• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın kendisi yokken sürekli ağlayan bebeği

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
kızlar merhabalar,
aynı işyerinde çalıştığım, sevdiğim bir arkadaşım var, 3 yaşında bir oğlu ve 8 aylık bebeği var, yarım gün çalışıyoruz, bebeğine oğlunun bakıcısı bakıyor (yani arkadasım bu kadını 2 yıldır tanıyor,sorun kadınla ilgili degil) oğlu şimdi kreşte, bebeğine bakıyor bakıcı her gün ortalama 5 saat, işe başlayalı 1 ay olmasına ragmen bebek 1 sn bile susmadan ağlıyor bakıcıda, aynı sekilde anneanne ve babaannede de ağlıyormus bebek anne yokken, anne eve gelince bakıcının kucagında duruyor ağlamıyormus, arkadasım taaa aşağılardan sesini duyuyormus, yonetici kapıyı calmıs gecenlerde, bu evde ne oluyor diye, o derece yani, arkadasımın işi bırakma ihtimali yok ama ben ona yardım etmeyi çok istiyorum, çok üzülüyorum ona ve bebeğine, böyle bir durumda olan var mı, nasıl yardımcı olabiliriz bu bebeciğe

Son düzenleme:
üzüldüm tamda ane bebeği .... Bebeğin annesini videosunu çekip bebeğe göstersiler belki televizyonda anesini görüp susar . Bebeğe güzel bir video hazırlasın onun yanındayken yaptığı hareketlleri felan yapsın inş işe yarar...

bi pedagoga fln danışmak lazım, küçücük çocuk yanlış bir şey yapmamak gerek bana kalırsa...

video fikrini bir arkadasım daha soylemişti, etkili olur insallah, pedagogu ben de önerdim , normal gelmedi çünkü durum ama bazı arkadaslar hepimizinki öyle falan dedi, bence de normal degil, ısrar etmeliyim pedagog konusunda degil mi?:26:

fayda görür zarar görmez sonuçta, video fikri de güzel ama bebek annesini hissetmek istediğinden ağlıyordur belki dolayısıyla video işe yaramayabilir... kıyamadım hiç ya :(

bebek annesinin onu bırakıp bi daha gelmeyeceğini sandığı için ağlıyor bence

anne evdeyken bebeği bir odaya koysun sonra odadan dışarı çıksın 10 sanıye sonra içeri girsin bu arada bebeğin oynayacağı tarzda oyuncakları önünde olsun

daha sonra tekrar çıksın bu sefer 20 snye beklesin tekrar içeri girsin böyle böyle kademeli bir biçimde çocuğu alıştırsın.1 dk,5dk,10,şeklinde süreyi artırsın

bebek annenın gittiğini ama sonra geri döndüğünü görüp emin olursa onu terketmeyeceğinden aralarındaki güven oluşur

eğer böyle devam ederse okula başlayınca bi dk bile bırakamaz bebek bacaklarına yapışır.

ama eğer bakıcıdan kaynaklanan bi sıkıntı varsa onu bilemem.

hepinize cok tesekkur ederim, kendisine iletecegim
forumları gezerken benim de kendi adıma arastırma yapmam gerektigini fark ettim
benim kızım da kimseyi yabancılamıyor ve geldigimizde sevinc gosterisinde bulunmuyor,herkes ahbabı,dostu.saatlerce bir yabancıyla vakit gecirebilir ve annem nerde demez
Sabiha Paktuna annesinin arkasından aglamayan cocukta sorun vardır demiş
peki benim durumumda olan var mı?

kendisine ait bir eşyayı bırakmayı deneyebilir,muhtemelen denemiştir ama önereyim yine de.

üstüne kokusunun sindiği eşarp,şal,bluz türü bir şey.bazı bebeklerde işe yarıyor.

sizin bebeğinize gelince,bence hiç sorun yok.Sabiha Paktuna Keskinde çelişkili çok şey gördüm ben ve pek ciddiye almıyorum açıkçası.

hepinize cok tesekkur ederim, kendisine iletecegim
forumları gezerken benim de kendi adıma arastırma yapmam gerektigini fark ettim
benim kızım da kimseyi yabancılamıyor ve geldigimizde sevinc gosterisinde bulunmuyor,herkes ahbabı,dostu.saatlerce bir yabancıyla vakit gecirebilir ve annem nerde demez
Sabiha Paktuna annesinin arkasından aglamayan cocukta sorun vardır demiş
peki benim durumumda olan var mı?

çalışıyor musun? kreşe mi gidiyor çocuğun günde kaç saat birliktesiniz?

kendisine ait bir eşyayı bırakmayı deneyebilir,muhtemelen denemiştir ama önereyim yine de.

üstüne kokusunun sindiği eşarp,şal,bluz türü bir şey.bazı bebeklerde işe yarıyor.

sizin bebeğinize gelince,bence hiç sorun yok.Sabiha Paktuna Keskinde çelişkili çok şey gördüm ben ve pek ciddiye almıyorum açıkçası.
eşya etkili olabilir cok haklısınız, iletecegim bunu da
Sabiha Paktuna için biraz once de baska bi arkadasım benzer seyler soyledi

eşya etkili olabilir cok haklısınız, iletecegim bunu da
Sabiha Paktuna için biraz once de baska bi arkadasım benzer seyler soyledi

Sabiha Paktuna içeri ben dışarı:ssz:
o derece güvenmiyorum...

Back
X