• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın bebeği öldü :(

Çok üzücü..Allah acısını unuttursun. Yeni, sağlıklı bir bebekle inşallah..

O kadar üzgünüm ki hiç aklımdan çıkartamıyorum :KK43: arkadaşımın eşi 4 aylık hamileydi bende hamileyim bugün öğrendim ki bebeğin kalbi durmuş ölmüş :KK43: hem arkadaşım hem eşi çok kötüymüş normal olarak. Bende çok üzüldüm doktor stres ve üzüntüden olmuş demiş ama bildiğim kadarıyla büyütülecek bi sıkıntışarı yoktu. Sigara içiodu arada içme dedim kaç kere! Şimdi acaba banada böyle olur mu diye düşünmekten kendimi alamıyorum :KK43: ayrıca arayamıyorum ne diyceğimi nasıl konuşcağımı bilemedim akşam gitsem mi gitmesem mi biliyorum arkadaşlarımızın yanında olmalıyız ama benim hamile olduğumu biliyo iyice üzer miyim ondan çekiniyorum sizce napmalıyım? Rabbim kimseye böylr acılar vermesn inşallah :KK43:
Araya bilirsiniz ama gitmeyin derim ben hamilelik tüm olumsuzluklardan etkilenme dönemi siz olumsuz şeylerden kendinizi korumalısınız arkadaşınıza da iyi gelmeyeceksiniz zaten o da size bakıp etkilenecek gitmeyin arayın yeter sizinde stresten uzak durmanız lazım. Allah arkadaşınıza tez vakitte yeniden nasib eser inşallah anne olmayı..

Ee peki napalim , ne diyelim??

Yazıda sorunuzun cevabı mevcut:

* “Çok üzgünüm.” deyin. Yeterli. Güzel ve etkili konuşmaya çalışmayın. Söyleyin, kastedin, söyledikleriniz önemlidir.

* “Bir gün muhteşem ebeveynler olacaksınız.” veya “Çok iyi ebeveynlersiniz ve çocuğunuz da sizin gibi ebeveynlere sahip olduğu için çok şanslıydı.” deyin. İkimizin de bunu duymaya ihtiyacı var.

* “Bebeğiniz için dua ediyorum.” deyin.

* Çiçek ve kibar bir not gönderin. -Hepsine cevap veremediğim için gücenmeyin

* Tıbbi bir durumdan dolayı değil ailemde birinin ölümü yüzünden acı çektiğimi fark edin.

* Bir süre üzüntülü olacağım, sevdiğini trajik bir şekilde kaybeden birine nasıl davranıyorsanız bana da öyle davranın

* “Düşük” kelimesi kısa ve kolay bir kelimedir. Benim çocuğumun ölümü sadece bir kelime değil ve korkunç. Bunun üstesinden gelip bununla yaşamak biraz zaman alacak. Bana sabır gösterin ve bunun başıma gelen en kötü şey olduğunu hatırlayın.

Ancak siz canınız nasıl istiyorsa öyle yapın, onu söyleyin.

Yazıda sorunuzun cevabı mevcut:

* “Çok üzgünüm.” deyin. Yeterli. Güzel ve etkili konuşmaya çalışmayın. Söyleyin, kastedin, söyledikleriniz önemlidir.

* “Bir gün muhteşem ebeveynler olacaksınız.” veya “Çok iyi ebeveynlersiniz ve çocuğunuz da sizin gibi ebeveynlere sahip olduğu için çok şanslıydı.” deyin. İkimizin de bunu duymaya ihtiyacı var.

* “Bebeğiniz için dua ediyorum.” deyin.

* Çiçek ve kibar bir not gönderin. -Hepsine cevap veremediğim için gücenmeyin

* Tıbbi bir durumdan dolayı değil ailemde birinin ölümü yüzünden acı çektiğimi fark edin.

* Bir süre üzüntülü olacağım, sevdiğini trajik bir şekilde kaybeden birine nasıl davranıyorsanız bana da öyle davranın

* “Düşük” kelimesi kısa ve kolay bir kelimedir. Benim çocuğumun ölümü sadece bir kelime değil ve korkunç. Bunun üstesinden gelip bununla yaşamak biraz zaman alacak. Bana sabır gösterin ve bunun başıma gelen en kötü şey olduğunu hatırlayın.

Ancak siz canınız nasıl istiyorsa öyle yapın, onu söyleyin.
Valla baktim onu demeyin bunu demeyin o kadar usendim ki tamamini okumadim bile.Soylenilmesi gereken seyler de yukardakilere gore cok ekstra olan seyler degil bana gore , bence de herkes o an icinden geceni soylemeli sanirim.

Valla baktim onu demeyin bunu demeyin o kadar usendim ki tamamini okumadim bile.Soylenilmesi gereken seyler de yukardakilere gore cok ekstra olan seyler degil bana gore , bence de herkes o an icinden geceni soylemeli sanirim.

Tabi ki herkes gönlünce davranmakta serbest. Ama çok hassas bir durum.
Ve içinden geçeni söyleyenler canımı çok acıttı benim maalesef.
Neyse zaten yaşanan bu acının üstüne daha fazla acı ekleyemez hiç kimse, sadece sinir bozabiliyor o kadar.
Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın. Amin.

Ben ve 3 arkadaşım aynı ayda doğum yaptık...3,5 aylık bebeklerimiz var. Ama bir arkadaşımı yeni toprağa verdik geride 3,5 aylık oğlunu bırakarak sonsuzluğa uğurladık. O kadar canım yanıyor ki daha bebeğini görmeye gidememiştim. Memleket dönüşü gidecektik diğer arkadaşla ama kötü haberi memlekette aldım ve arkadaşımın kanser olduğunu öğrendim. Düşünseniz ya hamile olduğunda da kansermiş ama farketmemişler..doğumdan 1 ay sonra ishal ve kusma şikayetiyle doktora gittiğinde öğrenmiş. 1 ay emzirdi bebeğini doktor memeden kesmelisin dedi. 1 hafta oldu oldu hala etkisindeyim. Bebeğimi severken onun bebeğinin anne şevkatinden mahrum olduğunu düşünmek acı veriyor. Daha 32 yaşındaydı...Allahım cennetine aldı onu...hepimiz derdine bakıp şükretmeliyiz...Arkadaşınıza geçmiş olsun, benimde ilk hamileliğim o şekilde sonuçllanmıştı. Söyleyin ikinci deneme için çabuk toparlansın sonuçta canısağ yine olur.

Ben ve 3 arkadaşım aynı ayda doğum yaptık...3,5 aylık bebeklerimiz var. Ama bir arkadaşımı yeni toprağa verdik geride 3,5 aylık oğlunu bırakarak sonsuzluğa uğurladık. O kadar canım yanıyor ki daha bebeğini görmeye gidememiştim. Memleket dönüşü gidecektik diğer arkadaşla ama kötü haberi memlekette aldım ve arkadaşımın kanser olduğunu öğrendim. Düşünseniz ya hamile olduğunda da kansermiş ama farketmemişler..doğumdan 1 ay sonra ishal ve kusma şikayetiyle doktora gittiğinde öğrenmiş. 1 ay emzirdi bebeğini doktor memeden kesmelisin dedi. 1 hafta oldu oldu hala etkisindeyim. Bebeğimi severken onun bebeğinin anne şevkatinden mahrum olduğunu düşünmek acı veriyor. Daha 32 yaşındaydı...Allahım cennetine aldı onu...hepimiz derdine bakıp şükretmeliyiz...Arkadaşınıza geçmiş olsun, benimde ilk hamileliğim o şekilde sonuçllanmıştı. Söyleyin ikinci deneme için çabuk toparlansın sonuçta canısağ yine olur.
cok aci. en korktugum sey.

Off çok acı. Allah rahmet eylesin. Hep dua ediyorum Allahım çocuklarım kendini kurtarana kadar bana ömür ver diye :( çok üzüldüm. Allah hiç bir bebeği anasız hiç bir anneyide yavrusuz bırakmasın

Off çok acı. Allah rahmet eylesin. Hep dua ediyorum Allahım çocuklarım kendini kurtarana kadar bana ömür ver diye :KK43: çok üzüldüm. Allah hiç bir bebeği anasız hiç bir anneyide yavrusuz bırakmasın

O günden beri bende dua ediyorum. Rabbim diyorum n bizi evlatsız nede evladımızı bizsiz bırakma...Bizi aile olarak birbirimize bağışla diyorum. Eşim bide dışarda çalışıyor ben evde bebeğimle yanlızım ne senaryolar geliyor aklıma bilemezsin. Arkadaşımın eşide dşarda çalışıyordu. Ne bebeğine ne eşine doyamadı..Allahım onu çok sevddi yanına aldı. Ameliyat olmadan önce bir gün izin almış doktorundan evine gelmiş bebeğini sevmiş geri gitmiş. zaten hemen ameliyat oldu ve ertesi gün vefat etti. Son olarak yine öldüğü gün kamera açtırmış bebeğini görmek için ve annesine emanet etmiş. Of Allahım düşünmemeye çalışıyorum ama ne mümkün:KK42:

O günden beri bende dua ediyorum. Rabbim diyorum n bizi evlatsız nede evladımızı bizsiz bırakma...Bizi aile olarak birbirimize bağışla diyorum. Eşim bide dışarda çalışıyor ben evde bebeğimle yanlızım ne senaryolar geliyor aklıma bilemezsin. Arkadaşımın eşide dşarda çalışıyordu. Ne bebeğine ne eşine doyamadı..Allahım onu çok sevddi yanına aldı. Ameliyat olmadan önce bir gün izin almış doktorundan evine gelmiş bebeğini sevmiş geri gitmiş. zaten hemen ameliyat oldu ve ertesi gün vefat etti. Son olarak yine öldüğü gün kamera açtırmış bebeğini görmek için ve annesine emanet etmiş. Of Allahım düşünmemeye çalışıyorum ama ne mümkün:KK42:
Çok zor çookk. Allahım sen yaşatma bu acıları :(

Çok zor bir acı beterin beteri var halimize çok şükür.. Arkadaşımda eşide çok kötüydü zaten beni görür görmez ağlamaya başladı ama iyiki gitmişim hiç konuşmuyomuş sadece ağlıyomuş ben gittim konuştum oda konuştu. Kvlsi çok mutlu oldu iyiki geldin dedi. Ben çok kötüyüm etkilenmek istemiyorum ama benimde başıma gelebilir Rabbim herşeyin hayırlısını versin veren Allah alan Allah. Evinde çocuğunun eşyaları var bugün beşik almaya gideceklermiş anlatıo ağlıo demekki bir çöp bile alınmamalı son zamana kadar :(

Back
X