Arkadaşım acaba kleptomani (hırsızlık hastalığı) mi?

mimoza.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
29
0
86
Ankara
Nolur okuyun....arkadaşım acaba kleptomani (hırsızlık hastalığı) mi????

aylardır bunu soruyorum kendime şüphe çok kötü bir duyguymuş heleki en yakın arkadaşınızdan şüphe ediyorsanız ...
14 senelik arkadaşımın kleptoman olduğunu düşünüyorum arkadaşlar ne yapıcam nasıl davranıcam bilmiyorum.iyi kötü herşeyi paylaştım onunla bazı problemleri var aşk hayatında evde falan ama şimdiye kadar yani şu iki üç aya kadar ya hiç farketmedim ya da yapmadı böyle şeyler evet yalanlarını yakaladığım zamanlar oldu ama merhametli, vicdanlı iyi bir kızdır aileside öyle orta halli durumları neyse melese şöyle arkadaşlar çok sık evimize gelmezdi ama şu son ik üç aydır çok sık gelmeye başladı ve arkadaşımın geldiği zamanlar ufak ufak evden paralar kayboluyodu önemsemiyodum konduramazdım aklımdan bile geçmedi ve en son iki kere 50 lira iki kere 100 lira kayboldu evden hep onun geldiği zamanlara denk geldi ama dedimya arkadaşın günahınıda alamazsın ama dün yine geldi ve yine babamın cebinden 100 lira eksik... bu zamana kadar çarşılara gittik sinemalara gittik yediğimiz içtiğimz ayrı gitmedi böyle bişey yaşamadım. ama bu kadar tesadüf olamaz diyorum artık babamda annemde şüphe ettiler babam bu bi hastalık olabilir diyo bende yapmaz diyorum bilmiyorum ne yapıcam araştırdım bu hastalığı iki gündür bu soru kemiriyor beynimi... bazı ruhsal bunalım içinde bu aralar özel hayatından kaynaklanan onun neticesindemi acaba elinde olmayan bişeymi bilmiyorum söylersem nasıl bir tepki ile karşılaşabilirim? Hem onu kaybetmek istemiyorum hem de söylemekten çok çekiniyorum. yardım ediin((

Bariz ortaya kolaylıkla alabileceği bir şey koy. sen ortadan kaybol... oda yalnız sen ve o olsun.. ve çalınan eşyanın üzerind eufak bir notun olsun... """xxxx bu bir hastalık omalı benim en sevdiğim arkadaşım böyle bir şeyi çalmaz. sana to zkonduramıyordum ama şu anda elinde tuttuğun şeyi çaldın. umarım bildiğin artık farkındasındır. o yüzden belli bir süre seninle görüşmek istemiyorum""" dee...

bunu dün yaptım biliyomusun takılarımı koyduğum dolabımdaki rafın bi ucuna 20 lira koydum almadı ama yatak odasına girip askıda duran pantolondan 100 lirayı alabiliyo işte. benim paramı almıyor evdeki parayı alıyor ama bu not olayını denicem sağol...

kleptomani, kişisel kullanım ya da parasal değeri için gereksinme duyulmayan nesneleri çalmaya yönelik dürtülere karşı koyamama olarak tanımlanan bir dürtü denetim bozukluğudur.

burdan da anlaşıldığı gibi arkadaşın kleptomani felan değil canım, direk paralara kayıyor eli evden ojen yada tokanın kaybolduğu oldu mu hiç? kleptomani para ile ilgili bir durum değildir, insanın içinde oluşan bir istek, bir arzudur. gel gelelim senin bu arkadaşın sadece paralara yöneliyor, demek ki ihtiyaçı var çalıyor yada alıyor diyelim, buna da toplumca hırsızlık deniliyor. hastalık kısmı senin arkadaşını kapsamıyor yani..

aynı durum benim de başıma geldi aslında lise yıllarımda bir arkadaşım vardı samimiydik yeterince neyse benim kalemler felan kaybolurdu anlamazdım tabi hiç, bir gün kalemliğin de gördüm şaşırdım. dedim karıştırdı herhalde pek umursamadım. ama bu bir değil iki değil tak etti artık, aldığım kalemin iç kısmana bir işaret koydum 2 gün sonra oda uçup gitti, silgileri uçları hiç saymıyorum bile.. okuldayız yani ne çalabilir kalem, uç silgi vs işte evde olsa neler yapardı düşünemiyorum bile.. bu kalemi bir süre sonra bunda gördüm ben şeytan dürttü çıkardım baktım ya şekerim dedim bu benim kalemim? bak ben iz koymuştum sen karıştırdın herhalde ay hemen çemkirdi ne alakası var yaa benim kalemlerim kayboluyordu hep bende iz koydum dedi hım dedim suçlandım da kızın günahını aldım diye. hiçte düşünemiyorum bende konduramıyordum aslında yediğim azarla sustum oturdum.. neyse bir gün alışverişe gittik makyaj malzemeleri satan bir yere girdik beraber, çantasına far attığını gördüm. 2 tl bi şey hani onu alamıcak güçte bir insanda değil özel lisede okuyoruz ailelerin maddi durumu iyi hiç bir sıkıntı yok. işte o an ne yapsam bilemedim sessiz kaldım sonra da kestim arkadaşlığı. benim arkadaşım kleptomani olabilirdi çünkü davranışları onu gösteriyordu. bir alışveriş merkezinde yapsaydı bunu düşünsene? rezillik resmen. insanın adı çıkacağına canı çıksın demişler, ki hırsızlık olabiliceklerin en kötüsü.. kendini düşün ve adının böyle bir insanla anılmasına izin verme, senin arkadaşın hasta felan değil bununla teselli etme kendini bence ve kaçar adımlarla uzaklaş derim ben, sevgilerimle canım.

cnm kımsenın gunahını almak ıstemem...ama arkdşını kleptomani olması çok zor hem cok az rastlanan bı durum hemde ...kucuklukten gelen sorunlarla bırleşen hatta asla gıymeyecegı pahalı bı elbıseyı bıle alan sonra asla giymeyen, değersiz,hatta gerek duyulmayan şeyleri almalarıdır....ayrıca kleptomanı hastası kişiler çaldıkları şeyı ustalıkla yapamazlar bellı ederler,hastalıklarını kabul ederler genelde ama karşı konulmaz bi istekle haz alırlar....yuzleri kızarır bı yerden açık verırler yanı...senın arkdşın çalıosa eğer ki gunahını almak ıstemem bıtek para değerli eşya diyorsun ....bu düpe düz hırsızlık...kleptomanı değil yani...umarım çözersın sorununu sevgiler...

bildigin hirsiz bu ya?

Kleptomani sacma sapan seyleri calanlara denirr

Kleptomani neredeyse hoşuna giden her şeyi bilinçsizce çalmaktır en kaba tabiriyle.
Para da olabilir, defter de bir kutu bisküvi de.
Ama sürekli maddi yükü fazla şeyleri alan insanın kleptomani olması mümkün değildir.
Arkadaşınızı hemen suçlamayın derim, bir süre belki onu deneyebilirsiniz.
O geldiğinde masanızın üzerine bozuk paralar koyun.
Hepimizin gerçek gibi görünen ama imitasyon kolyeleri yüzükleri vardır elbet, onları ortaya dökün.
Ayrıca babanızın cebinden para almak, bu çok büyük bir cesaret örneği yani.
Kimse misafir olduğu bir evde buna bence kolay kolay yeltenemez.
Bizim de evimizde annemin ziynet eşyaları kaybolmuştu, eve gelen yardımcı abladan şüphelendiler.
O kadar söylemiştik babamla, yapmaz kaç yıldır geliyor diye.
İyi ki söylememişiz, annemin sakladığı yerden şallarla beraber ablam almış, farkında olmadan kendi dolabına koymuş.
Bu durum için aklınıza getireceğiniz son şey bence arkadaşınız olsun, işin ucunda günah almak var.

O hastalığı hala anlamıs değilim.. Universitedeki ev arkadasım kleptomani ve hırsız idi..ve ben onca yıl sonra anladım..Neden mi? paramın değerini hesabını bılmedıgımden ve kaybettıklerımı kendı dalgınlıgıma verdiğimden yada hiiç aklıma gelmeyişinden,
Kaybolan gerekli gereksiz eşyalarımı kimbilir nereye koydum diye kendimi suçladığımdan,
Eve sürekli hırsız girip evi dağıttığında polise bile gittiğimizde sonuc alınamadığında beraber sarılıp ağlayışımızdan..
Asla aklıma gelmez idi..
Çok komik bir gün tatile gittiğimde nevresim takımım çalınmıştı..Yuhh dedim hatta hırsız ala ala bunumu almış..( eeeee 17-18 yasın verdiği saflıkta var hala evdende tasınmıyoruz ve bırbırımıze ınanıyoruz ya:))
Gel zaman git zaman ev arkadasımın bir kız arkadası vardı ona gittik baktım benım nevresım takımım kızın yatagında serili duruyor. bozuntuya vermedım tabi,şoktayım veremedim..(İnsan tanımazmı en az bi söküğünden tanır kendi malını..)
baktım başka bir arkadasında eteğim, birinde çantam (İnanın malımın kıymetını bılmem ve yoklugunu farketmem uzun zaman alır )
Anladım.duydum.gördüm ama geç oldu....
Çook üzüldüm hatta dedim artık kimseye güvenemem.ailem haklıydı:''aman kızım dikkat et kımseye guvenme'' demekle dedim çok yıkıldım.yine kendime kızdım.yine ona üzüldüm.
O zamanlar öğrendim böyle bir hastalık varmış ama bu (ç)aldıklarını hediye eden cinsten Robin Hoodgillerden.Bunun adı ne öğrenemedim ama henüz:))
Şuan aklıma geldiğinde tek ona üzülür yazık derim....

kesinlikle kleptoman değil.Kleptomanlar para filan çalmazlar genelde değersiz çer-çöp şeyleri bilinçsizce çalarlar.bence arkadaşına bizim eve hırsız giriyor bazen komşulardan şüpheleniyoruz filan gibi nişiy de tepkilerini ölç.yüzünden anlaşılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…