Arkadan konuşmak,kendi evimde.

Çooook ayıp çoooook
Keşke duyduğunuzu belli edip dibine kadar surat assaydınız

Ya benim evime misafir geldiğinde ben de dışardan yemek yaptırıyorum ayrıca istemede çeşit azmış çokmuş ne önemi var ki? Bana göre çok sana göre azdır misafir umduğunu değil bulduğunu yer yahu

Kv nin yaptığı çok çok çok ayıp ben olsam bir daha yemeğe çağırmam zahmet etmem onlar için

Ben eşimin bi akrabasını sırf her şeyi eleşirip hiçbir şeyi beğenmeme huyu olduğu için yemeğe çağırmıyorum bir eleştiri yapsa cıngar çıkarırım çünkü

kaynana denen yaratıklara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. şahsen o sözü duysaydım, orda öyle bir laf sokardımki evlere şenlik olurdu...

Benim annem rahmetli oldu iki sene evvel. Bana çok laf soktu kv dem. Kocamın yuzunden birşey demedim. Ama annem yaşarken anneme laf etseydi kocamı bile tanımazdım. Annem şimdi rahmetli, eğer ağzından kötü birşey çıksa, sinir abidesi kocamı tanımam panter gibi savunurum annemi.

Senin yerinde olsam sadece telefonlaşırdım. Evine davet etme. Edersende tek birşey haxırla. Aslında çok çesit yapardım ama biliyorsun annem neki benim elimde ne olsun der lafı boğazına sokardım.
Başın sağolsun canım benim.Anneler mukaddes.Kesinlikle lafı gediğine oturtucam

Suan kv mi opesim geldi. 3 yil olacak 3 kez yemege cagirdim birinde nohut pilav,birinde pide birindede kahvalti yaptik,ove ove bitiremedi...kizim zaten isyerinde yoruluyosun der hep.

Neden cunku kendide yillarca calismis halden anliyor.
Sen fazla deger vermissin.

Suan kv mi opesim geldi. 3 yil olacak 3 kez yemege cagirdim birinde nohut pilav,birinde pide birindede kahvalti yaptik,ove ove bitiremedi...kizim zaten isyerinde yoruluyosun der hep.

Neden cunku kendide yillarca calismis halden anliyor.
Sen fazla deger vermissin.
İnşallah daim olur . Haklısın halden anlamak lazım ama anlamıyor.

İnşallah daim olur . Haklısın halden anlamak lazım ama anlamıyor.
Kendini kesinlikle geri cek anlasinlar. Cok hatalilar. Hem neden ariyosunki oglu arayinca sende iki dk konus.emin ol daha kiymetli olacaksin. Ama evliliginin 6.ayinda bunu gormen iyi olmus.

Kendini kesinlikle geri cek anlasinlar. Cok hatalilar. Hem neden ariyosunki oglu arayinca sende iki dk konus.emin ol daha kiymetli olacaksin. Ama evliliginin 6.ayinda bunu gormen iyi olmus.
vallahi malım işte politik olmak lazım dedim ben gerçekten hal hatır sorarım büyüklerime.Onlarında hosuna gıder dıye dusundum.Amma dusunmusum dımı:)

Arayın ama yemeğe almayın her hafta
Ola ki nedeni sorulursa birşeye benzeyene kadar yemeklerim almak istemiyorum dersiniz.
Hazır yemek ikram edersiniz olmadı.
konu etmeyin bu insanlar laftan anlamayabilir..

Eşimle sıkıntısız mutlu bir evliliğimiz var.Bugüne dek ailesi ile de sorunlar yaşamadık o da biraz mesafeli durmam sebebiyle diye düşünüyorum.Haftada bir yine ararım hal hatır için.Evime çağırırım yemeğe,oturmaya vs.Dün de kızkardeşleri ve annesi geldi akşam yemeğine eşimin.
Masada güzel geçti havadan sudan konuştuk.Ben de çalışan bir kadınım.Cumadan hazırlığımı yapmıştım.Mercimek çorbası,sac kavurma pilav,zeytinyağlı biber dolması,ve ayva tatlısı hazırladım.Bir kaç meze ve salatam da vardı.Yemek bitti kardeşlerine de siz oturun rahatınıza bakın dedim.Mutfakta ayağımın altında kimse dolansın istemem çünkü.Daha çok aklım karışıyor.Ben tık tık topluyorum.Neyse ben tabak çanakları taşır iken kızkardeşlerinden biri ben dolmanın tadına bakmadım dedi.K.validede bişeye benzemiyordu annesi ne ki kızı ne olsun diye bi laf söyledi ve çok net duydum.Antredeydim.Eşim bir hareket yaptı ama sırtı bana dönüktü.Ben bozuntuya vermek istemedim ama hakikaten yüzümü zor toparladım.Neyse koltuğa geçtik çaylar oldu çay demledim.Kek yapmıştım yanına.Aman kızım aman hiç verme hacet yok fln dedi servis ederken.Peki siz bilirsiniz dedim.Belki bunda bişi yoktu ama kurt düşünce diğer olaydan epey kıllandım.Neyse onlar gittiler.Ben sakinliğimi tabiki onlar gidene dek korudum.Eşime ' Annen annemin yemeğini hiç tatmışmı ki benim yemeklerimi annesi ne ki kızı ne olsun diye eleştiriyor 'dedim.Eşim biraz şaşırdı.Aa duydun mu kii,sen anneme ne bakıyosun ya.Kız istemeye gelmiştik ya çeşit biraz az geldi herhalde onun gözüne'dedi.Dedim ki şaşırdınız galiba biz her şeyi dışardan organize ettirdik, baklavasından böreğine kadar.Sadece küçük ikramlar bizimdi dedim.O da 'Evet işte sorun buydu onun için 'demez mi?Çok ayıp bu yaptığı dedim benim evimde beni çekiştiriyor sen de bişi demedin helal size dedim.O da ben senin kulağına gitmemiştir diye sadece kes dedim elimle dedi.Sen hiç duymasaydın bi daha böyle bişi duymayayım anne senin kalbini kırmak istemem diyecektim dedi.Bilmiyorum belki de doğru.Ama hareketlerine anlam veremedim.6 aydır fln evliyiz.Nişanlılıkta güllü ballıydık kadınla,kızım aşağı kızım yukarı.Şimdi ne oldu birdenbire.Şimdi içimden ne aramak geliyor ne sormak.Dengeleri sağlamak adına ne yazık ki haftada bir arıyordum.
Çekememiştir. Benim kv de bir yemek yapayım görümce eşim falan der mesela cikom şunu yapmıştı kaç tabak yedim ki normalde baya az yer ikiside. Kv nin cevabı karnın açtır. Yada mesela bende bir yemek yedi diyelim herkesle beraber herkes çok güzeldi falan derken oda demiş bulunur ve patlatır cevabı karnım açtı demekki :))) biz buna çekememezlik diyoruz. Yahu insan kıskandığını bukadar da belli etmez ki. Boşver takma kafana. Eşin de doğru olanı yapmış duymadın sanarak annesini susturmus. Eğer laf söylese o anda senin kulağına gidecek düşüncesi ile doğru kısa ve net tavır koymuş. Annen ile ilgili ayıp etmiş kv yanlız. Ben yerinizde olsam bidaha aramam o ararsa da duyduğumu söyler ve cok ayıp ettiğini söylerim.

CalisiyoSun o kadar hazırlık yapmışsın nankörlük bu kötü de olsa iyi olmuş eline sağlık demek bu kadar zor mu terbiyesiz uzak durun kesinlikle esinle de konuş rahatsız olduğun durumlari

Dolma yapmayla dünya kurtarılsaydı ohooo :KK51:

Kendileri yapsınlar yesinler bundan sonra dolmaları :KK14:

Valla ben evlenince yemek yapmayı düşünmüyorum tek başıma. Kocam yardım ederse belki beraber yaparız. :KK49:
Yemek yapa yapa totolarını kaldırıyo kadınlar, sonra jüri gibi puan veriyolar :KK12: ayy sanki yemekteyiz yarışmasındayız. İnsan beğenmese de içinde tutar, arkadan atıp tutmaz. kasten beğenmemiştir o kv zaten
Benim farkettigim bu Yemekteyiz denen saçma yarışma ile insanlar bunu daha fazla mı yapmaya başladı. Ne bileyim ben büyürken bir yemeğe kötü diyemedim hiç. Çocuğumu bile öyle yetistiririm. 4 yaşında bir yere gitsin beğenmediği yemek koysalar tadına bakar. Güzelmiş ama ben tokum biraz pilav yesem yeter der. Allah koca koca insanlara 4 yaşındaki çocuk aklı versin diyorum

Cok ayip.
Dusunuyorum boyle patavatsiz insanlarla hic karsilasmadim.
Ama ola ki benim basima gelse ayni olay iceri girer "su yogunlugumda elimden geleni yaptim.bilseydim sokaktaki ac cocuklara yada kedilere yedirirdim.ziyan olmazdi emeklerim..cok tesekkur ederim" derdim.

Muhtemelen suan cevap veremedigin icin kotu hissediyorsun

İnsanların belki bütçesi okadarını karşılamıştır 1 insanın mideside aşevi kazanı değil ya 10 çeşitde olsa kv dolana kadarını aşıracaktı o iğrenç işkembesin içine , 6 ay geçmiş aradan ve gözü doymamış ilerde getirmiş böyle kv pek hayır gelmez dikkatli ol yuvana kv karışmasına izin vermemelisin yoksa baş edemezsin gibime geliyor Rabbim evinizden huzurunu mutluluğunu daim etsin canım amin

Son düzenleme:
Annem,kendi evinde arkasından konuşan kayınvalide ve takımını evden apar topar kovmuş,kapı dışarı etmiş.Annem her anlatisinda çok gülerim..Valla çok da iyi yapmış,ben olsam aynısını yaparım..Böyle terbiyesizlere bunu yapmak lazım çünkü.Bi de yüzüne hiçbirşey olmamış gibi mi davranicaz.. Olduuu..

İyi sabır varmış sizde... Hadi bana laf eder eşim için yutarım ama anamı karıştırsa film kopar herhalde,...

Eşimle sıkıntısız mutlu bir evliliğimiz var.Bugüne dek ailesi ile de sorunlar yaşamadık o da biraz mesafeli durmam sebebiyle diye düşünüyorum.Haftada bir yine ararım hal hatır için.Evime çağırırım yemeğe,oturmaya vs.Dün de kızkardeşleri ve annesi geldi akşam yemeğine eşimin.
Masada güzel geçti havadan sudan konuştuk.Ben de çalışan bir kadınım.Cumadan hazırlığımı yapmıştım.Mercimek çorbası,sac kavurma pilav,zeytinyağlı biber dolması,ve ayva tatlısı hazırladım.Bir kaç meze ve salatam da vardı.Yemek bitti kardeşlerine de siz oturun rahatınıza bakın dedim.Mutfakta ayağımın altında kimse dolansın istemem çünkü.Daha çok aklım karışıyor.Ben tık tık topluyorum.Neyse ben tabak çanakları taşır iken kızkardeşlerinden biri ben dolmanın tadına bakmadım dedi.K.validede bişeye benzemiyordu annesi ne ki kızı ne olsun diye bi laf söyledi ve çok net duydum.Antredeydim.Eşim bir hareket yaptı ama sırtı bana dönüktü.Ben bozuntuya vermek istemedim ama hakikaten yüzümü zor toparladım.Neyse koltuğa geçtik çaylar oldu çay demledim.Kek yapmıştım yanına.Aman kızım aman hiç verme hacet yok fln dedi servis ederken.Peki siz bilirsiniz dedim.Belki bunda bişi yoktu ama kurt düşünce diğer olaydan epey kıllandım.Neyse onlar gittiler.Ben sakinliğimi tabiki onlar gidene dek korudum.Eşime ' Annen annemin yemeğini hiç tatmışmı ki benim yemeklerimi annesi ne ki kızı ne olsun diye eleştiriyor 'dedim.Eşim biraz şaşırdı.Aa duydun mu kii,sen anneme ne bakıyosun ya.Kız istemeye gelmiştik ya çeşit biraz az geldi herhalde onun gözüne'dedi.Dedim ki şaşırdınız galiba biz her şeyi dışardan organize ettirdik, baklavasından böreğine kadar.Sadece küçük ikramlar bizimdi dedim.O da 'Evet işte sorun buydu onun için 'demez mi?Çok ayıp bu yaptığı dedim benim evimde beni çekiştiriyor sen de bişi demedin helal size dedim.O da ben senin kulağına gitmemiştir diye sadece kes dedim elimle dedi.Sen hiç duymasaydın bi daha böyle bişi duymayayım anne senin kalbini kırmak istemem diyecektim dedi.Bilmiyorum belki de doğru.Ama hareketlerine anlam veremedim.6 aydır fln evliyiz.Nişanlılıkta güllü ballıydık kadınla,kızım aşağı kızım yukarı.Şimdi ne oldu birdenbire.Şimdi içimden ne aramak geliyor ne sormak.Dengeleri sağlamak adına ne yazık ki haftada bir arıyordum.
Kayınvaliden istemede herşeyi dört dörtlük yapmanızı hazmedememiş bence soda öneririm.erkekler malesef pasif anne konusunda.ben olsam mutfaktan kek servis etmez soda getirirdim buyut anneciğim annem gibi benim yemeklerimde beş para etmez rahatsız etmesin sizi derdim.zaten şaşirir cevap veremezdi.terbiyesiz kadın anlayamıyorum neden yaparlar ben evladının mutlu olmasını isterim bu erkek anneleri kopmus gidiyor hıc kız annesinin damada böyle yaptıgını görmedim valla.arama sana sormaz zaten eşine sorar oda anlatı

Kaynananız ayrı sakil, kardeşleri ayrı, eşiniz ayrı. ''Kız istemeye geldik sizin yaptığınız çeşit az geldi, annem haklı o yüzden..'' resmen buna getirmiş lafını.
Ayıp ya ayıp.

• Beğen
Reactions: anu
Back
X