Arkadaşım Aldatıldı, ispat nasıl olur kızlar...

Psychopaths

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
5.728
10.317
198
Arkadaşım on yıllık evli. Bir kızı var. Kocasının aldattıgından şüphelendi ve yakaladı.
Fakat adam telefonundaki herşeyi siliyor. Yedek face bile açmış. Şimdi arkadaşım diyor ki watsap görüşmelerini silse bile ben bir şekilde bulabilir miyim. Ya da msjlarını ve telefon konuşmalarını ele geçirebilir miyim? Nasıl bir sistem yapsam da konuşmaları ve watsap yazılarını görebilsem diyor.
Hatta arkadaşımın dediğine göre hayatında iki kadın var.....
Bilgisi olanlar yazabilir mi?????

Olay savcılığa intikal ettirildiğinde istediği kadar silsin, o mesajlar ve görüşmeler uyduda milyonlarca... Bilişim telefona el koyup açığa çıkartabilir.

Arkadaşım on yıllık evli. Bir kızı var. Kocasının aldattıgından şüphelendi ve yakaladı.
Fakat adam telefonundaki herşeyi siliyor. Yedek face bile açmış. Şimdi arkadaşım diyor ki watsap görüşmelerini silse bile ben bir şekilde bulabilir miyim. Ya da msjlarını ve telefon konuşmalarını ele geçirebilir miyim? Nasıl bir sistem yapsam da konuşmaları ve watsap yazılarını görebilsem diyor.
Whatsapweb bu sadece bilgisayarda calisir ve esinin telefonuna ihtiyac var.
Birde kullandigi operator her neyse onun uygulamasini indirecek kendi telefonuna. Burda yine esinin telefonuma ihtiyac var fakat bir kere girdi mi tum dokum cikiyor oradan hemde geriye donuk istedigi kadar

Birde 10 yillik evli diyorsun sifreleri tahmin yoluyla bulamaz mi fb felan

Bunlar için hiç uğraşmasın arkadaşın
Daha yeni boşandı bir tanıdığım
Watss up , sosyal medya kayıtları, mailler, konuşma kayıtları her şey vardı, hakim dikkate bile almadı, adamın avukatı kadına karşı dava açtı müvekkilimin özel hayatı ihlal ediliyor diye, üzerine tazminat talep ediyorlar şimdi. Bizler bunların delil olduğunu sanıyorduk şimdiye dek meğer dava konusu olabiliyormuş

Bunlar için hiç uğraşmasın arkadaşın
Daha yeni boşandı bir tanıdığım
Watss up , sosyal medya kayıtları, mailler, konuşma kayıtları her şey vardı, hakim dikkate bile almadı, adamın avukatı kadına karşı dava açtı müvekkilimin özel hayatı ihlal ediliyor diye, üzerine tazminat talep ediyorlar şimdi. Bizler bunların delil olduğunu sanıyorduk şimdiye dek meğer dava konusu olabiliyormuş

Bence arkadaşınızın avukatı bu işi becerememiş. Öncelikle bu tarz verilerin delil niteliği taşıyabilmesi için hukuka uygun yollarla elde edilmesi gerekir. Yani kadının gizlice eşinin telefonunda ki kayıtları kaydetmesi, yada şifresini çözerek sosyal hesaplarından bilgi alıp saklaması , telefon dökümlerini gizlice self servislerden elde etmesi bunlar hukuki yollar değildir. Ve mahkemece delil niteliği taşımaz. Delil niteliği taşımadığı gibi üstelikte suçtur. Her ne kadar eşler evli de olsa özel hayatın gizliliği esastır. Bu konuda ki bazı veriler bu kuralın dışıdır. Örneğin ; yaşanan ortak evde bulunmuş bir mektup, fotoğraf veya günlük gibi şeyler delil niteliğindedir.

Eğer ki arkadaşınızın avukatı biraz işinin ehli olsaydı, bu delilleri hukuki yollardan talep edebilirdi. GSM Operatörlerinden yasal yollardan istenecek dökümanlar gibi. Ya da bilirkişi talebinde bulunabilirdi.

Kısacası evet, kadınların eşlerinin telefonlarında, facebook hesapların da buldukları şeyler delil olarak kabul edilmemekted
ir.

Whatsaap web diye bir şey var sanırım sapsik58 sapsik58 biliyordu onu ben kullanmadım. Bir de başka yöntem var dm attım sana onun için.

Whatsapp webte yardim lazimsa ozel mesaj atilsin ben yardim ederim.
Konuyu okudum. Konu sahibinin arkdasi silinen msajlari geri bulabilirmiyim diye sormus. Maalesef silinen whatsapp mesajlarini geri bulamaz. Kocasinin elinde teli gordugu vakit hemen laptopu acip o an okumak gerek silmeden. Silindiginde bisy yapamazsin.Ama bence arkdasin delil bulmasi kolay olur eger gercektende bir degl 2 kadin varsa. Elbet birisyle konusur . Birini yakalamasa digerini yakalar. Takip etsin laptoptan ve elinde kamera hazir beklesin. Elbet yakalar.

Bence arkadaşınızın avukatı bu işi becerememiş. Öncelikle bu tarz verilerin delil niteliği taşıyabilmesi için hukuka uygun yollarla elde edilmesi gerekir. Yani kadının gizlice eşinin telefonunda ki kayıtları kaydetmesi, yada şifresini çözerek sosyal hesaplarından bilgi alıp saklaması , telefon dökümlerini gizlice self servislerden elde etmesi bunlar hukuki yollar değildir. Ve mahkemece delil niteliği taşımaz. Delil niteliği taşımadığı gibi üstelikte suçtur. Her ne kadar eşler evli de olsa özel hayatın gizliliği esastır. Bu konuda ki bazı veriler bu kuralın dışıdır. Örneğin ; yaşanan ortak evde bulunmuş bir mektup, fotoğraf veya günlük gibi şeyler delil niteliğindedir.

Eğer ki arkadaşınızın avukatı biraz işinin ehli olsaydı, bu delilleri hukuki yollardan talep edebilirdi. GSM Operatörlerinden yasal yollardan istenecek dökümanlar gibi. Ya da bilirkişi talebinde bulunabilirdi.

Kısacası evet, kadınların eşlerinin telefonlarında, facebook hesapların da buldukları şeyler delil olarak kabul edilmemekted
ir.

Bende onu söylüyorum işte, bulabildiği deliller bunlardı ama avukatı da uyarmamış onu bu konuda, başına ilave işler açıldı, bir de suçlu konumuna düştü. Konuyu okuyan arkadaşlara iletmek istedim çünkü bu tarz konular çok sık açılıyor, insanlar bu tür şeylerin delil sayılabileceği konusunda birbirlerini tetikliyorlar.

Bende onu söylüyorum işte, bulabildiği deliller bunlardı ama avukatı da uyarmamış onu bu konuda, başına ilave işler açıldı, bir de suçlu konumuna düştü. Konuyu okuyan arkadaşlara iletmek istedim çünkü bu tarz konular çok sık açılıyor, insanlar bu tür şeylerin delil sayılabileceği konusunda birbirlerini tetikliyorlar.

Umarım beni yanlış anlamadınız, ben de bir avukat olarak konuya kendi açımdan açıklık getirmek istedim. Yoksa dediğiniz de haklısınız kesinlikle.

Umarım beni yanlış anlamadınız, ben de bir avukat olarak konuya kendi açımdan açıklık getirmek istedim. Yoksa dediğiniz de haklısınız kesinlikle.

Est. olur mu =)
İşin ehli en iyi bilendir
Bizim ki naçizane tavsiye
Çok üzülmüştüm arkadaşımın durumuna
Bi heyecanla bir sürü delil topladı kendince ama zararlı çıktı

ir.
Boşanma davalarında, davanın mahiyeti gereği eşler bir arada yaşadıklarından dolayı hukuka aykırı yoldan delil elde edilmediğini ve bu nedenle ses kaydı, msj, internet yazışmalarının delil olarak kullanılabileceği belirtiliyordu içtihatlarda ve davalarda kullanılıyordu bunlar delil olarak. Özel hayatın gizliliğini ihlal için ayrıca ceza davası açılabilir tabi o ayrı. İçtihat mı değişti yeniden acaba? Cidden merak ettim.

Back
X