Ağzı sıkı olmayan arkadaş çevresi

Tweety009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
386
170
53
İyi akşamlar hanımlar.

Direkt konuyu anlatacağım. Benim 9 10 kişilik bir arkadaş grubum vardı. Hepimiz birbirimizi dershane de tanıdık. Piknikler yaptık kahveler içtik. Samimi arkadaşlar olduk. Lakin bı iki hafta öncesine kadar benim için değerli bu arkadaşlarim arkamdan dedikodumu yapana kadar.

Ben boşandım. 1 buçuk yıl önce Dershaneye giderken hala boşanma davam devam ediyordu. Süreçten kimseye bahsetmedim. Bı arkadaşım soy isim farklılığından fark etmiş. Sordu gecistirdim. 1 buçuk yıl geçti ve ben bir tanesine söyledim. Çok zor bir süreç atlattığımi ve söylemekten çekindiğimi flan söyledim.basta güzel karşıladı ama başkasiyla konuşurken X in dertlerini dinliycem gibi alaya almış beni defalarca.

Bu sırada içimizden biri nişanlandı ve ailem uzak diye boşanma olayım da var diye ( Nişan yeri 1 saat uzaklıkta ve beni götürecek kimse yok otobüs vs de gitmeyen bir yerde ) gidemedim tabiii. Baya benimle gitmedim diye uğraşıldi. İçimizden de sadece bir kişi gitmişti. Ama benimle üzerimden prim yapıldı.

Her neyse bu gruptaki kizlar kahve içmeye gitmiş . Bu konu açılmış X de amma abarttı niye gitmedi flan diye . Bu sazan ağzı gevşek olan kızda X boşanmış davası varmış ailesi göndermemis diye uzun uzadiya anlatmış. Beni aradı kızlara senin boşandığıni söyledim dedi. İlk başta kendim de söylerdim neyse sorun değil dedim. Konuyu kapattık.

Başka bir buluşmada başka kızın hamile olduğunu söyledi bize. Yine ağzını tutmadı yani. Tesadüf bende kızla konuştum hal hatır sormak için. Beni telaşla aradı kıza hamile olduğunu söyleme kendi söylemek isterse söyler dedi . Ben şok oldum. Bütün arkadaşlık gruplarından çıktım. Kimseyle konuşmadım.
Bı tanesi X e ne yaptınız durduk yere çıkmaz diye gruba yazmış herkeste bana yazdi biz mi birşey yaptık diyee.

Bende sinirlenince çalıyi tepeden sürüklerim yıkar geçerim diye. Kimseyle paylaşmadim. Uzak kaldım.
Biz yine toplu bir buluşmada oturduk kahve içtik. Ben Konuyu kapattım normal davrandım grup dağılmasın diye . Bu ağzı gevşek olan beni yok sayıyor beni görmezden geliyor imalı imalı konuşuyor flan.

Dayanamadım gruba yazdım. Bu grupta kimsenin sırrı kimsede kalmıyor. Herkes birbirinin arkasından konuşup yine yüzüne gülüyor. Olanları söyledim. Rahatsız olduğumu söyledim. Kız bana beddualar etti engellemiş kii ben aramam bile. Diğerleri bana sen kincisin düşmanlık ettin yazık sana. Başına gelenleri hak etmişsin . Neler neler saydırlar.
Bende baya sinirlendim .daha öncede bir kıza bana yaptığının benzeri ağzı gevşek dedikodu etmiş kizi gruptan dışladi. Şimdi kızla bacı gibiler şaka gibi ama. Kızin sürekli dedikodusunu yapıyor hala da.
Neysee
Bende en son gruplardan çıktım bütün herkese' de toplu mesaj attım teşekkürler arkadaşlığiniz için dedim ve hepsini sildim. Numara sosyal medya ne varsa. Onlar zaten beni engellemiş.

Ben sustugum zaman iyiydi herşey ben söyleyince suçlu oldum
Bugunde toplanmışlar nispet olsun diye bana resimlerini göstermeye tek birini sosyal medyadan çıkartmamistim. Ordan göstermeye çalıştılar.
O kişiyi de çıkardım. Sonuç olarak

İyi niyetimi suistimal ettiler üstüne birde dalga geçilen oldum. Nasıl bir zamandayiz biz böyle. Sesi çok çıkan haklıyım ben diye geçiniyor.

Ayrıca nişanı na gitmediğim kız bana iki kez birilerini ayarladı. Konuştuk olmadı iki erkekte beni fazla muhafazakar bulmuş istemedi. Kıza dedim olmadıysa olmadi bu işler nasıp işi. Kız bana en son tepki gösterdi. Bir daha kimseye kimseyi ayarlamiycam . Herkes Kendi bulsun. Kizlada diğerlerine göre samimiydik. Onuda sildim hayatımdan

Bence 9 10 kısık arkadaş grupları çokta sır verilecek yerler değil zaten.boyle bir grupla gezilir tozulue kahve içilir ancak.dogal olarak mevzu kalmayincada bol bol arkadan konuşma olur.arkadaslik ta aşk gibi 2 kişilik bence en fazla 3 çok kalabalik olunca dislamalar başlıyor.o zamanda bitmeye mahkum oluyor.

Sürekli dedikodu yapıldığını bildiğiniz, gördüğünüz bir grupta ta ki sizin dedikodunuz yapılana kadar kalmayı tercih ettiniz ve konu size dönünce mi had bildirmek istediniz?
Önünde sonunda o dedikodunun sizi bulacağı belli değil miydi?
Böyle bir durum yoktu başlarda. Kii zaten ben konuşulan şey orda kalır mantığıni savunan biriyimdir. Ortalıgi karıştıran sesi fazla çıkması onu haklı yapmış gibi oldu.

Ayrıca nişanı na gitmediğim kız bana iki kez birilerini ayarladı. Konuştuk olmadı iki erkekte beni fazla muhafazakar bulmuş istemedi. Kıza dedim olmadıysa olmadi bu işler nasıp işi. Kız bana en son tepki gösterdi. Bir daha kimseye kimseyi ayarlamiycam . Herkes Kendi bulsun. Kizlada diğerlerine göre samimiydik. Onuda sildim hayatımdan
Fazla alıngan olabilir misiniz?

Fazla alıngan olabilir misiniz?
Aksine çok sabırlı ve görmezden gelen biriyim. Ben kıza bir sorun mu var dedim. Kaç defa şaka yoluyla dedim anlamıyorsun. Diye çıkıştı bana. Ne olduğunu bile anlamadım. Grup içindeki ikinci kurban benmişim galiba toplu şekilde beni dışladilar.

Hala bir araya gelip benim konumun döndüğünü düşünüyorum. Bana kimse gelip birşey söylemese de. Gruplardan vs çıktım onlarla konuşanlara bile mesafe koydum. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Attığım tweetleri bile üzerlerine alınıyorlar davranış olarak tepki veriyor.
Siz olsaydınız ne yapardınız. Hiç olmamış gibi hayatınızdan çıkarmak mi yoksa gruptan bazılarıyla konuşmaya devam mı etmeli

Hala bir araya gelip benim konumun döndüğünü düşünüyorum. Bana kimse gelip birşey söylemese de. Gruplardan vs çıktım onlarla konuşanlara bile mesafe koydum. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Attığım tweetleri bile üzerlerine alınıyorlar davranış olarak tepki veriyor.
Siz olsaydınız ne yapardınız. Hiç olmamış gibi hayatınızdan çıkarmak mi yoksa gruptan bazılarıyla konuşmaya devam mı etmeli

Gruptan birileriyle görüştüğünüz sürece sizin lafınız onlara taşınacak, onların lafı da size.

Böyle bir gruba halen dahil olanların da diğerlerinden farkı yoktur. O bazılarıyla da görüşmeyin.

9-10 kişilik arkadaş grubu ne Allah aşkına. Öyle bir grupla çay kahveden öte bir şey yapılmaz. Bir insanın yakın 1-2 arkadaşı olur özel şeylerini anlattığı. Bu arkadaşlık, dostluk karşılıklıdır. Öyle kalabalık bir gruptan birilerine boşanmaydı bilmem neydi anlatılmaz bir kere. Hele bu kadar kalabalığın olduğu yerde dedikodu kaçınılmazdır. En başında mesafeli olmanız, öyle olduysanız da bunu sürdürmeniz gerekirdi. Nispet yapar gibi fotoğraf paylaşmalar falan ne saçma şeyler. Bir daha görüşmeyin böyle insanlarla.

9-10 kişilik arkadaş grubu ne Allah aşkına. Öyle bir grupla çay kahveden öte bir şey yapılmaz. Bir insanın yakın 1-2 arkadaşı olur özel şeylerini anlattığı. Bu arkadaşlık, dostluk karşılıklıdır. Öyle kalabalık bir gruptan birilerine boşanmaydı bilmem neydi anlatılmaz bir kere. Hele bu kadar kalabalığın olduğu yerde dedikodu kaçınılmazdır. En başında mesafeli olmanız, öyle olduysanız da bunu sürdürmeniz gerekirdi. Nispet yapar gibi fotoğraf paylaşmalar falan ne saçma şeyler. Bir daha görüşmeyin böyle insanlarla.
Bende pişman oldum ama iş işten geçti.

İçlerinden sadece iki tanesini samimi bulmuştum..bayada çok konuşurduk. Her konuda fikir alışverişi yapardık da. Ama yine herkesi kendim gibi sandım. Bunları yaşadım.
Boşanmayı anlatmayacaktim ama çok bunaldigim bir zamanda destek oldu benimde boşluğuma geldi anlattım. Sonuç ortada zaten ( boşanma ile çoğu kişiyi hayatımdan çıkarmıştım yeni bir arkadaş grubu oluşturdum kendime bunlarda fos çıktı)

O kadar çok manipülasyon yapıyorlar kii ben suçluyum onlar hatasız gibi üste çıktılar. Diğer kişilerde beni aramak sormak yerine dediğim gibi benim görmem için özellikle fotoğraf paylaşıldı. Paylaşan kişiyi de ben o gruptan kimseyi görmek istemiyorum sorun olmazsa senii çıkarıyorum dedim. Bı afalladi neden flan diye sonra tamam dedi.

9-10 kisi cok fazla. Birinden biri mutlaka hasar cikarirdi zaten.
Dogaya aykiri yani o kadar kadinin olaysiz anlasmasi 😁

Back
X