Arkadaş. .

1DamlaGozyasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2015
33
11
Merhaba kizlar;
Bir arkadaşım var,ne zaman telefon ile konuşsak ya da yanıma gelse hep evlilik ile ilgili konuşur.
Uzun zamandır görusemiyorduk, geçen gün işyerine yanıma geldi.Konu yine evlilikten açıldı.Kendisi 8 senelik evli ve cok mutsuz,sürekli derdini sıkıntısını anlatır. Neyse;bana ne zaman evlenecegimi sordu akabinde aman evlenip ne yapacaksın, koca kahri çekeceğini annenin babanın kahrını cek dedi..sonra çok durmadı gitti..ama ben bu sözüne çok üzüldüm, bişeyde diyemedim.Benim annemin babamın ne kahri varmış ki de öyle dedi dedim..Sanki sürekli canımı yakmaya çalışıyor,beni üzmeye çalışıyor .Esiyle bile ben ne zaman evlenecekmisim onu konuşuyormuş, bir de gelip bana anlatıyor. Çok üzdü beni,bende içimi dökmek istedim.
Iyi geceler, sağlıcakla kalın kızlar.

evlenip ne yapacaksın, koca kahri çekeceğini annenin babanın kahrını cek
aslında bu genelde kullanılan bir deyim. yani anne babanız kahır çektiriyor demek değil. sadece bbekarlığı övüp evliliğe gömmek için söylenen bir söz. burda biraz alıngan davranmışsınız ama eşiyle sizin ne zaman evleneceğinizi tartışması biraz seviyesiz.

Merhaba kizlar;
Bir arkadaşım var,ne zaman telefon ile konuşsak ya da yanıma gelse hep evlilik ile ilgili konuşur.
Uzun zamandır görusemiyorduk, geçen gün işyerine yanıma geldi.Konu yine evlilikten açıldı.Kendisi 8 senelik evli ve cok mutsuz,sürekli derdini sıkıntısını anlatır. Neyse;bana ne zaman evlenecegimi sordu akabinde aman evlenip ne yapacaksın, koca kahri çekeceğini annenin babanın kahrını cek dedi..sonra çok durmadı gitti..ama ben bu sözüne çok üzüldüm, bişeyde diyemedim.Benim annemin babamın ne kahri varmış ki de öyle dedi dedim..Sanki sürekli canımı yakmaya çalışıyor,beni üzmeye çalışıyor .Esiyle bile ben ne zaman evlenecekmisim onu konuşuyormuş, bir de gelip bana anlatıyor. Çok üzdü beni,bende içimi dökmek istedim.

Kadın zaten mutsuzmuş. Ben anormal bi durum göremedim ortada. Senle dertleşmek istemiş. Annenle baban için dediği de lafın gelişi. Her şey normal, buna alınman anormal.

Merhaba kizlar;

Yanlıs anlama ama bence seni yokluyor.
Acaba birşeyler olabilir mi diye
Bir erkek evlilikle ilgili sıkıntısını sana anlatması normal mi? Bence bu tarz bir konu acılırsa yorum yapma ve ilgilenme o suan arayıs içinde mutsuz oldugu için
Tavsiyem uzak dur soğuk davran inan bana erkekler sıkıntılarını kimseyle kolay kolay paylaşmaz cnm

- Bekarligina ozeniyor olabilir.
- Evlenirsen onun halinden daha iyi anlayacagini dusunebilir.
- Kimisinde vardir boyle evlilik takintisi kendi mutsuzluktan olse bile herkesi evlendirmeye calisir.
- Kimisi memnuniyetini sikayet ederek dile getirir. Belki evliligi anlattigi kadar kotu degildir.

Ana baba kahri sozune darilma. Genel gecer bir deyim bu. Art niyetli degildir. Esiyle senin ne zaman evlenecegin konusunda konusmasi pek hos gelmedi bana. Gevezelik etmisler.

Burda sizden gelen cevaplardan yanlış düşündüğümü anladım. Çok teşekkür ediyorum. Anne baba kahri lafına takılması, sağolun kizlar

Türkçe dersine fazla girmemissiniz demekki zamanında. Böyle lazım oluyor işte. Konuşurken bile anlayamiyorsunuz karsinizdakinin ne demek istediğini.Turkceyi yok ettik, sanal alem dili gelişti diyorlardı da,bukadar değildir sanıyordum. Basit bir deyim yani:KK57:

Merhaba kizlar;

canım sana öyle gelmiş eşiyle 8 yıldır mutsuz yaşanmadan bilinmez kim bilir ne derdi var bu ruh halinde ki birisi bu cümleyi kurar yani kişisel algılamamalısın . annenin babanın kahrını çek derken genelleme yapmış muhtemelen aileden bıkmış evlilği bir kurtuluş olarak görmüş ama o da fos çıkmış üvey anne sendromu da yaşamış olabilir bekarken bence kesinlikle kişisel algılamamalısın ayrıca eşiyle senin ne zaman evleneceğini konuşuyormuş buna da sasırmadım çünkü 8 yıldır mutsuz bir kişi eşiyle anca onun bunun çocugunu evliliğini konusur durur adamla ortak bir konusu ilgi alanı vs yokki resmen mezacen derler ya ölü topragı var o kişide uzak durun sizin de moralinizi bozmasın dikkate almayın ben olsam acırdım ve unuturdum hatta yardımcı olmaya calısırdım

annenin babanın kahrı olduğu için deil lafın gelişi demiş...kafaya takılcak sorun yok..evliliği iyi gitmiyor arkadaşının dertleşmek istiyor bence..

Bazı insanlar kendi acılarını başkalarını acıtarak bastırmaya çalışıyorlar.
Mutsuz bir insan etrafına pozitif davranamıyor işte..
Takılmayın ve üzülmeyin. bir daha böyle dediğinde gerçekten çok rahat ve mutlu olduğunuzu söyleyin...
İnşallah çok mutlu olacağınız bir evliliğiniz olur.

Genel geçer bir deyim zaten size söylediği.. Alınmanızı gerektirecek bir durum yok..Keşke evlenmeseydim Senin gibi bekar olsaydım Demiş..

kimileri böyledir kendi mutsuzluklarını hatalarını bastırmak için karşılarındakinin hayatını eleştiriler.

Burda sizden gelen cevaplardan yanlış düşündüğümü anladım. Çok teşekkür ediyorum. Anne baba kahri lafına takılması, sağolun kizlar

Cnm sürekli kendi sikintilarindan bahsettigi için seni sikmamak için senden evlenmenden vs konu açmıştır :)

Ben mesele bir sorunumu anlatıyorum akabinde senin kız evlenmiyormu yokmu bişi gibisinden soruyorum

neye alındınız alınacak ne varkı bunda???? oyle der eskıler koca kahrı cekecegıne ana baba kahrı cek der....genel bır tabır yanı...hem dertleşmek ıstemıs hemde sızı dusunup evlılığe getırmış lafı...ama sız pek haz etmıyorsunuz ondan alındınız sanırım yoksa alınacak birşey yok

X