı. geceleri annemin kardeşim ve benim başucumda ağladığını görürdüm hep.Allahım yavrularımı ellere bırakma diye çok üzüldü. çocukça kelimelerimizle onun için çok dua ettik kardeşimle. Allaha sığınmaktan başka çaremiz kalmamıştı artık. ve Rabbim onu bize bağışladı. 32 yaşındayım Annem hala bizimle. ün. den mezun olduğumuzu. evliliğimi. mutluluğumuzu. oğluşunun doktorasını hepsini yaşadı şükür. şimdi torununa hazırlık yapıyo:)) duyduğunda biraz ağladı ama mutluluktan:)
biz gerçek bir mucize yaşadık. sorun ne olursa olsun biliyoruz artık Allah tan başka sığınacak yok. Herşey ondan.

Sizin yıllar önce yaşadığınız mucizenin şuan annemde gerçeklemesi için her an dua ediyorum...Aceba yıllar sonra ben de sizin gibi yazabilecekmiyim...Dua edince olacağına inanıyorum canı gönülden ama annemi kaybetme korkusu nefes aldırmıyor bir taraftan da:(

Mucizelere inanıyorum, her zaman inandım.
Umut etmekten hiçbir zaman vazgeçmedim.
En karanlık gecede bile parlayan bir yıldız vardır, sözünü düstur edindim.
Olmayacak dualara amin dedim, oldular.
Elbette çok uğraştım emek verdim, sabrettim.
Ama vazgeçmedim.
Çünkü vazgeçersen,kaybedersin.
Mezun oldum, iki ay içinde hayalini kurduğum iş ansızın oldu.
Asla ailem müsade etmez dediğim ilişkim mutlu nihayete sorunsuz kavuştu.
Şu anda türlü sorunlarım var bazen çok dert ediyorum.
Sonra oturup sadece şükrediyorum.
Her şey olacağına varsa da iyi düşünmekten vazgeçmeyin.
Hani bazen dalga geçeriz ya pozitif enerji, aura falan, onların da etkisi olduğunu düşünüyorum.
Tabii her şeyden önce gelmişe de geleceğe de koşulsuz kabulde bulunup Allah'a sığınmakta fayda var.

mucize diye birsey yok bence
her zaman iyi seyler düsün pozitif ol
yasamdan zevk al yeter bence
mutlugun anahtari bu
zayiflar sürekli sikayet eder ..

Son düzenleme:
benim beklediğim mucizelerim de olsun artık madem oluyo madem var benimkilerde olsun...
ne yazıkki hiç burdakiler kadar sabırlı yazamicam zaten sabretsemde zaman geçiyo böle kendimi yırtsamda...
nasıl durabilirim ki siz nasıl yapıyorsunuz.bende allha ve verdiklerine inanıyorum ama içimden gecenlere engel olamıyorum bazen çok sakin şükür diyorum
ama oluyo işti kopacagı zaman fırtınalara engel olamıyorum. halbuki küçücük bi şey olunca bile öyle ümitlenebiliyorum ki... sonra tabi yine hüsran...
bazen neden bukadar zor oluyo herşey öyle sıradan ki beklediğim mucize ama neden olmuyo...
sadece bi düzen hayatımda bi düzen...zamanı ne zaman ?
hep daha kötüsü olabilirdi şükür şükür demek değildi ohh ne güzel oldu şükür çok şükür demek istiyorum
ve kendimden korkmaya başladım mutluluğunu gördüğüm herkesi kıskanmaya başladım...
benim canla başla mücadele verdiğim şeyi milletin kolayca kucağına geldiğini gördüğümde dahada kötü fesat biri olmaya başladım sanırım.
kendimi sevmemeye başladım

Doğru duruşun, dürüstlüğün karşılığını Rabbim hep verir,
benim hayatımda da hep böyle olmuştur.
En zor zamanlarımda dürüst davrandığım için,
hiç aklımın almadığı şeyler yaşamışımdır, şükür.
Yoksa mucize diye birşey yok bence, sizin duruşunuzun karşılığı var,
sizin bakışınızın karşılığı var.

benim beklediğim mucizelerim de olsun artık madem oluyo madem var benimkilerde olsun...
ne yazıkki hiç burdakiler kadar sabırlı yazamicam zaten sabretsemde zaman geçiyo böle kendimi yırtsamda...
nasıl durabilirim ki siz nasıl yapıyorsunuz.bende allha ve verdiklerine inanıyorum ama içimden gecenlere engel olamıyorum bazen çok sakin şükür diyorum
ama oluyo işti kopacagı zaman fırtınalara engel olamıyorum. halbuki küçücük bi şey olunca bile öyle ümitlenebiliyorum ki... sonra tabi yine hüsran...
bazen neden bukadar zor oluyo herşey öyle sıradan ki beklediğim mucize ama neden olmuyo...
sadece bi düzen hayatımda bi düzen...zamanı ne zaman ?
hep daha kötüsü olabilirdi şükür şükür demek değildi ohh ne güzel oldu şükür çok şükür demek istiyorum
ve kendimden korkmaya başladım mutluluğunu gördüğüm herkesi kıskanmaya başladım...
benim canla başla mücadele verdiğim şeyi milletin kolayca kucağına geldiğini gördüğümde dahada kötü fesat biri olmaya başladım sanırım.
kendimi sevmemeye başladım

Bence biraz inancını sorgula, çünkü duyduğun hüsran inançtaki şartlanmadan geliyor. İstediğimi verirse çok şükür, vermezse üzülmek yok diyeceksin kendine. Allah eğer o istediğin şeyi vermiyorsa, bir bildiği vardır ya da doğru bir zamanı. Umutsuzluğa kapılma, bu dünyaya geldiysen ait olacağın bir düzen mutlaka var, içini ferah tut.

Back
X