Arkadas Meselesi

Zaten senin düğün hediyesi geçiştirilmiş durumum yok dediğinde onun yerine sayıp 15'er lira fazladan verselerdi de bi çeyrek taksaydınız.
15 lirayı bile vermeyen insan bir başkasına parası yok diye tavır yapıyor şaka gibi. İşine gelmiş öyle olması sonra da suçlu aramış seni bulmuş.
Ayrıca onların durumları müsaitse en azından ayrı ayrı birer çeyrek takmaları gerekirdi.
Her türlü sen haklısın canını sıkmana değmez.

Esimin arkadaslari veyrek takarken benimkiler de elli takmisti ben de cok bozulmustum yani parasindan degil ama deger vermiyormus gibi geldi ama ben de onlara o kadar taktm cok sorun etmemek lazim

Zaten senin düğün hediyesi geçiştirilmiş durumum yok dediğinde onun yerine sayıp 15'er lira fazladan verselerdi de bi çeyrek taksaydınız.
15 lirayı bile vermeyen insan bir başkasına parası yok diye tavır yapıyor şaka gibi. İşine gelmiş öyle olması sonra da suçlu aramış seni bulmuş.
Ayrıca onların durumları müsaitse en azından ayrı ayrı birer çeyrek takmaları gerekirdi.
Her türlü sen haklısın canını sıkmana değmez.
Evet bende hem benle ayni miktari israrla takip hemde bana tavir yapmasina bozuldum sanki ben zorladim :)

Esimin arkadaslari veyrek takarken benimkiler de elli takmisti ben de cok bozulmustum yani parasindan degil ama deger vermiyormus gibi geldi ama ben de onlara o kadar taktm cok sorun etmemek lazim
Ayni benim gibi iste. Benim dugunume gelmediler esimin butun arkadaslari altin takmisti benim sadicim bile yoktu tek basima dis cekim yaptirdim simd kizin dis cekimine bile gittim yedi aylik hamileyim yinede yaranamadik :) bu lafi soyleyen arkadsda gelmedi dis cekime tek gittim yani

Aman hiç takma kafana boşver. Sen bebeğini düşün.
Düğünümde kim ne takmış olayı asla yapmadım. Hiçte sevmem çok ayıp birsey. Ayrıca illa aynısını da takmam durumum varsa fazla takmaya çalışırım maksat yeni evlenenlere fayda olsun.

Ben şehir dışına gelin geldim x bi arkadaşım bana gram takmişti. Onun düğününe gidemedim ama ailem temsilen gidicekti. O görgusuź arkadaşım okadar korktuki ona takı gitmeyecek diye tum sosyal hesaplardan ayrıca watsaptan 2 günde bir davetiye attı. Ben elbette gönderdim hemde ben ablasına ve ona takımı taktım fazla olsunda utansın. Vala 3 kuruş için böyle hareketler çok ayıp .
Eşimin can dostu bize çeyrek taktı ama biz inşallah bilezik yada imkan olmazsa yarım takmak istiyoruz. Biliyoruzki imkan olsa oda yapardı.
Demem oki sizé takılmadı diye üzülmeyin 2 sene önce ile şimdi bir olmaz.

Ben hepinizi de ayıpladım. Kaç para bir çeyrek yahu? Ne onlar size almış, ne de siz almışsınız. 3 kişi bir olup bir çeyrek takamıyorsanız yakın arkadaşlık falan yoktur orada. 10 sene önce arkadaşımın nişanına minibüs param bile yoktu yürüyerek gidip geldim, yine de çeyrek takmıştım harçlıkları keserek. Dostluk bu yahu.

Aman hiç takma kafana boşver. Sen bebeğini düşün.
Düğünümde kim ne takmış olayı asla yapmadım. Hiçte sevmem çok ayıp birsey. Ayrıca illa aynısını da takmam durumum varsa fazla takmaya çalışırım maksat yeni evlenenlere fayda olsun.

Ben şehir dışına gelin geldim x bi arkadaşım bana gram takmişti. Onun düğününe gidemedim ama ailem temsilen gidicekti. O görgusuź arkadaşım okadar korktuki ona takı gitmeyecek diye tum sosyal hesaplardan ayrıca watsaptan 2 günde bir davetiye attı. Ben elbette gönderdim hemde ben ablasına ve ona takımı taktım fazla olsunda utansın. Vala 3 kuruş için böyle hareketler çok ayıp .
Eşimin can dostu bize çeyrek taktı ama biz inşallah bilezik yada imkan olmazsa yarım takmak istiyoruz. Biliyoruzki imkan olsa oda yapardı.
Demem oki sizé takılmadı diye üzülmeyin 2 sene önce ile şimdi bir olmaz.
Bende sizin gibi dusunuyorum o an durum neye musaitse o takikir inanin isten cikarilmasaydim ceyrek takmaya niyetim vardi ama yapamadim. Benim bana gelen saati belirtmemdeki neden ise ben bana gelene takilmamisken arkadasin hem benle ayni miktari takmakta ısrar edip hem de laf sokmaya calismasi sinirimi bozdu

Ben hepinizi de ayıpladım. Kaç para bir çeyrek yahu? Ne onlar size almış, ne de siz almışsınız. 3 kişi bir olup bir çeyrek takamıyorsanız yakın arkadaşlık falan yoktur orada. 10 sene önce arkadaşımın nişanına minibüs param bile yoktu yürüyerek gidip geldim, yine de çeyrek takmıştım harçlıkları keserek. Dostluk bu yahu.
gonul isterdi ceyrek takmak ama ne yazik ki calismadigim icin takamadim.

Ayni benim gibi iste. Benim dugunume gelmediler esimin butun arkadaslari altin takmisti benim sadicim bile yoktu tek basima dis cekim yaptirdim simd kizin dis cekimine bile gittim yedi aylik hamileyim yinede yaranamadik :) bu lafi soyleyen arkadsda gelmedi dis cekime tek gittim yani
Bu konularda yapana yapmak lazim kendini parcalayinca kimse takdir etmiyor

3 kişi bi küçük altın alsaydınız da 80liraya falan denk gelirdi aşırı bi uçurum yok arada 50lirayla.Siz daha çok size bi şey yapmadılar diye takmamışsınız gibi geldi bana.

2 sene öncesiyle şimdiki bir değil yani bu kadar yakın arkadaşa bi altın takmayı bu kadar abartmamak lazım.Atla deve değil yani küçük altın alt tarafı.Ben arkadaşınıza hak verdim.İyi bari saat alalım dememişsiniz

Çok doğru söylemişsiniz. Fakat bu durum karşı taraf için de gecerliydi. Onlar iki sene önce 140 tlye çeyrek alabilirdi. Bu sene 235 tl. Herkes gönlünden kopanı yapıyor.

Konu sahibine saat alınırken sorun yapmayan arkadaş, çeyrek takamadık diye trip atmış. Bence bu başlı başına sorun. Çeyrek takmak bu kadar elzem ise konu sahibine de taksaydın derler adama. İki sene önce çeyrek 90 tl daha ucuzdu.

Konu sahibine saat alınırken sorun yapmayan arkadaş, çeyrek takamadık diye trip atmış. Bence bu başlı başına sorun. Çeyrek takmak bu kadar elzem ise konu sahibine de taksaydın derler adama. İki sene önce çeyrek 90 tl daha ucuzdu.
Evet bende buna bozuluyorum iste o zamanlar bende sorun yapmadim hatta saati verince aaa saat almayi unutmusum iyiki aldiniz falan diye bayagi sevinmistim ustelik bu arkadas hem benle ayni miktari takiyor sanki ben zorladim hemde bana laf carpiyor. Madem taktigin miktardan memnun degilsin fazlasini taksaydin oyle degil mi

çok doğru bir yorum. Fakat altın fiyatları çok farklı. Ben lisedeyken(15 yıl önce ) ufak ufak harcliklarimdan para biriktirip anneme 90 gramlık bilezik almıştım. Şuanda çalışan bir insan bile 12500 tlye o bileziğin parasını denkleştirip alamaz yani. Şuanda gittiğim düğünlerde çeyrek bile lüks kaldı. Gram altınlar, yarım gram altınlar, yarım çeyrek bile çıkmış.

çok doğru bir yorum. Fakat altın fiyatları çok farklı. Ben lisedeyken(15 yıl önce ) ufak ufak harcliklarimdan para biriktirip anneme 90 gramlık bilezik almıştım. Şuanda çalışan bir insan bile 12500 tlye o bileziğin parasını denkleştirip alamaz yani. Şuanda gittiğim düğünlerde çeyrek bile lüks kaldı. Gram altınlar, yarım gram altınlar, yarım çeyrek bile çıkmış.
Evet altın fiyatları kesinlikle değişti, fakat yakın arkadaşın düğün tarihi bellidir. Pat diye evlenmiyor insanlar. 10ar, 20şer kenara atılırdı. Çalışıyormuş daha önce konu sahibi, o zamandan atılıp saklanabilirdi. Ben sadece konu sahibine demiyorum ki, diğerleri de konu sahibine almamışlar hatta 2 tanesi düğüne gelmemiş bile. Bu yakın arkadaşlık değil diyorum.

Düğününüze gelmemişler, bir saat alıp geçmişler, 50 tl takmışsınız. Çok bile yapmışsınız

Bence taktığınız miktarda sorun yok. O size takmadı diye siz de takmak istememişsiniz belli ki, burda sanki bu durum eleştiriliyor gibi geldi bana ama ben bu konuda da haklı buldum sizi. Miktarı önemli değil ama saat alan kişinin çok da özenmediği ortada yani, e siz niye özenip aman öyle mi taksam böyle mi etsem derdine gireceksiniz ki. Ben sadece gelinin annesine takıldım. Sizi yüceltmek istedim dediğinde, bozup atmak lazımdı onu.

siz haklisiniz ayrica belirtmeden gecemiycem ne kadarda zarifsiniz.bu arada yorumlarda belirtmissiniz kahvalti takimi almak istedim ama arkadaslar pahali diye aldirmadi o zaman calisiyordum su anda calismiyorum imkanim yok demissiniz.benim aklima gelen yaziklar olsun diye ceyrek isteyen arkadasiniz bence kendisi bekar oldugu icin dugununde ceyrek bekledigi icin boyle bir cikis yapmis gibi dusundum cok mu fesatim acaba

230 tl tek maaş ile geçinen bir aile için çok ciddi bir meblağ. Altın evlenen ve masraf içinde olan bir çifte destektir, yanında olduğunu göstermektir. Arkadaşlar saat almışlar sağolsunlar. Bana saat almış arkadaş için ben şartlarımı neden zorlayayım ki, ihtiyaçlarımı neden erteleyeyim, neden birilerinden borç alayım.düğünü olursa diye neden altın alıp saklayayım?
Bana düğünümde annemin arkadaşı tek bir memur maasiyla 3 çocuk okuturken yarım altın takmisti. Biz bu kadıncağızın oğluna hiç gocunmadan, erinmeden ,annemle kardeşimle birleşip para denklestirdik. Lira alıp taktık. Hiç de pişman değilim. Kim bana ne takmış bakarım, bakmak ayıp değil. Bana zor günümde, masraflı günümde koşup destek olana koşarım.
Not : imkanım olsa herkese koşarım.

Back
X