Arkadaşım için...

fillervebulutlar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
31
8
1
28
Merhaba,
Ben arkadaşım için yazıyorum. Daha önce bu konuda yazan var mı bilmiyorum ama arkadaşım 3 senedir falan kapalı üniye geçti bu sene 18 yaşında ve açılmak istiyo ama ailesinin ne tepki vereceğini bilmiyo çok zor durumda benim dışımda kimseye bir şey anlatamıyo ben söyle anlayışla karşılarlar diyorum ama o farklı düşünüyo ve çekiniyor. Daha önce böyle bi şey yaşayan var mı? Tepkileri nasil oldu? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler ve iyi bayramlar

kapalılık olayını basite alıp oyuncak gibi oynayanlara sinir oluyorum.hazır değilse kapanmayacaktı.
Burada söz konusu olan 18 yaşında, ergenlikten yeni çıkmış ya da çıkmak üzere olan bir genç. Demek ki çok daha erken yaşta kapanmış, verdiği kararı karakteri olgunlaşmadan vermiş. O yaşlarda verilen kararların sonradan değişmesi normal değil mi? Bu konunun sizin için hassas olmasını anlarım elbette, ancak daha hayatının başında, kendini yeni yeni keşfetmeye başlamış bir insana yüklenmek de faydasız.
Konu sahibi, arkadaşınıza gelecek olursak, ailesinin yapısı nasıl? Bu konuda baskıcılar mı, yoksa kararları daha çok çocuklarına mı bırakırlar?

Tesettur oyuncak degil ! benim'de tanidigim biri var, acikti bir sene kapandi, sonra tekrar acildi ! gerci artik tesetturude modaya cevirmis durumdalar ! sinir oluyorum boyle seylere !

Ailesi muhafazakarsa kendini mecbur hissetmiş olabilir, yüklenmeye hakkınız yok.
Eğer karşı çıkarlarsa da kendi işine girip maaşını almayı beklesin o zaman kimse bir şey yapamaz.

Bu yaşlar yetişkinliğe yeni adim atılan yaşlar. Yanlış yapılan, ve yapılan yanlışların hoşgörülebilecegi yaşlar. Arkadaşınız.biraz erken bir karar vermiş. Belki çok hevesle kapandı. Belki bunu gelecekte de devam edebileceğini düşündü. Ama yanıldığını erken anlamış. Seneler sonra açılmak isteseydi çok daha zor olabilirdi. Çünkü o zaman çevre baskısı daha fazla olurdu. Ayrıca üniversiteye dair çekinceleri de olabilir. Madem kendini henüz hazır hissetmiyor, ailesine korkmadan açıklasın durumu. Sonuçta bu onun hayatı ve bu karar onun Allahla kendi arasındaki bir mesele. Okulunu bitirdikten sonra eğer kendini hazır hissederse bir daha açılmamak üzere kapanır...

İnsanların tercihleri değişebilir , 50 yaşında da olsa ister kapanır ister açılır , niye bu kadar tepki verildi anlamadım .

Arkadaşının aile yapısına bağlı göreceği tepki buradan tahmin etmek çok zor .

Aile baskısıyla kapalı kalıp da Tesettürün adını kirletenlerden olacağına açılsın tam olarak aklına kalbine yattığında kapansın.
ALLAHIN EMRI FARZ olan Tesettür günümüzde TARZdan oteye gecemez oldu. Ve bunun sebebi bilinçsizce yada baskıyla kapanıp sadece başını kapatmakla setr olduğunu sananlar.

Çocuklarını küçük yaşta kapatma gereği duyan bilinçsiz aileler yüzünden kimlik karmaşası yaşayan bireylere dönüşüyor gençler.. Bence açılmasında mahsur yok.
Kapanmak aile isteyince olmuyor. O işler başka malum.. Kırk kere açılıp kapanan genç öğrencileri görmek, üniversite okuduğu sehirde acik gezip, tatillerde memlekete giderken otogarda kapananlari görmek her şeyden daha vahim.

Bu işler zorla olmaz. İçinden ne geliyorsa onu yapsın. Ha açılır, bakar kendini iyi hissetmiyor tekrar kararını verir ve kapanır. Bu da kimseyi ilgilendirmez. 18 yaşında genç bir kızdan bahsediyoruz. Tabi ki fikirleri, hisleri değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…