Arkadaşımın düğününe gidemiyorum ve kendisi çok sitem ediyor yorumlarınızı bekliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayatta alma verme dengesi denen bir şey var. benim düğünüme gelen bir arkadaşın düğününe eğer çok çok geçerli bir mazeretim yoksa muhakkak katılırım. eğer önemli bier mazeretim varsa da bunu o sormadan ona izah ederim ki gerçek arkadaş zaten bu durumu anlayışla karşılar, gönül koymaz. sizin önemli bir mazeretiniz yok, sadece gidesiniz yok. soğuk yaptı vs diyerek de kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. hayattaki alma verme dengesini ikiniz açısından şu an bozan sizsiniz ve bu noktadan sonra zaten gitmezseniz arkadaşlığınız bitecektir.

Laga luga yapmaya gerek yok Arkadasiniza değer vermiyorsunuz

Gerçek sebebi bu

Kocamdan ayrılamam on bin harcayamam bla bla

Kız gelmiş sizi yalnız bırakmamis siz açıklama bile yapmiyor neden sormuyor sebebini diye birde yağ gibi üste cikiyorsunuz

arkadasin da egriyi doğruyu anlamistir diye düşünüyorum 🤨

Ben asla düşman değilim severim de kendisini aramızda geçen olumsuzluklara rağmen ama tabi artık öyle o da yazmaz eskisi gibi bende arada sadece. Zaten artık mesafeli arkadaşız da ben sadece bana yaptıklarının karşılığını vermeyi dert edindiğim için konu açmak istedim
Görüşmek istemiyorsunuz,takısını takarım biter gider diyorsunuz ama arkadaşınız haklı. Her ne olursa olsun o gelmişken,anneniz yol paranızı vereceğini söylerken,tüp bebek,eşimden ayri kalamam vb bahaneler sunmanız sizi haklı çıkarmıyor.
Herşey takı değil,herşey maddiyat değil. Arkadaşım dediğiniz insan özel bir günde yanında olmak istememenize sitem ediyor haklı olarak.

Bence bahane.. gitmek isteyen gider ve gerçekten gitmek isteseniz 5 bin gözünüze gelmez kaldı ki annende gel veririm demiş. Ben herşeyine katıldığım biri hiçbirşeyime gelmese bende bu tepkiyi verirdim bu arada. Ortada ölüm kalım herhangi bir sağlık problemi yok sonuçta.
Bir markete gittiğinde bile 1000 lira bırakıp geri dönüyorsun 5 bin ne ki? Hadi senin için önemli bir para diyelim tüp bebek ne alaka? Bunlar herhalde çocuk işini doğurdun bitti olarak görüyor ama ciddi anlamda bütçe sarsıyor. Değişik valla ya.

Merhabalar, bir arkadaşım vardı beraber güzel bir arkadaşlığımız vardı ama sonra bazı durumlar girdi araya ve soğuk oldu aramız. Aynı sehirdeydik benim nişan ve söz aynı anda evde oldu zaten. Düğünümde eşimin memleketinde oldu. Düğüne de katılım sağladı ama yine soğukluk vs hissediyordum ama ben ona yine de bana yaptığı yanlışlara rağmen hep kıymet veriyordum. Şimdi biz eşimle ayrı bir sehirdeyiz bu arkadaşımın da kınası ve düğünü var bu hafta. Biz tüp Bebek sürecine girdik eşimle bilenler bilir maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı ve pahalı bir süreç aynı zamanda da düğün olacak şehirde benimde ailemin yaşadığı şehir orada babamla aram yok baya bir sorunlar yaşadık. Gitsem giderim ama hani bazen görmek sesini bile duymak istemezsiniz öyle soguturlarya öyle onun için. Eşimle gitsek en az 10 bin harcamamız gerekecek ben tek gitsem uçakla en az 5 bin annem ben sana veririm gelmek istiyosan gel dedi ama evlenince de eşimden ayri kalmak da istemiyorum 2 3 günlük de olsa . Şimdi sorun şu ben arkadaşıma nişan zamanı hediyemi yolladim ev hediyesi üstüne birde annem kinasina katılıp bir gram takacak(paramız yokken aldık o da bize taktiği için) arkadaşıma gelemegecegimi söyledim baya bir sitem etti ben senin her seyine katıldım en azından düğüne gelseydin vs gibi baya sitem etti. Arkadaşligimizdan eser kalmadı biliyorum falan yazmış bende dedimki gelmeme nedenimiz aramızdaki soğukluk değil ama neden gelmediğimizi sormaman aramızdaki soğukluk dedim. Yani sormadan etmeden direkt böyle sitemler etmesi rahatsız etti beni sonuçta hediyesini aldım annemde altını takacak hani herkes her zaman uygun koşullarda olmayabilir. Benim şuan Param yok yani tek gitsem de yok ve ona rağmen altın almışız annem takacak ve hediye de yollamisim.. sonra ona yazdım dedim ailelerimizin dahi bilmedigi bir sağlık sorununuz var onunla ugrasiyoruz onu da gördü henüz cevap vermedi yani sormadan bu kadar ön yargı ve siteme gerek yok diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz herkes vicdan yaptırıyor bana
Bence haksizsiniz iki uc gun godebilirsiniz esiniz gelmesin maliyetliyse. Anneniz de yardimci oluyor. Zaten istesem gidebilirim yazmissiniz demekki istemiyorsunuz. Arkadasiniz sizin dugununuze geldiyse sizde gitmelisin mumkunse. Siz durumdada gayet mumkun

Her şey para değil zaten orada gittiğimde annemlerde kalmak zorundayım babamla sorunlarımız var dedim ama kimse oraya odaklanmamış. Bunlar üst üstte geldi o nedenle gidememe ihtimalim söz konusu oldu
Babanla sorujun varsa vardir odandan cikmazsin. Benimde babamla sorunlarim var ama yilda bir iki kere annemi gormeye gidiyorum. Siz babanizla sorununuz var diye hic gitmicek misiniz annenizin yanina. Buda disarfan bakilinca sadece bahane. Ayrica herkes sizi haksiz buluyorsa bir daha dusunun bence

Ya biletimi aldım gideceğim de sadece aklımdakileri direkt yazdım gardımı falan almadım herkes ne kadar sinirli bir mesajla karakteri yorumlaması yaptınız yani bu kadar yargılamaya gerek yok
Cunku bize gore haksizsin ne diyelim. Haksiz oldugunu dusunuyorsam bunu yazarim acikca.

Bence de biraz bahanelere sığınmışsınız, bariz gitmek istememişsiniz, şuanda da sanki kendi vicdanınızı rahatlatmak için burada haklı çıkacak yorumlar bekliyorsunuz.
O sizin her şeyinize gelmişken sizin gitmemeniz ayıp. Maddi olarak anneniz destek çıkacakmış. Hem gidip arkadaşınızın düğününe katılır hem de biraz manevi olarak kafayı boşaltmak için ailenizin yanında birkaç gün vakit geçirirdiniz işte ne güzel. 5 bin lira şuan için hiçbir şey değil. Hee deseniz ki tüp bebek için şuan doktora gidip geliyorum, transferler başladı, bunu anlarım. Ama maddi olarak sizi zorlamadan annenizin desteğiyle gidebilecekken gitmemeyi tercih etmişsiniz. Üstüne bir de biz de size inanalım, sizi haklı çıkaralım diye kocamdan 2-3 günde olsa ayrı olmak istemiyorum gibi komik, saçma bir söylemde bulunmuşsunuz. İnsanlar buna niye takıldı diye de söylenmişsiniz. Komik çünkü, şey gibi olmuş tam "görmemişin bir kocası olmuş" gibi.. Böyle bir cümleyi sosyal hayatta söylemeyin bence muhabbet arasında. Yüzünüze karşı bir şey demese bile insanlar arkanızdan konuşlar.
Ve son olarak. O sebebini sormayacak zaten, nezaket kuralları gereği şu şu sebepten dolayı gelemeyeceğim diyecek olan sizsiniz. Hani her şeyinize gelen arkadaşınızın düğününe de gidemiyorsunuz ya.. Nedenini bari söyleyin ki bilsin. O mu peşine düşecek hesap sorar gibi neden gelmiyorsun diye?

gram altin takacakmissin, yol paran 5binmis. ben olsam giderdim ama altin takmazdim. sonra bir sekilde hesaplasirdik.
kendim de yakin zamanda dugun yaptim benim icin dostumun arkadasimin gelmesi birsey takmasindan cok daha onemli. ki sehir disindan gelip taki takmayan arkadaslarim da oldu helali hoş olsun dunya masraf yapmislar zaten , hic gelmeyip altin yollasalar sari sari altinlarla mi dans edecektim?
yine benim nikahima gelip taki takmayip sonradan (6 aydan sonra) elden verenler de oldu. bu da normal, insanin durumu yoktur takamaz - zamanla verir. ya da hic vermez.
hani altin takma dugune git, zamanla az az biriktir ya da bebisine takilan bjr gram altini al - memlekete gittigin bir bulusmada "elim dardi o vakit" de borcunu ode.
atla deve degil bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X