- Konu Sahibi ohcanimadeysin
evet,arkadaşların da dediği çok fazla görüşme,hatta hiç görüşme.çünkü sürekli hırpalıyor ağlatıyorsa kızını kızının da dengesi bozulur.sinirli bir hale gelir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aynı şeyi yaşayan bi anne olarak tek tavsiyem mesafeli ol.hergün görüşme ayda bi kez görüş yada dışarda görüşün.parkta,markette felan.inanın çocuklar birbirlerinin iyi ve kötü herşeylerini taklit ediyorlar.sonra onları toparlamak bize düşüyor.maalesef her anne anlayışlı olmuyor...
valla çocukların saçma sapan davranışları olabiliyor. eğer ısrarlarını ağlamalarını dikkate alırsan aynı sonuca ulaşmak için yine ağlar başka durumda. sanırım sizin arkadaşınız çocuğunu terbiye edememiş. öyle bi insanın böyle bi çocuğu olması normal.
diyelim çocuk evde bir şey gördü, onunla oynamak için ağlıyor. kendini yırtsa da ağlamaktan boğulsa da çocuğu yok saymak gerekiyor. "hayır alamazsın" diye kestirip atmak lâzım. oyalansın diye başka şeylere yöneltmek de yanlış bi harekettir. biz çocukların oyuncağı değiliz, 3 yaşındaki bir çocuk annesini yönetemez. misafirlikte huzur bozamaz. haddi bildirilmelidir.
3 yaşında falan diye düşünmeyin. net davranın. onu eğlendirmek, oyalamak zorunda değilsiniz. arkadaşınız bi şey derse doğrusunun bu olduğunu, bütün uzmanların bunu önerdiğini söyleyin. ben öğretmen olduğum ve şımarık çocuktan da nefret ettiğim için öğrenme psikolojisine çok meraklıyım. çok kitap okudum. hepsinde böyle diyor. çocuklar kimseyi yönetemez. biraz sabırlı ve acımasız olmak gerekiyor.
valla ben hemen müdahele ederim orda ne yapıyorsun diye kızarım,ama kuytu bir köşeye çekip eline bi tanede çakarım.çokmu kötüyüm ne ama hiçbişey yapmazsak çocuk bunu hep yapabileceğini düşünür mübah sayar
Bende teyze olana kadar boyle düşünüyordum ama bence cocuklara bu kadar katı olmak onları yok saymak kişiliklerini etkiliyor.Bi kere oyalama yontemi cok yerinde bir davranış 3 yaşina kadar cocukla bu şekilde inatlaşilirsa cocukta kalıcı inatcılığa sebep olduğunu soyluyor doktorlar.3 yaşina kadar birşeyler için inat ya da ısrar etmeleri normalmiş.