• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aranızda mucize yaşayan var mı ya da mucizelere inanan?

Mucizelere inanmayanlar ve hala mucize bekleyenler.. sizlere birkaç tane mucize söyleyeceğim.. artık gerisi size kalmış..

• her sabah güneşin doğması ve her akşam batması bir mucize..
  • ölümün arkadaşı olan ve yarı ölüm olarak adlandırılan uykudan her sabah uyanıyor olabilmek bir mucize..
  • yürüyor olabilmek, tat alabilmek, duyabilmek, görebilmek, hissedebilmek vs. birer mucize..
  • körkaranlık bir yerde yani anne karnında bebeğin yaratılması bir mucize..
  • düşünebilmek bir mucize..
  • hergün nefes alıyor olabilmek bir mucize
  • ama bence en önemlisi hayvan olarak değilde İNSAN olarak yaratılmamız bir mucize..
merak ediyorum acaba hergün güneş batıdan doğmayıp doğudan batmadığı için mi güneşte bir mucize göremiyoruz..
yada hergün uyanabildiğimiz ve nefes alabildiğimiz için mi bunların mucize olduğunu unutuyoruz..!!

quote_icon.png
yasemin1989 kullanıcısından alıntı

bence mucize yaradanın takdirine kalmış bir durumdur.5 senelik evliyim hergün bebeğim olsun diye yalvarıyorum yakarıyorum.olmayınca olmuyor işte.her ay mucize denen olay benide bulsun diye dua ediyorum ama her ay dibe batıyorum :50:

Yasemin1989; sana bir misal vereceğim..
"Hasta bir çocuk hekime seslenir: Ya hekim..
Hekim: Buyur. der
Çocuk: şu ilacı bana ver. der..
Hekim, ya çocuğun istediğin aynen verir. Ya daha güzelini verir.. Veyahut ona zararlı olacağını bilir hiç vermez.."

şimdi yasemincim eğer evlat senin hakkında hayırlıysa Cenab-ı Hak sana bunu zaten ihsan ederdi.. ama sakın sakın Allah duama cevap vermiyor diye düşünme.. yukarda verdiğim örneği oku.. Düşün ki sen hasta çocuksun.. hekim de Allah.. Sen Ya Rab! deyince Allah; Buyur Kulum demez mi.??

benim teyzemde aynı senin gibi hep çocuğun olsun diye uğraştı.. çikolata kisti var onda.. ve çocuğu olma ihtimali neredeyse hiç yok. ve aynı zamanda Romatizma hastası.. hamile kalsa kesinlikle ayakta duramaz.. bütün bunlara rağmen hep uğraşmış.. önceki sayfalarda bir arkadaşımızın yazdığı gibi hamile olan insanlardan hep kaçmış.. en sonunda çocuk sahibi olmasının onun hakkında hayırlı olmayacağını anlamış.. daha sonrada Allah ona yeğenleriyle öyle bir evlat sevgisi tattırdı ki çocuğu olmadığına şükretti.. babam vefat ettikten sonra annem psikolojik olarak rahatsızlandı ve bizimle ilgilenemedi. ve bizimle teyzem ilgilendi kendi evladı gibi yedirip içirdi, giydirip süsledi.. ben evlendim ama kız kardeşim ve oğlan kardeşim hala teyzemin yanında.. Şimdi soruyorum sana eğer teyzemin çocuğu olsaydı bizimle böyle ilgilenebilirmiydi?

Unutmayalım ki; Her şer de bir hayır, her hayırda bir şer vardır..

Son düzenleme:
Benim bir mucizem daha var; annemle babam boşandığında ben babamda kaldım. Annemi ve kardeşlerimi tam 8 yıl hiç görmedim, 6 yaşındaydım o zaman. Hepsini özlerdim de ablama bir ayrı yanardı içim, sokakta düşsem ablacım diye ağlardım. Her gece uyumadan önce Allah'ım bana ablamı ver diye dua ederdim. Hiç vazgeçmedim duadan ama yıllar geçmişti o zaman yaşımda küçük, umudumu kesmiştim. Sonra annemin yanına geçtim, ablam evlenmişti, sorunlu bir evliliği vardı, bir minik kızı vardı, bir bayram günü yine kavga dövüş bize geldiler, 16 yaşındayım o zaman, arka bahçede oturdum ve içimden dedim ki ; Allah'ım ablamı bana neden vermiyorsun, ben onu hiç incitmem. Çok şey oldu zaman geçti, yılları tükettik. 7 yıldır ablamla birlikte yaşıyorum. Artık bizim evimiz, bizim yuvamız, bizim kızımız var. Hiç yoktu hesapta böyle bir şey, annem asla izin vermezdi ayrı eve çıkmamıza ama bir gün pat diye, hadi kurun evinizi dedi.

Anladım ki dualarımın hayırlı zamanı o gündü, doğru zaman oydu ve öyle oldu , şükürler olsun Rabbime.

benim eşim benim için gerçekten mucizeydi.erkek arkadşımdan ayrılmıştım hayat berbat gidiyordu her şey tersine döndü demiştim bir yıl böyle devam etti işkence gibi bir yıldı anlayacağın.okulun bitmesine iki ay kala eşim beni faceden eklemiş ama biz ilköğretim ve liseden de arkadaştık ben o zaman biraz hoşlanıyordum ondan ama o pek ilgilenmiyordu benle bende çok üstüne gitmemiştim.tabi daha önceki tanıştığımız için kabul ettim arkadaşlık isteğini ve konuşmaya başladık havadan sudan derken evlilik meselesine geldi konu doğru kızı bulamıyorum falan dedi bende etkilenmiştim ondan bi anda ne olduğunu anlamadığım şekilde kafamdan geçenleri yazmaya başladım sen benimle evleneceksin falan demeye başladım tabi benim ki korktu:)))sonra numaramı aldı bende onun no aldım konuşmaya başladık derken anlaşamadık çok zıttık ama ben inadım ya zaten çok kötü de bir yıl geçirmişim neyse ben bırakmadım peşini ama hiç yüz vermiyor olmaz falan diyor ya öyle mi dedim tamam aramıyorum seni dedim ve aramadım bi baktım iki gün sonra benim ki aramaya başlamış arayıp duruyor konuşuyoruz saatlerce derken arkadaş olduk.bi gün yine oturuyoruz kuzenlerle kahve içtik bi yengemiz fala bakıyordu sııra bana geldi dedi ki çok uzaktan biri gelecek sana aşkını itiiraf edeceksin çok zaman geçmeden de evleneceksiniz dedi güldüm tabi kim ki bu beyaz atlı prens falan diye dalga geçtik.Aklıma kimse gelmiyordu bende benim inatçıyı aradım açmadı teli bende kapattım uyudum.sabah beni aradı ben memlekete izne geldim napıyon nasılsın dedi falan buluşalım dedik ve buluştuk .Sonrası mı anlamdığımız şekilde eşık olduk hemde çok fazla ve nişanlandık şimdi de evliyiz iyiki evlenmişim iyi ki inatlaşmışım .Eşim benim mucizemdi en umutsuz anımda çıktı karşıma

benim de bir mucizem var... üç yıldır atama bekliyordum hatta artık olmayacak diye bu sene sınava bile girmedim benim en büyük hayalim öğretmen olmaktı ama yüksek puanlar almama rağmen atanamıyordum ve hep memleketime atanıp göl kenarında yaşamak diğer hayalimdi bu eylül ayında atandım hem de orası gelmez yazma denmesine rağmen yazdım ve sonuç ben memleketime atandım şu an okulum göl manzaralı her gün göl kenarından geçiyorum derslerimi göl manzarası eşliğinde işliyorum... mucizelere inanmayı bıraktığım an mucizem gerçekleşti artık mucizelere kesinlikle inanıyorum ve inanın bir şey olmuyorsa onda bir hayır var daha önce atamaları sınırda kalarak kaçırdım o zamanlar atansaydım çok uzak ve zor yerlere atanacaktım şimdi evimde memleketimdeyim hayallerimi yaşakla meşgulüm:) umarım herkesin mucizesi en kısa zamanda gerçek olur...

Mücize değil belki ama bana ilginç geldi

Bir gece önce rüyamda bilinçaltımda olmamasına rağmen hiç aklıam bile getirmemiştim eski bir arkadaşımı gördüm hoşumada gitti hanii
Akşamı aylardır mesaj atmayan arkadaşım nasılsın deyince çok şaşırdımm ama çokta memnun ve mutlu oldum

Eşim başlıbaşına bir mucize.

Ben berbattım tanıştığımız dönemde, uyanmak istemezdim sabahları. Herkesten soğumuştum, ölmek için dua ediyordum neredeyse. Tüm kötü olaylar üst üste gelmişti. İsyanın eşiğindeydim. Eşim de keza öyleydi, antidepresan haplarıyla ayakta duran bir bedendi. Sonra biz tanıştık ve işler rayına girmeye başladı.

Birde, babam bizim görüşmemizi istemiyordu sevgili iken. Bir gün yalan söyleyerek evden çıktım. Eşimle buluştum. Gittiğimiz mekan biraz şehrin dışında ve saatte 1 şehir içi otobüs geliyordu. Babam şüphelenmiş sanırım beni aradı neredesin diye. Otogardayım arkadaşımı geçiriyorum diye çıktı ağzımdan. Tamam 5 dakikaya geliyorum yanına dedi. Başımdan kaynar sular döküldü. O sırada baktım tam şehir içi dolmuşun vakti, karşıdan otobüs geliyor. otobüs ile otogar mesaferi 15-20 dakika. Şoför alelacele bindiğimi görünce otobüsünüz mü var dedi. Evet geç kaldım 5 dk ya otogarda olmam lazım dedim. Ama bildiğim bütün duaları okuyorum, ölüyorum korkudan. Nasıl oldu inanın hala bilmiyorum, o gün babamdan önce otogarda olmuştum. O gün o otobüse tam vaktinde denk gelmemiz, şoförün benim için otobüsü hızlı kullanması... Bence mucize, duanın gücü.

benimki mucize değil ama bu gece enteresan bişey geldi başıma...
huzur sokağı dizisini seyrediyordum... bir sahnede boğaza karşı bankta oturuyordu başrol oyuncusu... bende içimden ben hiç istanbula gitmedim... keşke o bankta bende otursam boğazı seyretsem ne güzel olurdu.. deyip oraya gidip banka oturduğumu boğazı seyrettiğimi hayal ettim çokta mutlu hissettim kendimi.. sonra face e girdiğimde bir mesaj vardı.. 1 2 yıldır görüşmediğim ama benim için hala değerli olan bir kişiden.. mesajı çok kısaydı... İSTANBULA GİTTİN Mİ?? mesaj ışok etti beni çünkü onla hiç istanbul konuşmadık yada benim öyle bir özlemim yok benim ist a gideyim diye ...sadece o anlık bir hayaldi... ama ben hayal ettiğim saatlerde göndermiş mesajı... hala düşünüyorum nasıl bir tesadüftür bu..

dün internete giremedim, merak ettim gerçekten yazılanları ve hepinizin yazdıklarını tek tek okudum.
ve inanın çooooooooooooooooooooook duygulandım.
ne güzel anılar beni gülümsettiğiniz, kalbimi yumuşattığınız için teşekkür ediyorum hepinize.
tek tek cevap verecektim ama sayfalar almış başını gitmiş bi günde:19:
inşallah hepimiz mucizelerimize kavuşuruz.
inanıyorum biz gerçekten istersek Rabbim bize gönderecek mucizemizi:16:

Yıllar önce geçirdiğim bir trafik kazasından tek bir yara almadan kurtulmam hayatımın mucizesi...

Sol arka koltukta otururken, kazadan iki dakika önce ön sağ koltuğa sigara içmek için geçmiştim.
Tam iki dakika sonra sol arka taraftan öyle bir darbe aldı ki araba... sol arka tekerlek kopmuş, benim oturduğum yer tamamen yok olmuştu... Uzun süre o şoku atlatamadım.

Kader...

Bilgisayarımda masa üstü arka plan resmim 5 yıl boyunca hep aynı idi... Güney afrika'da bir ada ülkesi...
Kendimi hep orada hayal ederdim ve bir gün mucizevi şekilde oraya gittim :)

Yıllar önce geçirdiğim bir trafik kazasından tek bir yara almadan kurtulmam hayatımın mucizesi...

Sol arka koltukta otururken, kazadan iki dakika önce ön sağ koltuğa sigara içmek için geçmiştim.
Tam iki dakika sonra sol arka taraftan öyle bir darbe aldı ki araba... sol arka tekerlek kopmuş, benim oturduğum yer tamamen yok olmuştu... Uzun süre o şoku atlatamadım.

Kader...

Bilgisayarımda masa üstü arka plan resmim 5 yıl boyunca hep aynı idi... Güney afrika'da bir ada ülkesi...

Allah korumuş arkadaşım.tüylerim diken diken oldu.resmen ölümden dönmüşsün....
buarada afrikaya gitmen de ilginç geldi......ama çok hoş:16:

Kader...

Ayyy demek O hayalindeki, asla gidemeyeceğim dediğin yere gittin demek :16: İnanmıyorum ya.. süper.. Bende hep Hawaii adalarında balayı yapmayı hayal ederimm . Ama çoook çook zor :(

Ayyy demek O hayalindeki, asla gidemeyeceğim dediğin yere gittin demek :16: İnanmıyorum ya.. süper.. Bende hep Hawaii adalarında balayı yapmayı hayal ederimm . Ama çoook çook zor :(

öyle düşünmeyin bence gerçekten isterseniz olur:16:
okuduysanız ne mucizeler gerçekleşiyor bakın.

Mucizelere inanmayanlar ve hala mucize bekleyenler.. sizlere birkaç tane mucize söyleyeceğim.. artık gerisi size kalmış..

• ölümün arkadaşı olan ve yarı ölüm olarak adlandırılan uykudan her sabah uyanıyor olabilmek bir mucize..
  • yürüyor olabilmek, tat alabilmek, duyabilmek, görebilmek, hissedebilmek vs. birer mucize..
  • ama bence en önemlisi hayvan olarak değilde İNSAN olarak yaratılmamız bir mucize..
merak ediyorum acaba hergün güneş batıdan doğmayıp doğudan batmadığı için mi güneşte bir mucize göremiyoruz..
yada hergün uyanabildiğimiz ve nefes alabildiğimiz için mi bunların mucize olduğunu unutuyoruz..!!

Yasemin1989; sana bir misal vereceğim..
"Hasta bir çocuk hekime seslenir: Ya hekim..
Hekim: Buyur. der
Çocuk: şu ilacı bana ver. der..
Hekim, ya çocuğun istediğin aynen verir. Ya daha güzelini verir.. Veyahut ona zararlı olacağını bilir hiç vermez.."

şimdi yasemincim eğer evlat senin hakkında hayırlıysa Cenab-ı Hak sana bunu zaten ihsan ederdi.. ama sakın sakın Allah duama cevap vermiyor diye düşünme.. yukarda verdiğim örneği oku.. Düşün ki sen hasta çocuksun.. hekim de Allah.. Sen Ya Rab! deyince Allah; Buyur Kulum demez mi.??

benim teyzemde aynı senin gibi hep çocuğun olsun diye uğraştı.. çikolata kisti var onda.. ve çocuğu olma ihtimali neredeyse hiç yok. ve aynı zamanda Romatizma hastası.. hamile kalsa kesinlikle ayakta duramaz.. bütün bunlara rağmen hep uğraşmış.. önceki sayfalarda bir arkadaşımızın yazdığı gibi hamile olan insanlardan hep kaçmış.. en sonunda çocuk sahibi olmasının onun hakkında hayırlı olmayacağını anlamış.. daha sonrada Allah ona yeğenleriyle öyle bir evlat sevgisi tattırdı ki çocuğu olmadığına şükretti.. babam vefat ettikten sonra annem psikolojik olarak rahatsızlandı ve bizimle ilgilenemedi. ve bizimle teyzem ilgilendi kendi evladı gibi yedirip içirdi, giydirip süsledi.. ben evlendim ama kız kardeşim ve oğlan kardeşim hala teyzemin yanında.. Şimdi soruyorum sana eğer teyzemin çocuğu olsaydı bizimle böyle ilgilenebilirmiydi?

Super yazmissin. Bugunlerde duygussaligim uzerimde herhalde. Gozlerim dolacak nerdeyse. Allahim senden razi olsun bu yazin icin. Hersey bir hayir vardir buda benim hayat felsefem zaten. Kurban oldugum Rabbim hepimizin icin iki cihan icin hayirlisini versin insAllah.

Mucizeler kesinlikle vardır.Mucizelere inanmıyorum.Mucizelerin olduğunu biliyorum:124:

bende aynen bu gibi şeyler yazacaktım inanclı bir insan zaten kul olabilmenin bile mucizevi birşey oldugunu düşünür derinden bakıncaaa Rabbiiimmm gun içinde bile her an bize mucize yasatıyor nefes alıyoruz veriyoruz vucudumuzda bilmedigimiz bizim yasamamız için bir döngü halinde devam ediyorrr biz anlamadan...... Kurban oldugum Rabbim ne gözyaşlarııımı ne gülücüklereee cevirdiiii daha aglayacagım cok zaman olabilir elbet ama buda bir mucizedir eminim :34::34:

Back
X