Arkadashlar yardim :(((

Tenhure90

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
8
0
16
Norveç
Merhaba arkadaslar,sizinle paylasmak istedigim bir konu var.Kayinvalidem..onceleri cok iyi anlasiyorduk..simdi bebegim oldugundan beri benimle bir tuhaf konushuyor,kayinbabamda dahil..bebegim her saniye onun yaninda,bana kizimi vermiyor.ben ancak aksamlar kizimle birlikte ola biliyorum,ayni evde yasiyoruz,ve ben calismiyorum..ben cocugu kucagima aldigim zaman benden kusuyor,konusmuyor.kayinbabamda cocuk agliyan vakit,siz cocuga bakamiyorsuz falan sozler mirildaniyor.ha bide ne zaman kizim aglasa o saniye kayinvalidem elimden aliyor,cok bozuluyorum.sanki ben sakinlesdiremiyorum bebegimi.her ishime karisiyor,kocama 1-2 defa soyledim,sen annemi kiskaniyorsun dedi bana.. onceleri annesinin tarafini sakladi,sonra gorduki ben hakliyim ama yinede bisey demiyor onlara.ya benim hakkim degilmi bebegimle kendim ilgileneyim???luften bana yarimci olacak biseyler soyleyin

Son düzenleme:
tabıkı de hakkınız ama beraber yasadıgınız ıcın anıden fevrı tepkıler vermekten kacınmanızı onerırım daha sonra daha buyuk ve ıcınden cıkılmazı zor olaylara yol acmaktan baska brı ıse yaramaz belkı onarında ılk heycanlarıysa torunları konusunda hassas davranıyor olabılırler ya da sız farketmeden onları kıracak bırseyde yapmıs olabılırsınız tepkı olarak sıze cephe almıslar anlasılan baktınız cok olmuyor cekın kenara guzellıkle konusun anne bebegım agladıgında ben sakınlestırmesını bılırım vs arzında ama onerım yapıcı olun

canım ,,bu kayınvalide durumları hep genelde oluo herkeste,,,siz aynı ewde yasıosunuz,,ayrı ewe çıkma ihtimaliniz yokmu,,çalışıodunuz akşamları görüosunuz bebeğinizi,,gündüz kayınvalide bakıncada o daha çabuk bağlanmış bebeğe,,ama siz annesisiniz nedemek çocuğu sizin elinizden alacak,,konuşun bence eğer susarsanız hep böle devam eder,,size değilde kayınvalidenize anne demeye başlar bebek,,tepkinizi koyun bence,,önce tatlı dille koyun baktınız olmuo gittikçe sertleşin...

Güzellikle konuşun ne kadar ters konuşsalar da siz güzel konuşun..Kucağındayken bebeğini almak isterse "anne biraz izin ver,ben susturmaya alışayım,annesiyim sonuçta" gibi konuşup vermemeye çalış ama arada çocuğu hırpalamayın :37:

İşte burada eşin ailesine lafını söylemeli ama...Hep derim dengeyi kuran her zaman erkektir..

Allah yardımcın olsun.

kayınvaliden deneyimli olduğu için kendinin ilgilenmesini doğru buluyordur kesin ben daha iyi bilirim mantığıyla ama yanlış yani .sen al bebeğini git odana orda zaman geçir biraz ne bileyim tuhaf yani senin ilgilenmen lazım sürekli .zaten azcık büyüyünce annesini arar bebek bence ona gitmek istemez .

Elbette bebeğinizle ilgilenmek hakkınız.
Ama bazen böyle aşırı düşkünlük ya da
tecrübesiz olduğunuz için ''beceremez'' halleri oluyor.
Fazla umursamayın.
sizin evladınız sonuçta.
Böyle bir durumda '' anne ben ilgilenirim, çocuk annesini karıştıracak valla''
falan gibi şaka yollu söyleyin.
aynı evdesiniz madem huzursuzluk yine sizi üzecektir.
Zamanla herşey yoluna girer.

ya böyle durumları bir kere konuştun kocayla halolmadıysa kendin devreye gireceksin küserse küssün:47:
anne rica ederim bbida ha benim çocuğumu benm kucağımdan almayın :19: emin ol senden çok ben düşünüyorum onu ama doğurduğum çocuğa senin yüzünden kucağıma bile alamıyorum.... o benm canım herkes kendi doğurduğuna baksın deyin.........
ayrıca mecbursunuz artık gönderseniz daha hayırlı olur bence

Bu insanları anlamak zor. Ya insan bebeğine bakmak için kayınvalidesiyle konuşmak durumunda kalıyor. Bence de açık açık

konuşmalısın. Bebeğimin annesine ihtiyacı var bende durması daha uygun demelisin. Yoksa bu gidişle bebek kayınvalidenizin

kokusuna alışıp onu anne bilecek. Benim bir yengem vardı oğlunun çocuğunu öyle bir sahiplendi ki bebek büyüdükten sonra beni

nenem doğurdu demeye başladı. Ne kadar yanlış akşamları uyuyamaz yengemi ister.. Çocuk annesine sürekli vuruyor yengemi

anne yerine koydu çünkü. İş işten geçmeden konuş derim. Bir de aynı evin içinde misiniz, katlarınız ayrı mı?

birde rica edeğim düzgün Türkçe kullanın :47:
burası almanya değil -sh- nin yanyana olunca Ş okunacak.... Türkçe yi lütfen düzgün kullanalım :47::47::47::47::47::47::47::47:

Kaynanamla aynı evde değiliz.Bize geldikleri zaman kızım ağlayınca ver bakalım diyor ama ben yinede vermiyorum.Anne durmaz şimdi o beni istiyor diyorum....Senin çocuğunudamı almaktan utancan bu kadarda değil....

Merhaba arkadaslar,sizinle paylasmak istedigim bir konu var.Kayinvalidem..onceleri cok iyi anlasiyorduk..simdi bebegim oldugundan beri benimle bir tuhaf konushuyor,kayinbabamda dahil..bebegim her saniye onun yaninda,bana kizimi vermiyor.ben ancak aksamlar kizimle birlikte ola biliyorum,ayni evde yasiyoruz,ve ben calismiyorum..ben cocugu kucagima aldigim zaman benden kusuyor,konusmuyor.kayinbabamda cocuk agliyan vakit,siz cocuga bakamiyorsuz falan sozler mirildaniyor.ha bide ne zaman kizim aglasa o saniye kayinvalidem elimden aliyor,cok bozuluyorum.sanki ben sakinlesdiremiyorum bebegimi.her ishime karisiyor,kocama 1-2 defa soyledim,sen annemi kiskaniyorsun dedi bana.. onceleri annesinin tarafini sakladi,sonra gorduki ben hakliyim ama yinede bisey demiyor onlara.ya benim hakkim degilmi bebegimle kendim ilgileneyim???luften bana yarimci olacak biseyler soyleyin

canım, büyükler böyledir. yaşın ufaksa hele, çok yaparlar bunu. benim k.v. kızım 15 günlükken gelip 1 hafta kaldı, benden almayı geçtim çocuğu annem kucağına aldığında bile aman aman diyodu! annem de ben de çok sinir olmuştuk ama ses etmedik. çünkü eşim, k.v.min en sevdiği evladı ve bu torun da o yüzden çok farklı sanırım onun için. bir ara olduğunuz için senin sıkıntılanman çok normal ama kafana takmamaya çalış. çocuğunun aklı erdikçe bilir o annesini ve k.v. bunu yapamaz, çocuğun seni ister çünkü. benim kızım şu an babasını bile kovuyor yanımıza geldiğinde eşim. sen git baba diyor, eşim beni öpünce öpmee o benim annem diyor vs:) senin ufaklık da yapar bunu. idare etmeye çalış, allah sana evladına uzun ömürler versin daha çoook öpüşür koklaŞIRSINIZ...

Canım işin çok zor aynı evde yaşıyormuşsunuz..Mümkünse ayrı eve çıkmanız daha iyi olur tabii ama öyle bir şansınız yoksa mecburen katlanmaya çalışacaksın..Yalnız kayınvalidene kızsada küssede söyle canım,bazı şeylerde müdahale etmesine izin verme..Bebeğinin temel şeylerini yeme,içme,uyuma,gaz çıkarma,banyosu vs hepsiyle sen ilgilen...Anne ben yapayım kendimi anne gibi hissetmiyorum,kızımla ben ilgilenmek istiyorum de..kayınvalidene fırsat verme uyku saatinde ,yemek saatinde ondan önce davran .Anlaması lazım senin kızın olduğunu bırak küssün aynı evdesiniz zor olur ama yarın öbür gün herşeyine müdahale etmeye başlamayacağını bilemezsin,doktora götürmene,alacağın kıyafetine,yedireceğin yemeğine,vereceğin ilaca kadar herşeye müdahale etmesi mümkün..Sevsin gerektiği yerde yardım etsin ama bu kadar karışmasın.Eşinde de tavrını belli etmen lazım.Kendi kızını bile sevemediğini senin onun annesi olduğunu,kayınvalidenin sevmesine bişey demediğini ama bu kadar müdahale etmemesi gerektiğini anlat canım..Baktın eşin de yanında değil verme kzıını ne kadar ezdirirsen kendini ,taviz verirsen o kadar çok müdahale ederler..İş sende bitiyor maalesef canım allah yardımcın olsun,çok zor ama izin verme kızınla geçireceğin bu günler geri gelmiyecek,seni annesi benimsemesi lazım babanannesini değil...

Ben turk degilim Azeriyim,ingilis alfabesi ile yaziyorum simdi.bugun bebegimle kendi odamizda kaldik,onunla oynadim,yedizdirdim,yatizdirdim..kocamgil ogle yemeginde isden eve gelirler hep,ve kayinvalidem basladi onlara soylenmeye ki odadan disari cikmadi,cocukla konusuyor,ki sen hep yatdinmi bugun,anne seni yatizdirmi butun gun..vallah ben saygida kusur bile etmiyorum.kayinbabam yakinlarda baska sehire gidecek,kayinvalidemide goturmek istiyor ama o gitmiyor,ay ne bilim biz cocuga bakamazmisiz ne ne...halbuki ben dogumdan ciktikdan sonar eve gidemedim,1 ay hastahanede kaldim,kizima tedavi lazimdi ona gore.dushunun ben ve yeni dogmus bebek nasil baktim peki ben ona orda???bugun kayinbabamla konusacagim,ayni zamanda kayinvalidemlede,bakalim ne olacak.yarin yazarim size.

Ya kizlar ben konustum kayinvalidemle.ama yanit sifir.evde herkes benimle dusman kesildi.kocam bile benle soguk konushuyor.bebegimle odamizda oynuyoruz,konusuyoruz.odadan cikiyorum biseyler yapmak icin,konusturuyorum kayinvalidemi soguk konusuyor benimle.bugun hatta agladi kayinbabamin yaninda,beni suclarken.ya ne yapacagimi gercektem bilmiyorum artik.torunuyla oynurda,guluyorda.ama ben bebegimle biraz ilgilenmek isterken dusman gibi davraniyor bana.Allah askina bana yol gosterin.

Bizim doğudaki bir ilden komşularımız vardı ve onlar kayınvalide, kayınpeder
yanında kendi çocuklarını sevmenin ayıp olacağı düşüncesine sahiptiler. Ve
kayınvalidesi ile kayınpederi onlar çocuklarını sevdiğinde gayet sert bakışlarını
esirgemezlerdi komşularımızdan... Acaba böyle bir gelenekle mi yetiştirmenizi
istiyorlar evladınızı???

Bebeğe karşı aşırı sevgilerinden kaynaklanıyor. Zamanla alışırlar mı? Hayır daha da bağlanırlar. O yüzden senin aktif olman lazım. Çalışmıyormuşsun da bence sen ilgilenmelisin. Bebek ağladığı zaman al odana git falan..kv çok nadir ver. Sonuçta bebek büyümeye başladığı zaman herkesin rolünü bilmeli. Annesi anne gibi olmalı, dedesi dede gibi. Herkes durması gereken yerde durmalı. Birinci dereceden yakın dahi olsa annesi ilk terbiyeyi verecek kişidir. Bence ciddi oranda tehlike sinyalleri çalmadan önlemini al. Bebek büyüyüp aklı ermeye başladığında kp nin sana onun yanında annesi gibi davranmaması çocuğa da yansır. İleriki bağlarınız da zayıf olur.

Ya kizlar ben konustum kayinvalidemle.ama yanit sifir.evde herkes benimle dusman kesildi.kocam bile benle soguk konushuyor.bebegimle odamizda oynuyoruz,konusuyoruz.odadan cikiyorum biseyler yapmak icin,konusturuyorum kayinvalidemi soguk konusuyor benimle.bugun hatta agladi kayinbabamin yaninda,beni suclarken.ya ne yapacagimi gercektem bilmiyorum artik.torunuyla oynurda,guluyorda.ama ben bebegimle biraz ilgilenmek isterken dusman gibi davraniyor bana.Allah askina bana yol gosterin.

zorla da olsa güzellikle de olsa madem 4 ev var, eşini razı edip ayrılacaksın. bu olayın başka çözümü yok.

Back
X