Merhabalar kızlar. Erkek arkadaşımla ilgili ileriye dönük düşünüyoruz ama aklıma takılan şeyler var lütfen bana yardımcı olabilir misiniz

Belimde saclarim var 1500 e boyattim. Dümdüz kahve boyandı. Koyu kestane orjinal sac rengim. 7 bin cok fazla.
Dümdüz kahve boyamak için biri benden istese h..sr oradan derim.

Merhaba arkadaşlar. 1 yıllık bir ilişkim var 23 yaşlarındayız ve birkaç sene içinde (benim okulum bitince, çalışıp birikim yapınca) evlilik düşünüyoruz. Aklıma takılan şeyler var kimseyle paylaşamıyorum daha doğrusu paylaştıklarım var ama annem evlenmemi çok önemsediği için boşver diyip geçiyor, ablamlar şehir dışında iletişime çok geçemiyoruz, arkadaşlarımdan birkaç kişi biliyor onlarında 2 tanesi çok tecrübesiz ben tecrübeli biriyle doğruca konuşmak istiyorum. Biz yıllar öncede sevgiliydik ama o zaman olgun değildik anlaşamıyorduk aramızda kötü şeyler geçti ayrıldık. Açık konuşmak gerekirse ondan sonra hayatıma 1 kişiyi aldım ama ilişkiye dönüşmesede tanıştığım 2,3 kişi daha olmuştu. Hepsi çok kötüydü gelen gideni aratır derler ya gerçekten onu arar oldum ama onunla ilişkimiz çok toksikleştiği için kendime itiraf edememiştim. Tabiki bu toksikliği o yaratmıştı bu yüzden o benim değerimi çok daha fazla anlamış. 1 yıl önce tekrardan görüşmeye başladık benim değerimi çok anlamıştı, olgunlaşmıştık. Eskidende güzel özellikleri vardı şimdi onlar dahada artmıştı. Öncelikle sevgilim iyi bir insan, yardımsever, çok zengin değil ama eli açık, olgun, saygılı ve sakin biri, kötü alışkanlıkları yok, arkadaş çevresi ve ailesi iyi .Banada ailemede çok değer verir. Daha tanışmadılar ama eve hep bir şeyler yollar, bir ihtiyacımız olduğunda halleder. Sorun ne diyeceksiniz her erkek gibi sevgilimde zamanla ilgisini, jestlerini azalttı ama dozunda azalttığı için bunu sorun etmeyi bıraktım ben. Çünkü bilirsiniz her erkek böyledir. Sorun şu ki sevgilim 1 aydır askerde ve askerliği 1 yıl sürecek kendisi maddi anlamda toparlanmak için astsubaylığa başvurmuştu kabul oldu biliyorsunuz onlar maaşlı askerlik yapıyor. Ben bu durumdan çok hoşlanmadım ama maddi olarak ihtiyacı var tabiki sorun etmedim zaten banada hiç fikrimi sormadı hatta arkadaşları bekleyecek mi dediklerinde ‘mecbur bekleyecek’ dedi. Gerçektende öyle beni mecbur bıraktı ama ben bunu sorun etmedim. Askerde bazı huyları değişti ya da açığa çıktı bilemiyorum. Saç boyatma mevzum oldu çok pahalı olduğu için çok laf etti sanki kendi mi parasını ödüyor anlamadım neden bu kadar laf ettiğini. Onun yerine altın alırmışım saçımı siyahtan kahverengiye boyatmak için o parayı vermek çok anlamsızmış. Sarıya boyatsam hadi neyseymiş. Gitseymişim 1000 tl lik bir yere boyasaymışım ya da doğal gezseymişim falan falan.. bu arada 1000 tl ye istediğim saçı yapacak kuaför yok arkadaşlar siz de az çok bilirsiniz boya fiyatlarını ben 7000 tl verdim ve hayatımda ilk defa saçımı yaptıracağım bi farklılık istemiştim sadece. Bu kadar sorun edince benimde kafamda soru işaretleri oluştu tepkiler verdim ve bi soru sordum ‘peki ileride diyelimki bu ücreti senden istedim vermeyecek misin’ dedim. O da bana ‘neye para vereceğime karar veririm mantıklıysa veririm ama böyle mantıksız şeye para verilmez’ dedi. Ben bu cevabına çok şaşırdım baya bi tepki verdim . Askerde diye mi böyle yoksa böyle biride ben mi anlamadım diye düşündüm. Anneme sordum o bana bence böyle birisi dedi ama annem sevgilimi beğeniyor iyi özellikleri var daha iyisini bulamazsın herkesin bi kötü huyu var başkasınında başka huyu kötü olur dedi boşver diyip geçiyor. Yani sevgilimin eli açıktır ama durumu çok iyi değil her zaman çok harcama yapamıyor eskiden daha çok yapardı bazı şeyleri azalttı parası mı yetmiyor yoksa yapmak mı istemiyor bilmiyorum ama ben bu cümlelerindeki kafa yapısına şok oldum ve ileriye dönük korktum. Doğum günü hediyem içimde bana çeyrek altın alacağını söyledi biz evlenene kadar 5 katına çıkarmış kenarda kalsınmış. Ben böyle bir şey istemediğimi söyledim ve yine düşünce şeklinden rahatsız oldum. Geçen sene doğum günümde konuşmuyorduk 1 ay sonra konuşmaya başladık o da doğum gününü kaçırdım diye zorla bana istediğim şeyi aldırmıştı hatta daha pahalısını almak istiyorsanda çekiniyorsan söyle diye çok zorlamıştı şimdide bu davranışları tam tersi. Sonra düğün hakkında konuşurken bana kendi memleketinde yapacağını söyledi bunu askere gitmeden aylar öncede sormuştu ben istememiştim çünkü ikimizde aynı şehirde yaşıyoruz hani o memleketinde yaşasa anlayabilirim ama abisinin düğünüde burada oldu çünkü burada yaşıyolar burada da akrabaları var memlekettede var. Fakat askerden sonra bunu bana sormadan emir verir gibi söyledi bende bu sadece senin düğünün değil bana neden sormuyosun belki annenle baban bile bana sorar sen sormuyorsun dedim. O da annesiyle babasının beni asla takmayacaklarını asla sormayacaklarını söyledi ve dahada şaşırdım. Onlar sakin uysal insanlar ama böyle konularda bilemiyorum tabiki. Sevgilim bazı şeylere karıştıklarını söyledi . Ayrıca bunu önceden cevapladığımda tamam demiştin şimdi neden farklı konuşuyorsun dediğimde ‘e aramızda kavga mı çıksın mecbur tamam dedim zaten mecbur kabul ediceksin düğünü erkek tarafı yapar o ne şekilde yaparsa ayak uydurucaksın’ dedi. Bunların hepsi askere gittikten sonra oldu. Öncesinde böyle biri değildi. Acaba askerden mi yoksa gerçekten böyle biri mi anlamadım. Saç boyamamı kendime bakmamı kıskanıyor ondan mı böyle dedi acaba ya da askerde diye mi böyle diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum ama söylediği cümleler çok düşündürücü. Ben varken yaptırmadın okula başlarken yaptırıyosun vs diyor. Bir de askere gitmeden önce beni aileme karşı sakın doldurmaya çalışma ben öylelerinden değilim dolmam falan demişti ben de doldurmam zaten ama ya kötü bir şey olursa dedim o da kötü bir şey olmaz ben aileme güveniyorum dedi. Evet ailesi gerçekten sakin insanlar hiç kavga gürültü laf olmaz evlerinde ama durduk yere böyle şeyler söylemesi beni çok şaşırtmıştı. Ben kötü bir insan değilim ki o da bunu biliyor. Bunlar olunca ne yapacağımı bilemez oldum askerdeyken bi tatsızlık olmasını istemiyorum ama ileriye dönük kafamda soru işaretleri oluştu güzellikle anlatmaya çalıştım ama oralı olmuyor. Ne yapsam arkadaşlar yarında çarşı izninde ilk defa onu görmeye gideceğim yaşadığımız yere yakın bi yerde askerliğini yapıyor ayrıca bu mesleğede devam edebilir ve bunuda asla bana danışmıyor. Kabul ediceksin maddi olarak daha iyi olucak tek zorluğu şehir değiştirmek diyor. Ben istemiyorum diyorum e o zaman sen bilirsin diyor daha doğrusu kabul etmeye mecbur bırakıyor ayrılırsam ben ayrılıcam devam edersem ben devam edicem. Beni kaybetmekten korkmuyor nasıl bu kadar havalandı bilmiyorum. Askerden 2,3 ay önceden biraz ilgisi alakası azalmıştı kaybetmekten korkmadığını farketmiştim ama böyle konular yoktu aramızda. Askerde onu eziyorlar mı bilmiyorum o yüzden mi benim üstümde baskınlık kurmaya çalışıyor anlamadım. Kafam çok karışık arkadaşlar lütfen düşüncelerinizi paylaşın. Zaten psikolojik olarak çok kötüyüm bu böyle yapınca daha kötü oluyorum. O gidince kendimi çok yalnız hissettim ablamlar şehir dışındalar, yakın 2 arkadaşımla aram bozuk, sevdiğim insan askerde.. annemle babam dışında kimsem yok onlarlada her şeyi konuşamıyorum
Ya alakasiz ama bişe sormak istiyorum hani dediniz ya onceden sevgiliydik olgun degildik cok toksikti felan demissiniz ,benim iliskimde boyle oldu ben 6 ay oldu pesinde kosuyorum barismiyor ama ilerdede olsa barismayi cok isterim cok egolu ve inat birisi kimseylede takrardan barismazmis ,ilerde barismayi cok isterim ben kendi ergenliklerim yuzunden bitti , siz nasil baristiniz ne kadar zaman sonra baristiniz

madem konu hortladı konu sahibi ne yaptın ayrıldın mı hala devam mı ediyorsun???
Ayrılalı 10 ay falan oldu ben buraya yazdıktan kısa bir süre sonra ayrıldık. En çok o istedi ayrılığı. Mutlu olduğumuz şeyler farklı biz yapamayız anlaşamıyoruz dedi. Ayrıldıktan 1,2 hafta sonra kız eklemeye başladı eskilerden yenilerden farketmeksizin. Sanki amacı buymuşçasına. Uzun zamandır konuşmuyoruz ama ayrıldıktan sonra birkaç kez konuştuk o benim gibi değil ayrılığın acısını pek çekmedi. 2,3 kere duygusallaştı maksimum. Onda yerim ayrıydı ciddi ilişki kurduğu tek insandım ama benim kadar derin sevmemiş ben de bunu anlamış oldum. Zora gelince kaçtı gitti zaten huylarıda garipleşmişti. Kendiside farkında sorun bende galiba dediği çok oldu. Ben bu kötü deneyimlerimi sizle paylaşırken ne kadar farkındalığım yüksek olsa da çok acı çektim.
Askerliğini tamamladı ama astsubaylığa devam etmiş sınavı kazanmış meslek olarak yapıyormuş öyle duydum. O kadar yani

Konu eski ama bir noktada bu ve benzeri olayları yaşayan arkadaşlar varsa diye yazmak istedim. Bu arkadaş ayrılıp kendini kurtarmış çok sevindim.
Arkadaşlar seven erkek sevgilisinin veya eşinin mutlu olmasını, motive olmasını önceler. Ve bu hiç değişmez. Yani başlarda öyle davranıp, sonrasında bu değişiyorsa o insan sizin sandığınız insan değildir ve köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyordur. Sevgili eşimle tanıştıktan sonra bunu çok daha iyi anladım. Eşim çok büyük jestler ve süprizler yapan biri değildir, yapı olarak buna müsait bir adam da değil, fakat çok düşüncelidir her daim yanımdadır, benim istediklerim için çaba sarf eder, beni her zaman motive eder, işleri benle bölüşür, annesiyle sıkıntımız olsa beni savunur, çözümcül davranır ( bu sebeple çok büyük sorunlar yaşamadık). Velhasıl şu yüzden yazdım, bu arkadaş başta her erkek böyledir diyip maalesef kendini buna şartlamış, başka türlü insanlar da var, Allah herkesin karşısına iyi niyetli birini çıkarsın.
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 kesinlikle

Ya alakasiz ama bişe sormak istiyorum hani dediniz ya onceden sevgiliydik olgun degildik cok toksikti felan demissiniz ,benim iliskimde boyle oldu ben 6 ay oldu pesinde kosuyorum barismiyor ama ilerdede olsa barismayi cok isterim cok egolu ve inat birisi kimseylede takrardan barismazmis ,ilerde barismayi cok isterim ben kendi ergenliklerim yuzunden bitti , siz nasil baristiniz ne kadar zaman sonra baristiniz
Barışmamızın kıymetinin kaldığı bi ilişki deneyimlemedim. Biz 2 yıl sonra barışmıştık. Tamamen iletişimi kestiğimde başkalarıyla denediğimde değerimi anlamıştı. Kendiside başkalarıyla denemişti diğer kızlarla yapamayınca değerimi anlamıştı gelmişti. Fakat onun bile bi kıymeti yok inan bana. Şimdiki aklım olsa kabul etmezdim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bi erkek böyle peşinden koşturuyorsa vazgeç gitsin zaten. Çok klasik ama gerçek exten next olmuyor. Hayır gelmiyor bazı şeyleri düzeltmek zor ,düzeltse bile bu sefer farklı bi şey çıkıyor. Ömrünü seninle her zorluğa rağmen devam etmek için çabalayan bi erkeğe emanet et. Bi kere giden hep gider. Çevremde ne ilişkiler var ama bağlılar birbirine. Çekip giden erkekten hayır gelmez.Yoksa bi yerden sonra ruh sağlığı bile elinden gidiyor insanın. Bir de toksikmiş aman hiç dönüşünü bekleme

Konu eski ama zaten uyeler yazmis ben de genele özel yazayim. Ogrenciyken yatirim yapip 7bine saç boyatacak durumunuz varsa ve bunlari kocadan da bekleyecekseniz maddi durumu yeterli olmayan adamlarla birlikte olmayacaksiniz nokta. Ne kendi basinizi agritin ne karsinizdakinin.

Cok defa belirtmissiniz eli acik ama durumu cok iyi degil diye. Durumu iyi olmayan adamdan evlilik bekliyorsunuz birikim bekliyorsunuz ayni zamanda da pahali hediyeler ve boya paranizi normal bulmasini bekliyorsunuz olmaz bu. Dugunu yapan erkekse onun yasadigi yerde olur Turkiyede aksini gormedim. Sacma sapan beklentiler...
Evet üstünden çok geçti ama cevap vermem gerekirse ben kimseden bir şey beklemedim. Evliliğide benden çok kendisi istiyordu. Ayrıca evlenemeyecek kadar vasat bi durumu yoktu. Kimseyede para bazlı bakmadım. Sadece çok sevdim ve zamanında da gerçekten sevilmiştim. Evet sonra işler değişti seven insan bunları mı yapar diyebilirsiniz. Gerçi siz beni ‘beklentili’ bulmuşsunuz. Fakat bu ilişkiyi yaşayan biri olarak sevilip sevilmediğimi ya da sorunlarımı herkesten iyi ben bilirim. O insanla karşılıklı çok derin bağlarımız vardı ve tek isteğimiz hayatımızı birlikte geçirmekti.

Söylediğinizin aksine hiç beklentim yoktu onunla ultra bi hayat yaşayamıcağımın farkındaydım o da bana yaşatamayacağını biliyordu buna rağmen bi ilişki kurduk ayrıca ortak bir paydada buluşamayacak kadar uzak noktalarda değildik. Bazen ben , bazen o fedakarlık yaparak gayette sürdürülebilirdi. Ben bunları hesaba katmamış olamam dimi ? O da gayet bunları hesaba kattı beni yeni tanımadıki yıllardır tanıyordu. Bunları en çok isteyende oydu. Fakat ne hikmetse ayrılmaya sonradan karar verdi ve kendine bambaşka bi yol çizdi.

Farklılıklar olurdu ama beni anlamasını isterdim orta yolda buluşmayı isterdim böyle kabaca davranmasını değil. Saç boyası gibi birçok konu olabilirdi birbirimizi üzmeden çözebilirdik karşılıklı saygıyla. Ben çözüme çok açık bir insanım ama yeterki sevgimiz, ilgimiz ,sadakatimiz o güzel bağımız sürseydi. Sürmezmiş işte onu anladım. Şımarık bi kız da olmadım isteklerimi zorla yaptırmazdım yani. Ayak uydururdum ama ben kendimden verdikçe karşılığında hiçbir şey alamazmışım bunu sonradan anladım. İşte bana zarar olurmuş bu ilişki. Şimdi olsa artık kimseyle ortak paydada buluşmaya çalışmam uğraşmam çünkü fedakarlık yaptığım yeterki sevelim dediğim insandan bile bunları gördüysem artık kendi sınırlarımdan vazgeçmemin bana bir şey kazandırmayacağını anladım. İnsanlar nankör.

Siz galiba yanlış okudunuz ben zaten çok uzun yazmıştım belki ondandır ama şunuda yanlış söylüyorsunuzki birikim bekleyen ben değilim oydu. Ayrıca düğünüde yaşadığı yerde değil memleketinde yapmak istedi ve bu durum daha önceden aramızda geçtiğinde böyle konuşmuyordu. Bu yanlış değil mi yani ayrıca o çözülürdü gerçekten saygıyla sevgiyle her şey çözülürdü. Çevremdeki herkeste bilir ben yaşıtlarımdan devrimden çok farklıyım. Filmlerdeki sevdalar gibi bir sevdaydı benimkisi. Onunkini asla savunamam ama ben öyleydim. O yüzden Saçma sapan beklentiler diye adlandırdığınız şeyi tam olarak anlamadığınızı varsayarak yorumladığınızı düşünüyorum.

Çok sağolun doğru diyorsunuz ben de yıpratıcı olacağını düşünüyorum ama askerdeyken suçlu ben olurum arkamdan beklemedi bırakmak için bahane attı diye sıralar o yüzden sizin dediğiniz gibi bitene kadar sabredeceğim galiba tabi sabrım kalırsa :)
Fazla iyi niyetli olabilirim ama evlenmeyi kafasına koymuş kendine bir hedef belirlemiş ona göre de sert önlemler alıyor gibi geldi.durumalri iyi değil dediniz.dugun masraflarını geçimini sağlamak amacıyla asker olmuş sanki.memelekette acaba daha mi ucuza getircek düğünü onu anlayamadım. Yine de emri vakiler hoş değil.
Birde askerlerde farklı bir psikoloji oluyor kendince seni deniyor olabilir.bu da çok çocukça bir tavır.

Back
X