Arkadaşıma çok kırıldım

Kim haklı?

• Arkadaşım

OY: 0 0,0%
  • Ben

OY: 114 100,0%

• Ankete Katılan
    114
İyi de yine kullandırıyorsun kendini şu düşünce yapınla; para yüzünden arkadaşlığımı bitirmiş olmayayım diyerek. O hiç aldırış etmiyor farkında mısın?
Seni iyi çözmüş.
Şaka gibi ya hem bedava tatil yapmış hem memnun kalmamış.
Ben olsam bu kadının adını bile anmam artık
Evet haklısın sanırım. Ama dostluğumu bitirdim. Sadece normal bir arkadaş olarak kalacağım... Belki yavaş yavaş oda biter

Bu benim kendimi geliştirmiş halim. Eskiden soramazdım bile. Evet beni gerçekten kaybetti
Dostluğumu kaybetti. Artık elimden onun için hiç bişey gelmeyecek
Siz beni dinleyin paranızı alın 🤣🤣 arkanızdan da para için yaptıklarına bak falan derse de desin, ben böyle insanlara karşı ince düşünülmesine falan karşıyım.

Plan ertelendi diye siz davet eden pozisyonuna düşmüyorsunuz plan sadece ileri bir tarihe alınmış, içeriği değişmemiş ki? Kaldı ki gerçek bir dost olsa ve iyi niyetli olsa yanlış anlamış olsa bile (!) siz neden hiçbir masrafa ortak olmadın dediğinizde özür dileyip "ne kadar harcama yaptıysan lütfen söyle yarısını vereyim kusura bakma arkadaşım" derdi. Arkadaşınızın yaptığı dümdüz kurnazlıkla karışık vurdumduymazlık. Buradan çıkardığı anlam çok zorlama ve yalan. Bu hafta sonu gidelim mi dediğinizde muhtemelen şöyle düşündü: "belirlediğimiz vakitte gitmediğimiz için bana borçlu. Bunu tabii ki telafi edecek, her şeyi ödemek onun sorumluluğu"
Bu çok çirkin bir tavır sanki keyfinizden ertelediniz. Hasta olan bir çocuk var ortada bunu öngöremezdiniz. Bana kalırsa hastalık olmadan önce gitseydiniz de arkadaşınız benzer tavırlarda bulunurdu çünkü kendisinde vicdan, utanma ve sorumluluk duyguları mevcut değil. Bir bakıma gerçek yüzünü görmenizi sağlamış bu olay.

Bir insan "Benim arkadaşım arabasını, benzinini, yemeği, kalacak yeri ayarlamış. Ben de üç çocuk getirmişim. Bu insana yük olmamalıyım" diye içinden bir ses geçirmez mi, hiç utanmaz mı?
Dememişse sizi kullanmak işine gelmiş bunun en net cevabı bu. Bu arkadaşlıkta kabul edilebilir bir davranış değil. Hele ki on yıllık bir dostlukta.
Tavsiyem iyi niyetinizi enayilik yerine koyan bu kadar seviyesiz biriyle arkadaşlığınızı kesin bir daha isteseniz de aynı samimiyet olmaz zaten. Kadının yaptığı çok terbiyesizce. Kesmiyorsanız bile mesafe koyun. Yüzüne kibarlıktan gülümseyip içinize oturan şeyleri biriktirmeyin.

Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Hâlâ soruyor musun? Bariz kazıklanmış kullanılmışsın.Sevdiğiniz insanlara dikkat edin,bu kadının ilk defa uyanıklık yaptığına inanmıyorum.Minik minik söğüşlemiş siz anca uyanmışsınız.O sizi arkadaş olarak değilde en uygun kullanılacak saf kişi olarak seçmiş ve hayatına almış.Yolunuzu alırsanız da sıkıntı yok başka saf avına çıkar......

Daha önce ufak tefek şeyler yapmıştı maddi olarak. Ama manevi olarak hep yanındaydı diye görmedim hiçbirini. Ama bu son şey kazık gibi geldi bana. Hazmedemedim bir türlü. Çok üzüldüm. Şimdi hemen bitirirsem para yüzünden bitti olacak. Ama uzaklaştım ister istemez.
Evet para yüzünden biter.Siz sokaktan mı topluyorsunuz parayı??? Benim için bitirme sebebidir,eğip bükmeden,kazıklanmak, aptal yerine konup ,sömürülmek o kişinin suratına tükürüp tüm bağı kesmekle sonuçlanır

Çok çok üzüldüm bu olayda. Hemen sonrasında da kendine altın aldı. Ve bunu da bana söyledi. Yani parası yok değildi. Ama kızlar ona şunu da söyledim. Birlikte bir daha bir yere gitmemize gerek olmadığını, evlerde çay kahve ziyaretleri yapabileceğimizi söyledim
Gerçekten onu eve çaya mı davet ettiniz pes...........

Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Yuh valla baska soze bile gerek yok. Gercek karekterini gormus oldunuz malesef.

Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi
Çok uyanık arkadaşınız. Ve evet maalesef kullanmış🙄 çünkü farklı durumda en azından siz söyleyince ödemesi gerekirdi

Biri sizi bir kez kaziklayabilir bu yaşanabilir ve tolere edilebilir bir durumdur kendinize yuklenmeyin ancak ikinciye musade ederseniz o zmn siz haksizsiniz. Ki siz arkadasliginizi surdurerek buna sebebiyet veriyorsunuz. Mesela bundan sonra neden evde goruselim dediniz ? Bundan sonra is haricinde gorusmeyelim denmeliydi

Açıkca ücreti söylemeniz çok iyi olmuş. Belli ki arkadaş size yıkılmayı seviyor. Bence uzak durun birdaha da bir plan yapmayın. Hatta bence siz önce planı ertelemek zorunda kaldınız diye bu gıcıklığı yaptı. Aklınca sinir etmek istemiş bile olabilir

sizin daha önceki konularınızda şaibeli mesajlarınız var
bir çocuğum var demişsiniz bir yok demişsiniz
soranlara da cevap vermemişsiniz
hep de fake değilim demişsiniz

Karşıda sizi resmen aptal yerine koyan biri için ayıp olur diye ücret istemeyip arkadaşlığınızı bitirmemeniz çok saçma değil mi

Bakın zerre gocunmadan utanmadan kalem kalem hesaplayıp “borcun bu kadar ibana gönder bir daha da benimle muhattap olma ama bu meblağ için değil asalak gibi yiyip içip 3 çocukla bana yıkılıp bir de utanmadan bundan rahatsız olmadığın için “ diyip kapatın mevzuyu

Bilmiyorum siz parayı kolay mı kazanıyorsunuz benzin parasını 3 gün konaklama ücretini siz ödüyoruzsunuz bu size çok yüklü bir miktar gelmiyorsa tolere edebilirsiniz ama benim için bu pahalılıkta göz ardı edemeyeceğim bir para tabi siz bilirsiniz en azından bundan sonra arkadaşınıza karşı temkinli olun sadece maddi anlamda değil genel olarak güven vermedi bana arkadaşınız
Maalesef parayı zor kazananlardanım. Ve oda bunu çok iyi biliyordu...

Back
X