Araştırma Görevlisi Arkadaşlar Lütfen Bir Yardım Edin

Dumanikara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
1.942
1.521
133
35
Arkadaşlar ben şuan yüksek lisansı yapan bir memurum ,

Normalde mühendislik mezunuyum ama aöf den bitirdiğim işletme ile kpss den 88 puan ile atandım Ünvan değişikliği ile kurumumda mühendis olma şansım var ama zorlamam gerek ... ki oda çok stresli bir yol.

Üniversiteden hocalar beni sever, iki yabancı dilim var, acaba başvursam mı araştırma görevlisi olmak için.

Evliyim ve çocuk düşünüyorum.

Bakanlıktan mühendisliği de kazandım ancak doğu olması ve bazı problemlerden dolayı gidemedim.

Memur olarak ölü iş yapıyoruz, standart kağıt işleri burada işe yaramaz hissediyorum

İş konusunda da tatmin olmak istiyorum , ama hocalarım araştırma görevliliğini önermiyorlar çok zorlu ve yıpratıcı diyorlar .

Herzaman öyle midir?
Bir fikir verebilir misiniz ?

Zorlukları neler anlatabilirseniz, taşıyabilecek miyim onu kıyaslayabilirim.
Mesala 33 a dan atansam ve araştırma görevlisi olarak kalsam hep noluur kii? kim atar beni üniversiteden?

Evet zordur. Okumak hiç bitmez. İşin mesai saatinde kalmaz. Çoğunu eve getirirsin. Hep çalışmak zorundasınız. Tabi bu gerçek araştırma gorevlisi olmak demek. Siz hep araştırma görevlisi kalsam da olur diyorsanız memur zihniyeti ile bakıyorsunuz demektir. Kalırsınız ama itibarınız olmaz. Yapabilmemiz size bağlı. Şu an doğum iznimdeyim. Yazmam gereken makale ve projeleri var. Zaman ayıramıyorum bebegimle. Tabi bebeğim daha önemli ama onların da yapılması gerekiyor. Stresi bitmiyor. Ben bir yandan zevkli buluyorum. Memuriyet daha rahat. Siz rahatlık mi istiyorsunuz yoksa mesleğiniz üzerine araştırıp geliştirmek mi? Karar sizin

Hep araştırma görevlisi olarak kalmak diye bişey var mı?
Ben yok diye biliyorum ama bilen yazarsa iyi olur

Hep araştırma grv olarak kalana kadar memur kalın daha iyi.

Akademik camiaya girecekseniz sürekli okuyacak ve ilerleyeceksiniz.bu bunu gerektirir

Ben de istiyorum ama gözüm kesmiyor

Özelde atarlar. Devlette kalırsınız diye biliyorum. Dediğiniz gibi hep araştırma görevlisi olarak kalmak akademisyenligin mantığına aykırı.

Kafaya koydum ben de bu iş için bir kolları sıvayacağım ama nereye gelirim bilemiyorum.
Doğrusu çok yoruldum.. Yorucu diye yazılanları okuyunca daha fazlasını gözüm kesmiyor.
Ama biraz güzel taraflarını anlatın yaa..

Cidden değmez mi?
Off çalışma hayatı ne zor

hep araştırma görevlisi kalma lüksünüz yok. akademik ilerleme zorunluluğu var. yüksek lisansın ardından doktora da yapmak ve yasal süreler içinde bitirmek zorundasınız. hiçbişey yapmadan hep aynı kalabildiğiniz pozisyon meslek yüksek okullarındaki öğretim görevliliği. onda akademik ilerleme zorunluluğu olmadığından emekli olana kadar devam edebilirsiniz. ben araştırma görevlisiyim, eğer kariyer hedefiniz yoksa önermem. çocukla yürütmesi oldukça zor çünkü mesai saati olmaksızın hocaların verdiği her türlü işi zamanında yetiştirmek zorundasınız. eğitim öğretim dönemi içinde yıllık izin prensip olarak kullandırılmaz. çocuğunuzla ilgili memuriyette alabileceğiniz pek çok izni üniversitede alamazsınız. mesaisiz çalıştığımız için bazı günlr okula gelmeyip evde kalırsınız, ama evden bilgisayar başında yetiştirilecek zibilyon işiniz olur. kağıt, ödev okursunuz, bunlar memuriyetteki gibi akşam 6 olunca bitmez. ben 29 haftalık hamileyim bu gece sabahlayıp kağıt okuyacağım mesela çünkü yarın not ilanının son günü.

profesörün, doçentin ya da diğer yüksek akademisyenlerin angarya işlerini yaparsın. En ufak bir değer bile verilmez. Egosunu tatmin etmek isteyen her üst akademisyen bıçağını seninle bileyler. Günde 3-4 makale okumak bunlar hakkında analiz yapmak hiç kolay değil. Maaş olarak düşünme ama bir günde 3-4 tane makaleyi türkçeye çevirip bunu profesöre ya da danışman hocana karşı aktarman ve savunman adamın imanını gevretiyor. Gözünün feri sönüyor.

Ayrica bu meslekte eve is getirirsin mecburen. eger ki cocugun varsa aksamlari cocugunla ilgilenirken bile aklinin bi kosesinde makaleler olur. ayrica danisman hocan bayansa isin cok daha zor olur. butun kaprisini evdeki problemlerini sana yansitir. bu yola gireceksen bilimsel arastirmalari cok sevmen ve enerjik olman lazim bence.iyi dusun derim. bir de arastirma gorevlisi olarak kalacaksan bence hic bu yola girme, omur boyu ust kadronun egosunu cekersin

Yrd.doçluğa kadar ki süreç büyük sıkıntı. Doktora bitene kadar iman gevretme süreci var.
Bir de hocaların çoğunda ben çektim,süründüm o da çeksin kafası var.

Dışardan yüksek lisans yapmak daha iyi. Bölümün işlerine koşuşturmaktan oturup iki satır okuyamadığınız olur asistanlıkta.

Ya deli misin kesinlikle başvur birsürü kadro açıldı bu gün ilanda birine girmesen birine muhakkak girersin. Ayrıca artık eskisi gibi değil köle gibi kullanmıyorlar. Ya her ne zorlugu olursa olsun ne olursa olsun yani bi memurluktan daha iyidir emin ol. Ayrıca ilerlemek de öyle ah vah edilecek kadar zor değil. Hele yard doç olduktan sonra tadından yenmez akademisyenlik. Dilin de varmış bak. Çok güzel. Fevkalade. Hiç düşünme.
Fakat küçük bi acı haberim var; eger bu gün ilan edilen kadrolara başvuru yapacak isen yüksek lisansın yanacak sıfırdan başlamak zorundasın.
Ama önemli değil ya. Biter bi şekilde

çok severek başladığım fakat şimdi düz memur olarak çalışmaya can attığım meslek
kimine göre de çantacı
sürekli ders çalışmak çok ağır hele ki yaş geçtikçe
eve her gün iş ve ders getirirsin
getirmediğin günde aklın zaten onda kalır
bazı zamanlar yemek yiyecek zamanın olmaz bazı zamanlarda yediğin yemekte tat
eğer hocan iyi ve bilgiliyse seni sonsuz bir denizde yolculuğa başlatır
ama egosundan yanına yaklaşılmıyorsa hayattını zehir eder
şimdi senin bir müdürün varken orada hocan bölüm başkanı dekan felan filan 5,6 müdürün olur hepsine tek tek açıklama yaparsın
mesela benim sürekli kullandığım ilaç var
sınav haftası asla izin yok ölsende orada olmak zorundasın
doktorumda rapor vermiyor
sınavların bitmesini bekliyorum ilacımı almak için
böyle içler acısı bir durum
yar. doç olunca rahatlarım belki

bence güzel bir meslek
sürekli bir şeyler öğrenmek çok keyifli
özelde de çalıştım daha önce çok zorluydu
burada ise en azından makalen tezin vs oluyor mutlu oluyorsun:)
ama benim şu an uyum sorunlarım var doğrusu şu ara o yüzden çok geçerli şeyler söyleyemeyeceğim diğer konularda

Senin için zor olsa gerek . Benim için kendini hirpalamamak ta önemli ama ders konusu olsun , emek ve zaman harcamak benim için önemli değil . Ama mutlu olmak gerek . Mutlu olunca yorulmak bilmem . Memurluk enerjimi sömürüyor.

İnsanın kendini

Cevap verebilen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Benim danışan hocama sorduğumda dışardan bitir demişti doktorani oda ama dışardan bitirince de kadro bulmak zor olur diye düşünüyorum.

Hani övmek gibi olmasın kendimi zeki değilim ama çalışkanım , enerjik yapım var kpss ten her türlü puana ulaştım 2 dil öğrendim . bazı çabuk kavrayıp hızlı halletme gibi özelliklerim var .

Japonlarla (büyük bir firma ) çalıştığımda sen 10 aylık mühendislik yaparken nasıl bu denli hakimsin konuya, senin universte hocaların kim demiş, beni Japonya'ya davet etmişler ve üniversite hocalarimla tanışıp beni övmüşlerdi.

Ama ben gidip evrak işleriyle uğraşan bir memur oldum. niye çünkü rahatta olsun istiyordum isim . Kendime de zaman ayirabileyim istedim.

Bir laf vardı ne kadar boş o zamanın varsa o kadar kısıtlı zamanın vardır diye.

Ölü zamanda vakit nasıl akıyor bilmiyor insan bir bakmışım haftasonu gelmiş .

Yani biraz kendini rahat geliştiren birinin ( kendimin ) boş gelip gitmesinden hoşlanmıyorum .

abo mudurlerle de aram hiç iyi değildir . yeterince resmi bir insana değilim . Resmiyeti sevmediğimden böyle işler bana samimi gelmiyor . elimi omuzuna atıp naber nasılsın moduna yim hep :/ mesafeli ilişkiler de arayı bulamıyorum . Ya çok yakın ya çok uzak oluyorum

Ah cok sey yazarim buraya hatta bildiğin sayfalar doserim ama gözlerim ders calismaktan ve aptal saptal bölüm islerini yapmaktan öyle yorulmus ki doktora gittim bugün goz yorgunluğu icin rapor verdi. yazamam yani tuslarin yerini zor buluyorum. sen dusun gari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…