- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Oda susuyo ki , arıyorum mesela telefonda bi sessizlik hepsadece yanında olun ve onu dinleyin. Soru sormayın kendisi içini size açsın
Hep söylüyorum zaten bunu ama para verirsem harclık niyetine de olsa eşim öldü bana herkes acıyo diye düşünür mü acaba ? O kadar ince bi çizgi var ki korkuyorum onu incitmekten , sokakta yürürken beni tanıyanlar acır gibi bakıyo diyo, benimde öyle olduğumu düşünmesini istemiyorumBazen hiç konuşmasan bile destek olursun belki size de lazım olan budur. Maddi destek kısmına gelince madem o kadar yakınsınız bir miktar oğluna harçlık niyetine verin ama çok olmasın. Arkadaşınıza da ben her türlü yanındayım bir alo demen yeterli maddi manevi her manada diyin. Umarım işe yarar
Evet doğru söylüyosunuz aslında, o ağlamaklı konusurken bendeağlıyorum hemen sanki onu daha kötü yapıyormuşum gibi oluyo dün akşam soğukkanlı olmaya çalışayım dedim , bu kez de içinden siz benim acımı ne anlarsınız söylemesi kolay diyor belki de diye düşünüyorum.Kendin olarak git, güçlü durmaya çalışma. Ağlarsa sende onunla ağla, gülerse sende onunla gül. Yapabileceğin hiçbir şey yok. Teselli edemezsin sadece yanında dur. Oğlunada önümüzdeki dönem ihtiyacı olabilecek bir şeyler al. Kıyafet, ayakkabı falan gibi. Gördüm beğendim de, kendi çocuğun varsa ona bakıyorken gördüm falan de. Hem kullanılır hemde arkadaşın kendini mahcup hissetmez.
acısını atlatana kadar bazı insanlar konuşmaz. yarası kabuk bağladıkça konuşmaya başlar. Yanında olmanız bile onun için yeterli. yanına gidecekseniz dışarıya çıkarabilir gezebilirsiniz.Oda susuyo ki , arıyorum mesela telefonda bi sessizlik hep
Aramasam gönül koyar belki diye düşünüyorum arıyorum susunca nerden aradı bu şimdi der mi içinden acaba diyorum
Bilemedim ki belki öncesinde acınacak bir şey olmadığına dair bir konuşmamı yapsanız yada ilk olduğu için çocuğuna bir oyuncak mı alsanız. Belki de kendi evine geçince market alışverişi falan yaparsınız kendime alırken sana da alayım dedim diyeHep söylüyorum zaten bunu ama para verirsem harclık niyetine de olsa eşim öldü bana herkes acıyo diye düşünür mü acaba ? O kadar ince bi çizgi var ki korkuyorum onu incitmekten , sokakta yürürken beni tanıyanlar acır gibi bakıyo diyo, benimde öyle olduğumu düşünmesini istemiyorum
Dün akşam konusurken dedim ki ortak arkadaşlarımız var onunla aynı şehirde kızları görüyorum buluşuyorlar sende gidiyo musun onlarla dedim hayır dışarı çıkmak istemiyorum diyoacısını atlatana kadar bazı insanlar konuşmaz. yarası kabuk bağladıkça konuşmaya başlar. Yanında olmanız bile onun için yeterli. yanına gidecekseniz dışarıya çıkarabilir gezebilirsiniz.
İçinden söyleyebilir çünkü abim öldüğünde benim en çok kırıldığım insanlar ben ağlarken kader kısmet işte napacaksın diyip put gibi duran insanlardı. Bana sarılıp benimle ağlayanlar ise hala yakın arkadaşım İleri ki dönemde destek amaçlı daha dik durabilirsiniz ama onun şu an ağlayacak omuza ihtiyacı var tavsiyeye değil. Gidin, sarılın arkadaşınıza, konuşun, konu konuyu açarsa üzülür diye düşünmeyin, konu değişmeye çalışmayın. Bırakın konuşsun, hıçkırsın bağırsın, ağlasın. Öyle öyle alışılır acıya.Evet doğru söylüyosunuz aslında, o ağlamaklı konusurken bendeağlıyorum hemen sanki onu daha kötü yapıyormuşum gibi oluyo dün akşam soğukkanlı olmaya çalışayım dedim , bu kez de içinden siz benim acımı ne anlarsınız söylemesi kolay diyor belki de diye düşünüyorum.
Kendi çocuğum yok ama oğluna sürekli hediye alırdım zaten onu yanlış anlamaz muhtemelen
Biz farklı şehirlerdeyiz market alışverişi yapmam abes olur diye düşündm sanırım maddi anlamda sadece oğlu için alışveriş yapabilirim manevi olarak da o nasıl istiyosa o an öyle yaparım duruma göreBilemedim ki belki öncesinde acınacak bir şey olmadığına dair bir konuşmamı yapsanız yada ilk olduğu için çocuğuna bir oyuncak mı alsanız. Belki de kendi evine geçince market alışverişi falan yaparsınız kendime alırken sana da alayım dedim diye
Evet bende öyle düşünüyorum mesela en basiti üzülme kelimesi bile o kadar yersiz geliyo ki zaman zamanEtkin dinleme yap.
Yani onu dinle. Boş konuşma. Az konuş.
Zaten yeterince gereksiz konuşan, ağıt yakan, öğüt veren vardır.
Neye ihtiyacın varsa hep yanında olacağımı bil de. Hatta bunu somut olarak göster. Bebeğe bakmak, alışveriş vs gibi konularda.
Susuyorsa sen de bir miktar sus. Sonra kalk. Ama sık sık ziyaret et. Kısa kısa.
Başınız sağolsun öncelikle, benzer bi acıyı yaşayan birisi olarak önerilerinizi dikkate alıcam .İçinden söyleyebilir çünkü abim öldüğünde benim en çok kırıldığım insanlar ben ağlarken kader kısmet işte napacaksın diyip put gibi duran insanlardı. Bana sarılıp benimle ağlayanlar ise hala yakın arkadaşım İleri ki dönemde destek amaçlı daha dik durabilirsiniz ama onun şu an ağlayacak omuza ihtiyacı var tavsiyeye değil. Gidin, sarılın arkadaşınıza, konuşun, konu konuyu açarsa üzülür diye düşünmeyin, konu değişmeye çalışmayın. Bırakın konuşsun, hıçkırsın bağırsın, ağlasın. Öyle öyle alışılır acıya.
Üzülmen normal, hayatının en zor dönemlerinden birinden geçiyorsun, elbet üzgün hissedeceksin ama kolay atlatman için ne gerekiyorsa yaparım diyin mesela.Evet bende öyle düşünüyorum mesela en basiti üzülme kelimesi bile o kadar yersiz geliyo ki zaman zaman
Üzülme nolur oğlun için dayan diyorum ve bu cümleyi herkes kuruyo elimde değil diyo kız da
İkimiz farklı şehirlerdeyiz keşke aynı şehirde olsak yanından ayrılmam istediği sürece
Ne zaman isterse yanında olacağımı hep dile getiriyorum
Gittiğimde de tekrar hatırlatır ve ona göre davranırım
Tesekkür ederim
Biz farklı şehirlerdeyiz market alışverişi yapmam abes olur diye düşündm sanırım maddi anlamda sadece oğlu için alışveriş yapabilirim manevi olarak da o nasıl istiyosa o an öyle yaparım duruma göre
çok zor bi durum allh arkadaşınıza sabır versinnBiz farklı şehirlerdeyiz market alışverişi yapmam abes olur diye düşündm sanırım maddi anlamda sadece oğlu için alışveriş yapabilirim manevi olarak da o nasıl istiyosa o an öyle yaparım duruma göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?