• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşıma üzülüyorum

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
33
Arkadaşımın iş yerindeki iki samimi olduğu iş arkadaşı (kadınlara x ve y diyelim), arkadaşımın arkasından iş çevirmişler. Arkadaşım ikisine de ayrı ayrı sırlarını anlatmış bu kadınlarla mesaj ile dertleşmiş.Birine anlattığını diğerine anlatmamış. Çünkü biri ile daha yakındı(x ile). Bu yakın olduğu arkadaş (x) ile arkadaşım konuşurken, yakın olmadığı kadın (y) hakkında konuşmuşlar. Mesajla konuşurlarken x, arkadaşımı aramış o kadınla görüşme o bana böyle yaptı şöyle yaptı diye kötülemiş. Arkadasim da şaşırmış telefonu kapatır kapatmaz, y nasıl böyle bir şey yapar onunla görüşmeyeceğim şeklinde mesaj yazmış. Arkadaşım kızmış ben y için üzülüyordum böyle olduğunu bilmezdim falan yazmış. Mesaj detaylarını fazla bilmiyorum bildigim kadarıyla yazdim
Zaman geçmiş x ile y buluşmuşlar ve birbirlerine arkadaşım ile olan konuşmaları okutmuşlar. Arkadaşıma cephe almışlar. Sırlarını işteki herkese anlatmışlar ve suan yapayalniz surekli düşünüyor. Arkadasim icin ne yapabilirim. Bu durum mobbing olarak geciyorsa nereye sikayet edebiliriz?

Konu çok karışık, matematik denklemi gibi olmuş.

Anladığım kadarıyla dedikleriniz mobing değil. Arkadaşınızın sosyal hayatını düzgün yönetememesi. Bu saatten sonra düzelmez. Ya Herkesle mesafe koyup devam edecek yada iş değişikliği yapacak (bu biraz da sırrının ne kadar önemli olduğuna göre şekillenir).

PS: Kimseye diğeri hakkında arkasından konuşmasın. Hatta mesaj yazıp kalıcı delil haline getirmesin.

Konu çok karışık, matematik denklemi gibi olmuş. Anladığım kadarıyla dedikleriniz mobing değil. Arkadaşınızın sosyal hayatını düzgün yönetememesi. Bu saatten sonra düzelmez. Herkesle mesafe koyup devam edecek yada iş değişikliği yapacak.
İş değişikliği yapmasını ben de önerdim başka türlü unutulacak gibi durmuyor

hep boyle olur zaten,

yani bunun boyle olacagini bilmek icin cok dusunmeye gerek de yok,

birisi seninle baskasinin dedikodusunu yapiyorsa, gidip baskasiyla da senin dedikodunu yapar.
Yillik arkadaslari haric tutalim hadi :olamaz:

O yuzden arkadasiniza cok uzulmeyin, cok da sut dokmus masum kedi degil kendisi.

Kendisinin su durumda cok bir sey yapmasina da gerek yok, insanlar her seyi zamanla unutur.
Bu surede biraz alttan alacak, kendi kendini motive edecek ise giderken, guler yuzunu takinacak,
bir kac hafta belki surer, sonra normale doner.
Ne olacak ki baska, insanlar yillarca ay bu Z sunun dedikodusunu yapmismis diye konusacak degiller ya.

Detaylarını tam anlatmadı sadece çok üzüldüğünden bahsetti ve arkamdan iş çevirdiler dedi. Tabi arkalarından konuşmamalıydı o konuda yanlış yaptığını soyledim
Tam olarak şöyle düşünüyorum, arkadan konuşmayı baslattigi için ilk iş çeviren kendisi.. o baslatmis.. x ve y de neyapsın dayamis tribi😀 zamanla bukadar yogun hissetmiycektir, ilerisi icinde ona bir ders olmustur.. mobing böyle birsey degil buarada , bu bildiğin dişiyakarış..

Öncelikle işini değiştirebilme imkanı varsa hiç düşünmesin
İkincisi söz uçar yazı kalır demişler bundan sonra çok içini dökesi varsa da yüz yüze konuşsun (tel.da konuşma da kayda alınıyor malum)

Siz de dikkatli davranın pek güvenilir değil. Kimsenin özelini de duymak istemem kendi özelimi de kimseye anlatmam, özellikle iş ilişkisi içindeysem mesafe koyarım. İş dışında görüşmeyi sevmem. Zamanla arkadaşlık ilerler de güven oluşursa yakınlık kurarım. O da öyle yapsın. Kimseyle muhattap olmasın, resmî dursun. Nasılsa unuturlar başka şey çıkar yakında

Bir iş yerinde özel şeylerin konuşulması özellikle aynı konumda çalışan kişilerle özel ilişki hep soruna yok açıyor.

Tam olarak şöyle düşünüyorum, arkadan konuşmayı baslattigi için ilk iş çeviren kendisi.. o baslatmis.. x ve y de neyapsın dayamis tribi😀 zamanla bukadar yogun hissetmiycektir, ilerisi icinde ona bir ders olmustur.. mobing böyle birsey degil buarada , bu bildiğin dişiyakarış..

X y yi kötülediği için ben o kadınla bu sebepten görüşüyordum artık görüşmem onun için üzülüyordum yazmış. Sonra o kadinlar yine samimi olup bakalım hangimizi daha çok seviyor diye birbirlerine mesajları okutmuşlar. Son olarak bunu öğrendi. Ne kadar saçma şeyler

Siz de dikkatli davranın pek güvenilir değil. Kimsenin özelini de duymak istemem kendi özelimi de kimseye anlatmam, özellikle iş ilişkisi içindeysem mesafe koyarım. İş dışında görüşmeyi sevmem. Zamanla arkadaşlık ilerler de güven oluşursa yakınlık kurarım. O da öyle yapsın. Kimseyle muhattap olmasın, resmî dursun. Nasılsa unuturlar başka şey çıkar yakında

İş değiştirecek sanırım. 1 ay oldu her gün iş arkadaşları laf söylüyormuş

Back
X