- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.521
- 133
- 35
- Konu Sahibi Dumanikara
-
bence güzel bir meslekArkadaşlar ben şuan yüksek lisansı yapan bir memurum ,
Normalde mühendislik mezunuyum ama aöf den bitirdiğim işletme ile kpss den 88 puan ile atandım Ünvan değişikliği ile kurumumda mühendis olma şansım var ama zorlamam gerek ... ki oda çok stresli bir yol.
Üniversiteden hocalar beni sever, iki yabancı dilim var, acaba başvursam mı araştırma görevlisi olmak için.
Evliyim ve çocuk düşünüyorum.
Bakanlıktan mühendisliği de kazandım ancak doğu olması ve bazı problemlerden dolayı gidemedim.
Memur olarak ölü iş yapıyoruz, standart kağıt işleri burada işe yaramaz hissediyorum
İş konusunda da tatmin olmak istiyorum , ama hocalarım araştırma görevliliğini önermiyorlar çok zorlu ve yıpratıcı diyorlar .
Herzaman öyle midir?
Bir fikir verebilir misiniz ?
hep araştırma görevlisi kalma lüksünüz yok. akademik ilerleme zorunluluğu var. yüksek lisansın ardından doktora da yapmak ve yasal süreler içinde bitirmek zorundasınız. hiçbişey yapmadan hep aynı kalabildiğiniz pozisyon meslek yüksek okullarındaki öğretim görevliliği. onda akademik ilerleme zorunluluğu olmadığından emekli olana kadar devam edebilirsiniz. ben araştırma görevlisiyim, eğer kariyer hedefiniz yoksa önermem. çocukla yürütmesi oldukça zor çünkü mesai saati olmaksızın hocaların verdiği her türlü işi zamanında yetiştirmek zorundasınız. eğitim öğretim dönemi içinde yıllık izin prensip olarak kullandırılmaz. çocuğunuzla ilgili memuriyette alabileceğiniz pek çok izni üniversitede alamazsınız. mesaisiz çalıştığımız için bazı günlr okula gelmeyip evde kalırsınız, ama evden bilgisayar başında yetiştirilecek zibilyon işiniz olur. kağıt, ödev okursunuz, bunlar memuriyetteki gibi akşam 6 olunca bitmez. ben 29 haftalık hamileyim bu gece sabahlayıp kağıt okuyacağım mesela çünkü yarın not ilanının son günü.
abo mudurlerle de aram hiç iyi değildir . yeterince resmi bir insana değilim . Resmiyeti sevmediğimden böyle işler bana samimi gelmiyor . elimi omuzuna atıp naber nasılsın moduna yim hep :/ mesafeli ilişkiler de arayı bulamıyorum . Ya çok yakın ya çok uzak oluyorumçok severek başladığım fakat şimdi düz memur olarak çalışmaya can attığım meslek
kimine göre de çantacı
sürekli ders çalışmak çok ağır hele ki yaş geçtikçe
eve her gün iş ve ders getirirsin
getirmediğin günde aklın zaten onda kalır
bazı zamanlar yemek yiyecek zamanın olmaz bazı zamanlarda yediğin yemekte tat
eğer hocan iyi ve bilgiliyse seni sonsuz bir denizde yolculuğa başlatır
ama egosundan yanına yaklaşılmıyorsa hayattını zehir eder
şimdi senin bir müdürün varken orada hocan bölüm başkanı dekan felan filan 5,6 müdürün olur hepsine tek tek açıklama yaparsın
mesela benim sürekli kullandığım ilaç var
sınav haftası asla izin yok ölsende orada olmak zorundasın
doktorumda rapor vermiyor
sınavların bitmesini bekliyorum ilacımı almak için
böyle içler acısı bir durum
yar. doç olunca rahatlarım belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?