arkadasimin davranisi

yok ben yaptirmadim kendi gelip yapmak istedi hatta dolap iclerini bosaltacakti ben istemedim ...isini begenmedim degil eli agır yazdim yazdiklarim anlasılmiyor sanirim 😊

ki herkes bilir o kisinin elinin ne kadar agır oldugunu yazimjn basinda da sagolsun yardim etti yazdim yazinin butununu okumanizi tavsiye ederim :KK45:

yani yazar burda diyor ki ben fazlasini yapacak olana bile he demedim ...belki konu fikrini de cikaramazsiniz yazayim
Anlamayan veya ana fikri çıkaramayan biri var ama biz değiliz, bilin bakalım kim?

arkadasim sunnet mevludu yapacak agustosta. gecen ay tarihi verdiginde tamam dedim yardim edilecek bsey olursa soyle temizlige falan yardim edeyim dedim. ben temizlik derken cam silerim yerlere vileda falan mesela oyle dusundum evi 1+1 zaten.. gecen gun yanina ugradim bana diyoki mutfak dolaplari iste diger dolaplae falan derinlemesine yapalim bu hafta diyo. benimde 2 yasinda ve 5 yadinda kucuk cocugum var. onunda 16 yasinda kizi var evde. deyis sekli uslubuda hosuma gitmedi neyse dedim tamam falan da erken daha dedim. dolaplarinin ici bosalcakmis tekrar yerine silinip koncakmista. bugunde 5 yasindaki kizim pogaca yapalim dedi. arkadas bana diyoki pogacayi ben yapam sen dolaplari sil diyo ve biyik altindan gulerek sanki ben temizlikcisiyimde. hosuma gitmedi yani uslubu. hayir evin 1+ 1 zaten. basla yap kizinla madem kizida buyuk. neymis kizi benim kucuge bakcakmis biz temizlil yapacakmisiz. ben olsam arkadasima boyle diyemem saol Allah razi olsun derim ha ille yapcaksa belki cam kapi falan. hatta ben bir iki saate biter zaten dolaplar dedim laf arasinda bitermi hic 1 2 saate diyo. ay sinir oldum ama bisey demedim 3 yillik falan arkadasim. hatta diyoki icerde masa var agirmista onu disari cikaralim yok dolabin ustunde hurc var onu asagi indirirmisin benim bel fitigim var dedi. esin varya git ona de abarttikca abarrti ya benmi alinganlik yaptim sizce yorumlarinizi bekliyorum ayrica isleri yapayim demiyoda hususi beni bekliyo esimin calisma saatine gore sorup duruyo beni gordugunde. uzak biraz esim goturecek cunku beni oraya.
Çıkarcı iyi gün dostu derler böylelerine,bendede vardı sildim.Sizde öyle yapın.

Yerinizde olsam aynı bıyık altından gülümseme ile ''Hayırdır bayram temizliğini bana mı yaptıracaksın ? diye sorarım,afedersiniz eşşek değilse ne demek istediğimi zaten anlar.
Vur dedik öldürdün,2 küçük çocukla ben ancak kek börek birşey yapılacaksa ona yardım edebilirim.Boyun kadar kızın var maşallah ,halledersiniz derim.
İnsan şu söylediklerinizi kardeşine söylemeye utanır,arkadasınız masallah babasının uşağı varmış gibi görevlendirme yapıyor.

En sevdiğim insan tipi :/
Hak ettiği gibi davranmalısınız bence.
Tam olarak bu şekilde söylemelisin konu sahibi. Eşşek değilse anlasın bi zahmet.

Anlamayan veya ana fikri çıkaramayan biri var ama biz değiliz, bilin bakalım kim?
siz daha iyi bilirsiniz benim sorumun cevabina alinti yaptigim kisiden once cvp verdiginize gore .hey Allahim ya ben ne yaziyorim polemik icin sirf yer ariyorsunuz sanirim .

2 yasinda kucuk cocugum var bide
arkadaşınıza şakayla karışık
"kız ben temizlik dedimse genel temizlik dedim sende cılkını çıkarıyorsun hee :).. 2 yaşında bebem var benim unuttun herhalde" vs diye şakayla karışık söyleyin
anladım sizi fazla hatırnazsınız arkadaşınız küser diye korkuyorsunuz
inanın değmiyor biliyor musunuz?

siz daha iyi bilirsiniz benim sorumun cevabina alinti yaptigim kisiden once cvp verdiginize gore .hey Allahim ya ben ne yaziyorim polemik icin sirf yer ariyorsunuz sanirim .
Yoo, birlikte gülelim diye alıntı yapmıştım, böyle uzun uzun aciklayarak, laf sokar gibi emojilerle karşılık vereceğini düşünmemiştim; yazar burda şunu demek istiyor, belki anlamazsiniz ehe ehe diyerek polemiğe sen çevirdin.
Her neyse.

gitmedim esim calisiyor dedim bayramdan sonra bakalim falan dedim
o ne dedi cevap olarak?
yuvarlak konuşmuşsunuz bayram sonrasını bekler şimdi

bu arada 16 yaşında kızım var oda doğru düzgün iş yapmaz.. kara zorla :)
ama ben arkadaşınız gibi kimseyi kullanmam kullanamam

benim komsum da benim camımı sildi sunnet mevludinden once hatta mutfak dolaplarima yardjm etti sagolsun yapti ama eli cok agır oldugunu bildigimden sadece kapaklari silelim dedim :KK70:

L mutfakta o iki kapak silerken ben geri kalanini bitirmistim zaten :KK70: ..

ona cocuk odasi camıni sil dedim ben evi bitirdim o hala cam siliyordu ..yapmak isteyen yapar ama kkimse kimseye yapmak istemedigi isin fazlasini uaptiramaz
sen burda kadının işini yerip ben daha ıyısını yapıyordum a getırmıssın? neyı yanlıs anlamıs mıllet. sonunda bagladıgın cumleye bak hele??? yapmak ıstemeyene fazlasını yaptıramazsın.._? ne beklentın vardı_? elı agır dıye ıstememıssın ? hızlı olsa gomeceksın butun ısı demek kı sankı mecbur gıbı. sankı yardım etmek ıstedıgı ıcın butun ısı yapmak zorundaymıs gıbı.. hıc dde yanlıs anlamamıslar .. sen guzel ıfade etmıssın.. cok degısık geldın.

benim komsum da benim camımı sildi sunnet mevludinden once hatta mutfak dolaplarima yardjm etti sagolsun yapti ama eli cok agır oldugunu bildigimden sadece kapaklari silelim dedim :KK70:

L mutfakta o iki kapak silerken ben geri kalanini bitirmistim zaten :KK70: ..

ona cocuk odasi camıni sil dedim ben evi bitirdim o hala cam siliyordu ..yapmak isteyen yapar ama kkimse kimseye yapmak istemedigi isin fazlasini uaptiramaz

Eli hızlı olsa, fazlasını yapmak istese tüm evi sildireceksiniz yani. Maşallah (!)

Valla böyle konularda ne birine yardım teklif ederim ne de birinden yardım beklerim. Herkes kendi evinin temizliğinden kendi sorumlu. Tek başına temizlemeyi beceremiyosan milleti çağırmazsın saçma sapan sünnetli münnetli düğünlerine oldu bitti.

ev almislar iste zamaninda bir oda koltuk koymus amerikan mutfak diger oda cocuklara iki yatak var. bunlar nerde yatiyor bilmiyorum sanirim yere yatak koyuyo
Ev bakıyorum diye herhalde konuda buna takıldım ama konunuza gelirsek yardıma gelen insana dolap içini temizletmek çirkin bir davranış bana göre. Yardıma gelen insana çok yormayacak şeyler verilir.

Kadın bunu yüzünüze yüzünüze söylediğinde sinirlenip cevap vermeniz gerekiyordu. Ben poğaça yapiyim sen de dolabımı sil demesi buna gülmesi ne kadar çirkin ya, dolapların içini sil demiş bir de sünnet düğününde ne alakaysa. Neden sinirlenip cevabını vermediniz “oldu az ye de uşak tut kendine, nezaketen yardım lazım mı dedim suyunu çıkarttın” demiyorsunuz. Ben buradan sinirlendim aaaa.

Zaten normalde de kimseye yardımı sevmem çünkü alışıyolar hemen. Bu konudan sonra daha da sittin sene kimseye yardım mardım etmem. 😂

arkadasim sunnet mevludu yapacak agustosta. gecen ay tarihi verdiginde tamam dedim yardim edilecek bsey olursa soyle temizlige falan yardim edeyim dedim. ben temizlik derken cam silerim yerlere vileda falan mesela oyle dusundum evi 1+1 zaten.. gecen gun yanina ugradim bana diyoki mutfak dolaplari iste diger dolaplae falan derinlemesine yapalim bu hafta diyo. benimde 2 yasinda ve 5 yadinda kucuk cocugum var. onunda 16 yasinda kizi var evde. deyis sekli uslubuda hosuma gitmedi neyse dedim tamam falan da erken daha dedim. dolaplarinin ici bosalcakmis tekrar yerine silinip koncakmista. bugunde 5 yasindaki kizim pogaca yapalim dedi. arkadas bana diyoki pogacayi ben yapam sen dolaplari sil diyo ve biyik altindan gulerek sanki ben temizlikcisiyimde. hosuma gitmedi yani uslubu. hayir evin 1+ 1 zaten. basla yap kizinla madem kizida buyuk. neymis kizi benim kucuge bakcakmis biz temizlil yapacakmisiz. ben olsam arkadasima boyle diyemem saol Allah razi olsun derim ha ille yapcaksa belki cam kapi falan. hatta ben bir iki saate biter zaten dolaplar dedim laf arasinda bitermi hic 1 2 saate diyo. ay sinir oldum ama bisey demedim 3 yillik falan arkadasim. hatta diyoki icerde masa var agirmista onu disari cikaralim yok dolabin ustunde hurc var onu asagi indirirmisin benim bel fitigim var dedi. esin varya git ona de abarttikca abarrti ya benmi alinganlik yaptim sizce yorumlarinizi bekliyorum ayrica isleri yapayim demiyoda hususi beni bekliyo esimin calisma saatine gore sorup duruyo beni gordugunde. uzak biraz esim goturecek cunku beni oraya.
Sizi kullanıyor bence ne uyanikmis bence arkadaşlığı kesin kendi napacakmis

Eli hızlı olsa, fazlasını yapmak istese tüm evi sildireceksiniz yani. Maşallah (!)

Valla böyle konularda ne birine yardım teklif ederim ne de birinden yardım beklerim. Herkes kendi evinin temizliğinden kendi sorumlu. Tek başına temizlemeyi beceremiyosan milleti çağırmazsın saçma sapan sünnetli münnetli düğünlerine oldu bitti.
ben kimseyi cagirmadim neden anlamak istemiyorsunuz ya ..ben herkese yardim ederim zaten... eminim komsum da bu yuzden bana eksik hissedip kendini geldi ...

ben kardeslerimi dahi cagirmadim temizlige komsum zaten son bir hafta kala hep benim yanimda olmak istedi yapmak istedigi halde ben musaade etmedim çogu seye

konu sahibinin arkadasi gibi bende yavasda olsa yapiyor kafasinda olsaydim hepsini o da yapardı eminim ...

biz iki samimi komsuyuz sadece onun eli yavas dedim hakikatende öyle .

ben cogunluk onun misafirjne ikram hazirlarim mesela bende o konuda pratigimdir illa soyleteceksiniz

cogu kez pogacasini boregini ben yaptim bazisini kendi evimde pisirdim de gittim kadin eksik hissedip geldi

ne diyeyim bi cam da olsa sildi ..konu sahibinin kizilan arkadasina hirs benden niye cikariliyor onu anlamadim 😅

1+1 evi olan birine niye böyle bir teklifte bulundunuz ki ? İkincisi bunu ilk söylediği zaman dolaplar ne alaka arkadaşım demeliydiniz . Millet de yolunacak kaz arıyor valla bu ne

Üslup önemli tabi. Yardımı siz teklif etmiş olsanız bile, sanki görevinizmiş gibi söylemesi doğru değil. Siz belki "ben dolap içini pek beceremem, cam ve yerleri sileyim" diyebilirdiniz, ama ben olsam cam silmektense dolap içi boşaltıp silmeyi tercih ederim.

İnsan söylemeye utanır.
Kullandırtmayın kendinizi, kendinizi iyi hissetmediğinizi ve yardım edemeyeceğinizi söyleyin.

Sınır çizmemek bu tarz sorunlara neden oluyor. Benim de yaşamışlığım var. Yapmak istemiyorsanız siz de hayır diyebilirsiniz. Emreder bir tarzı var arkadaşınızın mesafenizi koruyun. Şakayla karışık laf söyleyebilirsiniz. Ya da bel fıtığım var vs. Bu ara yorgunum falan deyip atlatın. İnsanlara fazla yüz vermemek gerek.

Back
X