arkadaşımın kızı?? nasıl davranacağım şaşırmış durumdayım akıl verin nolur.

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
32
158
Ankara
arkadaşlar arkadaşımın kzı var yaklaşık 3 yaşında..
ama agresif ve herşeye benim dediği bir dönemde şuan..
herkesin elinden herşeyi alıyor hayır dendiğinde anlamıyor..
çığlık ata ata ağlıyor..
benim kızımda 14 aylık onuda agresif yaptığını düşünmeye başladım.
kızım kendi kendine bişeyle oynarken herşeyi elinden almaya başlıyor..
1,2,3 kere derken başlıyor bizimki sinirlenmeye ağlamay vurmaya kalkışıyor..
dikkatini dağıtmaya çalışıyorum,başka bişey vereyim diyorum onuda alıyor.ve annesi pek bişey yapmıyor açıkçası..ilk başlarda kılını kıpırdatmıyordu ama nasıl diyeyim hal diliyle bir şeyleri göstermeye çalıştım..
mesela kızım onun elindeki birşeyi isterse hayır kızım başkasının elindeki alınmaz,sen bununla oyna gibi şeyler söylüyorum ki anneside söylesin..çünkü çocuk bu sefer herşeyi alabileceğini düşünüyor.
başka bir arkadaşımın kızı da var..onun bir bebeği var hep onunla geziyor,ama bahsettiğim kız onunda elindekini alıyor ve vermiyor..ötekini ağlatıyor küstürüyor,hatta kız gidip annesine diyor,teyze söylesene versin bebeğimi diye,ben birşey yapamam diyor..
bu yanlış bir tutum değilmi?
mesela bugün yine bişey oldu çok kafama takıldı o yüzden yazmak istedim buraya.
eşim doğumda bebekli doğum çiçeklerinden almıştı..
ama öylece duruyordu..aynı ilk günkü gibi.ve ömrümün sonuna kadar saklayacağım onu,kızıma hatıra,manevi değeri yüksek,baban sana aldı diyeceğim..eminim herkes aynı şeyi yapıyordur..
bu kız gitmiş tülünü yırtmış,çiçeklerini dağıtıp içindeki bebeği almış.hadi çocuktur diyorum etrafta onlarca bebek var o ona takılmış,ama görünce bozuldum bir anda..canım verirmisin onu o oyuncak değil bak çiçek bozulmuş ama ben kendi kızımada vermiyorum dedim ve aldım..
aman allahım o ne çığlık o ne ağlama:1shok:ne yapacağımı şaşırdım.ama ağlıyor diyede eline veremem tekrardan kusura bakmasın kaç oldu aynı şey oluyor...istifimi bozmadan götürdüm yatak odasına kilitledim.bu arada çiçeğin içine etmiş bi güzel..
gel başka bebekler bakalım diyorum ama tepinme çığlık yırtıyor ortalığı,
ben hala açıklama yapıyorum canım o oyuncak değil ama çiçek,içinden alınmaz bitanem diyorum ama içimden resmen dişlerimi sıkıyorum..
nihayet annesi kızım oyuncak değil hayır falan dedi.bayağı bir ağladı çocuk..annesi bozuldu sanki,ama burada annenin tutumu önemli değilmi..tam davranışın karakterin oturduğu yaşlar bu yaşlar,müsamaha gösterirse hep öyle devam etmezmi.çocuğun dikkatini dağıtmak için balkona çıkardım salınackta salladım ama
annesi bozuldu gibi geldiği için bende çok kötü hissettim kendimi...sık sık görüşüyoruz..offf valla içim sıkıldı yanlışmı yapmışım..
misafir diye hiç sesimi çıkarmamalımıydım.

geçenlerde de çikolata istiyorum diye tutturmuştu.annesi varmı dedi..1 tane vardı,gerçekten 1 tane vardı yani depolamıyoruz öyle kilo almayalım diye.çocuk kilerden alırken gördü yerini,bir daha her geldiğinde çikolata diye oraya gidiyor açıyor,ama annesi bişey demiyor.bende yok canım gerçekten diyorum.açıyor bakıyor bananeeee diye ağlıyor..sanki varmışta başka yere saklamışım konumuna düşüyorum anneside bişey demeyince...

nolur tecrübeliler yol gösterin yaa..kimseyi kırmak istemiyorum ben:çok üzgünüm:yanlışmı yapmışım bugün:uhm:

yok canım neden yanlış yapasın
olabildiğince makul davranmışsın
dediğin gibi çocuğun bi kabahati yok yaptıklarında
çocuk işte
sorun annede
valla tavır alırsa da alsın hatta görüşmezsin olur biter

çocuğa kızamıyorum tabiki,yoğurulacak bir hamur onlar,ne verirsek onu alıyorlar.
çiçeğin içindeki bebeğin dikkatini çekmesi ve istemesi,çikolata istemesi elbette normal.
ama burada ebevynlerin dur demesi gerekiyor bana göre..ben küçük olmasın rağmen anlamaz diye salmıyorum ortalığa..alınmaması gereken şeylerie izin vermiyorum..çantamdan kendi eşyalarımı çıkartıyorum ne bileyim takılarımı çıkarıyorum dikkati dağılsın inada binmesin diye..
çok sık görüşüyoruz eşlerimiz aynı yerde çalışıyor..hepimiz gurbetteyiz,bizden başka kimsemiz yok yani,o yüzden görüşmemezlik yapamayız.
içime oturmuş valla..eşimede anlattım,sen neden kendini üzüyorsun milletin çocuğunu senmi terbiye edeceksin annesi düşünsün diyor.

Son düzenleme:
sen doğru olanı yapmışsın canım için rahat olsun
arkadaşınada kibar bi dille anlat,çok samimiyseniz anlar heralde
her istediğini verme falan diye..
benimde oğlum 2,5 yaşında,bi yere gittiğimde beni dinlemezde illa ısrar ederse
o zaman eve gidiyoruz diyorum ve gidiyoruz yani.anlasın her istediğini alamayacağını.
şimdi alıştı oğlumda ben izin vermeden kimseden bişey istemiyor.

diğer bahsettiğim arkadaşın kzı(bebeğiyle gezen) çok laftan anlıyor.çünkü ben tanıdım tanıyalı annesi izin almadan alamazsın,hayır kızım o oyuncak değil,huysuzluk yaparsa bak eve gidiyoruz gibi şeyler yapıyor ki hiç huysuzluk etmiyor zaten...o kızı bile idare etmeye çalışıyor..kendi bebeğini alıp vermediğinde" hadi ben teyzesi olayım seveyim " diyor düşün daha 3.5 yaşında kendi oyuncağı için idare etmeye çalışıyor..annesi çok hassas bu konuda,çok güzel yetiştiriyor gerçekten.onun hareketlerine çok bakarım,örnek alırım her zaman.

çocuk deilde annesi problemli siz kendinizi hiç üzmeyin annesi herşeye evet diyor diye çevresindekilerde evet diyecek deil. deli oluyorum böyle gamsız annelere.

Bende uyuz oluyorum böyle insanlara. Onları gördükçe kızıma daha bi katı oluyorum ister istemez. İleride o da onlar gibi olmasın diye. Geçenlerde hanımlar toplandık. 4 arkadaşız. 4 de çocuk. Arkadaşın oğlu (4 yaşında) çırılçıplak soyundu oturma odasının ortasında. Ev soğuk. Annesi gel giydireyim diyor, çocuk tepiniyor. Kadın yarım saat gel giydireyim den başka bişi demedi. Yemin ediyorum ben sinir oldum. benim kızım öyle bişi yapacak zorla giydiririm onu. Onun zevkini mi beklicem. Bazı anne ve babalar çocuğum üzülmesin diye herşeylerine göz yumuyor. Bu onlarda ileriki yaşlarda sorun olarak dönmezmi?
Çocuklar tepelerine çıkmaz mı? Bi arkadaşımın oğlu da istediği olmayınca kime kızarsa kızsın annesine tokat atıyor, tepiyor saçını çekiyor. Tokat dediğim de az buz değil. Resmen şak dediğini duyuyosun. Annesi napıyor? Sırıtıyor. İnanın arkadaşlara gitmeye çekinir oldum kızım da şımarık bişi olcak diye. Senin durumuna gelince.; ne kadar yüzsüz müş arkadaşın kusura bakma da...
kendimi bi an senin yerine koydum... Gerçekten sinir oldum şimdi. Bizmi çok katıyız yoksa başkalarımı çok rahat anlamadım....
Ha birde soyunan çocuğun annesi bana sen çok rahatsın diyo:
ben çocuğuma terbiyesini vermişim onun nasıl davranacağını öğretmişim tabi rahat olurum!! Siz kendinize bakın!!!

Şaka maka bende baya dolmuşum :roflol:
saol kız sayende rahatladım :roflol:

evtd bende çok titizim bu konuda seni çok iyi anlıyorum.çocukların hiçbir suçu yok annede hata bence .çünki benim başımda bir elti varki ne diyim allah bildiği gibi yapsın.benimde bu çocuk yetiştirme konusunda bir çok arkadaşla puroblemim oldu.önemli olan annenin tutumu bazı insanlar çocukları sussunda nasıl susarsa sussun düşünüyor .bu rahatlıktan kaynaklanıyor.

elticiğim sağolsun oğlu var hemde ne oğlan görmeniz lazım anlatmakla bitmez.her dediğini yapar istediği yere gönderir .tabi bunda dedenin babanneninde payı var hemde çok yani öyle böyle değil. ama ne çocuk okula başladı tambi ..... öğretmen çok şımartılmış diyor rehper araştırmaya gönderildi ordada aynı cevap çevrede yine öyle çoçuk şimdi çoçuk pisikatrına gönderiliyor.çok büyük bir şekilde darbe oldu bu onlara .ama ne fayda herşey yine aynı devam gidiyor.

Bende uyuz oluyorum böyle insanlara. Onları gördükçe kızıma daha bi katı oluyorum ister istemez. İleride o da onlar gibi olmasın diye. Geçenlerde hanımlar toplandık. 4 arkadaşız. 4 de çocuk. Arkadaşın oğlu (4 yaşında) çırılçıplak soyundu oturma odasının ortasında. Ev soğuk. Annesi gel giydireyim diyor, çocuk tepiniyor. Kadın yarım saat gel giydireyim den başka bişi demedi. Yemin ediyorum ben sinir oldum. benim kızım öyle bişi yapacak zorla giydiririm onu. Onun zevkini mi beklicem. Bazı anne ve babalar çocuğum üzülmesin diye herşeylerine göz yumuyor. Bu onlarda ileriki yaşlarda sorun olarak dönmezmi?
Çocuklar tepelerine çıkmaz mı? Bi arkadaşımın oğlu da istediği olmayınca kime kızarsa kızsın annesine tokat atıyor, tepiyor saçını çekiyor. Tokat dediğim de az buz değil. Resmen şak dediğini duyuyosun. Annesi napıyor? Sırıtıyor. İnanın arkadaşlara gitmeye çekinir oldum kızım da şımarık bişi olcak diye. Senin durumuna gelince.; ne kadar yüzsüz müş arkadaşın kusura bakma da...
kendimi bi an senin yerine koydum... Gerçekten sinir oldum şimdi. Bizmi çok katıyız yoksa başkalarımı çok rahat anlamadım....
Ha birde soyunan çocuğun annesi bana sen çok rahatsın diyo:
ben çocuğuma terbiyesini vermişim onun nasıl davranacağını öğretmişim tabi rahat olurum!! Siz kendinize bakın!!!

Şaka maka bende baya dolmuşum :roflol:
saol kız sayende rahatladım :roflol:

olaya bak yaa..gel giydireyimle olurmu bu..
vallahi bilmiyorum nasıl olacak bu iş.
çocuk yetiştirmek her istediğine he demek değildir ki..
yeri geldiğinde yapmaması gerektiğini söyleyeceksin..ben 2.5 yaşındaki halimi hatırlıyorum yaptıklarımı.annemin gözüne bakardım.ağzından çıkan lafa bakardım.yapma dedimi bitmiştir..izinsiz asla el sürmezdim başkasının malına..
bu kız kaç defa yatak odamıza girdi karıştırdı acaba oyuncak varmı diye.
bazı oyuncakları kaldırıyorumda kavgaya sebep olan pahalı elektronik oyuncakları..kız onları arıyor köşe bucak.:oklava: ayyyh fenalaştım..kızım yapmayla olmuyorki bu iş..kesin konuşacaksın anlamıyorsa..olmadı hadi eve gidiyoruz deyip kalkıp gideceksin ki olayın ehemmiyetini aanlasın çocuk.

evt çok haklısın .dün elticiğimle bi akrabamıza oturmaya gittik çocuk elalemin tv sini kurcalıyor açıyor kapatıyor düğmelerine basıyor ev sahibi kadın yapmayın bozulacak diyor bizimki tam karşısında ağzını açmıyor çok sinirlendim ben kızdım. önemli olan anne bence başka hiçbirşey değil. çocuk inanırmısınız benden korkuyor ve bir yaramazlık yapacağı zaman benim suratıma bakıyor kızıyormuyum diye.

bişey daha anlatacağım..
bir gün birine misafirliğe gittik..
2 yaşında bir oğlan vardı..
10 dk içinde kaç kere kızımı kaç kere ağlattı..ya ittirdi düşürdü,ya sarsarak zorla düşürdü,ya kafasına araba attı ama kızım ağlamktan bi hal oldu artık içim parçalandı..saniyelik aralarda yapıyor bunu..bir an başka biryere bakıyorum pat yere atıyor..anneside yapma diyor sadece!!!!! sadece yapma.o kadar ağlatmaya eline bir tane çakardım herhalde,yada çocuğuna sahip çık,gözünün önünden ayırma..
vallahi o gün kızımın peşinde koşmaktan korumaya çalışmaktan her saniye o çocuktan uzak tutacağım diye öyle yorulmuşum ki bütün kemiklerim ağrıyordu.
çocuk dayakla terbiye edilmez elbet ama başka bir çocuğa zarar verirsede oturulmaz herhalde....dibinden ayrılmayacaksın o zaman..kuzeninim oğlu o yaşlardayken bir kere çocuğun birine vurdu,kuzenim eline bi çaktı,bir daha yaparsan çok kötü olur başkasına vurursan ben daha kötü vururum dedi..bilmiyorum çocuk psikolojisi doğru davranışmı ama bir daha el kaldırmadı kimseye.

sağol tşk ederim bu konuyu açtığın için arkadaşım bende baya bi doluyum bu konuda inanarmısın çocuk yüzünden ne onlara gitmek istiyorum nede gelmelerini.

yanlış yapmamıssın canım sıkma canını bizimde bir akrabamız böyleydi oğlu gelir kardeşlerimin arabalarını alır kırar eve götürmek isterdi anneside hiç ses çıkarmazdı birgun yine eve giderken kardeşime yeni aldıgımız arabayı götürmek istedi annemde dayanamadı ama atacım o eve götürülmez sanada alırız ver hadi dedi çocuk ağlamaya basladı anneside bi tokat attı çocuga annemede döndu bidahada size gelmem aglattın cocugu dedi gitti
ogunden beride konusmaz annemle
sorun kadınlarda cocuklarda deil

yanlış yapmamıssın canım sıkma canını bizimde bir akrabamız böyleydi oğlu gelir kardeşlerimin arabalarını alır kırar eve götürmek isterdi anneside hiç ses çıkarmazdı birgun yine eve giderken kardeşime yeni aldıgımız arabayı götürmek istedi annemde dayanamadı ama atacım o eve götürülmez sanada alırız ver hadi dedi çocuk ağlamaya basladı anneside bi tokat attı çocuga annemede döndu bidahada size gelmem aglattın cocugu dedi gitti
ogunden beride konusmaz annemle
sorun kadınlarda cocuklarda deil

aaaaaaaa inanamıyorum :1shok::1shok::1shok::1shok:bu bayağı yüzsüz bişeymiş..yok o kadar yapmaz biliyorum ama bişey dememeside beni üzüyor

valla açık ve net o arkadaşınla bir daha görüşmiceksin, benim başıma da benzer bişey gelmişti, çocuk durduk yere ama durduk yere tokat atmıştı oğluma, annesi tepki göstermedi ve ben bir daha kesinlikle görüşmedim, görüşmek istediğinde bahaneler uydurdum bi süre sonra ilişkimiz tamamen koptu
zaten biri 14 aylık biri 3 yaşında oynamak için uygun yaşta değiller, ve her görüştüğünüzde o kız seninkini üzecek, bunu bile bile neden görüşesin. Tamam o da çocuk ama o da çocuk diye senin çocuğunu üzmesine seyirci kalamazsın

asla başka çocukların yada yetişkinlerin memnuniyeti için kendi çocuklarınızı üzmeyin kızlar

sonuçta ilk önce can sonra canan demişler, benim çocuğumdan daha can mı var

aaaaaaaa inanamıyorum :1shok::1shok::1shok::1shok:bu bayağı yüzsüz bişeymiş..yok o kadar yapmaz biliyorum ama bişey dememeside beni üzüyor

bak o o kadar sey yapardı annem sadece 1 defa söyledi benim yasımda kızı vardı birgun onlara gittik biz cıkınca bakmıs cep tlf acılmıyor hemen annemi aradı işte senin oglun kovanın içine sokmus o yapmıs fln annemde sordu kardeşime ki çocuk yanımızdan ayrılmadı ne zaman yapacak ben yapmadım anne dedi yavrum benim kadın ısrarla berkan yapmıs diyor annemde tamam verin ben yaptırırım dedi yaptırdık yani kadın garipti anlayacagın hiç ses çıkarmıyordu ya oğlu eline aldıgını eve götüreyim istiodu

olaya bak yaa..gel giydireyimle olurmu bu..
vallahi bilmiyorum nasıl olacak bu iş.
çocuk yetiştirmek her istediğine he demek değildir ki..
yeri geldiğinde yapmaması gerektiğini söyleyeceksin..ben 2.5 yaşındaki halimi hatırlıyorum yaptıklarımı.annemin gözüne bakardım.ağzından çıkan lafa bakardım.yapma dedimi bitmiştir..izinsiz asla el sürmezdim başkasının malına..
bu kız kaç defa yatak odamıza girdi karıştırdı acaba oyuncak varmı diye.
bazı oyuncakları kaldırıyorumda kavgaya sebep olan pahalı elektronik oyuncakları..kız onları arıyor köşe bucak.:oklava: ayyyh fenalaştım..kızım yapmayla olmuyorki bu iş..kesin konuşacaksın anlamıyorsa..olmadı hadi eve gidiyoruz deyip kalkıp gideceksin ki olayın ehemmiyetini aanlasın çocuk.[/I]

Aynen katılıyorum! Yok demekki anormallik falan yok bende :lepi: yerinde davranıyorum demekki hihoyyyt

bişey değil böyle çocuklar yüzünden bizimkiler de yapıyor aynısını. Birde teşvik etmeleri yokmu??? Eflin git dolabı aç içindekileri dök gibi... Diğer arkadaşın oğlu da kızıma tokat mı atmış cırmıklamış mı ne. Kızım başladı ağlamaya gittim annesi de geldi. aaaaa oğlum yapılırmı öyleee dedi sadece... bu sefer annesi öyle dedi diye benim yanımda tokat atmaya kalktı bende kızdım... kim ne düşünürse düşünsün el çocuğu paşa yada prenses benimki çuvaldan çıkma değil... O da benim kıymetlim. Ama nerde nasıl davranacağını öğretiyorum... Baktım onların hiç umurlarında değil, bizde onlara gittiğimizde kızımın yaptığı " yaramazlıkları" bende onlar gibi görmezden geliyorum... Çok da fifi :dilcikar:
benim şanssızlığım çevremdekilerin hepsinin oğlu var... tanıdıklarımdan eflinin yaşında kız yok...Kimse kırılcak diye düzenini bozma bence... Bırak biraz da onlar üzülsün ki yaptıkları yanlışın farkına varsınlar.

arkadaşının tutumu çok yanlış.ilerde daha çok sorun yaşar çocuğunu hiç kontrol edemez.
yerinde olsam samimiysem yanlış tavır takındığını söylerdim ona o kadar samimiyetin yoksada ilişkini kes kurtul canım

Back
X