Arkadan konuşmak,kendi evimde.

Dolma yapmayla dünya kurtarılsaydı ohooo :KK51:

Kendileri yapsınlar yesinler bundan sonra dolmaları :KK14:

Valla ben evlenince yemek yapmayı düşünmüyorum tek başıma. Kocam yardım ederse belki beraber yaparız. :KK49:
Yemek yapa yapa totolarını kaldırıyo kadınlar, sonra jüri gibi puan veriyolar :KK12: ayy sanki yemekteyiz yarışmasındayız. İnsan beğenmese de içinde tutar, arkadan atıp tutmaz. kasten beğenmemiştir o kv zaten
yapma kız yapma zaten.Lan cuma akşamı yorgun argın elimden geldiğince yemek hazırlıyoruz.burun kıvırıyor.aynen yapma zaten öyle de konuşuyorlar böyle de

Bir daha hic davet etme arama kendileri sorsun ne oldu diye o zaman soyle ben sizi annem yerine koydum sevdim siz benim arkamdan boyle boyle konusuyorsunuz diye... yazik olmus yoruldugunda yanina kalmış.

Bi dahaki geldiklerinde yemeği dısaridan soyleyin ve de deyinki kv nize benim annem ne ki ben ne olacağım elimin lezzeti yoktur sizinde ağzinizin tadini bozmayayim daha fazla diye dısardan söyldm anlar belki o zaman ve kv nize yuh diorm bisey demiorm

ya şöyle düşünün; siz hiç mi birinin arkasından konuşmadınız. yani allah var ben konuşmuştum :) her insanın yapabileceği bi hata.

başka konular olur veya sürekli yapar bunu, rahatsız edici boyuta gelir. o zaman bi tavır yapmak gerekir. ama şu an için yangına körükle gitmemek taraftarıyım :)

Yaptıkları çok ayıp bide senin evindeyken
İyiki de duymussun yüzüne gülen arkandan dedikodu yapan insanları

Keşke o anda yüzlerine vursaydin
Yemeği begenmediginiz için keki de ikram etmedim israf olmasın diye yüzlerine söyleseydin o anda dumur olurlardı :KK14:
tipik kaynana hareketi,oğlunu kıskanıyor:KK14:

Aslında var ya bi dahaki sefere görümceler sana yardım edecek olsa istemem ananız ne beceriyoki siz becerip yapacaksınız diyeceksin o olacak.... bu kadar terbiyesizlik olmaz.... içinden gelmiyorsa da arama sorma

yapma kız yapma zaten.Lan cuma akşamı yorgun argın elimden geldiğince yemek hazırlıyoruz.burun kıvırıyor.aynen yapma zaten öyle de konuşuyorlar böyle de

Valla inşallah ilerde iyi bir maaşım olursa, günlük uğrayıp yemek yapacak birini tutacağım, evleneceğim kişi kılını kıpırdatmazsa.

Hem çalışıp hem yemek yapmak büyük bir yük. Kim yorgunsa o yapmalı yemeği, ya da beraber yapılmalı. Bizim evde böyle yürüyor sistem ama evleneceğim erkeğin öküz çıkma olasılığı büyük türkiye şartlarında :D

ya diyom bu tarz konu sahiplerine.

kv lerinize beni örnek gösterin, feyz alsınlar, ne gelinler var var benim gelin onların yanında süper becerikli desinler.

ha ha, kırk yılın başı misafir ederim, onda da tatlı genelde dışarıdan olur, çorba-ana yemek-pilav üçlüsü dışında çeşit olmaz.
bir de çayın yanına bir şey olur mu belki olabilir :) ama genelde kuruyemiş menüsü.

yazık ya, o kadar hazırlık yaptığına mı yanarsın, kocanın iş birlikçi olduğuna mı yanarsın. anana laf gittiğine mi yanarsın.

neyse, çok büyütme diyeceğim ama, bunları da yaz bir kenara. lazım olur :)

bence hiç duyduğunuzu belli eder laf falan söylemeyin.. rutin aramanızda açık açık anne ben o gün benim evimde misafirsiniz diye sesimi çıkarmadım ama madem benim yemeklerim anneminkiler gibi birşeye benzemiyor bundan sonra bana yemeğe gelmeyin bir daha hem benim emeğime hem sizin midenize yazık deyin.

Çağırma bi daha yemeğe eşine de yemeğimi beğenmeyen insanlar için o kadar uğraşmaya da gerek yok de

Senin yerinde olsam çok pis bozar atardım.Evime gelen misafirlerle asla tartışmayı sevmem fakat bu durum çok farklı.Senin evinde seni kötülüyor.Anneni karıştırması ayrı bir hadsizlik zaten.Kadın saygı duymuş,herşey kusursuz olsun diye dışardan sipariş etmiş.Bu kötü yemek yapmak anlamına gelmez ki.Kız istemeye geliniyor sonuçta,insanlık halidir olaki bir tuzu şekeri fazla kaçsa bir şeyin rezillik.Riske atmadan en güzelini yapmış annen.Şu bazı kaynanalar cidden ne kadar sinir bozucu oluyorlar ya.Yok yere olay çıkartma çabaları,durup durup laf sokma falan.Hayır nedir yani nedir sorun.Alın oğullarınızı başınıza çarpın,hayret bir şey.

Orda ben olsam dayanamaz mutfaktan salona doğru zıplardim bana soylesin hadi bi nebze alttan alırım ama anneme laf söylettirmem beni savunmayan o kocayada yuh yani

Sanki lokantaya geliyolar yemekleri elestiriyo oğlunu gelinini mi görmeye geliyo yemek yemeye mi hayret bişey yani

Terbiyesiz , önüne yemek koyuyorsun yemeğe laf ediyor daha evdeyken. Ben arkadaşıma bile gitsem yemek Beğenmesem tutupta orda başka biriyle cekistirmem. Bi de anneni katmış gorgusuz. Çağırma bi daha da, niye haftada bir yemeğe alıyorsun ki nankör insanları. Artık yemek yapmaya hevesimi kalır insanın. Hem ise git hem tatlisin a kadar her hafta yemek hazirla bir de anneni de katıp dedikodun yapılsın yanında.esinde utanacagi yere nisanliliktaki çeşit azligindandi deyip saçmalamis. Valla onun çağırmasi lazım kızım yoruluyorsunuz bize gelin bu hafta diye. Sen zaten çağırma artik

bence siz bunun üzerine bir laf etmeyin çünkü gerçekten o zaman saygı iyice yitirilecek. karşı tarafın yaptığı gerçekten saygısızlık, bırakın büyüklük sizde kalsın. kocanız da o anda konu uzamasın siz duymayın diye tepki vermemiştir. boşverin bundan sonra daha mesafeli davranın, bir süre aramayın kızgınlığınız geçince de mesafeli konuşursunuz.

Sesini çıkarmamakla hata etmişsin.
İşte o duyduğun an gidecektin içeri,cevabini kaynanana verecektin ki bir daha senin evinde arkandan konuşma girişiminde bulunmasın. :KK62:
Eşine hesap soracağına keşke utanmadan kaynanana orda güzel bir cevap verseydin.

Çalışan gelini önüne yemek koyuyor da bunuyor bir de kadına bak!
Zıkkımın kökünü yeseydi, ne özeniyorsunuz siz de.
Eşiniz de bir acayip, o kadar uğraştı, hem işte yoruluyor zaten, ayıp şu dediğin diyemedi mi yani?
Siz bu eşiniz yüzünden çok sıkıntı yaşarsınız ilerde benden söylemesi. İki lafın önünde durup da karısını koruyamıyor daha. vay anam vay!

Eşimle sıkıntısız mutlu bir evliliğimiz var.Bugüne dek ailesi ile de sorunlar yaşamadık o da biraz mesafeli durmam sebebiyle diye düşünüyorum.Haftada bir yine ararım hal hatır için.Evime çağırırım yemeğe,oturmaya vs.Dün de kızkardeşleri ve annesi geldi akşam yemeğine eşimin.
Masada güzel geçti havadan sudan konuştuk.Ben de çalışan bir kadınım.Cumadan hazırlığımı yapmıştım.Mercimek çorbası,sac kavurma pilav,zeytinyağlı biber dolması,ve ayva tatlısı hazırladım.Bir kaç meze ve salatam da vardı.Yemek bitti kardeşlerine de siz oturun rahatınıza bakın dedim.Mutfakta ayağımın altında kimse dolansın istemem çünkü.Daha çok aklım karışıyor.Ben tık tık topluyorum.Neyse ben tabak çanakları taşır iken kızkardeşlerinden biri ben dolmanın tadına bakmadım dedi.K.validede bişeye benzemiyordu annesi ne ki kızı ne olsun diye bi laf söyledi ve çok net duydum.Antredeydim.Eşim bir hareket yaptı ama sırtı bana dönüktü.Ben bozuntuya vermek istemedim ama hakikaten yüzümü zor toparladım.Neyse koltuğa geçtik çaylar oldu çay demledim.Kek yapmıştım yanına.Aman kızım aman hiç verme hacet yok fln dedi servis ederken.Peki siz bilirsiniz dedim.Belki bunda bişi yoktu ama kurt düşünce diğer olaydan epey kıllandım.Neyse onlar gittiler.Ben sakinliğimi tabiki onlar gidene dek korudum.Eşime ' Annen annemin yemeğini hiç tatmışmı ki benim yemeklerimi annesi ne ki kızı ne olsun diye eleştiriyor 'dedim.Eşim biraz şaşırdı.Aa duydun mu kii,sen anneme ne bakıyosun ya.Kız istemeye gelmiştik ya çeşit biraz az geldi herhalde onun gözüne'dedi.Dedim ki şaşırdınız galiba biz her şeyi dışardan organize ettirdik, baklavasından böreğine kadar.Sadece küçük ikramlar bizimdi dedim.O da 'Evet işte sorun buydu onun için 'demez mi?Çok ayıp bu yaptığı dedim benim evimde beni çekiştiriyor sen de bişi demedin helal size dedim.O da ben senin kulağına gitmemiştir diye sadece kes dedim elimle dedi.Sen hiç duymasaydın bi daha böyle bişi duymayayım anne senin kalbini kırmak istemem diyecektim dedi.Bilmiyorum belki de doğru.Ama hareketlerine anlam veremedim.6 aydır fln evliyiz.Nişanlılıkta güllü ballıydık kadınla,kızım aşağı kızım yukarı.Şimdi ne oldu birdenbire.Şimdi içimden ne aramak geliyor ne sormak.Dengeleri sağlamak adına ne yazık ki haftada bir arıyordum.
Çalışan bi bayansın okadar yemek çıkarmışın helal olsun .daha yeni evlisin kaynanan yavaş yavaş gerçek yüzünü göstermeye başlamış.bence fazla samımı olma sürekli davetler yapma sonra sen üzülürsün kıymet bilmez kaynana.

Back
X