aranzda avukat olan arkadaşlar varmi?boşanamiyorum

hayal_perii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
45
9
1
33
mrb arkadaslar bosanma davasi acali 9 ay olcak benm dilekceye cvp verdiler.benmde onlara cvp yazip gondermem gerekiyo ama gonderiyoruz yazdigmz kagit geri geliyo 2 dir bole oluyo,avukatlari sürekli adres degistiriyo baroya kayitli adresi var ama kac aydir bizi oyaliyolar avukatim ben yasal olan butun yollari deniyorum diyo ama bir türlü dava günü de belli olamadi 2.dilekcemize cvp vermek zorundalarms,arkadaslar .net yapcam ben bu durumu yasayanlarnz varmi acaba?olmuyo yani bosanamiyorum adamlar yildrmaya calisiyolar.kendileri gibi bi avukat bulmuşlar

Bu işleri tam bilmemekle birlikte, bir avukatın sürekli adres değiştirmesi fikrine inandınız mı? İnanılacak ufacık tarafı yok. Kendi avukatınıza güveniyor musunuz?

a
Bu işleri tam bilmemekle birlikte, bir avukatın sürekli adres değiştirmesi fikrine inandınız mı? İnanılacak ufacık tarafı yok. Kendi avukatınıza güveniyor musunuz?
onlarin avukatkarinin internetten adresine baktim kagitta farkli orda farkli avukatmda tebligat yollams adres bildirin diye yani bilmiyorum

Telefon numarası yok mu bu avukatın? Bizim avukatla başka bir işimiz olmuştu. Gerek dava açmadan önce gerekse gerekli durumlarda önce karşı tarafın avukatıyla telefonda görüştü. Varsa telefon numarası interneteki ya da dilekçenize cevap verilen kağıtta arayın onları siz. Baroda açık bilgilerinin alması zorunludur muhakkak.
Bugün tatildir yarın deneyin.

y
yok yazmiyo hiç bir yerde telfon numarası avukatm diyoki hiç bir yerden ulasamiyorum diyo en son bi kagit gondermis butün çabalarmz karsılıgnda,yazı işlerne ben davam ile ilgileniyorum adresim burası diye bizde ona göndercez , yani bir türlü anlam veremiyorum neden bole oluyo buda olmassa nolcak bilmiyorm avukatta değiştiremem,çok saçma bi durum değilmi

avukatim diyoki yildirmaya calisiyolar diyo sirf biseyler talep etmeden bosanayim diye

Avukatınız bazı yollar da denemiş. Yani gerçekten saçma. Başka arkadaşlar daha hakimdir konuya belki umarım cevap gelir.

Dilekçeler teatisi aşaması tamamlanmadan duruşma günü verilemez hukuk davalarında. Sizin dava dilekçenizin davalıya mutlaka ulaşması gerekiyor cevap verse de vermese de önemli değil davanın devamı için... Sizin durumunuzda anlaşılan davalı ya da avukati dilekçeyi almayarak davayi uzatmaya çalışıyor ... bunu da adreste bulunamiyor , adresini surekli degistiriyor seklinde yapiyor olabilir.mevcut adrese ginderilen tebligat surekli iade geliyorsa davalinin kendisine tebligat cikarilmasini isteyebilirsiniz ... oradan da iade gelirse bir kez bile tebligat bildirilen adrese gittiyse tebligat kanunu md 35 e göre gonderim düşünülebilir... Avukatınız takip ediyordur siz de dosyanizdan bir örnek isteyin mutlaka. Ayrica mahkeme kalemini arayip dosya numaranizi ve adinizi soylerseniz gerekli bilgiyi verirler dosyaniz hakkinda. Mahkeme ara kararla bildirilen adreslere tebligat çıkarır şayet avukatınız talep eder ve tebligat için gerekli parayı yatırırsa.
Kanun maddesi şöyle
Adres değiştirmenin bildirilmesi mecburiyeti:
Madde 35 – Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış
olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye
mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.
(Değişik fıkra: 11/1/2011-6099/9 md.) Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve
adres kayıt sisteminde yerleşim yeri adresi de tespit edilemediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın
bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi tebliğ tarihi sayılır.
(Değişik: 19/3/2003-4829/11 md.) Bundan sonra eski adrese çıkarılan tebliğler muhataba
yapılmış sayılır.
––––––––––

evet uzatmak icin yapiyolar cok tesekkur ederim cevabnz için simdi yazi islerine adresim burasi ve dava ile ilgileniyorum diye yazi gondermis bizde 2.dilekceyi o adrese gondercez kac ay uzadi mahkeme bu yuzden benm avukatimla kavga etcek duruma geldim innirmsnz beceremiyo diye oda bu durumu bilerek yaptiklarini soledi yani benm suan icin yapabilcegm bi sey yok dmi

Karşılıklı dilekçeler 2.cevapla biter ... Sizin ikinci dilekçe karşı tarafa gönderilip teslim edildikten 15 gün sonra artık ön inceleme duruşmasına geçilmesi gerekir. Dava dilekçesi gonderildiyse demek ki belirli bir adres var.bundan sonra adresi bildirme yükümlülüğü davalının... bildirmezse önceki cevabimda yazdığım gibi tebligat kanunu md 35 e göre ilk teslim yapilan adrese tebligat yapılmasını isteyebilirsiniz..ha sonradan bildirdiği adreslerden iade geliyorsa tebligat, kötüniyet var belli ki davali tarafta.. şimdiki durumda yeni adres bildirilmiş, talep edin tebligat icin para var mi dosya hesabinda sordurun yoksa yatirin ya da avukatiniza soyleyin .Hemen bildirilen adrese tebligat yapılır... Siz de takip edin bence .gönderildi mi, gonderildiyse teslim edildi mi , haftada bir arayın kalemi ... hukuk davalari davacının takibi ile ilerler.siz de dosyanıza vakıf olun ki avukatınız geçiştirme niyeti varsa da yapamasın.

tmm cok tesekkur ederim ben bilmiyodum öle arandigini filan keske bilseydim başta arardimarastirirdim tesekkurler verdiginz bilgiler için

sizce avukatimla alakaki bi durum varmidir hani avukat degistirsemde bu durumu yasardm heralde cunki avukatim ben prosudure uymak zorundayim diyo inanin avukatimdan bile suphelenir duruma geldim

sizce avukatimla alakaki bi durum varmidir hani avukat degistirsemde bu durumu yasardm heralde cunki avukatim ben prosudure uymak zorundayim diyo inanin avukatimdan bile suphelenir duruma geldim
Hukuk davalarında mahkeme kendiliğinden araştırma yapamaz .davaci davasini takip etmek zorunda. Davanın ilerlemesi için evet yasal prosedürler var. Sizin dosyada tebligat sıkıntısı yasanmış. Belirli araliklarla avukatinizi ve kalemi arayip son durum nedir ogrenin. ozellikle yapılacak son tebligatin sonucunu takip edin.. teslim edildikten 15 gün sonra yasal olarak on inceleme duruşma günü verilmesi gerekiyor .. ama mahkemenin iş yoğunluğu vs süre uzayabilir... Siz yine talep edebilirsiniz mahkemeden her şey tamamlandı duruşma günü verilsin arttık diye ... ayrica uyap vatandaş portal dan dava dosyası detayları görülüp inceleyebiliyor diye biliyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…