Merhaba, bende 2 ay önce Aret hocada olumsuz alan bir hastayım. 3. Denememdi. Gonalf ve merional kullandım bende. Her kontorlde 3 saat git gel yaptım. Kısaca şöyle özetleyeyim arkadaşlar.
Benn bu
tüp bebek sürecinde 1. Devlette son 2 yi özelde yaptırdım. Devletteki doktorumdan çok memnundum ki 1. Tüp bebek olmayınca beni birçok yere yolladı araştırma için. Sonuçlarda kötü birşey çıkmadı. Kendisi özeldeki imkanların daha iyi olduğunu söylediği için özele yöneldim.
Fakat özelde maalesef neden olmadığı ile ilgilenmiyorlar. Eski sonuçlara bakıyorlar ve sıkıntı görmedikleri için hemen başlıyorlar tedaviye. Düşünün hormon testleri bile yapmadılar 1.5 yıl önceki testlere baktılar. 2. Tüp bebek dememem de Eray Çalışkan tedavi olumsuz olunca rahimde sıkıntı olabilir ameliyat gerekebilir demişti. Madem öyleydi tedavi öncesi bunu neden söylemedin yada ne kadar doğru?.
3. Denemem de Aret hey çok iyi niyetli hiç paraya değer vermeyen, en azından yüzünüze bakan ümitlendiren cesaretlendiren bir doktor. Yanındaki ekibin yüzde 80 i ukala ve ters cevaplar veriyor. Ama tedaviye başlamam için nerdeyse her gün arıyorlardı. Özellikle asistanları, ama tedavi sürecinde terslemeye başladılar. Rahimde ameliyat veya farklı bi durum görmedi aret hoca. Fakat o da neden olmadığı ile ilgilenmedi. Direk denemeye başladık ve olmayınca da neden olmadığıyla ilgilenmek yerine hemen dördüncü tedaviye başlamamız gerektiği söylendi. Şu bir gerçek ki doktorlara söylemesi kolay. Ben bu uğurda 50 binlere yakın para harcadım borçlandım hırpalandım. Aret hoca ard arda yapıp hevesimizi kaybetmeden olumlu sonucu göstermek istiyor belki de haklı ama keşke başka türlü olsa, keşke araştırılsa keşke diğer denemeler çok daha ucuza olsa vs vs...
Aret hoca mükemmel bir doktor insani ahlaki mesleki yönden fakat artık fabrikaya bağlanmış herşeye herkese hemen hemen aynı şeyler yapılıp olumsuzun sebepleri aranmıyor. Ben buna üzülüyorum. Ve aret hocanın en sevmediği söz Neden olmadığının sorulmasıymış. Ama biz asıl bunu merak ediyoruz.
Uzun yazdım ama 4. Denememi başka bir hastaneden düşünüyorum daha farklı tedavi olsun istiyorum. Zaten rapor hakkımda bitti artık en az 6 ay bekleyip para biriktiricez.
Allah bu yolda herkesin yardımcısı olsun..