merhaba.ben de aret hocanın hastasıyım ve çok şükür ki 20 haftalık hamileyim inşallah darısı isteyen herkese.billiyorum ki aklınızda çok soru var telaşlar korkular.olacak mı nasıl olacak ama şunu söyleyeyim o telaşlar hiç geçmiyor hamile kaldıktan sonrada aynen devam doğurunca rahatlarız inşallah.yaşlarımız 32 eşimde varikosel vardı ameliyat oldu değerler düzeldi ama olmadı doğal yollardan.bizde şubatta aşılamayla aret beyde başladık.sonuç negatifti.mayısta yumurta toplamam oldu 10yumurtadan 4 ü 5. güne gitti.haziran 27 de transfer oldu çok şükür pozitifi gördük allah kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah.muayene ücreti 450 lira şuan.bunu ilk muayenede verip tedavi sonuçlanana kadar vermiyorsunuz.
tüp bebek için merkeze ödediğimiz miktar 7900 lira.ilaçlar parça parça alındı ama ortalama 6000 civarı tuttu.her 2-3 günde bir kontrole gidip kan veriyorsunuz o da 80 liraydı.işin maddi boyutu böyle. kullanılan ilaçlar gonal f,merional,cetrotite. dozları değişiyor yumurta toplamaya kadar.transferden önce başlayıp ilk üç aya kadar kullandığım ilaçlar oldu progestan iğne kalçadan,oksapar iğne göbekten,vajinal jel,estrofem hap,coraspin,folik asit bir hap daha vardı.ilk üç ay kullandım. oksapar daha 3 gün önce kesildi.coraspin ve vitaminler devam.ayın 11inde 5 ay olucaz inşallah. zor bir süreç kızlar maddi manevi insan yıpranıyor ve yoruluyor.evet merkez çok kalabalık mutlaka bekliyorsunuz,çalışanların çok tatlı olanları da var bazen modunuzu düşürenleri de.ama inanın bu durum her yerde böyle.aret bey gerçekten işinde iyi bir doktor.zaman zaman sorgulasak da yapması gereken her şeyi yapıyor aslında adam.sürekli tahlil muayene onlarca kez kontrol ve en sevmediği soru neden tutmadı sorusu.haklı olarak bunu sorsak da.çünkü bilimsel bir nedeni yok.her şey mükemmelken tutmayabiliyor eh işte denenler ikiz üçüz olabiliyor.bu süreçte allah hepimize güç versin ve çok yardım etsin.inşallah herkes güzel haberleri alır bir an önce.kendi deneyimimi anlatmak istedim herkese bol şans diliyorum