Arkadaşım

Yalana hastalık katmak kadar kötü bişey yok bence. Koronayı filan katmayın. Yani koronayı katmayın derken bazı yorumlarda korona olduk diyin diyenler olmuş hiç böyle şeyler yapmayın.

“Çok ince düşüncelisin teşekkür ederim ama zaten halam gelcek eşimde var bide sen olursan rahat edemezler. Halama da gelme diyemem çok önceden planlanmıştı ayıp olur. İhtiyacım olursa ilk sen aklımdasın.” Bu kadar basit.

Bize birşey olmaz diyor... Bide yakın arkadaşım ama hani insan istenmediği anlar ama yok
Valla ablam da bana demişti 'hastanede ilk gecemizde başbaşa olmak istiyoruz ablam,sen yarın öğlen gelirsin hem eşim eve uyumaya gider' diye. Sonrasında da anneme ve eşinin annesine dedi 'ben hallederim, lohusayim diye gelmenize gerek yok' diye. Çocuğuna da ilk günden baktı kocasıyla (ki sezeryan olmuştu)
Alınacak gucenecek bir şey yok ki. Çok basit bir cümle. Alınan kırılan geçer bir köşede küser yani, senlik bir sey yok. Böyle basit bir şeyde bile fikrini soyleyemiyorsan ,üç kere düşünüyorsan o kadar da yakın arkadaşın degildir herhalde. Boşver, senden -evdeki huzurundan önemli değil.
'cokk iyi bir arkadassin,Allah razı olsun ama 3 gün kalsan yeter, bebekle başbasa olmak istiyorum, baktım baş edemedim,seni yine ararım. Sen benim can dostumsun' falan de, yağla balla falan, gelmesin.
Küserse de kussun, elbet bebek bahane olur yeniden barisir

Bence o kişi,sizin arkadaşınız değil.Öyle olsa idi, bu kadar psikolojik baskı altında olmaz,ne yapacağım diye şaşırmazdınız.
Bu tavırlar,altında bbüyük bir problem barındırıyor ki sizide bir parçası haline getirirse,zor.
O da bir anneyse,önceliği kendi çocuğu olmalı sanki?sizinki değil.
Burda bile bir tuhaflık var🧐

Baktınız içinden çıkamıyorsunuz, kendisini kırmaktan yada kendisine laf anlatamamaktan düşünüp kendinizi strese sokmayın hiç, bebiş ve sizin sağlığınız daha değerli... eşiniz arayıp söylesin; “bu dönemde kimseyi istemiyoruz, sağlıklı bir aile olarak, Baş başa kalıp bebeğimizle ilgilenmek istiyoruz. “Bize birşey olmaz” diye bir düşünceyi kabul edemiyoruz. Arkadaşlığımıza güvenerek açık açık söylüyoruz, bunda alınacak birşey yok” demek kendisine yeterli olacaktır.

Back
X