Arkadan konuşmak,kendi evimde.

Eşimle sıkıntısız mutlu bir evliliğimiz var.Bugüne dek ailesi ile de sorunlar yaşamadık o da biraz mesafeli durmam sebebiyle diye düşünüyorum.Haftada bir yine ararım hal hatır için.Evime çağırırım yemeğe,oturmaya vs.Dün de kızkardeşleri ve annesi geldi akşam yemeğine eşimin.
Masada güzel geçti havadan sudan konuştuk.Ben de çalışan bir kadınım.Cumadan hazırlığımı yapmıştım.Mercimek çorbası,sac kavurma pilav,zeytinyağlı biber dolması,ve ayva tatlısı hazırladım.Bir kaç meze ve salatam da vardı.Yemek bitti kardeşlerine de siz oturun rahatınıza bakın dedim.Mutfakta ayağımın altında kimse dolansın istemem çünkü.Daha çok aklım karışıyor.Ben tık tık topluyorum.Neyse ben tabak çanakları taşır iken kızkardeşlerinden biri ben dolmanın tadına bakmadım dedi.K.validede bişeye benzemiyordu annesi ne ki kızı ne olsun diye bi laf söyledi ve çok net duydum.Antredeydim.Eşim bir hareket yaptı ama sırtı bana dönüktü.Ben bozuntuya vermek istemedim ama hakikaten yüzümü zor toparladım.Neyse koltuğa geçtik çaylar oldu çay demledim.Kek yapmıştım yanına.Aman kızım aman hiç verme hacet yok fln dedi servis ederken.Peki siz bilirsiniz dedim.Belki bunda bişi yoktu ama kurt düşünce diğer olaydan epey kıllandım.Neyse onlar gittiler.Ben sakinliğimi tabiki onlar gidene dek korudum.Eşime ' Annen annemin yemeğini hiç tatmışmı ki benim yemeklerimi annesi ne ki kızı ne olsun diye eleştiriyor 'dedim.Eşim biraz şaşırdı.Aa duydun mu kii,sen anneme ne bakıyosun ya.Kız istemeye gelmiştik ya çeşit biraz az geldi herhalde onun gözüne'dedi.Dedim ki şaşırdınız galiba biz her şeyi dışardan organize ettirdik, baklavasından böreğine kadar.Sadece küçük ikramlar bizimdi dedim.O da 'Evet işte sorun buydu onun için 'demez mi?Çok ayıp bu yaptığı dedim benim evimde beni çekiştiriyor sen de bişi demedin helal size dedim.O da ben senin kulağına gitmemiştir diye sadece kes dedim elimle dedi.Sen hiç duymasaydın bi daha böyle bişi duymayayım anne senin kalbini kırmak istemem diyecektim dedi.Bilmiyorum belki de doğru.Ama hareketlerine anlam veremedim.6 aydır fln evliyiz.Nişanlılıkta güllü ballıydık kadınla,kızım aşağı kızım yukarı.Şimdi ne oldu birdenbire.Şimdi içimden ne aramak geliyor ne sormak.Dengeleri sağlamak adına ne yazık ki haftada bir arıyordum.
kadın seni oğlundan kıskanıyor . mesafeyi profosyonel olarak koru

b.k yesin b.k, terbiyesiz pislik kadın. çok sinirlendim ya, bu nasıl bir basitliktir, "eline sağlık kızım" diyeceği yerde bize baklava ikram ettiler, börek ikram etmediler diye aklında çetele tutmuş ! canım sakın kendini ezdirme, seni ezmelerine izin verirsen tepene binerler ve canını daha çok yakarlar, mutlaka ver bu lafının cevabını. 31 yaşındaymışsın, üstüne üstlük çalışan bayansın, seni ezemeyeceklerini göstermelisin. sen böyle haftada 1 arayıp bol çeşitli yemekler yaparsan kıymetin olmaz ayrıca, ne demişler deveye diken insana s..en yaranır.
ne güzel yazmissin gerçekten çok beğendim. ben deger veripte bir kere bile yemeğe davet etmedim kaynanayi. konu sahibi neler neler yapmış bide çalışıyor haftada bir filanda onlara vakit ayırıp ağırlıyor

Valla neden kaynatılır bilmiyorum kara suyu çıkartılması gerekmiş önce.Baya araştırdım kaynatanı ben göremedim kaynanamın icadı , kendisi yumurtaları bile yıkayıp dolaba koyuyor ve daha aklıma gelmeyenler.Vallahi yemin ediyorum bak çok basit bir işi bile zorlaştırıyor karışmıyorum ben de artık nasıl isterse öyle yapıyor.Hazır salep yapmak bile onunla mesele alti üstü saleple süt buluşacak.Ben de sorduklarinda annem yapti ben böyle yapmazdim diyorum bir dahaki sefere ben normal olanı yapınca insanlar bir daha istemiyor ondan.

Aslında kaynanan çok bildiğinden değilde sırf sana bilmişlik taslamak için yeni yeni bişeyler icad edip güzelim o nimetide heba etmekte milletede zoraki yediriyor korkarım..

Buna sahit olmak öyle utanc verici ki.
Bir insan bir insandan sirf ogluyla evlendi diye neden nefret eder? Bunlara sahit olmak, gercekten yorucu. Ogullariyla evlendik diye kötüyüz resmen. Ne yapsak beyenilmez. Yaziklar olsun icinde insan sevgisi olmayan insanlara

Maalesef hazmedemiyor kimi artık kv olduğunu, yaşını başını almış gençlik çokdan elinden uçup gitmiş aynada bakınca kırlarla dolu ak saç yüzü çökmüş ve eve yeni gelen taze çıtır gelin olması herkesin yeni gelini sevmesi kv tek yapabileceği gelinini gözden düşürmek hiç birsey bilmeyen cahil göstermek eh kolay değil işte sebebi bu olsa gerek tüm huysuzlukları zavallı kv ,cik bi zamanlar sende yeniydin aynen bunları yaşatmıştı belkide senin rahmetli ( misal) kv nede çabuk unutuverdin Allah böyle dengeleri bozuk boş kv cümlemizi korusun amin

Son düzenleme:
Zaten arkadan konuşuyormuş evinizde de konuşması iyi olmuş. Niyetini ve size karşı tavrını öğrenmiş oldunuz. Ona göre tavır alırsınız.

Back
X