Arkadasım beni kullanıyor mu?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
Kızlar size bir konuda danışacağım. Benim ta ilkokuldan tanıdığım bir arkadasım var, kendisiyle lisede yakın olduk, üniversitede de ayrı okullarda okuduk ama hep görüştük. Simdi de onun okulu devam ediyor, ben mezun oldum ama ayda bir mutlaka görüşürüz bütün gunümüzü de birlikte geciririz.

Neyse, kızı seviyorum gercekten cok iyi niyetli bir kız görüştüğümüz zaman da iyi vakit geciririz. Benim problemim su, ne zaman görussek, buluştuğumuz zaman bir sürü sey söyleriz yemekler gelir sonra der ki "benim midem rahatsız, iştahım yok, canım istemiyor". Gelmeden önce o kadar heveslenip yemek programı yaparız, yapalım edelim yiyelim dediği hicbir seyi de yapmıyoruz yemiyoruz. Kendisi gelen yemeklerden birer çatal alıyor tadına bakıyor sonra hesap gelince "e bu seferlik sen öde bak zaten ben bir sey yemedim tadına baktım" diyor. Her seyı ben ödüyorum. Ne bıleyım kebapcıya gıdıyoruz sadece çorba ıcıyor. Benım de hıcbır sey yıyesım kalmıyor açıkcası. En son sefer yarı yarıya ödeyelım dedim onda da gunun geri kalanında yüzünü astı oturdu.

Bu ödetme ısı bir oldu iki oldu sonrasında dedim ki "canım eger yemeyeceksen söylemeyelim". Ya da görüşüyoruz, oturduğumuz yerde sadece bir cay iciyoruz bes saat oturuyoruz. Sohbet edeceksek eve gidelim diyorum ona da yok diyor. Gittiğimiz yerler de cok kalabalık olan yerler degil, bir sey söylemeden o kadar saat oturunca göze batıyor. En son sefer ben o telefonda konuşurken gidip birkac tatlı söyledim, parayı ben o an ödedim garsona da dedim ki arkadasım dıyette ben dıyınce yemıyor ikram oldugunu söylerseniz belkı yer. O kadar saat oturuyoruz sonucta kıyıp bır ıkıncı cayı bıle icemiyor, ben orada ıcmekten çatlıyorum. Ustelık gideceğimiz yerleri de o seciyor.

Kendisinin ve ailesinin maddi durumu gayet iyi, kız koleksiyoner ve cok ünlü tablolar alıyor gercekten maddi durumları iyi ama cok cimri. Hatta kaç kisiyle görüştü simdiye kadar hepsini benim cevreme girebilecek seviyede degil diye reddetti.

Gecen gun konuşuyoruz, bir çocukla görüşmüş cocuk da aynı kendisinin bana yaptıgı seyi yapmış, bir sürü sey söylemis en sonunda da hesabın cogunu kıza kitlemis. O bana anlatınca komik geldi; cunku aynısını bana yapmıştı. Benim kırıldığım nokta su, cocuk her seferinde bunu yapıyor kız da görüşmeye devam ediyor, bizim iyi kötü on senelik arkadaşlığımız var benimle içtiği bir cayın hesabını yaparken gidiyor yeni tanıştığı cocuğun hesabını ödüyor. Sonra da bana gelip dert yanıyor. Allah'ın sopası yok iste.

Ya da bir yere gideceğiz mesela, konuşuyoruz sözlesiyoruz, bir onceki aksam ben diyorum ki ben arabayla gelmeyecegim seninle buluşur oradan taksıyle gideriz. Birden 180 derece dönüyor sabahında ben hastayım iste kendimi iyi hissetmiyorum sonra gidelim dıyor. Gecen gun de buluştuk trafiğe kapalı alan orası dedim arabayla gidemeyiz zaten, o zaman baska yere gidelim ta karşıya gittik dedı. Bir yere gideceğiz hemen diyor ki benim de dayım oraya yakın dayıma bırakırsın beni o zaman. Ben şoförü muyum onun artık ozellıkle onunla buluşacaksam arabasız gıdıyorum gelirken soylemıyorum da. Ben normalde rahatsız olmam böyle seylerden arkadasımdır canımdır ama o benım yerımde olsa benzın parasının hesabını yapar.

Bazı insanlar yapı olarak cimri olabilir belki bilmiyorum ama kendisi biraz bedavacı dediğimiz türlerden. Hep guzel yerlere gidiyor ama ona ısmarlayacak insanlarla. Ben her seferinde ona bir seyler ısmarlamak zorunda degilim sonucta. Kızı seviyorum da birlikte güzel zaman geçiriyoruz ama böyle yapması beni cok rahatsız ediyor. Ne yapmam lazım sizce?

Arkadaşınız sizi fena halde kullanıyor. Ve bunu sanırım alışkanlık yapmış. Bence siz bigun diyin bugün de alman hesabı olsun kasaya gidince hesaplar ayrı diyip çıkın işin içinden ayıptır bayağı bayağı insan kullanmak.

Evet arkadaşın seni kullanıyor. Ve buna izin verme onu dene bir kaç kere bakalım nasıl tepkiler verecek

sorunun cevabı : evet, arkadaşın seni bariz kullanıyor.
tavsiyem bu arkadaşına mesafeni al..

yemek konusunda da herkes kendi yediğinin parasını ödediğinde bu tür kullanmalar ya da acabalar olmuyor..

sevgiler..

Diğer arkadaşlarımla genelde yemeği sen kahveyi ben, bir sonraki seferde yemeği ben kahveyi sen seklinde yapıyoruz. Ya da daha kalabalık gittiysek kaç kisiysek o kadara bölüyoruz. Benim icin fark etmez kim ne yediyse onu ödüyor bu arkadasımla bulustugumuzda ama o kendi yediğini bile kendi yediğinden saymadıgı icin benim üstüme kalıyor. Bakalım salı aksamı tekrar buluşacağız baska bir arkadasım daha gelecek uc kisiyken tavrını merak ediyorum

Kullanmanın da ötesine geçmiş açık açık konuşmayı bile hakediyor

Arkadaşınız sizi fena halde kullanıyor. Ve bunu sanırım alışkanlık yapmış. Bence siz bigun diyin bugün de alman hesabı olsun kasaya gidince hesaplar ayrı diyip çıkın işin içinden ayıptır bayağı bayağı insan kullanmak.

Evet arkadaşın seni kullanıyor. Ve buna izin verme onu dene bir kaç kere bakalım nasıl tepkiler verecek

Evet salı tekrar buluşacağız sımdıden heveslı heveslı program yapıyor bu sefer de ben dusunuyorum sadece bır çorba içeceğim hesap gelınce de sadece çorbanın parasını koyacağım artık kendımı enayi gıbı hıssetmeye basladım. Yarı yarıya odeyınce bıle surat asıyor bakalım sımdı ne yapacsk benım de moralım bozuluyor da yanı onun yaptıgı da ayıp

bi buluşmanızda cüzdanınızı unuttuğunuzu söyleyip bi deneyin bence. belki kendisi bi daha buluşmak istemez de sorununuz çözülür.
Aa iyi fikir :) gecen sefer bozuğum yok dıye otopark parasını ondan ıstedım, annem yanımda nakti para tasımamamı soyluyor taşısam da cok az taşıyorum, onu da kullandım dedı gıttım o yağmurda kırk yer dolaşıp para bozdurmaya calıstım; ki kendısı annesını asla sallamayan asilikte dünya markası bır kızdır

Kullaniyo degil de kiz cimri. Kullanmak soyle olur, catlayana kadar yer ama sana odetir. Bu varlikli ama yemiyo icmiyo kepaze gibi yasiyo bununki cimrilik

Evet katılıyorum. Zaten kullanmak daha kötü niyetli bir eylem bu kızı sevıyorum asla ve aska kötü niyetli bir kız degıl ama cimriliği yüzünden yemek konusunda bazen kullanmaya kayıyor. Araba konusunda da annem söyledi ne zaman onunla bulussanız hep alakasız yerlere gidiyorsunuz dıye, o zaman anlatınca bıraz daha aydınlandı olay

Aa iyi fikir :) gecen sefer bozuğum yok dıye otopark parasını ondan ıstedım, annem yanımda nakti para tasımamamı soyluyor taşısam da cok az taşıyorum, onu da kullandım dedı gıttım o yağmurda kırk yer dolaşıp para bozdurmaya calıstım; ki kendısı annesını asla sallamayan asilikte dünya markası bır kızdır

e hesabı kredi kartıyla öder herhalde? ödemezse de görmüş olursunuz.

Ayyy insan bu cimrilikten ölür be.
Cok pis cimri senin arkadaş.
En korktugum insan cimri insandir..

Ayyy insan bu cimrilikten ölür be.
Cok pis cimri senin arkadaş.
En korktugum insan cimri insandir..

Evet hatta söyle bir anımızı paylasayım. Bu arkadasımın oda arkadaşına araba carpmıs, Kadıköy sahilde çarpmış araba, kızı arıyor dıyor ki koş bana araba carptı (öyle ambulanslık agır bir durum degil daha hafif yaralanma) bu da okuldan arabalı birini bulamıyor o an, taksiye de para vermek istemiyor bir bucuk saat sonra shuttle var ona biner gelirim ya da yürüyeyim en iyisi demis. Okul da Tuzla'da bu arada. Cimrilikten kendisi degil de onun yüzünden birileri ölebilirdi :)

Evet hatta söyle bir anımızı paylasayım. Bu arkadasımın oda arkadaşına araba carpmıs, Kadıköy sahilde çarpmış araba, kızı arıyor dıyor ki koş bana araba carptı (öyle ambulanslık agır bir durum degil daha hafif yaralanma) bu da okuldan arabalı birini bulamıyor o an, taksiye de para vermek istemiyor bir bucuk saat sonra shuttle var ona biner gelirim ya da yürüyeyim en iyisi demis. Okul da Tuzla'da bu arada. Cimrilikten kendisi degil de onun yüzünden birileri ölebilirdi :)

Vay anasini be. Bu ne boyle? Peki tablolara nasil o kadar para veriyor? Koleksiyon diyorsun. Iyi de bu koleksiyonlar eger cok nadir eserlerse fena para tutuyor hem de cook fena..

X