Tone_def siz 5 6 kısılık bır arkadas grubuymussunuz sanıyorumkı dıger arkadaslarında onun bu durumu ıcın endıselenıyordur. Benimde aklıma ne yalan dıyeyım cinsel ıstısmara ugramıs olma ihtimali geldi. İnsallah degıldır tabı de olumsuz bır durum yasadıgı kesın gıbı gorunuyor. Bu durumda ne yapacagınnı soruyorsun. Tabi psıkolog arkadaslar sana daha yol gosterebılır. Benim de nacızane bır onerım var. Tv deki bir dızı de ızlemıstım. İzleyenler bılır ya da oyle bır seye denk gelmıslerdır belkı. Orda bır arkadas grubu ıcınde alkol problemı yasayan arkadaslarının bunu ınkar yoluna gıttıgını ve de gercekten hayatını mahvettıgını kabullenmek ıstemıyordu. Onlarda bunun ıcın o arkadaslarının evınde alkol ıcın toplanıorlar ve o kısının gelmesını beklıyorlar. Sonra o geldıgınde hepsı teker teker endiselerini dıyor ve de desteklerını gosterıyorlar. Bu yontemı ben cok begendım bence sen kendı durumuna adapte edebılırsın diye dusunuyorum. Mesela o grubu toplayıp arkadasınızı da alıp teker teker onun sızın ne kadar onemlı oldugunu ve de bu durumundan endıse ettıgınızı ve basına ne gelmıs olursa olsun sonuna kadar arkasında oldugunuzu soyleyın. Ona hıc bır sekılde baskı yapmayın fakat duygularınızı dusuncelerınızı acıkcada belırtın. Belki faydası olur. Bir de bunu son derece sakın olgun bır sekılde yapın arkadaslar arasında gayet kolay bır seydır bu.