Ark.sorunu.. sorun kimde bende mi eşimde mi? blöf yapmak ne kadar doğru

accident

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
263
1
46
Balıkesir
Merhabalar.
Bir arkadaşımın sorununu yazacağım
yıllarca ezilmiş bir arkadaş (ailevi sorunlar, baba, kardeş,anne, fakirlik vs.)
şu anda da çok sinirli ve bir çözüm yolu arıyor.

henüz 30 yaşında 10 yıllık evli 7 yaşında bir oğlu var; başkada hiç kimsesi yok

borçlarını ödeyebilmek için yaklaşık 3 aydır çalışmaya başladı

gelgelelim eşi çalışmasına karşı değil ama arkadaşım olmadan iş çıkışında ev gezmelerine gidiyor

arkadaşlarının çoçuklarını görmeye gidiyor ve hesapsız para harcıyor

arkadaşımdan en ufak çekintisi yok

arkadaşımda bu duruma çok kızgın ve bu sabah işe gitmeyeceğim diye blöf yapıyor eşide tabi biraz tırsıyor.

bu adama nasıl davranmalı birde size soralım dedik

sorunuz olursa cevaplayacağız

Bir erkeğin yanında eşi olmadan ev gezmelerine gitmesi ne kadar saçma bir durumsa, borçları ödeyebilmek için eşi işe girdiği halde hesapsızca para harcayabilmesi de o kadar saçma bir durum bence.

Valla ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası, arkadaşına çalışmasın işten çıksın otursun evinde desem bu benim yapıma ters, çünkü ben bir bayanın çalışıp kendi parasını kazanması, eşine dahi muhtaç olmaması taraftarı bir insanım. Ki şu durumda arkadaşının böyle bir kocası varsa işine daha çok sahip çıkmasını tavsiye ederim, geleceğin biz insanlara nelar getireceği belli değil maalesef.

Ama gel gör ki eşinin çalışmasına güvenip de sorumsuzca para harcayan erkeği de çalışarak daha çok para harcamaya teşvik etmek de kimse kusura bakmasın ama enayilik gibi geliyor bana.

Ben olsam şahsen parama sahip çıkarım, borçları ödemez, biriktiririm. Eşimin üzerindeki sorumlulukları yüklenmem bilhassa ona daha çok sorumluluk veririm gibime geliyor ama tabi bu arkadaşınızın eşinin mizacına ne kadar uyar, o bunu ne kadar kabullenir orasını bilemem.

İyi düşünüp son kararı verecek olan tabiki arkadaşınızın kendisidir. Neticede eşinin huyunu suyunu kendisi daha iyi bilir. Ama üzerine basarak söylüyorum kimseye güvenmesin eşine dahi. ÇALIŞAN KADIN BANA GÖRE GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ KENDİNE GÜVENEN BİR ANNE DİR.

Bir erkeğin yanında eşi olmadan ev gezmelerine gitmesi ne kadar saçma bir durumsa, borçları ödeyebilmek için eşi işe girdiği halde hesapsızca para harcayabilmesi de o kadar saçma bir durum bence.

Valla ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası, arkadaşına çalışmasın işten çıksın otursun evinde desem bu benim yapıma ters, çünkü ben bir bayanın çalışıp kendi parasını kazanması, eşine dahi muhtaç olmaması taraftarı bir insanım. Ki şu durumda arkadaşının böyle bir kocası varsa işine daha çok sahip çıkmasını tavsiye ederim, geleceğin biz insanlara nelar getireceği belli değil maalesef.

Ama gel gör ki eşinin çalışmasına güvenip de sorumsuzca para harcayan erkeği de çalışarak daha çok para harcamaya teşvik etmek de kimse kusura bakmasın ama enayilik gibi geliyor bana.

Ben olsam şahsen parama sahip çıkarım, borçları ödemez, biriktiririm. Eşimin üzerindeki sorumlulukları yüklenmem bilhassa ona daha çok sorumluluk veririm gibime geliyor ama tabi bu arkadaşınızın eşinin mizacına ne kadar uyar, o bunu ne kadar kabullenir orasını bilemem.

İyi düşünüp son kararı verecek olan tabiki arkadaşınızın kendisidir. Neticede eşinin huyunu suyunu kendisi daha iyi bilir. Ama üzerine basarak söylüyorum kimseye güvenmesin eşine dahi. ÇALIŞAN KADIN BANA GÖRE GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ KENDİNE GÜVENEN BİR ANNE DİR.

bir oğlu var patronun verdiği harçlıkla kömür alıyor harçlık aldığını bildirmiyor eşine.

eşi banka kredisi ödüyor,
arkadaşımın parasıylada kira ödeniyor çocuğa harcanıyor ve yemeklikleri alınıyor.
çatısı akan sobalı bir evde oturuyorlar

kredi borcunu neden açmışlar dersenizde ; eşi arkadaşına 30 000 tl kadar borç veriyor sonra askere gidiyor
yalnız ve parasız kalan aile kredi kartlarına yükleniyor
askerden geliyor 6 ay işsiz kalıyor alacağını isteyemiyor ve kredi çekiyor sadece yemek için
son bir yıldır da borçlarını ödeyemiyor
3 aydır arkadaşımın patronunun yaptığı yardımlarla birikmiş kiralarını ödüyorlar
ama eşi bol bol gezmeye çocuk hediyesi götürmeye devam ediyor.

arkadaşımın gideceği bir aileside yok
bazen çalışıp bazen çalışmayan çalışsada parasını içkiye veren bir babası var ve arkadaşımın 2 göz evinin bir odasında kalıyor
anlıyacağınız çıkışı çözümü yok
bazen çocuğun beslenmesine bile bişiyler koyamadığı oluyormuş

canım valla çoz zor allah yardımcın olsun. merak ettigim bisey var eşin aldığı hediyeleri hip bir kisiyemi alıyor peki kendi cocuguna hediye falan almıyorumu ayrıca esin evlendiginizden beri boylemiydi yoksa sonradanmı degisti. esine aldığın paradan eksik söyle böylece söylemedigin kısmını kendine cocuguna falan ayırırsınesinle konustunmu bu rahatsızlığını tepkisi ne oluyor

bazen çalışıp bazen çalışmayan çalışsada parasını içkiye veren bir babası var ve arkadaşımın 2 göz evinin bir odasında kalıyor

canım ben böyle bir durumda olsam yani ben çalışsam eşim keyfine baksa o adamdan ne bişey beklerim ne de yaparım.. kazandığım parayı çocuğuma harcar ve biriktiririm.. oldu senin karın çalışsın sen millete para dağıt. akıl var mantık var.. bence arkadaşınız eşiyle sert bi konuşma yapsın milletin bebeğine değil kendi evine çalıştığını söylesin.böyle gezmelere hediyelere devam edeckse ev kirasını da kendin ver desin..asla tasvip etmediğim bişey ama eşinden ne kadar para aldığını saklasın söylemesin... yok anlamazsa da hiç bişeyden korkmasın.. şimdi eşinden zaten destek görmeyen bir kadın pekala onsuz da devam edebilir hayatına..asla kendini sömürtmesin. hayatın bize ne getireceğini bilemiyoruz....allah yardımcısı olsun

Amman güzelim söyle arkadaşına hiç işinden ayrılmasın, iyice işini sağlama alsın gerekirse o sorumsuz kocaya yeri gelince haddini de bildirir. Yeterki gücünün farkında olsun, yeterki cesaretli olsun, ne demek yaa çocuğunun beslenmesine koyacak bişi bulamamak içim acıdı resmen, ben o kocayı ne yaparım biliyormusun evladımın tırnağına kurban ederim. Benim evladım bu durumdayden başkasının çocuğuna hediye alacak kocayı da öyle bir benzetirim ki yıldızları sayamaz bile. Madem bu kadar arkadaş düşkünü gitsin arkadaşlarıyla yaşasın. Benim eniştem de aynıydı inanın hiç değişmedi yaşı 70 e dayandı hala aynı ama teyzem güçlü kadındı çalışmıyordu ama anne-baba ve kardeşlerinin durumu iyi olduğu için hep arkasındaydı. Benim eniştem çok iyi bir terzi ve istanbulda parmakla gösterilen kişi, yıllarca en güzel yerlerde en iyi maaşlarla çalıştı ama şu an bir emekli maaşından başka birşeyi yok. Teyzemin de evi bile var ailesi sayesinde. Biri doktor biri mimar iki de evladı. Hepsi de anneanne ve dayılarım sayesinde oldu. Yani diyeceğim böyle adamların pek bi katkıları olmaz ve değişmezlerde. Arkadaşının ailesinden hayır yok o zaman arkadaşın işine var gücüyle sarılacak. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

canım valla çoz zor allah yardımcın olsun. merak ettigim bisey var eşin aldığı hediyeleri hip bir kisiyemi alıyor peki kendi cocuguna hediye falan almıyorumu ayrıca esin evlendiginizden beri boylemiydi yoksa sonradanmı degisti. esine aldığın paradan eksik söyle böylece söylemedigin kısmını kendine cocuguna falan ayırırsınesinle konustunmu bu rahatsızlığını tepkisi ne oluyor

arkadaşımın eşi canım..

oğlunu seviyor iyi bir baba ama kendi ailesini önemsemiyor başı boş bırakmış
arkadaşları onun için daha önemli gibi

bir olayı anlatayım
bunlar karı koca bir arkadaşlarının doğumuna gidiyorlar
hastanede arkadaşlarının annesi kızkardeşi de var
arkadaşımın karnı acıkıyor ve döner istiyor
eş almak istemiyor arkadaşım ısrar ediyor
bu eş olacak adamda kendisi ve karısına çeyrek
arkadaşının ailesinede yarımşar döner alıp geliyor

yani anlıyacağın kendisi ve ailesinden çok başkalarını düşünüyor

ve bunun gibi birçok olay

gerçi biz kadınlar erkeklerden genelde bu yönden şikayetçiyiz değilmi

canım ben böyle bir durumda olsam yani ben çalışsam eşim keyfine baksa o adamdan ne bişey beklerim ne de yaparım.. kazandığım parayı çocuğuma harcar ve biriktiririm.. oldu senin karın çalışsın sen millete para dağıt. akıl var mantık var.. bence arkadaşınız eşiyle sert bi konuşma yapsın milletin bebeğine değil kendi evine çalıştığını söylesin.böyle gezmelere hediyelere devam edeckse ev kirasını da kendin ver desin..asla tasvip etmediğim bişey ama eşinden ne kadar para aldığını saklasın söylemesin... yok anlamazsa da hiç bişeyden korkmasın.. şimdi eşinden zaten destek görmeyen bir kadın pekala onsuz da devam edebilir hayatına..asla kendini sömürtmesin. hayatın bize ne getireceğini bilemiyoruz....allah yardımcısı olsun

amin allah yardımcısı olsun gerçekten zor

şimdi başka bir eve çıksa yetmez e bide babası var ses çıkartamıyo

hem eşinide bırakmak istemiyo

ama onunlada anlaşamıyo

adam etraf için yaşıyor gibi sanki

askerlik öncesii elindeki parayı dağıtmış

eşinin alilesi çok yakınında oturuyor ama yardımcı olmuyor
sırf arkadaşımın babası onlarda kalıyor diye
yani çıkısı yok çok ses edemiyor
ancak işten çıkarım diye tehdit edebiliyor eşini
ama o kadar
bir sonuca ulaşamıyor
adam yine yapacağını yapıyor

Kusura bakmayın da çocuğunun beslenmesine yiyecek koyamazken gidip arkadaşlarının çocuklarına hediyeler alması hiçte iyi bir baba olduğunu göstermiyor. Önce can sonra canan demişler, insanın evladı canıdır.

Arkadaşınız borç ödemeyi eşine bıraksın kendi parasını eşine kesinlikle vermesin şu durumda.

Amman güzelim söyle arkadaşına hiç işinden ayrılmasın, iyice işini sağlama alsın gerekirse o sorumsuz kocaya yeri gelince haddini de bildirir. Yeterki gücünün farkında olsun, yeterki cesaretli olsun, ne demek yaa çocuğunun beslenmesine koyacak bişi bulamamak içim acıdı resmen, ben o kocayı ne yaparım biliyormusun evladımın tırnağına kurban ederim. Benim evladım bu durumdayden başkasının çocuğuna hediye alacak kocayı da öyle bir benzetirim ki yıldızları sayamaz bile. Madem bu kadar arkadaş düşkünü gitsin arkadaşlarıyla yaşasın. Benim eniştem de aynıydı inanın hiç değişmedi yaşı 70 e dayandı hala aynı ama teyzem güçlü kadındı çalışmıyordu ama anne-baba ve kardeşlerinin durumu iyi olduğu için hep arkasındaydı. Benim eniştem çok iyi bir terzi ve istanbulda parmakla gösterilen kişi, yıllarca en güzel yerlerde en iyi maaşlarla çalıştı ama şu an bir emekli maaşından başka birşeyi yok. Teyzemin de evi bile var ailesi sayesinde. Biri doktor biri mimar iki de evladı. Hepsi de anneanne ve dayılarım sayesinde oldu. Yani diyeceğim böyle adamların pek bi katkıları olmaz ve değişmezlerde. Arkadaşının ailesinden hayır yok o zaman arkadaşın işine var gücüyle sarılacak. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

amin dualarınız için çok teşekkür ederiz. haklısın yaş 30 olmuş değişmesi zor gibi. Ama bir yandanda bence büyük bi adam arkadaşımın eşi
şöyleki;

21 yaşında evleniyorlar ,

sadece iki odalı bir evde oturuyorlar

arkadaşımın kız kardeşi ve babası 3 ay sonra arkadaşımın evine taşınıyor

evlendikten 9 yıl sonra arkadaşım kız kardeşini evlendiriyor

10 yıldır babasına hala bakıyor

ve bu yıllarda hiç çalışmamış

ama eşide ses çıkarmamış bakmış üç kişiye birden

kızlar bizim eşlerimiz bakarmı sizce

Rabbim muhtaç etmesin ama bakmazlar bence kimse yapmaz eşinin yaptığı fedakarlığı

yani anlayacağınız bir yandanda borçlu arkadaşım o yüzdende ses çıkaramamış bu güne kadar

ama artık kendi parasını kazanıyor ve eşinin yaptıkları iyice batmaya başlıyor

Kusura bakmayın da çocuğunun beslenmesine yiyecek koyamazken gidip arkadaşlarının çocuklarına hediyeler alması hiçte iyi bir baba olduğunu göstermiyor. Önce can sonra canan demişler, insanın evladı canıdır.

Arkadaşınız borç ödemeyi eşine bıraksın kendi parasını eşine kesinlikle vermesin şu durumda.

yazdıklarınızı tek tek okutacağım kendisine

demekki böyle yaparsa bu adam adam olur

kesinlikle çalışmaya devam etmeli ama kendisi için...

insanlar ne yaparsa kendisine yapar

arkadaşımın eşi canım..

oğlunu seviyor iyi bir baba ama kendi ailesini önemsemiyor başı boş bırakmış
arkadaşları onun için daha önemli gibi

bir olayı anlatayım
bunlar karı koca bir arkadaşlarının doğumuna gidiyorlar
hastanede arkadaşlarının annesi kızkardeşi de var
arkadaşımın karnı acıkıyor ve döner istiyor
eş almak istemiyor arkadaşım ısrar ediyor
bu eş olacak adamda kendisi ve karısına çeyrek
arkadaşının ailesinede yarımşar döner alıp geliyor

yani anlıyacağın kendisi ve ailesinden çok başkalarını düşünüyor

ve bunun gibi birçok olay

gerçi biz kadınlar erkeklerden genelde bu yönden şikayetçiyiz değilmi

amin allah yardımcısı olsun gerçekten zor

şimdi başka bir eve çıksa yetmez e bide babası var ses çıkartamıyo

hem eşinide bırakmak istemiyo

ama onunlada anlaşamıyo

adam etraf için yaşıyor gibi sanki

askerlik öncesii elindeki parayı dağıtmış

eşinin alilesi çok yakınında oturuyor ama yardımcı olmuyor
sırf arkadaşımın babası onlarda kalıyor diye
yani çıkısı yok çok ses edemiyor
ancak işten çıkarım diye tehdit edebiliyor eşini
ama o kadar
bir sonuca ulaşamıyor
adam yine yapacağını yapıyor

anladım canım ama yine de kendini ezdirmemeye çalışsın.. anladığım kadarı ile güçlü bir kadına benziyor.. harcamalardan biraz elini eteğini çeksin bence.. benim teyzemin kızının eşi de evde şeytan dışarda melektir.. evde hamile karısını döven o adam dışarda iş arkadaşları ve patronlarından öyle övgüler alıyor ki!!!!! bazı insanlar böyle işte eşi onun hayat arkadaşı değil de kölesi gibi düşünüyor.. dışarıda kendine yer edinmek için de yalakalık yapıyor hayert bişey yaa..

Gözlerim doldu, ne demek ya çocuğun beslenmesine bişey koyamamak?
Aç mı kalıyor çocuk yani?? Ciddi soruyorum.
Peki bu adam ev gezmelerinde ne harcıyor, ne hediyesi alıyor, mali boyutu ne, kaç TL harcıyor?

Adama blöf yapmayı falan bir kenara bırakın da, çocuğun mağduriyetini giderin.
Olur mu beslenmesiz okula gitmek, günah o yavruya.
Gerekirse kirayı vermesin, ev sahibi ile kocası muhatap olsun.
Ama oğlunu mağdur bıorakmasın.

kızlar

içki içen eve para vermeyen evde yemek yok diye kızan sorumsuz baba

1 yıllık evlendirilen ve evliliğinde mutsuz ve parasız buzdolabı boş bir kız kardeş

7 yaşında bir erkek evlat

banka kredileri icralar

birde eşinin bu sorumsuz durumu

bu kız hangisine yetsin

çıkısı sadece kendisinde ama çok vicdanlı herkesi aynı anda düşünüyor

Gözlerim doldu, ne demek ya çocuğun beslenmesine bişey koyamamak?
Aç mı kalıyor çocuk yani?? Ciddi soruyorum.
Peki bu adam ev gezmelerinde ne harcıyor, ne hediyesi alıyor, mali boyutu ne, kaç TL harcıyor?

Adama blöf yapmayı falan bir kenara bırakın da, çocuğun mağduriyetini giderin.
Olur mu beslenmesiz okula gitmek, günah o yavruya.
Gerekirse kirayı vermesin, ev sahibi ile kocası muhatap olsun.
Ama oğlunu mağdur bıorakmasın.

istanbuldaki okullarda beslenmeye ne koyulacağı liste halinde veriliyor

e her zaman bu listeye uyamıyor arkadaşım
ama koyuyor işte evde neyi varsa

okula çağırıyorlar okul düzenini bozmaktan
çocukta ezik büyüyor anlıyacağınız

bunu duyunca bende çok kötü olmuştum

bu arada ev sahibi eşinin teyzesi oluyor

istanbuldaki okullarda beslenmeye ne koyulacağı liste halinde veriliyor

e her zaman bu listeye uyamıyor arkadaşım
ama koyuyor işte evde neyi varsa

okula çağırıyorlar okul düzenini bozmaktan
çocukta ezik büyüyor anlıyacağınız

bunu duyunca bende çok kötü olmuştum

bu arada ev sahibi eşinin teyzesi oluyor

Bu kardeşimiz kaç para maaş alıyor bilemiyorum, ama her ay 100 lirayı oğlu için saklamalı. Beslenmesini tamamlamak veya bir ayakkabı, eşofman herhangi bir eksiğini gidermek için.
Bunu yapmalı, bir 100 tl'ye dokunmadan kenarda tutmalı. Biriktirmek değil, oğluna harcamak için.
O ay bir ihtiyacı yoksa bile oğlunun, bir oyuncakla mutlu etmeli.
Ama o 100 tl oğluna harcanmalı.
Kalan para ne kadarsa, mutfak harcamasına gitmeli.
Kiraya karışmamalı, zaten ev sahibi eşinin akrabasıymış.
Gereksiz yere cengaverlik etmesin, kiraya karışmasın. Kira birikse bile koca muhatap olsun, bak o zaman harcayabilecek mi rahatça.
Adam da belli ki kötü biri değil, ama cömert demek ki.
Fakat önce ailesini düşünmeyi öğrenmek zorunda.

Bu kardeşimiz kaç para maaş alıyor bilemiyorum, ama her ay 100 lirayı oğlu için saklamalı. Beslenmesini tamamlamak veya bir ayakkabı, eşofman herhangi bir eksiğini gidermek için.
Bunu yapmalı, bir 100 tl'ye dokunmadan kenarda tutmalı. Biriktirmek değil, oğluna harcamak için.
O ay bir ihtiyacı yoksa bile oğlunun, bir oyuncakla mutlu etmeli.
Ama o 100 tl oğluna harcanmalı.
Kalan para ne kadarsa, mutfak harcamasına gitmeli.
Kiraya karışmamalı, zaten ev sahibi eşinin akrabasıymış.
Gereksiz yere cengaverlik etmesin, kiraya karışmasın. Kira birikse bile koca muhatap olsun, bak o zaman harcayabilecek mi rahatça.
Adam da belli ki kötü biri değil, ama cömert demek ki.
Fakat önce ailesini düşünmeyi öğrenmek zorunda.

işte bunu önce ailesini düşünmeyi nasıl öğrenecek bu adam?:50::50:

Back
X