Arkadaşa ,yardıma ihtiyacım var :(

Yorgunhoca

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2017
73
60
3
Arkadaslar merhaba. Siteye yeni uye oldum ve cok caresizim cok sikintidayim biraz uzun aciklicagim 1 senelik evliyim ve 6 aylik hamileyim.Ogretmenim.Esimle severek evlendim ama her zaman ailesi sorundu.Esimin evlenmesini ,maddi olarak onlardan kopmasini istemiyolardi.Ben de esimim hatri icin elimden geleni yapacagima destek olacagima soz verdim en basta.nisanliyken basladim yardim etmeye hem dugun borcu hem bircok krediler hepsi odeniyodu.Esimde ogretmen ve markete borc yazdiriyorduk borclarini odemekten.Ama ailesi borcla yasamaya aliskin oldugu icin durmadan yenilerini eklediler bizi de suruklediler esim de ailemdir dedi razi geldi altindan cikilmaz borclara girdiler.onlara gore normaldi.ama ben esimin bunca borca girmesini kabullenemiyordum.Ustelil ben onlar icin gayet iyi bir gelirle calistigim halde bircok seyden fedakarlik yapmak zornda kaliyordm ama onlar luksun dibine vurup beni de ayyy sen cok fakir yasiyosun diye daha beter sinirlendiriyolardi.Esim tabiki gormedi haksizliklari ve hep onlardan yana oldu.Durmadan hkaret etti onlara laf soyledigim icin.en sonunda yatagini ayirdi ben de onlara her seyin onlar yuzunden oldugunu ilettim.koyde oturuyolar butun koye beni kotulediler anneme babama biz memnun degilz dediler annem babam cok aci cekti :(hamileligin de verdigi durumla aileme daha bi duskun oldum uzulmelerine kahroldum bosansam daha cok uzulecekler diye sineye cekiyorum :( yardim edin ne olur arkadas olun bana

Ailesini kötülemek değilde , eşinize güzel zamanlarinizda evladinizdan , geleceginizden söz ederek kendi tarafına çekin eşinizi.
Ailesiyle bu konuda muhatap olmayın.

Niye sineye cekiyorsunuz ki? Bosansaniz mesleginiz var elinizde, kimseye muhtac degilsiniz. Kendiniz ac kalip da milleti beslemeyin, yardim ayri bir konu kendinizi kullandirmaniz ayri bir konu. Atin sirtinizdaki yukleri kendi hayatiniza bakin derim

Bosanirsam ailem uzulur derken gercekten mi boyle dusunuyorsunuz yoksa bahane olarak mi one suruyorsunuz cidden merak ediyorum.

Baskalarinin borclarini odemek icin bakkala yazdirdiginizi,kocanizin sizi uzdugunu bile bile 'aman kizim boyle yaşa,yeter ki bosanma ' diyecek normal aile yoktur .

Bosanmaniza uzulmeyi birakin sevinirler bile.

O kadar ezildim oyle laflar duydum ki ailem de ben de perisan olduk ailem hep arkamda bosansamda.ama bunlari onlara yasatmak istemiyorum:(kendim cekeyim onlar benim yuzunden kimseye bir sey aciklamak zorunda kalmasin diyorm ama dayanacak ucum de kalmadi:(

Sen niye soz verdim her seyi odeyecegim diye boynunun borcu mu sanki.Bi de gelip seni kucumsuyorlar.Kendine gel lutfen ama esin degisir mi bilmem aileci erkek cok zor

Allah yardımcın olsun . evet hayat müşterek ama asla sizin olmayan borçlar için değil ! Çocuğunuzu hayırlısıyla sağsalim kucağınıza alın ve onun geleceği için planlamalar yapın ! Eşinizlede bu durumu konuşun güzellikle anlatmaya çalışın en azından sabırla deneyin . Herşey olacağına varır ve inşallah sizin için en hayırlısı neyse o olur . Ne yazıkki başkasının alın terini çabasını emeğini sömürmeye çalışan ve bu şekilde yaşayan asalaklar var Allah ıslah etsin onları .

Allah yardımcın olsun . evet hayat müşterek ama asla sizin olmayan borçlar için değil ! Çocuğunuzu hayırlısıyla sağsalim kucağınıza alın ve onun geleceği için planlamalar yapın ! Eşinizlede bu durumu konuşun güzellikle anlatmaya çalışın en azından sabırla deneyin . Herşey olacağına varır ve inşallah sizin için en hayırlısı neyse o olur . Ne yazıkki başkasının alın terini çabasını emeğini sömürmeye çalışan ve bu şekilde yaşayan asalaklar var Allah ıslah etsin onları .
Icimdecocuguma bile bir heyecan kalmadi durmadan agliyorum ailem zamaninda hic istemedi bu evliligi dinlemedim :( simdi bir sey anlatmaya bile yuzum yok onlara oyle kiymetliler ki :( insanin baba evindeki huzursuzluga benzemiyomus kocadaki mutsuzlugu . Resmen yalniz yasiyorum ve cocuk dogduktan sonra neler olcak bilmiyorum :(

Sen niye soz verdim her seyi odeyecegim diye boynunun borcu mu sanki.Bi de gelip seni kucumsuyorlar.Kendine gel lutfen ama esin degisir mi bilmem aileci erkek cok zor
Gercekten oyleymis ailesine duskun olsun sevsin istedim hep ama bununki ailesini sevmekten cikti artik . Bir insanin iyi niyeti boyle mi kullanilir :(

Gercekten oyleymis ailesine duskun olsun sevsin istedim hep ama bununki ailesini sevmekten cikti artik . Bir insanin iyi niyeti boyle mi kullanilir :KK43:
Iste sen bi sey desen hemen yanlis anlar boyle tipler.Ailemi istemiyor ,ailemi istmeyeni bende istemem vs.Seni anliyorum ama artik kendi parani cocugun icin biriktirdigini soyle verme

Iste sen bi sey desen hemen yanlis anlar boyle tipler.Ailemi istemiyor ,ailemi istmeyeni bende istemem vs.Seni anliyorum ama artik kendi parani cocugun icin biriktirdigini soyle verme
Inan parayi zerre kadar dert etmedim bugune kadar.ama simdi bu hamile halimle bana oyle seyler yasattilar ki doguma gelmicez lohusaligina gelmicez yalniz kalcaksin bunlarla tehdit ediyolar :)

Icimdecocuguma bile bir heyecan kalmadi durmadan agliyorum ailem zamaninda hic istemedi bu evliligi dinlemedim :KK43: simdi bir sey anlatmaya bile yuzum yok onlara oyle kiymetliler ki :KK43: insanin baba evindeki huzursuzluga benzemiyomus kocadaki mutsuzlugu . Resmen yalniz yasiyorum ve cocuk dogduktan sonra neler olcak bilmiyorum :KK43:
Ben sana ayrıl ayrılma gibi bir akıl veremem bu yükün altına girmek bana ağır gelir arkadaşım ancak nacizane derim ki senin hergün mutsuz olman herşeyi içine atman Ailenin ileride daha çok üzüleceği durumlarla karşılaşmanıza neden olabilir . Ailemiz herkoşulda ve iyi kötü her günümüzde bizim arkamızda dururlar. Bunu birde böyle düşün . Ailen istememiş ve bir hata yaptığını düşünüyorsun (ki bence bu senin tecruben ve sınavın) hata yapmış dahi olsan sana ait olmayan yük ve borcun altıma girmen daha büyük bir hata . Ve içinde atan o minicik kalp onu daha fazla strese sokma heyecanını yaşa ve ona iyi bak O herşeyden önce senin bir parçan günahsız bir melek onun için daha da güçlü olmalısın . Hayatta ölüm dışında herşeyin illaki bir çaresi vardır . Çaresiz değilsin Bol bol dua ve sabır

Kendi başınn çaresıne bakabılecek kadınların bu kadar aciz duruma düşmesi üzüyor beni.
Arkadaşım ezdirme kendını ayakalrının ustunde dur.

Ben sana ayrıl ayrılma gibi bir akıl veremem bu yükün altına girmek bana ağır gelir arkadaşım ancak nacizane derim ki senin hergün mutsuz olman herşeyi içine atman Ailenin ileride daha çok üzüleceği durumlarla karşılaşmanıza neden olabilir . Ailemiz herkoşulda ve iyi kötü her günümüzde bizim arkamızda dururlar. Bunu birde böyle düşün . Ailen istememiş ve bir hata yaptığını düşünüyorsun (ki bence bu senin tecruben ve sınavın) hata yapmış dahi olsan sana ait olmayan yük ve borcun altıma girmen daha büyük bir hata . Ve içinde atan o minicik kalp onu daha fazla strese sokma heyecanını yaşa ve ona iyi bak O herşeyden önce senin bir parçan günahsız bir melek onun için daha da güçlü olmalısın . Hayatta ölüm dışında herşeyin illaki bir çaresi vardır . Çaresiz değilsin Bol bol dua ve sabır
Cocugum daha anne karninda oyle seylerle karsilasti ki oyle seyler duydu ki sinir hastasi dogsa niye boyle dogdu diyemicegz.Cok uzuluyorum oyle daraliyorum ki kadin doguma bile gelmicem diyo herkes sorcak laf dolasacsk beni en cok korkutan o lohusa halimle o dedikodularla nasil ugrascam :(

Siz mevcut borçlara destek olacağınızı söylemişsiniz, olmuşsunuz. Onlar sürekli yenilerini eklediler diyorsunuz.
Eşinizle bu şekilde konuşun, evet ben destek olurum dedim ama borcun sonu gelmiyor, hayatımız boyunca böyle mi devam edecek deyin. Çocuğunuzun geleceği için aile bütçesi oluşturmanızın öneminden bahsedin. Kızmadan, suçlamadan mantığa davet edin. Gelmiyorsa kusura bakma ben böyle devam edemem dersiniz.

Nereye gidiyormuş onca para ? Hiç mi gelirleri yok ?

Siz mevcut borçlara destek olacağınızı söylemişsiniz, olmuşsunuz. Onlar sürekli yenilerini eklediler diyorsunuz.
Eşinizle bu şekilde konuşun, evet ben destek olurum dedim ama borcun sonu gelmiyor, hayatımız boyunca böyle mi devam edecek deyin. Çocuğunuzun geleceği için aile bütçesi oluşturmanızın öneminden bahsedin. Kızmadan, suçlamadan mantığa davet edin. Gelmiyorsa kusura bakma ben böyle devam edemem dersiniz.

Nereye gidiyormuş onca para ? Hiç mi gelirleri yok ?
Gorumce calisiyo ama o da buldugunu kiyafete veriyo nasilsa geliyo diye. :) nankor kediler asla bir tesekkur etmezler ustune bi de bebegi istemiyolarmis boyle bir seyle heralde bi ben karsilastim :(((

Eşinizle konuşun iyice kafayı sıyırmış gerçi ama.. ya bu deveyi gütsün ya da bu diyardan gitsin..lütfen boyun eğmeyin ki aklı başına gelsin..

Back
X