Arkadaşımı bu durumdan kurtarmak istiyorum

Sechirusama

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
2
0
1
25
Merhaba öncelikle. Kendimden bahsedeyim ilk. Ben 16 yaşındayım ve lise 2 ye gidiyorum. Arkadaş konularında hep geride durmuşumdur. Fazla arkadaşım olmamış, olanların yanındada hep sahte davranmışımdır. Halada öyleyim. Fakat sınıfta bir kız var. Zeki ve ezik. Herkes onunla dalga geçiyor, hep ağlıyor ama kimseye yansıtmıyor, utangaç birde. Bu kız çok ilgimi çekti. Tek oturduğum için onu yanıma çağırmıştım okulun ilk günleri fakat reddetmişti. Bende ne kadar gıcık ve kendini beğenmiş diye düşünmüştüm. Bir konu sağolsun ortak noktamızı bulmamıza yardımcı olmuştu. Konuşmaya başladık yakınlaştık iyi arkadaş olduk falan. Ama bi soğuklul var böyle sanki gerçek kendini açamıyor gibi. Bana kendini anlattı. Beni reddetmesinin sebebi utanmasıymış falan. Dedim olma böylr falan. Herneyse baya iyi anlaşıyoruz. Şahsen bugüne kadarki en iyi arkadaşım olarak görüyorum onu kendimi onun yanında rahat hissediyorum gerçekten kanka diyebileceğim biri her şeyimi paylaşıyorum falan birçok ortak noktamız var. Ama ben onun sosyalleşmesini (kendisi asosyal bide hep internette banada anlatıyor fazla dışarı çıkmıyor bide psikolojisi biraz bozuk ailesi yüzünden) ve utangaçlığını yenmesini istiyorum. Kısacası sizden isticeğim şey onun bu korkularını yenmesini nasıl sağlayabilirim onu nasıl kendime yakınlaştırıp onunda beni yakın arkadaş olarak görmesini sağlayabilirim dediğim gibi bu konularda iyi değilim onunla kankadan öte evime çağırmak gezmek beraber takılıp bir şeyler yapmak istiyorum biliyorum saçma gelebilir ama önerileriniz neler?

zamanla düzelecek bir durum bi anda olsun bitsin diye yapabileceğin bir şey değil.. kaldı ki dışarı çıkma takılma konusunda da çok ısrarcı olma ailesi izin vermiyorsa baskıcıysa onu daha da zor durumda bırakırsın sadece onun yanında olduğunu hissettir, kendisi sana güvendikçe yakınlaşacaktır

Neden sacma gelsinki?
Cok guzel dusunuyosun.
Cok tatlisin canim benim.
Ben eskiden cekingendim, sonradan acildim( baya bi acildim, sinifta hep beni one atiyorlar bisey diyceksek ogretmene)
Hic bi zman " havali kizlarin yaninda tin tin yuruyumde havam olsun" demedim.
Zamanla bu " sapsik akilli kizdir, durusttur tarafsizdir,o iyi bilir ona soralim" diyenlere donustu.
Sakin basklarinin ardina gitme.
Arkdasininda gozunu ac.
Bi arkdasim vardi benimde, cok iyiydik.
Ama havali olmak icin baska kizlarla takilmaya basladi git gide.
Su an iki yabanci gibiyiz, onun hayata bakisi bana hic uymuyor.
14 senedir taniyorum,ama yabanciyiz iste.

Bence dedgim gibi cok tatli dusunuyosun.
Sen o kizi acmaya calisirken sende git gide sosyalleseceksin bak gor.
Onunda isine yariycak bu dava seninde.
Devam et tatlim.

Ornek olarak beraberce filme gidin mesela.
Sen hic gittinmi filme arkdaslarla tam keyfini cikaril eglendinmi?
Iste sana firsat.

Back
X