Arkadasima haksizlik mi ettim ?

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.505
1.642
133
Merhaba kizlar , iki arkadas var ufak bir puruz cikti birlikte toplanmaz olduk. Bunlardan X isimli arkadasim beni de aramadi epey zamandir .6 ay olacak .Ben iki defa bize davet ettim gelmedi.Ortak bulusmalara da cagirdik gelmedi bana da demedi diger arkadas icin gelmek istemiyorum diye. Bir kere karsilastik isyerinde cok yogunum canim sikkin buralarda falan dedi .Bende gayet sicak davrandim neden arayip sormuyorsun diye triplere girmedim. Ama o arkadas olmasa da goruselim bir ara dedim tamam dedi ama bir teklif gelmedi ondan yana. Sonra bugunde pazartesi konser var beraber gidelim mi demis. Bende tamam olur dedim . Hatta isyerindeydi esimle gorustu teldeyken o da olur gidin ben kizimiza bakarim demis. Ama hemen sonra esimin uvey dayisinin yogun bakimda oldugu aklima geldi. .Sonrasinda kayinvalidemle konustuk organ yetmezligi de baslamis, doktor artik son zamanlari demis. Allah gecinden versinde bir durum olursa memlekete gitmek gerekebilir .Buda konser gunuyle cakisabilir gidersek kaliriz 4 5 gun cunku ,7 saat mesafedeyiz oraya. Bileti alincada iptal edilmiyor az da degil ucreti birsey olmaz diyebileyim. Sonradan sikinti cikmasin ben gelmeyim en iyisi dedim. Bana cevap yazmamis hala

Son düzenleme:
Bahaneniz saçmama geldi.konser dediğin git gel 3 saat olsun..günlerce sürmüyor ki..bunu da geçtim,diğer 2 arkadaş anlaşamıyor olabilir de bu durumda sizin ne suçunuz var ki sizinle de görüşmüyor?Bu da sacma

Yani şimdi evet başta dediğiniz gibi üstüne düşünmeden tamam demeseniz daha iyi olurmuş tabii ama ben arkadaşınız yerinde olsam bu sebepten size darılmam. Bence sizinki bahane değil içinize sinmemiş işte bir sebepten hem hasta var hem bilet fiyatı yüksek gelmiş vs. Olabilir yani. kaç günlük dünya sonuçta böyle şeyleri kendinize stres yapıp kederlenmeyin bence. Gerekçenizi söylemişsiniz işte senet imzalamadınız ya sonuçta olur böyle ekmeler ekilmeler 😀

Böyle bir duruma anlayış gösteririm şahsen. Tedirginliginizi de anladim.
Bence üstüne düşmeyin yazarsa normal konuşmaya devam edersiniz. Yazmazsa zaten kendisi uzun zamandır görüşme çabasına girmemiş bırakın öylece.
Ben bu olaya bozulmayı hic anlamam. Tamam söz var durup dururken ekilmemeli. Ancak hasta olmusumdur, acil bir durum çıkmıştır anlayış göstermek lazim. Şahsen bu kadar tripli kişilerle yakin arkadaşlık edemem ben.
Geçenlerde çok sevdiğim bir arkadaşımla görüşecektik önce ona uymadı. Sonraki haftasonu dedik. O haftasonu benim işim cıktı sonra hic ummadığımız bir anda görüştük. Kimse kimseye trip atmadı buluştuk aynı sıcaklıkla kavuştuk.
Iki tarafta birbiriyle samimi olduğunu hissediyorsa gerçekten durup dururken ekilmeyecegimi biliyorsam olabilir demekki uymadı sonradan ona diye düşünürüm ben.

Doğru düşünmüşsünüz ben hak verdim size. Dayıya belki hiç bir şey olmayacak, belki iyileşebilir bile Allah bilir ama hayat bu belki de iyice kötüleşecek, sizin yanında olmanız gerekecek, bilet paranızda yanacak. Şu devirde 200 tl az değil.

Haksızlık falan yapmamışsınız, konser günü ortada bırakmadınız ya. Önceden söylemişsiniz gerekçenizi, içiniz rahat olsun. Arkadaşınızın ne düşüneceğide ona kalmış artık.

Haklı olduğunuz yerler de var haksız olduğunuz yerler de. Ama konunun büyük ve halledilemeyecek olduğunu düşünmüyorum. Eşinizin üvey dayısı dıdının dıdısı bana kalırsa. Tabi ki vefat edince cenazesine gidilir, hastaneye geçmiş olsuna gidilir ama bu kadardır yani. Hastanede refakat edecek kadar yakın değilseniz ki anladığım kadarı ile değilsiniz bu yüzden gündelik planlarınızı aksatmanıza bence gerek yok. Arkadaşınız diğer arkadaşla problem yaşadığı için belli ki sizle tekrar samimiyet kurabilmek adına bir konser fikri atmış ortaya. Siz de vazgeçince kırılmış olması anlık tepki ile normal. Siz açıklamanızı yapmışsınız bundan sonrası onun bileceği iş. Üstünüze düşeni yapmışsınız siz.

Bahane baya saçma hastanede yatan biti ne zaman vefat olur birşey olur belli değil yani belli olmayan bir zaman için tüm planlarınızı erteleyip tetikte mi bekleyeceksiniz 2 saat konser yani o an birşey olacağını nerden biliyorsunuz o zaman hiçbir yere gidip birşey yapmayın olur mu öyle şey.bana arkadaşım dese bahane gelir yani.

Arkadasalr olumlu ve olumsuz tum geri donusler icin tesekkur ederim. O dayi degil ama baska bir yakini vefat etti esimin. O yuzden o memlekete gitti . Herturlu gidemeyecekmisim demek ki kizimi birakamam kimseye bu durumda zaten. Hayat iste ne cikacagi belli olmuyor

Kesin olmayan bir plan için kesin olan planı ekmişsiniz bence ayıp etmişsiniz. Allah gecinden versin dayı vefat edene dek hiç mi bir yere plan yapmayacaksınız?

Back
X