• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Bana Anlatmadığı Derdi Ne ?

ToNe_Def

Burayı seviyorum.
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
485
41
118
İzmir
Selam kk üyeLeri
ben size bi derdimi paylaşmak istiyoRum bu olay buqün oldu...
benim sınıfta samimi diyebileceğim bi arkadaşım var ve bugün tuhaf bi şekilde müzik açıp kendi haLinde aqLadığını faRkettim niye ağLıyoRsn diye soRduğmda ağLamıyorum diye ısRaR etti ! biz 5-6 kişilik bi qrubuz ve hiç bişey sakLamayıp anLatırız birbirimize fakat o anLatmıyor... bnm samimi olduğm diğeR arkadaşım sorduğunda da ben sana derdimi anlatırsam 7 katlı binadan kendimi atmam Lazım demiş ! Bu arkadaşın babası yok küçükken babası bırakmış bunLarı annesi ve 6 tane abisi iLe yaşıyoR abiLeride biRaz seRseRi tüRden heR türLü beLa var sayıLır arkadaşLar oLan kıza oLuyo ama bu ne oLabiLiR ? bize hiç biŞekilde nuh diyo peygamber demiyo hiç anLatmıyoR!!
benim size danışmak istediğim iki şey vaR :
1) Arkadışımın derdini nasıL ona anlattırabiLirim ?
2) Sizce bu tahminen ne oLabiliR bu kadaR büyütüLüp en yakıN arkadaşLarına biLe anlatılmayacak ne oLabilir ? senağlama
BeLki kendi haLinde bıRak rahatsız etme diyebiLirsiniz ama onu seviyoRum ve eL birliğiyle ona yol göstermek ve yardımcı oLmak istiyorum Lütfen yaRdımcı oLun fisfisfis
YorumLarınızı bekLiyorum okuyanLardan Allah razı oLsun ! a.s.

canim herseyden once israrci olma sakin,bu durum dahada uzaklastirir dahada icene kapanmasina sebeb olur arkadasinin,birak o kendini hazir hissettiginde anlatir zaten,,,

yalizca sana guvenmesini ve ne zaman isterse onu tum kalbinle dinliyebilecegini soyle yeter( bunlarida soyledigine eminim)

saglicakla kal,,,
Allah senden razi olsun canim:Saruboceq:

canim herseyden once israrci olma sakin,bu durum dahada uzaklastirir dahada icene kapanmasina sebeb olur arkadasinin,birak o kendini hazir hissettiginde anlatir zaten,,,

yalizca sana guvenmesini ve ne zaman isterse onu tum kalbinle dinliyebilecegini soyle yeter( bunlarida soyledigine eminim)

saglicakla kal,,,
Allah senden razi olsun canim:Saruboceq:

yoRumun için teşekkür ederim canım ama bizde arkadaşları olarak merak ediyoruz işte bi de benim çocukluğumdan beri çektiğim bi olay anlatamam falan deyince insan yardım etmek istiyor ama o böyLe kaçarsa olmaz ki :1no2: bizde sabır diyoruz ama nereye kadar bilmiyoruz .
tekrar sağolun !

yoRumun için teşekkür ederim canım ama bizde arkadaşları olarak merak ediyoruz işte bi de benim çocukluğumdan beri çektiğim bi olay anlatamam falan deyince insan yardım etmek istiyor ama o böyLe kaçarsa olmaz ki :1no2: bizde sabır diyoruz ama nereye kadar bilmiyoruz .
tekrar sağolun !

evet haklisin,bende olsam cok uzulurum,icim icimi yer,,
ama dedigim gibi birak zamana,fakat hezaman yaninda olki,ne olur ne olmaz kotu bise yapmasin,a.s

bence üzerine gitme samimilik herşeyi anlatmak değildir illaki herkesin anlatamadığı bir şeyi vardır
zamana bırak sonra isterse kendi anlatır zaten..sen sadece herzaman senin yanında olduğunu belirt..

kafanizda birseyler canlandirip kiza yargisiz infaz yapmayin.
benim bir arkadasim vardi boyle bazi konularda gereksiz tedirginlikler evhamlar yapardi bilirdim bi derdi oldugunu ama asla anlatmadi. sonra cok alakasiz bi yerde benim yanimdayken bi tandigi tarafindan yzune vuruldu o gunden beri de benle gorusmuyor. belli ki cok cok utandigi birseymis belki saygi duymak gerek boyledir bazi insanlar birileri bildi mi siler atarlar cok utaniyor o da demek ki.
yardima ihtiyaci oldugunda yaninda olacaginizi ve sizlerin de sorunlari oldugunu birlikte cozebildiginizi gostermeye calisin arkadasiniza. en onemli olay burda kendisi gibi birilerinin oldugunu bilmek ve soylediginde yadirganmayacagini bilmek. o yuzden bu konuda onu rahatlatmaya calisin.. siz gidin derdinizi anlatin.. yani o guveni veriin kiza.. belli olmaz basina ne geldigi neylerle bogustugu.. kafanizda buyutmeyin sabah aksam ne derdi var demeyin umarim en kisa zamanda sizinle paylasr.

kafanizda birseyler canlandirip kiza yargisiz infaz yapmayin.
benim bir arkadasim vardi boyle bazi konularda gereksiz tedirginlikler evhamlar yapardi bilirdim bi derdi oldugunu ama asla anlatmadi. sonra cok alakasiz bi yerde benim yanimdayken bi tandigi tarafindan yzune vuruldu o gunden beri de benle gorusmuyor. belli ki cok cok utandigi birseymis belki saygi duymak gerek boyledir bazi insanlar birileri bildi mi siler atarlar cok utaniyor o da demek ki.
yardima ihtiyaci oldugunda yaninda olacaginizi ve sizlerin de sorunlari oldugunu birlikte cozebildiginizi gostermeye calisin arkadasiniza. en onemli olay burda kendisi gibi birilerinin oldugunu bilmek ve soylediginde yadirganmayacagini bilmek. o yuzden bu konuda onu rahatlatmaya calisin.. siz gidin derdinizi anlatin.. yani o guveni veriin kiza.. belli olmaz basina ne geldigi neylerle bogustugu.. kafanizda buyutmeyin sabah aksam ne derdi var demeyin umarim en kisa zamanda sizinle paylasr.

Haklısınız galiba biraz zaman gerekiyor keşke bize bir an önce anlatsa da rahatlasa ve bizde ona yardımcı olabilsek tekrar tekrar söylüyorum kusura bakmayın ...
evt bizim ona yakın olduğumuzu kanıtlamamız lazım galiba önerileriniz için çok çok teşekkürler Allah sizden razı oLsn dikkate alıcam :1hug:

Biraz kendi haline bıraksanız
İnsanlar bazen neden olmadanda ağlamak isteyebilirler.
Sıkboğaz edip bunaltmayın bence,kendisi açılmak isterse açılır zaten size

Biraz kendi haline bıraksanız
İnsanlar bazen neden olmadanda ağlamak isteyebilirler.
Sıkboğaz edip bunaltmayın bence,kendisi açılmak isterse açılır zaten size

Zaten bize buqün anLatmak istemeyince yanLız bıraktık ve sınıftan hoşlandığını düşündüğümüz çocuk geldi ona destek oldu e biz sevindik biraz tabi de durduk yere ağlaması imkansız arkadaşıma söylediği o söz falan çok ilginç biz onu sıkmıyoruz ama o hoşlandığı çocuk gelince bize yapmadığı tüm kıyakları ona yapıyor o da ayrı bi mesele belki de konu o çocuk da olabilir beraber dışarıda geziyorlar çünkü herşey aklıma geliyo valla of off :bbo:senağlama

Zaten bize buqün anLatmak istemeyince yanLız bıraktık ve sınıftan hoşlandığını düşündüğümüz çocuk geldi ona destek oldu e biz sevindik biraz tabi de durduk yere ağlaması imkansız arkadaşıma söylediği o söz falan çok ilginç biz onu sıkmıyoruz ama o hoşlandığı çocuk gelince bize yapmadığı tüm kıyakları ona yapıyor o da ayrı bi mesele belki de konu o çocuk da olabilir beraber dışarıda geziyorlar çünkü herşey aklıma geliyo valla of off :bbo:senağlama

Belkide o gencin ilgisini çekmeye çalışıyordur.
Durum şayet öyleyse,birinin ona acitasyon üstüne kurulu ilişkilerin,bir arpa boyu gidemeyeceğini anlatmalı

Aglamayan cocuga meme vermezler....:delphin:

O sizin ona bir arkadas olarak her konuda destek olacaginizi yardimci olacaginizi biliyordur muhtemelen....Paylasmak isteseydi paylasirdi...a.s

Kendi haline birakin bence.....yeri ve zamani geldimi anlatmasi gerekeni anlatir...

Ayrica anlatmasi icin israci davranirsaniz yanlis anlayabilir....sirf merakdan soruylarlar beni düsündükleri falan yok diye düsünebilir...:delphin:

daha samimi olsanız başbaşa bir yerlere gitseniz ona sıcak davranıp samimi konuşsanız belki zamanla açılır.banada aile içi cinsel taciz gibi geldi ilk okudugumda umarım degildir.
yüzünde gözünde boynunda hiç iz falan gördünüzmü şiddette görüyor olabilir aileden.tacizde.

daha samimi olsanız başbaşa bir yerlere gitseniz ona sıcak davranıp samimi konuşsanız belki zamanla açılır.banada aile içi cinsel taciz gibi geldi ilk okudugumda umarım degildir.
yüzünde gözünde boynunda hiç iz falan gördünüzmü şiddette görüyor olabilir aileden.tacizde.

muhtemeLen yoktur yani sanmıyorum dikkat etmedm hiç şiddet de olabilir ama bize başka bişey gibi geldi yara var mı diye ayrıca dikkat edicem yoRumunuz için saqolun :1closedeyes:

Valla ben kuşkucuyum herbişi geldi aklıma. hafiften basliim.

1.yas ortalamanızı bilmiorum ama asaag yukarı lise dönemlerinde gencler sorunlu olmayı bişi sanrlar. ve ilgi çekmek için sankim kimseye anlatılmıcak bişileri varmıs gibi davranıp dururlar.genel olarak bunalım deriz bu tiplere
2.hoşlandıgı cocugun ilgisini cekmek için yapıordur. slogan sudur. Kızlar aglar erkekler selpak verir.ve paylaşım baslar. ( bu arada en gıcık oldugum kıs tipidir.)
3.belki bişiler yasamıstır.ilşki gibi felan aşamıyodur. paylaşsa suclanacagından korkuyordur.
4.depresyon baslangıcında olabilir.
5.abilerinin günahını almiim ama şiddet ve taciz olabilir. şiddet bi nevi paylaşılır ama tacizi bi süre kendine bile acıklayamayabilir arkadasın.
6.çok duygusal bi tiptir.dinlediği müzik tarzı onu etkiliodur mesela aglar durur.
ben mesla idda ediyorum düğünümde sezen aksu yasa sebnem ferahın mimlediğim sarkılarından birini duysam yeminle oturup cenazem varmıs gibi herşeyi bırakıp ağlayabilirim.

bence rahat bırak arkadasını.hakikaten ciddi bi sorunu varsa senin üstüne gitmen onu dahada cıkmaza sokabilir.acıklama yapma zorunlulugunu varmıs gibi hisseder.acıklayamayacagı bişise cok büyük yük olur ona.
Zaman biçok seyin ilacı...

Valla ben kuşkucuyum herbişi geldi aklıma. hafiften basliim.

1.yas ortalamanızı bilmiorum ama asaag yukarı lise dönemlerinde gencler sorunlu olmayı bişi sanrlar. ve ilgi çekmek için sankim kimseye anlatılmıcak bişileri varmıs gibi davranıp dururlar.genel olarak bunalım deriz bu tiplere
2.hoşlandıgı cocugun ilgisini cekmek için yapıordur. slogan sudur. Kızlar aglar erkekler selpak verir.ve paylaşım baslar. ( bu arada en gıcık oldugum kıs tipidir.)
3.belki bişiler yasamıstır.ilşki gibi felan aşamıyodur. paylaşsa suclanacagından korkuyordur.
4.depresyon baslangıcında olabilir.
5.abilerinin günahını almiim ama şiddet ve taciz olabilir. şiddet bi nevi paylaşılır ama tacizi bi süre kendine bile acıklayamayabilir arkadasın.
6.çok duygusal bi tiptir.dinlediği müzik tarzı onu etkiliodur mesela aglar durur.
ben mesla idda ediyorum düğünümde sezen aksu yasa sebnem ferahın mimlediğim sarkılarından birini duysam yeminle oturup cenazem varmıs gibi herşeyi bırakıp ağlayabilirim.

bence rahat bırak arkadasını.hakikaten ciddi bi sorunu varsa senin üstüne gitmen onu dahada cıkmaza sokabilir.acıklama yapma zorunlulugunu varmıs gibi hisseder.acıklayamayacagı bişise cok büyük yük olur ona.
Zaman biçok seyin ilacı...

iLqiniz için teşekkür ederim yaş ortalamamız 16-17 söyledikleriniz gayet mantıklı ve onlarda bi olasılık biz her şıkkı değerlendiriyoruz onu asLa sıkmıyoruz zaten sıkmadığımız ona soramadığımız için derdimi açtım buraya... Aslında çok duygusal değiL arkadaşımız ama mutLuLuk roLü yaptığı beLLi oLuyor yani süreKLi rap dinLiyor biraz meLankoLik bi tip içine kapanık... ayRıca o iLqi duyduğu erkeğin ilgisini çektiği için yaptığını sanmıyorum öyle bi kıza benzemiyor çünkü bide biz hoşlandığını Düşündüğümüz kendisi itiraf etmedi henüz ama biz şüpheleniyoruz yni o çocuğun kimi sevdiğini falan herşeyi biliyor yani imkansız olduğunu da eğer seviyorsa tahmin etmiştir ama seviosa engel olamıodur o da olabilir ama aşık olan veya onn ilgisini çekmek isteyen insan derdini hiç yoktan birisine anlatmalı diye düşünüyorum ve öyle ben kendimi intihar etmem lazım falan demezki şiddet görse yani bana saçma geliyor bu benneyaptımki:1closedeyes: tabi noolduğunu bilemeyiz onu sıkmıyoruz ve zmanla açılır umarım ... :bbo:

benimde aklima aile ici cinsel taciz veya siddet geldi..yazik ne diyelim Allah yardim etsin..

Taciz oLaßilir...
Allah korusun tecavüz oLaßilir...
Ya da hosLandıgı cocugu ßiriyle gormus olabilir..
Ya da hosLandıgı cocuga duyguLarını açamamış oLabilir..
Ailevi önemli ßir problemi oLabilir..
Ailesel ilgisizlik, dışlanma olabilir...

ıhtimaller.....

Back
X