Arkadaş

Ya onu da düşündüm erken döneceğim dedikten sonra önemi olmamalı
Ya da ben fazla inceyim yok diyemezdim diye böyle bozuldum :KK43:
Ben de öyleyim.muhtemelen ben de sizin gibi iniyorum hemen getirebilirsin derdim.ben bunu şuna bagliyorum sanki bir kere insanlara hayır dersem ilişkim bozulacak arkadaşlığımız bozulacak gibi düşünüyorum.ama insanlar asla hayır demekten cekinmiyorlar.ama sizin arkadasinizin yaptığı vefasızlık olmuş bence.

ben boyle durumlarda susamam cevabimi verir oyle keserim arkadasligi.Denk geldiğinde soyle ve bitir aradaki arkadasligi. Yaptığını basina kakmak ve ya karsilik bekledigin icin yaptığın bir sey değildi onun cocuguna bakmak sonucta ama nankör olmayip yardimci olmaliydi. Madem zor gununde yanında degil haydi yallah de..

Araya mesafe koyun, sadece selam verin geçin. Hatta çocuğunu size bırakmak için ararsa aniden kusura bakma komşudayım deyip kapatın. Belki öyle anlar durumu.
Sadece kendi işini görmeye çalışan çıkarcı insanlardan zerre haz etmiyorum.
Başka bir durum olsa neyse de hastalık bu sonuçta. Bakamayacaksan bile daha doğru üslupla reddet ama dimi..

Hiç hayatimda komşuya, arkadaşa mecbur kalmadim, kimseden bir şey istemedim. Ölmüyorsa o an kimsenin cocuguna da alip bakmam 1 saat bile olsa.
O yuzden hiç boyle şeyler de yaşamadim. Arkadasligi keserdim ama sanirim🤷

Cocugum yok olsaydi ailem ya da esimin ailesi disinda kimseye birakmazdim. Kimsenin cocugunuda emanet almazdim. Kadin hayir diyebilen biriymis sadece size cocugunu biraktigi icin menfaatci diyebilirim yoksa hayir demesi anormal gelmezdi bana. Nasil bir insan oldugunu ogrenmis oldunuz samimiyetinizi artik buna gore ayarlarsiniz hatta belki hic gorusmezsiniz.

Bir daha arar mı çocuk bırakmak için bilmem ama ararsa, "üst komşudayım şu an" deyip kapatın telefonu. Sonrasında o sizinle iletişimi keser zaten. Tabii eğer siz daha önce kesmeyecekseniz.

Bir daha arar mı çocuk bırakmak için bilmem ama ararsa, "üst komşudayım şu an" deyip kapatın telefonu. Sonrasında o sizinle iletişimi keser zaten. Tabii eğer siz daha önce kesmeyecekseniz.
Ben iletişimi keseceğim elbette ama önce söylemem lazım tabii kafası alır kabul etmesi zor.
Başkalarıyla münakaşasını görmüştüm daha önce insanı çok kolay manipüle eden laflarıyla alt eden biri.
Yani karşıdaki haklıysa da bi şekilde o anda o haklı oluyor 🤷🏻‍♀️

Bu olaydan sonra bir kere daha size çocuğunu bırakmak isteyecek kadar pişkin biri midir bilmiyorum ama, çok bencil biri olduğu kesin.
Peki hastaneye gittiniz mi? Dilerim ciddi bir şey yoktur.
Çocuğunuz için gerekli tedbirleri alın, maske vs ne gerekiyorsa ve yanınızda dursun. Bu tavırda birinin yanında bir çocuk zaten güvende olamaz belki de. Ya da yetişkin kadınsınız, eşiniz çocuğa baksın ve hastaneye siz yalnız gidin. Biliyorum duygusal olarak üzücü ama birine minnet etmekten daha iyidir.
Evladınız sizinle olsun eğer güvenilir kimseniz yoksa.
Bu kişiye de selam bile vermek fazla. Üst kattaymış, alamazmış madem, dost da değilmiş demek ki.
Siz de herkese merhamet etmeyin, gece geç saatlere kadar kimsenin çocuğuna bakmayın. Bir şey olur, sizden bilirler. Ben çok korkarım böyle şeylerden.

Geçmiş olsun.

Kanserden kaybettiğim eşim terminal döneme girmişti, yaşadığımız ilden acil olarak ambulansla tedavi gördüğü 7 saatlik yoldaki hastaneye götürdüm. Çocuğum da o sıralar 8 yaşında. Ailem yok zaten çocuğu bırakabileceğim. Çocukluk arkadaşım, hatta dostum diye gördüğüm, ne zaman zorda olsa el uzattığım arkadaşıma çocuğu bıraktım bu esnada. Hastanede eşimin en fazla 5 günü kaldığını söylediler. Hem tek başıma hastanede o acıyla mücadele ediyorum, hem bir yandan çocuğum aklımda günde birkaç kez arayıp konuşuyorum. Oğlum da biraz çekingen bir çocuk ve aç kaldığında yemek falan isteyemez zorlanır, aradığımda oğlum aç falan değilsin değil mi diye soruyorum ki zaten acıdan mutsuzluktan korkunç bir durumdayım. Oğlumu aradığımda arkadaşım ve ailesi sesli görüşmeye alıp bizi dinliyorlarmış ve benim "aç falan değilsin değil mi" cümlemden alınmışlar.

Neyse benim haberim bile yok orada ne oluyor ki düşünecek durumum da yok bunu. iki gün sonra dedim masrafları karşılayayım oğlumu getir hastaneye babasını son kez görsün.Arkadaşım getirdi oğlumu babasını gördü, sonra dışarda bana dedi ben çocuğu geri götürmeyeceğim, sana bırakacağım, "hastanedeyim, hastanede çocuk kalamaz nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsun, kocam ölüyor sen benim halimi görmüyor musun ? " dedim ki o kadar çaresiz hissettim ki kendimi, siz tahmin edin. Yok diyor bırakacağım, burada günlük ev tut, otel tut çocuğu oraya bırak, ben nasıl eşim 3 gün sonra ölecek derlerken ki sürekli yanında kalmam gerekiyor, artık tam kendinde bile değil, kollarını tutmazsam serumları çıkarıp attığı bir dönem otelde 8 yaşında bir çocuğu bırakıp hem oraya hem buraya yetişebilirim? Hiç tanımadığım yan tarafta bir hanımefendi konuşmalara kulak misafiri olmuş. Kalkıp yanımıza geldi. "çocuğunuzu ben götürebilirim isterseniz, hatta size kimliğimi bırakırım aklınızda şüphe kalmasın diye, işiniz bitene kadar ben de kalsın, ben çok üzüldüm sizin şu durumunuza" dedi. Eminim duruma çok üzüldüğünden gelen iyi niyetli bir hanımefendiydi ama hiç tanımadığım birinin evine çocuk göndermek aklını kaçırmışlık olur, teşekkür edip reddettim. Mecburen yüzsüzlük yapmak zorunda kaldım. Arkadaşıma dönüp "doğduğumdan beri tanıyorum seni, çok zor günün oldu hep yanındaydım, defalarca zor zamanında günlerce misafir ettim seni, sen de oğlumu götürüp 3 gün daha bakacaksın" dedim. Kadın geldikten sonra utandı sanırım zaten kendisi, öylece aldı gitti artık. Şimdi konuşmuyoruz, dost olmadığımızı çok net anladım.

kusura bakmayın konunuzu görünce aklıma geldi birden. En zor günde yanınızda olmayacaksa tanış bile olmayın.

Merhaba herkese canım dün gece yaşadığım şeyden dolayı acayip sıkıldı arkadaşımın gerçek yüzünü gördüm üzüldüm ya da bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ belki de hep böyleydi bazen eşimle kardeşimle,söylediği bazı lafları paylaşırdım şaşırıp ne biçim arkadaş derlerdi.
Ben çocuklarımız çok anlaşıyor diye arada görüşüyordum.

Neyse olaya geçiyorum.
Dün okulda bi vücut ağrısı yaşadım kırgınlık gibi evde bişeyler yer içer uyurum geçer dedim geçmedi vücut ağrılarım arttı epeyce akşam eşim gelince hastaneye gidelim dedi
Tamam da ben de çocuklarla gitmek istemiyorum hastanede bi de onlar hastalanmasın dedim arkadaşıma bırakayım dedim (belki de o daha önce bıraktığı için ben de nasıl olsa bi muayene olur gelirim hastane yakın zaten diye düşündüm,o hiç bırakmamış o yolu açmamış olsa her zamanki gibi yanımızda götürürdük)

Aradım arkadaşımı yok dedi direkt üst komşuma oturmaya geldim dedi.
Sinirlerim bozuldu yani evet hastayım işim var dışardayım tamam da üst komşudayım ne ya.
Bi de öncesin de o bana kızını bıraktı inanın gecenin 2 sinde gelip aldı kızını.Eşi gelip bıraktı,alacak diye de eşim de uyumadı,ki adamcağız sabahın 6 sında ayakta..

Ayrıca bahsettim hangi hastaneye gideceğimi
“X e gideceğim zaten acilde bi muayene belki bi iğne 30 dakikaya gelirim” dedim
Hayır dedi :KK43:

Ben mi salağım acaba ?
Ben olsam komşuda da olsam, daha önce kızıma saatlerce hele ki ertesi gün okula gidecek olan insana bırakmışsam derdim ki hiç olmazsa “ya yeni geldim bikaç dakika oturayım ineyim getir”
Hatta fazla evetçi biri olarak kesin şunu derdim “Getir canım hemen iniyorum hastalık bu bekleme nolcak aaa sen iyi ol da “

İnsanlar nasıl böyle işgüzar nasıl böyle kalp kırmaktan korkmaz.
Gerçekten dediğim gibi o getirip saatlerce bıraktığı için ben 30dk-1saat idare edilirim diye düşündüm
Ki evet tam 35 dk sonra evdeydik.

Siz nasıl davranıyorsunuz,davranırdınız,arkadaşınızdan daha önce böyle bir isteğiniz olmuş ve sonra da onun sizden olursa tepkiniz ne olurdu ?
Çok haklısın gerçekten bende senin gibiyim herkese olur tamam yeter ki iyilik olsun değil üst komşu da yarım saatlik uzakta da olsam döner evime gelirim her konuda anacimdir ama benim en yakın arkadaşlarım asla benim gibi değildir haha kiki yapmayı severler ama ellerini taşın altına koymazlar malasef dost bulmak çok zor . Senin yerinde olsam gerçekten arama mesafe koyardım

Merhaba herkese canım dün gece yaşadığım şeyden dolayı acayip sıkıldı arkadaşımın gerçek yüzünü gördüm üzüldüm ya da bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ belki de hep böyleydi bazen eşimle kardeşimle,söylediği bazı lafları paylaşırdım şaşırıp ne biçim arkadaş derlerdi.
Ben çocuklarımız çok anlaşıyor diye arada görüşüyordum.

Neyse olaya geçiyorum.
Dün okulda bi vücut ağrısı yaşadım kırgınlık gibi evde bişeyler yer içer uyurum geçer dedim geçmedi vücut ağrılarım arttı epeyce akşam eşim gelince hastaneye gidelim dedi
Tamam da ben de çocuklarla gitmek istemiyorum hastanede bi de onlar hastalanmasın dedim arkadaşıma bırakayım dedim (belki de o daha önce bıraktığı için ben de nasıl olsa bi muayene olur gelirim hastane yakın zaten diye düşündüm,o hiç bırakmamış o yolu açmamış olsa her zamanki gibi yanımızda götürürdük)

Aradım arkadaşımı yok dedi direkt üst komşuma oturmaya geldim dedi.
Sinirlerim bozuldu yani evet hastayım işim var dışardayım tamam da üst komşudayım ne ya.
Bi de öncesin de o bana kızını bıraktı inanın gecenin 2 sinde gelip aldı kızını.Eşi gelip bıraktı,alacak diye de eşim de uyumadı,ki adamcağız sabahın 6 sında ayakta..

Ayrıca bahsettim hangi hastaneye gideceğimi
“X e gideceğim zaten acilde bi muayene belki bi iğne 30 dakikaya gelirim” dedim
Hayır dedi :KK43:

Ben mi salağım acaba ?
Ben olsam komşuda da olsam, daha önce kızıma saatlerce hele ki ertesi gün okula gidecek olan insana bırakmışsam derdim ki hiç olmazsa “ya yeni geldim bikaç dakika oturayım ineyim getir”
Hatta fazla evetçi biri olarak kesin şunu derdim “Getir canım hemen iniyorum hastalık bu bekleme nolcak aaa sen iyi ol da “

İnsanlar nasıl böyle işgüzar nasıl böyle kalp kırmaktan korkmaz.
Gerçekten dediğim gibi o getirip saatlerce bıraktığı için ben 30dk-1saat idare edilirim diye düşündüm
Ki evet tam 35 dk sonra evdeydik.

Siz nasıl davranıyorsunuz,davranırdınız,arkadaşınızdan daha önce böyle bir isteğiniz olmuş ve sonra da onun sizden olursa tepkiniz ne olurdu ?
Reddetmeyi öğrenmiş oldunuz siz de. Muhtemelen hastasınız diye belki de bulaşmasın diye böyle birşey yaptı ama ne olursa olsun ayıp etmiş.

Geçmiş olsun
Tavrı yanlış bence ama ben arkadaşımda olsa çocuğumu kimseye bırakmam kimsenin çocuğunu da emanet almam sorumluluğu zor bence ✅

Mesafe falan koyma sakın!
Direkt sil, çıkar hayatından. Benim kötü günümde yanımda olmayacak olan sözüm ona arkadaş, iyi günümde de yanımda olmasın!

Bir daha çocuğunu musait olsam da kabul etmezdim.
Madem size bırakıyor çocugunu,gece 2 de gelip alıyor ki bu da bence olmaması gereken birşey,sizin çocugunuzla 1 saat ilgilenebilirdi.
Boşverin,muhakkak işi düşer o zamanda siz yok dersiniz,sebep sorarsa da ben hastayken yarım saat bakmadın çocuğa, demekki normali,olması gereken buymus,bende kimsenin çocuğuna bakmam bu saatten sonra deyip geçersiniz.

Back
X