• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşım boşanmış...

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.509
11.367
498
Hayatıma giren 1 yıllık iş arkadaşım vardı.Çok güzel zamanlar geçirmiştik.Evliydi,6yıl çıkmanın ardından 2 yıllık evliydi.
Bana anattığı kadarıyla da çok iyi giden evlilikleri vardı. ufak tefek problemleri dışında.
Bunda 1,5 ay önce ben nişanlandım.Ve bu arkadaşım hiç yanımda olmadı.Nişanıma gelmedi.Gelmediği gibi aramadı bende kırgınlığımı dile getirince tartıştık ve bidaha görüşmeme kararı aldık.bugün tesadüfen sosyal paylaşım sitesinden boşandıklarını öğrendim.çok düşünerek onun için üzüldüğümü yapmam gereken bişey olup olmadıgını dile getiren mesaj attım.
oda teşekkür etmiş.hayat bu,neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz gibisinden mesaj atmış.

neyse sizce burda bırakmalımıyım.tekrar aramama lüzum varmı? ona ihtiyacın olduğunda burdayım diye mesaj attım.şu bi gerçekki cidden çoküzüldüm.tüm gün etkilendim.yirmi gün sonra düğünüm var başka şehre yerleşeceğim inşallah.onun için yapmam gereken birşeyler varmıdır bu saatten sonra sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
belki sizin nişan zamanınızda o bosanma arefesindeydi,eşiyle problemler yasıyordu. belki o bekledi aramanızı. bilemiyorum ki içinizden geleni yapın.

Siz arkadaşınızı daha iyi tanırsınız ama bence arkadaşınıza destek olun, gidin yanına. Kimbilir o süreçte neler aşıyordu ve sizin yanınızda olamadı.

Siz yinede arkadaşınıza destek olunuz kim bilir çok kötü bir süreç geçirmiştir belki siz nişan yaparken arkadaşınızda boşanma arifesindeymiş ama bunu size anlatamamış.

Hayatıma giren 1 yıllık iş arkadaşım vardı.Çok güzel zamanlar geçirmiştik.Evliydi,6yıl çıkmanın ardından 2 yıllık evliydi.
Bana anattığı kadarıyla da çok iyi giden evlilikleri vardı. ufak tefek problemleri dışında.
Bunda 1,5 ay önce ben nişanlandım.Ve bu arkadaşım hiç yanımda olmadı.Nişanıma gelmedi.Gelmediği gibi aramadı bende kırgınlığımı dile getirince tartıştık ve bidaha görüşmeme kararı aldık.bugün tesadüfen sosyal paylaşım sitesinden boşandıklarını öğrendim.çok düşünerek onun için üzüldüğümü yapmam gereken bişey olup olmadıgını dile getiren mesaj attım.
oda teşekkür etmiş.hayat bu,neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz gibisinden mesaj atmış.

neyse sizce burda bırakmalımıyım.tekrar aramama lüzum varmı? ona ihtiyacın olduğunda burdayım diye mesaj attım.şu bi gerçekki cidden çoküzüldüm.tüm gün etkilendim.yirmi gün sonra düğünüm var başka şehre yerleşeceğim inşallah.onun için yapmam gereken birşeyler varmıdır bu saatten sonra sizce?

Gitmeden önce bir görmekte fayda var. Muhtemelen zor zamanlar geciriyor.

Siz yinede arkadaşınıza destek olunuz kim bilir çok kötü bir süreç geçirmiştir belki siz nişan yaparken arkadaşınızda boşanma arifesindeymiş ama bunu size anlatamamış.

yok değildi.3 hafta önce olan olmuş.bianlık kavga ve ayrılma kararı almışlar.sanırsam dava sürecindeler suanda.
ben nişanlıyken eşiyle tatilden yeni dönmüşlerdi.ev arıyorlardı.

Arkadaşlığının derecesine bağlı. Bir de arkadaşının karakteri de önemli.
Ben boşanırken en yakın arkadaşım dışında hiç kimsenin (kendi ailemdekilerin bile) selam vermesine dahi taahammül edemiyordum.
En yakın arkadaşımı bile çoğu zaman ötelemişimdir,kalbini kırmışımdır.
Herkesin olaylara tepkisi farklı,arkadaşını sen tanırsın,neyden hoşlanıyorsa ona göre davran.
Nişanına gelmiş,gelmemiş bence şu an bunların önemi yok.

Arkadaşlığının derecesine bağlı. Bir de arkadaşının karakteri de önemli.
Ben boşanırken en yakın arkadaşım dışında hiç kimsenin (kendi ailemdekilerin bile) selam vermesine dahi taahammül edemiyordum.
En yakın arkadaşımı bile çoğu zaman ötelemişimdir,kalbini kırmışımdır.
Herkesin olaylara tepkisi farklı,arkadaşını sen tanırsın,neyden hoşlanıyorsa ona göre davran.
Nişanına gelmiş,gelmemiş bence şu an bunların önemi yok.

Yok ben aramizdaki kirginligi anlatabilmek adina yazdim bu detaylari.tamda bu yuzden ustune gitmek istemiyorum.ne yapacagimi bilemedim bu yuzden..

Bence israrci davranmayin. Ben burdayim hadi derteselim vs demeyin.
Insan o donemde herkese kirgin ve kizgin oluyor nedense..
Zaten bosanmissa evlilik kurumuna saygisini inancini yitirmistir, hatta sizin evleniyor olmaniz bile belki sacma ve komik geliyordur ona.
Gozune gozune sokmayin :)
O iyilestiginde belki bir gun yine ortak bir paydada bulusur arkadasliginiza devam edersiniz.
Su an gereksiz bir samimiyet olur yeni evliligin heyecaniyla yanip tutusan hic bir kiz bu bosanma psikolojisini anlayamaz..
Desteginiz "Ayy canim yaa.. Bilmiyorum ki ne desem.. Bosver takma kafana" tesellisinden ote gidemez.

Bence israrci davranmayin. Ben burdayim hadi derteselim vs demeyin.
Insan o donemde herkese kirgin ve kizgin oluyor nedense..
Zaten bosanmissa evlilik kurumuna saygisini inancini yitirmistir, hatta sizin evleniyor olmaniz bile belki sacma ve komik geliyordur ona.
Gozune gozune sokmayin :)
O iyilestiginde belki bir gun yine ortak bir paydada bulusur arkadasliginiza devam edersiniz.
Su an gereksiz bir samimiyet olur yeni evliligin heyecaniyla yanip tutusan hic bir kiz bu bosanma psikolojisini anlayamaz..
Desteginiz "Ayy canim yaa.. Bilmiyorum ki ne desem.. Bosver takma kafana" tesellisinden ote gidemez.

Yorumunuz mantikli gibi gorunsede ben haberi aldigimdan beri kendime gelemedim.cidden cok uzuldum.eminim ona " ay canim kafana takma"nin otesinde teselli verebilirim.tesellide bi yana yaninda olmakti niyetim...en son mesaj attim.seni arayip sik bogaz etmek istemiyorum..istedginde yapmam gereken bisey oldugunda burdayim diye..sanirim en dogrusu bu

Son düzenleyen: Moderatör:
bu tür travmatik anlarda ilgilenmek her zaman iyi değildir
bazı insanlar kriz anlarından iletişimden huzursuz olur

kaldı ki sizin düğününüz olacakmış bu da görüştüğünüzde dile getirilecektir, ihtimaldir ki bu da arkadaşınızın huzurunu kaçıracak bişey

hastalık değil, ölüm kalım değil
travmatik bir psikolojik süreç hepsi bu

mesela mesajınız bile huzurunu bozmuştur bence
hasta mıyım noluyo da bu acıma gösterileri demiştir

şimdi karşısına çıkmayın
sizinle olan kırgınlıkları hatırlatıp da huzurunu kaçırmayın
şu an kendi halinde bu süreci atlatsın
en yakın arkadaşları dışında kimseye ihtiyacı olacağını sanmam

benim de eski bir yakın arkadaşım üç ay kadar önce boşanmış. evliliğinde sorunlar vardı, pek anlatmazdı ama ben büyük sorunlar olduğunu anlardım. son zamanlarda telefonlarıma bakmıyor, mesajlarımı cevaplamıyordu meğer bu dertle meşgulmüş. bir ay kadar önce konuştuğumuzda tüm varlığımla yanındayım dedim ama beni istemediğimi anladım. sanırım daha önce bir arkadaş daha bahsetmiş, insan bu dönemlerde etrafına tavırlı oluyor, hele sen evlenmek üzeresin, evlilik vs hatırlatacak olman ayrıca yorabilir onu. ben buradayım demiş olman yeterli, üzerine gitme.

Back
X