Arkadaşıma karşı tavrım ne olmalı?

rosssi

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
467
133
648
Eski bir arkadaşım var yani uzun yıllardır arkadaşız.Farklı şehirlerdeyiz aynı şehirlerde bulunduğumuzda buluşmaya çalışırız bazen bu yılda bire bile düşer ama aramızdaki bağ hiç kopmaz, arada mesajlaşırız çok sık olmasa da konuşuruz bu arkadaşlık benim çabamla yürüyor diyemem Allahı var o da çaba sarfeder, ama hoşlanmadığım bir takım davranışlar içerisinde ki yıllardır da kendi kendime üstelemedim üstünde durmadım diyelim. Bu arkadaş sosyal medyayı çok sevmeyen hatta eleştiren bir arkadaştı tı diyorum çünkü sosyal medya ya hızlı bir giriş yaptı neyse bunu da anlatacağım. hatta eleştirme kısmı da bana gerçekçi gelmiiyor insan ordan doğumgünü kutlasa ne olur ya da ordan haberleşse ne olur birbirine vakit ayırıp aramadıktan sonra görüşmedikten sonra derdi.Özellikle isntagram açalım sana çocuğunun fotolarını görürüz ordan takip ederiz çok hızlı büyüüyorlar her zaman da göremiyoruz dediğimde isteyen gelir görür demişliği de vardır. ve bizim yine eski arkadaşlarımızdan oluşan bir watsup grubumuz vardı hatta kendi kurmuştu sanırım amma velakin kış döneminde bir mesajla artık watsup gruplarında yer almak istemediğini belirterek gruptan çıktı hatta bunu yazdı direkt çıktı dur noldu diyemedik tabi sonra özelden yazdık falan ama olan bitenden bu şekilde haberdar olmak istemediğini vaktinin değerli olduğunu falan söyledi ki yoğun çalışıyor gerçekten.
Geçen ay bu arkadaşım ürün pazarlayan bir oluşuma dahil oldu ve beni de aradı üye yapmak istedi önce ama istekli değilim ve ben kimseye şunu al bunu al diye ısrarcı yapıda olacak bir insan değilim satış yapamam dedim bana göre değil. o zaman sana ürün satayım valla bırakmam tarzında yaklaştı bakayım dedim kataloğa. ki hiç ihtiyacım yok ve bu ay da sıkışığım. söyledim ucundan da .
bu arkadaşımın satış için sosyal medyaya giriş yaptını öğrendim ekledi zaten beni de hai şu eleştirdiği instagrama. babasının hayrına açmadı tabi bozuldum biraz ki hakkım yok biliyorum ama insanların bu kadar kendini düşünmesi çıkarları için doğrularını değiştirmesi ve bunda hiçbirşey yokmuş gibi davranması beni acayip delirtiyor? haksız mıyım? ve bu arkadaşım şu koşarak kaçtığı watsup grubu açmış beni de eklemiş küçük küçük gruplar açmış sanırım ekliyır sürekli. Bu arkadşım benden sipraiş bekliyor arada hatırlatıyor üstüne bir de bu aylık şu kadarlık birşey alırsan süper olur tarzı cümeleler kuruyor. ben sessizim bu konuda ve ay bitimi geldi inatla da vermedim sipraiş şimdi ben bu arkadaşın yaptığının çok da doğru bir şey olmadığını ona nasıl anlatabilirim siz olsanız ne yapardınız ve nasıl cümleler seçmeliyim kendimi etkisiz hissediyorum.

İnsanlar değişir, huylar zevkler hobiler değişir, bence bu değişim kısmı çok normal. Ben kk ya yıllardır üyeyim, ilk yazdığım yorumlara dönüp baksam belki bugün savunduğum bir fikri karalamışımdır.

Ama ürün satma olayı gerçekten çirkin. Tabi bir işe girmiş, reklam da yapar, ama ısrar etmesi falan çirkin ve arkadaşça değil asla. Rahatsız ediyorsa gruplardab çıkın, ilgilenmiyorum deyin çekinmeyin. Sosyal medyada da takipten çıkarın. Biz eski usül devam edelim diyin nedenini sorarsa.

Sosyal medyaya tavrı kendisini ilgilendirir ama sipariş vermeye zorlaması çok rahatsız edici.
Bana bu konuda baskı yapma ihtiyacım olursa söylerim zaten, hatırlatmana gerek yok diyebilirsiniz.
destek ol anlamında söylüyor yani öyle yaklaşıyor ki paraya ihtiyacı yok ama başarı odaklı

Sizi eklediği watsap grubundan çıkın bence sorarsa çok fazla grup var sürekli msj geliyor rahatsız oluyorum deyin. Sipariş için ise iki yolunuz var. ya sallayıp sürürsünüz geçiştirsiniz sürekli ki kendisi size gıcık olur bu yüzden ya da açıkça sıkışık olduğunuzu ve ürünlere ihtiyacınız olmadigini eğer ihtiyacınız olursa o zaman sipariş vereceğinizi söylersiniz bence bu daha doğru olur. Bu anlattıklarınıza dayanarak arkadasliginizin uzun süre devam etmeyeceğini söyleyebilirim bu arada.

Sizi eklediği watsap grubundan çıkın bence sorarsa çok fazla grup var sürekli msj geliyor rahatsız oluyorum deyin. Sipariş için ise iki yolunuz var. ya sallayıp sürürsünüz geçiştirsiniz sürekli ki kendisi size gıcık olur bu yüzden ya da açıkça sıkışık olduğunuzu ve ürünlere ihtiyacınız olmadigini eğer ihtiyacınız olursa o zaman sipariş vereceğinizi söylersiniz bence bu daha doğru olur. Bu anlattıklarınıza dayanarak arkadasliginizin uzun süre devam etmeyeceğini söyleyebilirim bu arada.
maalesef aynı sıcaklıkla devam ediyor işte bu durum beni sinir ediyor bir sıkıntım olunca söyleyemiyorum:(

ürüne ihtiyacınız olduğunda onu kesinlikle arayacağınızı ama şuan sıkışık da olduğunuz için alamayacağınızı açıkça söyleyin
ve instagram sosyal medya fikirler değişir ona birşey diyemem
ama sipariş için sizi sıkıştırması hoş değil
o nasıl size karşı açık sizde öyle olun açıkça almayacağınızı söyleyin

Takildiginiz nokta yanlis ve cok sacma
O zamanlar sosyal medyaya karsiymis simdi degil , insanlar degisir neticede
Bende akilli telefonlar ilk çıktığında cok sacma neden aliyor ki insanlar bunu diyordum simdi elimden dusurmuyorum , ben de mi karaktersizim boyle dusundugum icin?
Ama zorla satis yapmasi yanlis , maddi durumu mu kotu? Zor durumdalar mi? Valla bi arkadasim bana boyle baski yapsa acik acik bunu sorardim , rger gercektrn zor durumdaysa butcem elverdigince biraeyler alir destek olurdum
Yok keyfen yapiyorsa da kusura bakma begenmedigim urunleri almam der kapatirdim konuyu

Arkadasinizin degismesine takilmayin. Olur bazen boyle seyler.

Ama size israr etmesi irrite edice.

Net ve kesin bir tavirla bu isin kiyisindan kosesinden gecmek istemediginizi ve vaktinizin kiymetli oldugunu soyleyin siz de :KK11:

İyi de insanlar değişir, instagram açması kendisini ilgilendirir sanki sizin 10 yıl önce net kararlar verip de şu an değiştirdiğiniz bir düşünceniz Yok mu? Zamana ayak uydurmak lazım, kazanmak için sosyal medyanın gücü fazla.
Ama bir fotoğrafa bakıyorum hepsinin altında yok oriflame ile kazanmak ister misiniz diye mesajlar görüyorum ve sayfalarına gidip direk engelliyorum. Her yerde varlar aşırı itici geliyorlar. Bunu da söylemiş olayım :)

Geçen aylarda görse selam vermeyecek biri bir şeyler alır mısın? Üye olur musun? bilmem ne diye mesaj atmış. Görüldü atıp cevap dahi vermedim. Aşırı gıcık bir durum. Esnaflar bile zorla kimseye birşey aldırmıyor, bakıp geçiyorsun mesela. Bunların derdi neyse zorla ürün alın diye diye markalardan da soğudum.

Takildiginiz nokta yanlis ve cok sacma
O zamanlar sosyal medyaya karsiymis simdi degil , insanlar degisir neticede
Bende akilli telefonlar ilk çıktığında cok sacma neden aliyor ki insanlar bunu diyordum simdi elimden dusurmuyorum , ben de mi karaktersizim boyle dusundugum icin?
Ama zorla satis yapmasi yanlis , maddi durumu mu kotu? Zor durumdalar mi? Valla bi arkadasim bana boyle baski yapsa acik acik bunu sorardim , rger gercektrn zor durumdaysa butcem elverdigince biraeyler alir destek olurdum
Yok keyfen yapiyorsa da kusura bakma begenmedigim urunleri almam der kapatirdim konuyu
keyfi yapıyor hırslı bir arkadaş bir de bunu deneyeyim demiş başarmak için ve şunu da söyleyeyim bu satış işi olmasa yine sosyal medyadan uzak duracaktı ki bu iş bittiğinde yine kapatır büyük ihtimalle

Is yapmak için sosyal medyaya bulaşmış.
Sipariş vermek istemezseniz vermezsiniz ama sosyal medyayi kullanmasını eleştirmeniz tuhaf olmus.
Ben de çocukların fotoğraflarının ya da ev yaşantısının sosyal medyada olmasını sakıncalı, tehlikeli, gereksiz bulanlardanim. Is için kullanım ise baska.

keyfi yapıyor hırslı bir arkadaş bir de bunu deneyeyim demiş başarmak için ve şunu da söyleyeyim bu satış işi olmasa yine sosyal medyadan uzak duracaktı ki bu iş bittiğinde yine kapatır büyük ihtimalle
Hirsindan dolayi yaptigina eminseniz ilgilenmiyorum deyin acik acik , arkadas arkadasa baski yapar mi yahu cok anlamsiz

Is yapmak için sosyal medyaya bulaşmış.
Sipariş vermek istemezseniz vermezsiniz ama sosyal medyayi kullanmasını eleştirmeniz tuhaf olmus.
Ben de çocukların fotoğraflarının ya da ev yaşantısının sosyal medyada olmasını sakıncalı, tehlikeli, gereksiz bulanlardanim. Is için kullanım ise baska.
ama şuan yopunluklu olarak çocuğunu da paylaşıyor

"Eski düşüncelerine saygı duyuyorum bu yüzden sosyal medyada ve wp gruplarında seninle olmamanın yygun olduğunu düşünüyorum" deyip çıksan olur mu?

ama şuan yopunluklu olarak çocuğunu da paylaşıyor
O zaman düşüncesini değiştirmiş der gecersiniz. Belli ki sosyal medyanın pohpohlama potansiyeli egosunu okşamış. Lakin ne güzel bir hayatınız var ki bunu dert etmissiniz. Kıymetini bilin yasantinizin.

Back
X