Arkadaşıma çok kırıldım

Kim haklı?

• Arkadaşım

OY: 0 0,0%
  • Ben

OY: 113 100,0%

• Ankete Katılan
    113
😃😃öyle mi dersin... İnan güleceğim yoktu. Sanırım haklısın hahah
E hala ilişkimi tamamen kesemicem diyon bacım :) daha ne yapsın mal karı dövesimiz geldi burada ..bunlar büyük kazıkların ayak sesleri fazla merhamet kendine ihanettir inan ven de senin gibiydim yoluna yoluna geldik bu hale işte :D

Gerçekten onu o kadar seviyordum ki para yüzünden ondan soğudum diye kendime kızıyordum. Sonra dedim ikimizde eşitlik hatta o bir tık daha iyi benden. Ben ona bunu asla asla yapamazdım. Vicdanım bırakmazdı
Birine fazla değer verip aynı karşılığı alamayınca insan hayalkırıklığına uğruyor üzülüyor, anlıyorum sizi. Herkesi kendiniz gibi iyi niyetli sanıyorsunuz belki de. İnsan bazı şeyleri yaşayıp tecrübe edinince, karşısında nankörlük yapan, görmezden gelen bir şahısla uğraşınca anlıyor kendinden başka kimseye fazla değer vermemesi gerektiğini...

Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Arkadaşınız bence neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor ama aklı sıra uyanıklık yapıyor, diyelim ki daha önceden masraflar ortak olacak bir plan yapılmadı ve onu siz davet ettiniz, böyle bir durumda bile en azından nezaketen masrafları bölüşmeyi teklif etmesi gerekirdi.

İyi niyetli değil arkadaşınız bu da benim için arkadaşlığı bitirmem için yeterli bir sebep
Daha önce ufak tefek şeyler yapmıştı maddi olarak. Ama manevi olarak hep yanındaydı diye görmedim hiçbirini. Ama bu son şey kazık gibi geldi bana. Hazmedemedim bir türlü. Çok üzüldüm. Şimdi hemen bitirirsem para yüzünden bitti olacak. Ama uzaklaştım ister istemez.

Anlattıklarınızın tamamında haklı olduğunuzu düşünüyorum. Kaldı ki, hiç sanmıyorum ama, dediği gibi sizin davet ettiğinizi düşündüyse de hiç memnun kalmadığını söylemesi de çok büyük kabalık. Yerinizde olsam arkadaşlığımı değerlendirirdim. Bitirmeye karar vermesem de, sınırımı çizerdim.

Gerçekten onu o kadar seviyordum ki para yüzünden ondan soğudum diye kendime kızıyordum. Sonra dedim ikimizde eşitlik hatta o bir tık daha iyi benden. Ben ona bunu asla asla yapamazdım. Vicdanım bırakmazdı
Para yüzünden değil kandırılmış, adaletsizliğe uğramış (cidden öyle olmuş zaten) hissettiğiniz için

Ben olsam hesabı yaparim atarim ona şu kadar ödemen var diye . Böyleleri bundan anlıyor. Başına da şöyle yaz bu tatili beraber planladık masrafları da beraber karsilicaz . Tutar bu kadar. Hadi bakalım el mi yaman bey mi😀 Bu kadar naif olmayın o düşünceli biri olsa idi diğer yorum yapanlar gibi sorardı ya da ben yanlış anlamışım arkadaşim payıma düşen ne ise atıyım derdi

Daha önce ufak tefek şeyler yapmıştı maddi olarak. Ama manevi olarak hep yanındaydı diye görmedim hiçbirini. Ama bu son şey kazık gibi geldi bana. Hazmedemedim bir türlü. Çok üzüldüm. Şimdi hemen bitirirsem para yüzünden bitti olacak. Ama uzaklaştım ister istemez.
Bilmiyorum siz parayı kolay mı kazanıyorsunuz benzin parasını 3 gün konaklama ücretini siz ödüyoruzsunuz bu size çok yüklü bir miktar gelmiyorsa tolere edebilirsiniz ama benim için bu pahalılıkta göz ardı edemeyeceğim bir para tabi siz bilirsiniz en azından bundan sonra arkadaşınıza karşı temkinli olun sadece maddi anlamda değil genel olarak güven vermedi bana arkadaşınız

Bence para yüzünden bitirmiş olmazsınız bu konuda gereksiz vicdan yapmayın, onun size karşı olan art niyetinden dolayı bitirmiş olursunuz, arkadaşınız afedersiniz size kazık atmaya utanmıyor da siz buna haklı bir tepki göstermeye mi utanacaksınız.

Hakli yani aciklama yapmaliydin, anlatmaliydin boşluk bırakmadan 😂 şaka gibi ya, ne güzel detay bulmuş, kırk yıl düşünsem aklıma gelmez, üzerine karşımdaki böyle yapacaktık dese utancimdan yerin dibine girerim, ne gerekiyorsa yaparım, niye benim ve çocuğumun yükünü başkası çeksin ki pess 🤦🏻‍♀️

Baştan hiçbir plan yapılmasa dahi böyle masraflı bir tatile çıkmadan önce insan nezaketen de olsa sorar ne kadar ödemesi gerektiğini.
Ne kadar yüzsüz insanlar var ya
Değil mi? Hadi diyelim plan yok. Kendi çocuklarının istediği şeyleri bile ben almıştım. P
Açık açık ve güzelce sorduğunuz için tebrik ederim çoğu kişi içine atıp kendi kendine küsebilirdi, o zaman bana danışılsa madem yakınınız neden düzgünce sormadınız derdim.

Arkadaşının cevabına gelince bana çok uyduruk geldi, kusura bakmayın. Yani siz “geçen benim yüzümden ertelemek zorunda kaldık ve sen de çok heves etmiştin hadi yarın gidelim üstelik benden olsun” falan gibi bir şey demeden sizin ısmarlayacağını sanması bana zorlama geldi. Bi de keşke yeniden söyleseydin demiş, e tamam şimdi söyledim işte skksksks cidden yanlış anlayan “ben böyle anlamamıştım kusura bakma, hesapla bölüşelim o halde” derdi. Maddi olarak uygun olmayan insan bile der ki “ kusura bakma tamam hesaplayalım bölüşelim ama böyle anlamadığım için kendimi maddi olarak önden ayarlamadım şu tarihte verebilirim” ayrıca yakıt fulleyen ve apart ödeyen kişiye ben de yiyecek getirdim diyen birisi iyi niyetli olamaz, dalga geçiyor heralde aklımla diye düşünürdüm. Kaldı ki üç çocuğa karşılık bir çocukla yapılan etkinliğin ücreti yarı yarıya bölüşmek dahi zaten iyi niyetli bir davranış, (biz de yakın arkadaşlarımla dışarı çıktıysak ya hesabı bi birimiz bi birimiz öderiz ya da bölüşeceksek sen ben şu bu hesabı yapmayıp direkt ikiye böleriz ama herkes yapmak durumunda değil bunu, ilişkiye göre değişir) siz bunu da yapmışken böyle davranması ultra sinsice
Evet ilk günlerde söylemedim. Sonra soğukluk hissedip sorunca madem yakın arkadaşız söyliyim neye bozulduğumu diye düşünüp söyledim. Ama cevapları beni dehşete düşürdü ve kesinlikle ödemeyi teklif dahi etmedi .

Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Hayır tabi ki zaten ertelenmiş bir plani gerçekleştirmişsiniz hadi öyle olmasada insan düşünmez mi benim otel parami neden ödüyor. Hadi öyle düşündü tek yakıtı düşünür, insan kaldığı apartin parasınıda ödetmez.
Siz haklısınız yaptığı çok ayıp.

Birine fazla değer verip aynı karşılığı alamayınca insan hayalkırıklığına uğruyor üzülüyor, anlıyorum sizi. Herkesi kendiniz gibi iyi niyetli sanıyorsunuz belki de. İnsan bazı şeyleri yaşayıp tecrübe edinince, karşısında nankörlük yapan, görmezden gelen bir şahısla uğraşınca anlıyor kendinden başka kimseye fazla değer vermemesi gerektiğini...
Evet . Hissettiğim tamda buydu. Ben onu da kendim gibi sandım. Bana bunu yapmasına rağmen bir fırsat olsa asla ona aynısını yapamam. Ama bana da yazık. Artık da kendimi kullandırmam

E bitsin para yuzunden olsun ne olacak ki? Kullanmis sizi. Boyle cakallara hayatinizda yer var mi? Yaptigi cok cirkin.

Bence de faturaları kendisine gönderip hesabı kitabı ona atın. Senin borcun bu kadar deyin. Sizi enayi yerine koymasın bir zahmet. Çocuğunuz hasta oldu ve bu sebeple plan ertelendi diye aklınca intikam alıyorsa çok aşağı seviye bir insanmış. Ayrıca ne derler, bir insanı en iyi tatilde tanırsınız.

Back
X