İnşallah hepimiz tez vakitte bebişlerimizi kucağımıza alırız mlkpinar. Vazgeçmek yok, umutla devam edeceğiz ve başaracağız. Sabırla devam eden herkesin oluyor bir şekilde. Biraz daha gayret ve destekle çok güzel olacak inşallah herşey...Sevgiler...
doktorlar iki ay aralıkla tüp denemeyi uygun görüyor, ama okuduklarım ve araştırmalarım sonucu öğrendimki, her deneme arasında en az 3 ay olması gerekiyormuş, çünkü o kadar çok hormon yükleniyorki vücuda bunun atılması en az üç ayı buluyormuş, zaten hormonların uzun vadede ne hasar vereceği bilinmiyor, birde böyle sık olması riski artırıyormuş. ayrıca 3 ayda bir yumurtalarımız değişiyor. mesela bugün bitkisel kür uyguladık diyelim, bunun verimini 3 ay sonraki yumurtada görebiliyormuşuz. yumurtalar 3 ayda bir değişip yenileniyormuş. bunlar hep araştırma sonucu yerli yabancı kaynaklardan edindiğim bilgiler.
Aslında bana da ilk dr.um arada en az 3 ay olması gerektiğini söylemişti. ama yeni başladığım dr buna gerek olmadığını, foliküllerin durumuna göre karar verebileceğimizi söyledi. Ben de araştırıyorum ve umarım en doğru kararı verebilirim. Söylediğin testlerin tamamını yaptırdım, hepsi temiz ama benim de yumurta azlığı sorunum var. İnsan birşeyler okudukça da kafası karışıyor. bilmiyorum, inşallah hepimiz için hayırlı olur herşey...çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bir de akupunktura başlamayı düşünüyorum ben. Denize düşen yılana sarılıyor işte...Sevgiler...
CAnım selam,
2 tedavi arasında 3 ay olmalı mutlaka diye biliyorum, bence sen de öyle yapmalısın, bu arada bende yumurta kalite sorunu vardı, bal-tarçın-çörek otu karışımını yedin bi araştır istersen, yumurtalar toplanana kadar yeniyor, gerçi bu forumda bazıları iyi değil diye yazmış ama ben faydasını gördüm, hiç olgun yumurtam çıkmazken 8 tane olgun yumurtam çıktı, bilgin olsun dedim.
çok üzüldüm canım.Rabbim inşallah hayırlısıyla kısa zamanda anne olmayı hepimize nasip eder. bende ilk denememi geçen ay yaptım ve negatif donmuşlarımla tekrar yapmaya yöneltti doktor. araştıralım demedi.ben bir 1.5 yılda 4 deneme yaptım, son ikisinin arasında 2 ay vardı. ama sonradan anladımki hepsini ne yazıkki, boş yere yapmışım, ilk doktorumla bir kez denedim, ikinci doktorumla öyle güven telkin ettiki 3 kez denedim ve doktorum negatiflerin nedenini araştırmak ve teşhis, tetkik anlamında gerekeni yapmak yerine beni sürekli tüp denemelerine yönlendirdi. sonuçta başka bir doktora gidince öğrendimki, iki tüpte ileri derecede iltihaplı ve rahme sızıyormuş, ciddi yapışıklıklar varmış, rahmin şekli bozukmuş, önemsiz dediği miyom tam embriyonun tutunacağı yerdeymiş... sonrasında arka arkaya 2 ameliyat geçirdim. psikolojim tamamen bozuldu. maddi manevi çöktük.
sana tavsiyem arka arkaya deneme yapmak yerine negatif sonucun nedenlerini araştırmaya yönelen bir doktora gitmen. ne yazıkki ben çok geç farkına vardım, doktorlarımıza güveniyoruz ama bu bize maddi manevi çok acı kayıplara neden oluyor.
birde mutlaka rahim filmi çektirmeyi ihmal etme, gerekirse histeroskopi yaptır kaçınma. bu iki yöntemde sorunlara dair pek çok şeyi ortaya koyuyor.
benim rahme iltihap sızıntısı olduğu için embriyolarımın yaşama şansı hiç yokmuş, ben umutla 12 gün dakikaları sayarken aslında onlar ilk dakikada ölüyorlarmış. düşündükçe acılarım artıyor.
çok üzüldüm canım.Rabbim inşallah hayırlısıyla kısa zamanda anne olmayı hepimize nasip eder. bende ilk denememi geçen ay yaptım ve negatif donmuşlarımla tekrar yapmaya yöneltti doktor. araştıralım demedi.
ben netten araştırdım senin durumda olanları okudum şimdi iyi bir doktor için araştırma yapıyoruz. rahim filmi ve gerekirse histereskopi yaptıracağım. hayırlısı inşallah olur hepimiz için.bir şey soracağım. simir testinde bu söylediklerin anlaşılmıyor mu? simir testiyle neleri tespit ediyorlar. benim ki temiz çıkmıştı ve sadece simir testi yapıldı tedavi öncesi...
Merhaba canım,
Simir testinde mantar, hpv virüsü vb. şeylere bakıyorlar. Hormon testleri, kan testleri kesin gerekli.
Rahim filmi (hsg) veya histereskopi olması isteniyor genelde, ki rahimle ilgili anormal bir durum olup olmadığını tespit etmek gerekiyor. Çünkü böyle bir anomali hem hamile kalmayı hem de hamile kalınsa bile düşük riskini artırabilir. Ama ilk deneme ve annenin yaşı 35 yaş altındaysa bunların hiçbirine bakılmayabiliyor da. Bence hormon testleri, trombofili olup olmadığını gösteren kan pıhtılaşma testleri, hsg veya histereskopi yaptırmakta fayda var. Hayırlı haberlerle inşallah.Sevgiler...
doktorlar iki ay aralıkla tüp denemeyi uygun görüyor, ama okuduklarım ve araştırmalarım sonucu öğrendimki, her deneme arasında en az 3 ay olması gerekiyormuş, çünkü o kadar çok hormon yükleniyorki vücuda bunun atılması en az üç ayı buluyormuş, zaten hormonların uzun vadede ne hasar vereceği bilinmiyor, birde böyle sık olması riski artırıyormuş. ayrıca 3 ayda bir yumurtalarımız değişiyor. mesela bugün bitkisel kür uyguladık diyelim, bunun verimini 3 ay sonraki yumurtada görebiliyormuşuz. yumurtalar 3 ayda bir değişip yenileniyormuş. bunlar hep araştırma sonucu yerli yabancı kaynaklardan edindiğim bilgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?