Arkadaş edinemiyorum

Yesilortu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
655
257
18
33
Merhabalar...
Benim derdim çok büyük değil. Sadece sorun şu ki, arkadaş edinemiyorum. Kimse bana gercekten arkadaş olmak amacıyla yaklaşmıyor bunu farkettim. Bende onlara yaklasmiyorum aslında. Ama yapamıyorum denedim. Küçük bir tavırlarından soguyorum. Küçük bir hareketleri gözüme batıyor. Bana kendini beğenmiş kelimesini çok kullanıyor cevrem. Burnu havada dediklerini biliyorum. Oysa değilim sanırım, insanlari kucumsememeye çalışıyorum. Kucumsemem diyemem sevmedigim insanlari kucumsemisligim vardir sınıftaki kızlarla arkadaş olamıyorum. Büyük ihtimalle benim güvensizlik problemim yuzundendir. Guvenemiyorum. İşleri düşünce konusuyorlar benimle. Yakin arkadaslarimdan kazık yedim. Simdi de böyle oluyor. Kizlarla anlasamiyorum kisacasi. Hicbir kizla... Kuzenimle bile anlasamiyoruz. O da işi düşünce geliyor. Normalde hiç gelmez. Daha cok durum var kuzenimle ilgili. Iliskimiz kopuk. Kızlar beni yanlarında istemiyorlar. Böyle anlıyorum. Bu problemi nasıl cozebilirim?? Aslinda asosyal olsam da cok konuskan biriyim samimiyetine inandigim insanlarla kaynasabilirim. Sicak kanliyim da ama cevreme gosteremiyorum.

Çok arkadaş olmasına gerek yok. Olmasa da olur :)

Bende lisede uni de oyleydim hala oyleyim .cok az kisi ile gorusuyyorum eski arkadaslarla .simdi ise kimseyle oyle can ciger olmamaya calisiyorum.her sırrımi anlatmamaya. Cunku cok fazla tecrubede yasadim kazik yemek yonunden .birde simdi iliskiler cok bayat .insanlar menfaat duskunu.vefa unutulmus. Ama sunuda unutmamak lazim .herkese layik oldugu kiymeti verip uzulmemek lazim. .insanlar cig sut emmis varliklar herkes hata yapabilir. İnsanlardan zarar gelebilecegini bil ona gore sınır koy .yani insanlarla konus iletisim kur birseyler paylas.selam ver .empati yap.hal hatir sor.ama seni zor duruma dusurecek sirlarini soyleme.

Haklısın. Sır söyleyecek kadar yakın olamadım. Olduklarim da dedigim gibi kazık atti. Insan sonunda ogreniyor. Simdi de onyargi mi denir, tecrube mi bilemiyorum ama yaklasamiyorum insanlara.

Arkadaş belli bir zamandan sonra geçici oluyor zaten.. Herkes kendi hayatına yön veriyor, iş evlilik, çoluk çocuk. Arkadaşım olmasın huzurum sağlığım eşim yanımda olsun yeter diyorum artık.

Boşver arkadaş yerine kardeşin, abin ablan varsa ona sarıl.. arkadaş baş belası olabiliyor bazen

artık çoğu insan böyle. bende de var bu sıkıntı gerçi ben dert etmiyorum da.
özellikle iş hayatında çok işkilli oluyorsun, bir bakıştan bir laftan bin mana çıkıyor.
herkes birbirinin yüzüne gülüp arkasından konuşuyor o yüzden kimseye güven olmuyor.
en iyi tek takılmak.

benimde hiç yok arkadaşim.
begenmemekli de yapmam..
ama içten biriyimdir...
içimden geldiğinde konuşurum.. kimsenin arkasinda konuşmam. konuşsam azdir..:)
mesela iş arkadaşimla ayy ne yemek yapsam bugün dediğimde oluyor
anormallik bunlar işde..
dobra konuşurum.. ama şu ki en iyi arkadaşim kocam.. aramizda kalacak şeyleri herşeyi paylaşirim.. :)

Benimde hic yok arkadaşım sadece kuzenlerim var onlarda arada gelirler ben giderim oyle yani

Sorun güvensizlikle alakalı. Bunun tek çözümü var ufak tefek şeyleri görmeyeceksin, duymayacaksın. Size zarar vermiyorlarsa iyi geçinmeyi deneyebilirsiniz. Zaten bir süre sonra fark edeceksiniz ki samimi görünen yapmacık arkadaşların hepsi sadece geyik muhabbetine dayalı. Özellikle bayanlar arasında bir rekabettir alıp başını gider.
Bir de asıl önemli problem anlaşmak. Mesela hiç bir ortak noktam olmayan, konuşacak bir konu bulamadığım insanlarla vakit harcamıyorum. Çünkü nasılsın iyi misinden bu kadardır.

Örnek veriyorum. Ben bir kız arkadaşıma sence bu yakıştı mı diye sorduğumda gerçek cevabı isterim.
Soruyu sormamdaki kasıt içime sinmemiştir, samimi gördüğüm arkadaşım doğruyu söylesin fikir versin diye sormuşumdur.
Kötüyse kötü desin, güzelse güzel desin. Öyle değil böyle desin. Kimisi çıkıyor sen kötü görün diye güzel der, kimi kırmamak için güzel der. Kimi güzel olduğunda da kötü der. Kimi paracıdır. Kimi paracıdır. Fiyatı yüksekse güzel der
Açıkçası harbi arkadaşlık bu devirde zor. Sanal alemle beraber ilişkilerde sanallaştı. Gerçek arkadaşlık çok nadir var.
Erkek bir kanka çok daha iyi oluyor Kıvırmaca yok ne düşünüyorsa pat diye söylüyor ama onlarlada seviyeyi korumak büyük dert. Sonra bazıları aşık oluyor size. Yine arkadaşınızdan oluyorsunuz. ayyy çok uzun oldu. Bende çok dertliymişim bu konuda

yaşın kaç?

Mesafe benim icin cok onemli. Haddini bilmeyen, yeni tanistigi birinin isine karisan, surekli elestiren, ogut veren kizlari sevmem. Insan icinde agzini yaya yaya azarlayip asagilayan kizlari hic sevmem. Aninda selami keserim, aciklama yapma huyum yoktur.
Paylasimci da degilim galiba, hele makyaj malzemelerini asla!
Hakli oldugum halde kusen birinin de pesinden kosmam. Arkadas olmaya can atiyomus gibi gorununce asagilamalar basliyor cunku.
Cok gecimsiz ve zor bir insanim.

Hiç arkadaşsız bence olmaz.
Sonra ya aileye ,ya sevgiline sarıyorsun.Bağımlı hale geliyorsun.Burada çok gördüm.
Arkadaş edinmek için illa süper sıcakkanlı olmana gerek yok.Lisede de ,üniversitede de ben çok sıcak değildim.Çok soğuk görünürüm dışarıdan.
Ama benimle konuşanlara samimi sıcak konuşurum.İçimden gelir ama ,sizin davranışlarınızda bir yapmacıklık varsa bu yüzden konuşmuyor olabilirler.
Bir de sürekli size gelmelerini bekleyemezsiniz,biraz siz gidin yanlarına

Az insan az eşya diye bir söz vardır aslında. En sevdiğim sözlerdendir ve bence hayatın mihenk taşlarındandır.

İlkokula başladığım ilk günden geldiğim şu yıla kadar okul hayatım da sınıfta herkesle konuşan, sürekli gülümseyen ve sürekli diyalog halinde biriyim ben. Bu iyi bir şey mi derseniz, kesinlikle çok iyi değil. Geçen seneye kadar farkettim ki aslında içlerinden bazıları gününü bir şekilde doldurmaya çalışan insanlar. Bazıları gerçekten içten, samimi. Zaten doğduğum ilk günden beri en iyi arkadaşıma çok şükür ki sahibim.

Benim fikrim bu konuda azlık ve özlükten yana çoğumuz gibi. Herkese anlatacağınız laflar sizi yorarken, bir tane olsun tam olsun diyerek gününüzün muhteşem geçmesini sağlayacak bir tane arkadaşınız olsa kâfii.
Bunun içinde önyargılarınız var belli ki, bir daha güvenemem tabiri caizse kazık yedim dediğiniz anlarınız da var. "Yüreği kocaman insanlar bir şeyin önce iyi olduğuna inanmak isterlermiş."Biz de öyle yapalım; yapımıza, espri anlayışımıza, doğrularımıza, fikir ve anlayışlarımıza göre biriyle dostluk kurmaya çalışalım.
Daha çok empatiyle yaklaşalım, hemen karar vermeyelim.

:)

Aynen erkekletle anlasiyorum ama erkek arkadaslarimi cok kaybetmisligim vardir şu gereksiz aşk tantanasi yuzunden.

aman yahu bazen olmuosa olmuodur zorlamamak lazım ... ya da siz yaklaşın belki o hissi veremiosunur... hobi kurslar var onlara katılın sizin gibi düşünen insanlar bulabilirisniz...

Küçükken de asosyal bir yapının olması lazım. Sonradna olmaz bu.
Bazı insanların kişiliği böyledir. Anaokullarında gözlem yaparsan eğer 3 yaşındaki çocuklardan bazıları okulun ilk günü sıkıntı çekmeden ortama kaynar, oyun kurar lider olur. Ama bazıları da yıl biter hala karışma sorunu yaşar.
Biraz genetik, biraz da ailenin yetiştirme meselesi.
Sosyal aktivitelere katılmanın kısmen faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…