Arkadaşıma çok kırıldım

Kim haklı?

• Arkadaşım

OY: 0 0,0%
  • Ben

OY: 113 100,0%

• Ankete Katılan
    113
Bence de faturaları kendisine gönderip hesabı kitabı ona atın. Senin borcun bu kadar deyin. Sizi enayi yerine koymasın bir zahmet. Çocuğunuz hasta oldu ve bu sebeple plan ertelendi diye aklınca intikam alıyorsa çok aşağı seviye bir insanmış. Ayrıca ne derler, bir insanı en iyi tatilde tanırsınız.
Evet arkadaşını yolda tanırsın demişler. Ben onu hep kendime çok yakın görmüştüm. Ona en büyük kızgınlığım bendeki kendini bitirmesiydi.

Açık açık sormanıza rağmen hiç oralı olmamış maşallah, böylesi bir yüzsüzlük insanın midesini bulandırır, arkadaşlığı da sonlandırır.

Birde ben üç çocuğumla, tek çocuklu arkadaşımla bir yere gitsem daha fazla ödemek isterim, yenilen içilen aynı olmayacağından. Sizinki tabi bu düşüncenin yanından bile geçemeyecek türdenmiş.

Son düzenleme:
Bazi insanların haram korkusu kalmamış içi nasıl rahat ediyor merak ettim doğrusu. En azından sormuş içinize atmamışsınız sizin yerinizde olsam bı daha o insanla kafeye bile gitmezdim zaten eski arkadaşım olurdu her yerden engellerdim
Yok asla benim için dışarda görüşme mevzusu bitti. Hemen silemem onu ama uzaklaştım. Kendisine de dedim artık bir yere gitmeyiz diye hiç oralı bile olmadı.

Arkadaşınız 2 gün bedava tatil yapmış.Sizden ses çıkmayınca onun da işine gelmiş.Sonuçta önceden konuşulmuş anlaşılmış,o gün gitmeniz ya da aylar sonra gitmeniz birşey değiştirmez ki..Kaldiki böyle bir konuşma hiç yapılmış olmasa da kendisinin düşünüp harcamalara yardımcı olması lazım.Tabiki siz haklısınız bu durumda.

şunu düşündüm, acaba siz 10 yıldır bu insanı tanıyamadınız mı yoksa bu arkadaşınız zamanla falan mı değişti?

Gerçekten bir insanı yolculukta , tatilde tanırsın derler. Siz de tanışmış olmuşsunuz. Benim size tavsiyem , ne kadar harcadıysanız yarısını talep edin ihtiyacım var diye. Ondan sonra da yine olgunluk siz de kalsın direkt küsün edin demiyorum ama mesafe koyun bir daha dışarda görüşmeyin, özelinizi falan anlatmayın. İş arkadaşlığı olsun sadece.

Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Şaka gibi
Siz hayır kurumu musunuz tatile arkadaşınızı götüresiniz
Parayı karşılayacak olsam eşimle giderim neden seni çağırayım hayret bişey
Uyanıkmış valla

Açık açık sormanıza rağmen hiç oralı olmamış maşallah, böylesi bir yüzsüzlük insanın müjdesini bulandırır, arkadaşlığı da sonlandırır.

Birde ben üç çocuğumla, tek çocuklu arkadaşımla bir yere gitsem daha fazla ödemek isterim, yenilen içilen aynı olmayacağından. Sizinki tabş bu düşüncenin yanından bile geçemeyecek türden.
evet normalde utanır sıkılırdım ama konu beni çok üzünce oda sanki sende bişey var diye sorunca açtım konuyu. Ben açarken kızardım ama o tepkisiz kaldı. Cebimden para çikmasın da gerisi önemli değil kafasındaydı sanırım. Gerçekten şok oldum konuşma tarzına.

Bence daha öncede böyle şeyler yapmıştır sizin gözünüze gelmemiştir.boyle uyanık biri illa kendini belli eder.nefret ediyorum para konusunda uyanık insanlara.bak kendine cimri olur eyvallah ama başkasının parasını yiyip uyanıklık yapanlardan nefret ediyorum.benim çevremde var ve direk soguyorum

şunu düşündüm, acaba siz 10 yıldır bu insanı tanıyamadınız mı yoksa bu arkadaşınız zamanla falan mı değişti?

Gerçekten bir insanı yolculukta , tatilde tanırsın derler. Siz de tanışmış olmuşsunuz. Benim size tavsiyem , ne kadar harcadıysanız yarısını talep edin ihtiyacım var diye. Ondan sonra da yine olgunluk siz de kalsın direkt küsün edin demiyorum ama mesafe koyun bir daha dışarda görüşmeyin, özelinizi falan anlatmayın. İş arkadaşlığı olsun sadece.
İnanın bilmiyorum. Biz çok dişarda görüşmeyiz genelde. Dışarı çıktığımız da da bir çay kahve içtiğimiz de ben ödedim hep sorun etmedim asla. Evlerde daha çok görüşmüşüzdür. Bunca yıldır arkadaşız birlikte bir anımız olsun diye plan kurduk. Hatta ben kimsenin hakkı kimseye geçmesin ne giderse ikiye böleriz dedim
Tamam demişti. Plan ertelendi sadece. Araya aylar yıllarda girmedi. İki hafta sadece...

Eğer harcadığınızın yarısını vermezse sizi salak yerine koymuş olacak. O parayı söke söke alın. Olay para değil, o parayı vermesini bilmesi gerekiyor. Size yapan başkasına da yapar. Okuyunca çok sinir oldum ya.
Ama konuyu açıp rahatsızlığımı dile getirmeme rağmen oralı olmadı ki. Nasıl alabilirim ki. Lanet gelsin paraya giden gitti. Keşke üzülmeseydim bu kadar

Bence daha öncede böyle şeyler yapmıştır sizin gözünüze gelmemiştir.boyle uyanık biri illa kendini belli eder.nefret ediyorum para konusunda uyanık insanlara.bak kendine cimri olur eyvallah ama başkasının parasını yiyip uyanıklık yapanlardan nefret ediyorum.benim çevremde var ve direk soguyorum
Belki de. Ufak tefek şeylere takılmam zaten. Oda bilir beni.

İnanın bilmiyorum. Biz çok dişarda görüşmeyiz genelde. Dışarı çıktığımız da da bir çay kahve içtiğimiz de ben ödedim hep sorun etmedim asla. Evlerde daha çok görüşmüşüzdür. Bunca yıldır arkadaşız birlikte bir anımız olsun diye plan kurduk. Hatta ben kimsenin hakkı kimseye geçmesin ne giderse ikiye böleriz dedim
Tamam demişti. Plan ertelendi sadece. Araya aylar yıllarda girmedi. İki hafta sadece...
Profil adınız bile yumuşak surat.

Bu kadar iyi niyetli olmayın.böyle saçma insanlar sizi üzmesinler. O arkadaşınız ken kaybetmiş sizin gibi bi arkadaşı. Kendi kaybı ne diyelim..

Profil adınız bile yumuşak surat.

Bu kadar iyi niyetli olmayın.böyle saçma insanlar sizi üzmesinler. O arkadaşınız ken kaybetmiş sizin gibi bi arkadaşı. Kendi kaybı ne diyelim..
Bu benim kendimi geliştirmiş halim. Eskiden soramazdım bile. Evet beni gerçekten kaybetti
Dostluğumu kaybetti. Artık elimden onun için hiç bişey gelmeyecek

Back
X