kleptomani, kişisel kullanım ya da parasal değeri için gereksinme duyulmayan nesneleri çalmaya yönelik dürtülere karşı koyamama olarak tanımlanan bir dürtü denetim bozukluğudur.
burdan da anlaşıldığı gibi arkadaşın kleptomani felan değil canım, direk paralara kayıyor eli evden ojen yada tokanın kaybolduğu oldu mu hiç? kleptomani para ile ilgili bir durum değildir, insanın içinde oluşan bir istek, bir arzudur. gel gelelim senin bu arkadaşın sadece paralara yöneliyor, demek ki ihtiyaçı var çalıyor yada alıyor diyelim, buna da toplumca hırsızlık deniliyor. hastalık kısmı senin arkadaşını kapsamıyor yani..
aynı durum benim de başıma geldi aslında lise yıllarımda bir arkadaşım vardı samimiydik yeterince neyse benim kalemler felan kaybolurdu anlamazdım tabi hiç, bir gün kalemliğin de gördüm şaşırdım. dedim karıştırdı herhalde pek umursamadım. ama bu bir değil iki değil tak etti artık, aldığım kalemin iç kısmana bir işaret koydum 2 gün sonra oda uçup gitti, silgileri uçları hiç saymıyorum bile.. okuldayız yani ne çalabilir kalem, uç silgi vs işte evde olsa neler yapardı düşünemiyorum bile.. bu kalemi bir süre sonra bunda gördüm ben şeytan dürttü çıkardım baktım ya şekerim dedim bu benim kalemim? bak ben iz koymuştum sen karıştırdın herhalde ay hemen çemkirdi ne alakası var yaa benim kalemlerim kayboluyordu hep bende iz koydum dedi hım dedim suçlandım da kızın günahını aldım diye. hiçte düşünemiyorum bende konduramıyordum aslında yediğim azarla sustum oturdum.. neyse bir gün alışverişe gittik makyaj malzemeleri satan bir yere girdik beraber, çantasına far attığını gördüm. 2 tl bi şey hani onu alamıcak güçte bir insanda değil özel lisede okuyoruz ailelerin maddi durumu iyi hiç bir sıkıntı yok. işte o an ne yapsam bilemedim sessiz kaldım sonra da kestim arkadaşlığı. benim arkadaşım kleptomani olabilirdi çünkü davranışları onu gösteriyordu. bir alışveriş merkezinde yapsaydı bunu düşünsene? rezillik resmen. insanın adı çıkacağına canı çıksın demişler, ki hırsızlık olabiliceklerin en kötüsü.. kendini düşün ve adının böyle bir insanla anılmasına izin verme, senin arkadaşın hasta felan değil bununla teselli etme kendini bence ve kaçar adımlarla uzaklaş derim ben, sevgilerimle canım.