• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda öğretmen olan var mı???

semiha88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
50
6
96
Arkadaşlar ben 3 yıl biyoloji öğretmenliği yaptım(MEB) sonra bi kısım ailevi problemler yaşadım (uzun hikaye sormak istediğim şey bu ailevi problemler değil). Sonra karar verdim ve eczacılık için sınava girdim, kazandım okuyorum.. Hatta sınıfımda ben gibi başka işlerden, öğretmenlik memurluk felan istifa edip gelen 10 fan fazla insan var.. Hala içimde tereddütler.. Yanlış mı yaptım diye.. Ne dersiniz yanlış mı yapmışım.. Mezun olmama 2 sene kaldı.. KPSS girip yeniden atanmayı denemek daha mı mantıklı???

Çevremde eczacı yok karşılaştırmam yapmam doğru olur mu bilemiyorum ama annem de babam da öğretmen. Siz tam olarak hangi kısımda şüpheye düştünüz ki? Tam olarak neyi soruyorsunuz yani?

kpss ye dün başvurmadıysan bu yıl geçti artık bir senen kalıyo okulunu bitirmek için
hakkında hayırlısı bence girmişsin bir yola bitir okulunu hangi diplomanı istersen onu kullanırsın sonra

Yanii, bu yaştan sonra yeni bi mesleğe adapte olunur mu(26), eczacılık be öğretmenlik hangisi daha iyi bi bayan için. Çünkü ikisi de iyi sma hangisi daha iyi.. Bilmiyorum ki çevremde bazı insanlar nasıl olur da öğretmenliği bırakırsın, öğretmenliği gibi meslek var mı dediler daha bi karışıyor kafam.. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..

bana sorarsan öğretmen olman çok daha mantıklı. hem izni çok var. eczane de çalışan arkadaşım var. ve çok yoğun oluyorlar. yıllık izni en fazla 1 hafta. stresli diyordu. yine de karar senin

bana sorarsan öğretmen olman çok daha mantıklı. hem izni çok var. eczane de çalışan arkadaşım var. ve çok yoğun oluyorlar. yıllık izni en fazla 1 hafta. stresli diyordu. yine de karar senin

Ama eczanede çalışmak ve eczanenin sahibi olmak farklı değil mi..

Yanii, bu yaştan sonra yeni bi mesleğe adapte olunur mu(26), eczacılık be öğretmenlik hangisi daha iyi bi bayan için. Çünkü ikisi de iyi sma hangisi daha iyi.. Bilmiyorum ki çevremde bazı insanlar nasıl olur da öğretmenliği bırakırsın, öğretmenliği gibi meslek var mı dediler daha bi karışıyor kafam.. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..

Valla eğer seviyorsanız güzel meslek. Annem de babam da hala gözleri parlayarak gider okulun ilk günü okula. Çok yoruluyorlar, bıktıkları oluyor ama sevince yapılıyor. Ben de gidip ilgileniyorum bazen küçük çocuklarla ve çok eğlenceli diyorum ama bende küçüklüğümden beri hep şu izlenim oluştu, hep "Asla öğretmen olmam." dedim. Çünkü kariyer şansı az, sabit bir meslek, yıllarca çalıştılar onların şu an aldığı maaşla başlıyorum ben zaten işime mesela gibi.

Eczacılığı bilen birisi anlatsın ama bence hangisi sizi daha çok tatmin ediyorsa ona göre seçin. Bayan için iyi meslek falan yalan bu laflar ya, babaannem de bana çok derdi öğretmen ol, kocanla çocuklarınla ilgilenirsin ne kariyeri diye. Oldu ya tek derdim daha olmayan kocam ve çocuklarımdı. :27:

O yüzden kimsenin lafına kulak asma derim

walla ben 26 yaşımda okulu bitirdim ve işe başladım yaşında problem yok yani
hem kendi eczaneni açarsın miss gibi ooh ne güzel kendi işin iş yerin gibisi var mı
kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilsin
oh miss

bence sen bi önceki konunda söylenenlerden etkilendin ya
istifa etmene takılmışlardı
ama aldırma ya senin hayatın boşver takma kimseyi

öğretmenlik çok yıpratıcı bir meslek. öğretmen olanlar bilir bunu sadece, diğerleri genellikle tatilin bolluğundan bahseder. kendinize şu soruları sorun: yıllarca öğretmenlik yapacak sabır var mı bende? para benim için ne kadar önemli? cevap hayırsa hiç bulaşmayın. işini sevmek çok önemli.

Yarama tuz bastın canım :( Öğretmenim, mesleğimi de çok seviyorum ama dediğin gibi çok yıpratıcı. Üstelik şu an çalıştığım yer, ooff offf, ne sen sor ne ben söyleyeyim, herhalde meslek hayatımda bundan daha kötüsü olamaz :25:

Yarama tuz bastın canım :( Öğretmenim, mesleğimi de çok seviyorum ama dediğin gibi çok yıpratıcı. Üstelik şu an çalıştığım yer, ooff offf, ne sen sor ne ben söyleyeyim, herhalde meslek hayatımda bundan daha kötüsü olamaz :25:

Yaa Allah yardımcın olsun.. Ben hep çok rahat başarılı okullarda (2 okul) çalıştım.. İnş sen de rahat bi yere geçersin..

ben sizin yerinizde olsam okulu bitirirdim..öğretmenlik gerçekten artık çok zor bir meslek halini aldı..hiçbir şey eskisi gibi değil..ki zaten siz de tecrübe etmişsiniz..bir de olayın şu yönü var KPSS..biyoloji öğretmenliğinden bildiğim kadarıyla çok az atama yapıyorlar çok yüksek puan gerektiriyor..benim kuzenim biyoloji öğretmeni 5.yılında atanmıştı..gerçi siz eczacılık gibi zor bir bölümü kazandıysanız kpss de de illa başarılı olursunuz ama..hem zaten kimsenin de artık itibar ettiği yok.. bazıları demez mi ''hiçbir şey olamazsan bari öğretmen ol'' diyee..keşke zihniyet bu olmasa ama tabi tatilleri gibi cezb eden bi yönü olunca..hem 26 yaş çok da geç bir yaş değil..fırsatım olsa ben 28 yaşımda yeniden başka bir bölüm okumak isterdim..

Çok güzel canım , herkesin hayalini gerçekleştiriyorsun, keşke ben de okuyabilsem 2. ünv. Bölümün de çok güzel. Biyoloji öğretmenliğinin ataması çok az, bu sebepten iyi düşünmüşsün. Okulunu bitir, kolunda 2 altın bileziğin olur işte. O zaman hangisini istiyorsan o işi yaparsın, seçimini beğenmezsen değiştirirsin. İnsan gönülden isterse her mesleği yapabilir, önemli olan senin o zamanki şartların. Üniversite öğrenciliğinin tadını çıkar :)

İkisi de gayet güzel bölümler .Bu durumda herkesin görüşü kişisine göre değişir muhtemelen.Ben şahsen öğretmen adayı olarak öğretmenliği tercih etmeni söylerim sana.Yani ister istemez yorucu anları da olacak ama ben bu kutsal mesleği başka mesleğe değişmem sanırım.Tatilleri bol,istediğin bölümse branşsa bir de daha ne olsun.Yine de eğer eczacılık ağır basıyorsa onu değerlendir tabi.Hatta sana tavsiyem bizim rehber hocamız ikilem de kaldığınız durumda ikisini de bir kağıda yazın sonra artılarını eksilerini karşılaştırın hangisinin artısı ağır basarsa onu değerlendirirsiniz derdi.Sen de ikilemdesin sonuçta bu yöntemi deneyebilirsin.Hakkında hayırlısı olsun.

ben öğretmenim.kesinlikle okulunuzu bitirmenizi öneririm.kendi eczanenizi açarsınız yanınızda çalışanlarınız olacaktır sürekli işin başında durmuyor, eczacılar çalışanlar ilgileniyor ve güzel meslek bayanlar için de uygun.öğretmenlik çok yıpratıcı bir meslek. mesleğimi seviyorum ama davulun sesi uzaktan hoş.

Benim arkadasım 30 yasında dis hekimliği fakültesinden mezun oldu.

Neden yapamayasin? Yasin cok geç degil henüz. Çevremde cok eczaci arkadasın var gayet de iyi hayatları.

Eczacılık daha avantajlı bence. İki yılın kalmış bence bırakma.

Back
X