'Arınç'ın Kendisi Komple Şaka Olduğu İçin Onu Ciddiye Almıyorum'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş , ana muhalefet hattı olmaya çaba göstereceklerini ifade ederek, söylediklerinin arkasında olduğunu söyledi.

CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına konuk olan Selahattin Demirtaş, önemli açıklamalar yaptı. Ahmet Hakan 'ın sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türkiye'nin ana muhalefet hattı olmaya çaba göstereceğiz. Aslında bugün söylediklerim ilk defa söylediğim şeyler değil. Ama bu kampanya döneminde mesajlarım daha net anlaşıldı.

Başbakan sanki tanınmayan biri, bütün Türkiye'de büyük bir panikle kendini gösterme çabası, billboardlar, raketler... Üçümüz birlikte canlı yayına çıkmalıydık. Danışmanlar prompter olmadan. Kalibrenin, kalitenin ortaya çıkacağından çekindi. Bir Cumhurbaşkanı adayı var ama malını saklıyor. Böyle olur mu? Şeffaflık gerekir.

'Adım atsa TRT canlı yayına geçiyor'

Başbakan bir yerde miting yapacaksa ona çok kolay, altında devletin uçağı var. Atlar, ülkenin bir ucundan öbür ucuna gider. Başbakan büyük bir medya ağına zaten sahip, bir de TRT mevzusu var. Adım atsa, trak canlı yayına geçiyorlar. Bugün Adana Valiliği eskort vermedi bize, "Devletin olanaklarını adaylara kullandırtmayız" demiş.

'Bülent Arınç'ın kendisi komple şaka'

Selahattin Demirtaş, TRT'deki resmi seçim konuşmasında TRT'nin yayın politikası hakkında ironi yaparak, "TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" demişti.

Demirtaş'ın bu açıklamasının ardından Bülent Arınç, "O yalın ve düz cümlelerden TRT'yi övdüğü kanaatine varıyorum" demişti. Ahmet Hakan, Demirtaş'a bu açıklamayı hatırlatınca, "Bülent Arınç ciddiye almış. Şaka değil demiş. Kendisi zaten komple şaka olduğu için onu ciddiye almıyorum" diye konuştu.

'Ermeni olsan ne olur?'

Artık bir apartmanda bile insanlar "Komşum Alevi mi, Kürt mü" diye bakıyor. O hale getirildi. Bu sürgit iktidara yarıyor. Başbakan anketlerinde kendisine oy verenlerin etnik kimliklerini, mezheplerini sorduruyor. Gürcü olsan ne olur, Kürt olsan, Türk olsan, Ermeni olsan ne olur? Yeterince çekmedik mi? Kesintisiz acıları dindirmenin zamanı gelmedi mi? Ben kimliğimi inkar ederek aday olmadım, ama kimliğime oy istemiyorum. Ben, ilkelerimize oy istiyorum.

Savunduğum ilkeler yeteri kadar oy alsın, umut büyüsün istiyorum. Umudu büyütmek adına adayım. Barış hakkı hepimizin hakkımızdır, lütuf değildir. Sen iktidar olarak bizim hakkımızı neden gıdım gıdım veriyorsun? Ben kendime değil, ilkelere oy istiyorum. Savunduğum ilkeler, diğer iki aday tarafından %1 de olsa temsil ediliyor mu?

'Gül ayrımcılık yapmadı'

Sayın Abdullah Gül partimize ayrımcı bir tutum sergilemedi. Diğer muhalefet partileriyle ilişkisi neyse bizimle de oydu. Başbakan Erdoğan ise bir iki kez karşılaşmamızda zoraki olarak elimi sıktı.

T24

içeriğini okumadan başlığı görünce ben güldüm valla:27::27:

Dogru, Arinç tabiki artik ciddiye alincak kisi degil fakat bu adam basbakan yardimcisi

Ne bilim, cumhurbaskan adayi hakaret ediyor, kin kusuyor, diger cumhurbaskan adayi basbakan yardimcisini saka gibi görüyor,

Artik Türkiye bir muz cumhuriyeti olmus. Hayirli ugurlu olsun herkeze :ssz:

hiç birini sevmem ama arınç ne ya hayattan soğutuyor beni.

kimsenin ülke bir gram umrunda değil

akp de arınç derecesinde itici bi insan yok, bi de ala var tabii:27::27:

Ey nankör demirtaş başbakan erdoğan kadar sizin partinize yakın duran hangi parti var? Mhp ve chp bir kaşık suda boğar sizi. Hala laf salatası yapıyorsun.

Bir de başbakan oluyormuş... Rte den sonra kombo olur. Yüksek dozdan ölürüz.

yok olmıcak, geçen açıklama yaptı ya arınç, muhtelemen gül olcak diye, ama olsa eğlenceli olurdu bence, başbakan bişey derdi ertesi gün cb tam tersini söylerdi:27::27:

Sen bide kendi partine baksan?

benim partimi ne biliyosun acaba, yoruma değil konuya yorum yapalım lütfen!
yok ben illa yoruma yorum yapcam diyorsan benden polemik çıkmaz sana üzgünüm başka üyeleri dene:27::27:

Son düzenleme:
yok olmıcak, geçen açıklama yaptı ya arınç, muhtelemen gül olcak diye, ama olsa eğlenceli olurdu bence, başbakan bişey derdi ertesi gün cb tam tersini söylerdi:27::27:
Haberim yok çok sevindim valla. :D Gül kesin olmaz bence. Başka kim olabilir diyorlar?

benim partimi ne biliyosun acaba, yoruma değil konuya yorum yapalım lütfen!
yok ben illa yoruma yorum yapcam diyorsan benden polemik çıkmaz sana üzgünüm başka üyeleri dene:27::27:

Senin partin hiç önemli değilde, ak parti'den başkasını eleştirdiğinizi görmedim.

Dogru, Arinç tabiki artik ciddiye alincak kisi degil fakat bu adam basbakan yardimcisi

Ne bilim, cumhurbaskan adayi hakaret ediyor, kin kusuyor, diger cumhurbaskan adayi basbakan yardimcisini saka gibi görüyor,

Artik Türkiye bir muz cumhuriyeti olmus. Hayirli ugurlu olsun herkeze :ssz:

o adamın her yanı başbakan yardımcısı olsa ne olur ya? kadınların gülüşüne dekoltesine varana kadar karışan sonra da çırılçıplak poz veren tuğçe kazazı örnek gösteren bütün işi gücü kadınlar olan adamın başbakan yardımcılığı adına yaptığı nedir

bu adam basbakan olsa baslasin komedi :1: ne kadar protesto varsa yapilir artik ulkede...yok sunun bacagi yok sunun yunu...kili tugu...

agdamiza karisma, bacak benim penti benim diye yuruyusler baslarmis...

herneysede bu adam basbakan olmaz...ben davutoglunu dusunuyorum...

hem cok zeki hem bizi her yerde iyi temsil edecek biri...masaAllah...

Bana da Ahmet DAVUTOĞLU olur gibi geliyor.

bu adam basbakan olsa baslasin komedi :1: ne kadar protesto varsa yapilir artik ulkede...yok sunun bacagi yok sunun yunu...kili tugu...

aman arınç olmasın ortalığı sel götürür sonra cumhurbaskanından veto yediğini bi düşünsenize arınç'ın gözyasında boğuluruz:1:

Son düzenleme:

davutoğlu bizi nerde temsil edecek çok merak ettim. konsolosluk görevlileri iki aydır ışid'in elinde pek umursadığı yok.

Senin partin hiç önemli değilde, ak parti'den başkasını eleştirdiğinizi görmedim.
neden biliyormusunuz. çünkü beni yöneten akp. muhalefet değil. tabiiki yaptıklarını eleştirecek.
icraatlarını
göz önündeki eleştirilir.
ha muhalefet başa geçsin onuda eleştirir eleştirren.
ki bazen bakıyorum. akpye muhalefet olan kkdaski arkadaşlar kılıçdaroğlunu,gerekirse sarıgülüde elleştirdiler.
ama bir akpli arkadaşın çıkıp bir hatayı eleştirdiğini görmedim.
bak chpliiydim bir zaman. şu an neyim onuda bilemiyorum. sadece akpden hoşnut değilim. belkide bağımsıza giriyorum şimdilik.

Son düzenleme:
Back
X