Arkadaşımın kızıyla iligili sorunu

Ben kızıma faturalı hat alırım. Nasıl kullanılacağını öğrenmesi için. Sınırlama koymadan başarıp başaramayacağını öğrenmek için. Nasıl kullanması gerektiğini de anlatırım. Ama eğer bunu başaramazsa o zaman sınırlı bir telefon kullanmak zorunda kalır.
Ben kızımın ona güvendiğimi bilmesini sağlarım. İnanırım ki o zaman bu güvene layık olmak için çalışacaktır.
Kızılderililer çocuklarının uçurumun kenarına gitmesine izin verirlermiş ama her an onu tutacak kadar yakınlarında olarak. Bu mesafede durmak isterim. Günlüklerini okurum zamanı geldiğinde günlük tutarsa. Ama ona asla hissettirmeden. Telefonunu takip ederim. Yine hissettirmeden. Olur ya çocuktur bir hata yapar diye.
Benim için kural onu çok sevdiğime ve ona güvendiğime inandırmaktır. Bunun yanında kötü insanların da çok olabileceğini, artık insanlara çok da fazla güvenemeyeceğimizi inanç duygularını zedelemeden anlatmaya çalışarak tabi

Son düzenleme:
bu konuda çok sağlıklı bir yorum yapabilmek için öncelikle o ailenin sosyal durumunu eğitim durumunu çocuğun okul ve arkadaş çevresini ve en önemlisi anne-kız ilişkisini bilmek gerekiyor, her iistediği yapılmış, anneyle sağlıklı duygusal ve mantıksal bağ kuramamış arkadaş çevresinde de bunların normal olduğu bir kız hele de ergenlik döneminde buna benzer hataları kolayca yapabilir, burada yanlış anlamadıysam eğer 518 lira telefon faturası büyük sorun olmuş, ama bence bu olayda fatura düşünülmesi gereken en son şeydir..Ergenlik çağındaki bir çocuğa aile yaklaşımı kesinlikle çok önemlidir ve maalesef günümüz ailelerinin bir çoğu bu konuda bilinçsiz ve bilgisizdir, aileler kendini yetiştirmemiştir, sorunlu olan her çocuğun sorunu aslında ailedir.

Vallah kimse cok fazla emin olmasin.14 yasimda nasil oldugumu bende cok iyi hatirliyorum.En guzeli,bilmek ama bilmemezlikten gelmektir.Cocugu surekli caktirmadan takip etmektir.Kac yasinda insanlariz ben yegenlerimin goz hareketinden anlarim ne yaptiklarini veya dusunduklerini,cok kasmaya gerek yok.Bunun arkadas gibi anne olmakla veya gestapo gibi anne olmaktan cokk farki var.Her anne cocugunun gozunden ne yaptigini anlar,cocugunu tanir.Bizim zamanimizda cep telefonu yoktu,eve gelirdi o faturalar hemde sadece kiz arkadaslarla konusmaktan.Yani cocugu faturali veya faturasiz hat diyerek istedigimiz kadar engelleyelim,bosa.
Ben o annenin yerinde olsaydim.Ilk olarak,erkek arkadas meselesini ASLA kabul etmezdim.O basinin dikine gidicek belli ,TAKIPTE OLURDUM.Bu faturada o zaman hiicccc gelmezdi.

Allah bağışlasın kızınızı. Ben de bir kız annesiyim. Aranılacak yeri bilirsiniz dedim evet. Bu nerde ve kimlerle olduğu anlamına geliyor. Dikkat ederseniz benim kastettiğim konu baskılama sonucunda çocukların yine de bildiklerini yapacağı konusudur. Eğer çocuklarımızın arkadaşlarınızı tanırsak ne yolda olduklarını anlayabiliriz demiştim. Bu da tedbirdir işte. 14 yaş erkek arkadaş için çok çok erken bir yaş değil. Erkek arkadaşı olmalı demiyorum bakın dikkat edin. Eğer böyle birşeyle karışlaşılırsa yasaklamak yerine arkadaşını tanımak gerekir diye düşünüyorum.
Benim derdim hayır dediğimi yapmayacak bir çocuk yetiştirmek değil, neden hayır dediğimi anlayabilecek çocuk yetiştirmek.

Yazdıklarınızda biraz kinaye var ama önemli değil,
hiç kimsenin derdi robot yetiştirmek değil,öncelikle
burada herkesin fikri farklı olabilir onda hemfikir olalım.
bazı aileler için erkek arkadaşı olmasında sakınca yoktur ama
bazı aileler için sakıncalıdır.
Ben bir kız çocuğu yetiştirmenin büyük bir sanat olduğunu düşünüyorum.
erkek arkadaş konusundaki düşüncelerim benim için nettir,
başkalarına yanlış gelmesi o kadar da önemli değil,
hayır deme konusuna gelince ,
önemli olan karşınızdaki çocukta olsa bir birey ve
hayır derken gerekçeleriyle anlatarak hayır demek önemli.

olan olmuş kızmak çözüm yerine sorun getirebilir..kızmak yerine gülerek bu faturayı onun harçlıklarından kısarak ödeyeceğini belirtsin ve birazcık harçlığını kıssın bir süre..böylece çocuğun "nasıl olsa annem babam ödeyecek faturayı" diye düşünüp fütursuzca hat kullanmasını engel olur bence..bir ders olur!

ayrıca faturalı hatta ben de karşıyım, şükretsin ki mesajlaşmış sadece, ek olarak bir de saatlerce konuşsaydı ne kadar gelirdi fatura? bana kalırsa faturasız bir hat alsın ve sms avantajlarından yararlansın..

bunlar benim fikrim, ama tabi anneler daha iyi bilir bunlar doğru öneriler mi..

Yazdıklarınızda biraz kinaye var ama önemli değil,
hiç kimsenin derdi robot yetiştirmek değil,öncelikle
burada herkesin fikri farklı olabilir onda hemfikir olalım.
bazı aileler için erkek arkadaşı olmasında sakınca yoktur ama
bazı aileler için sakıncalıdır.
Ben bir kız çocuğu yetiştirmenin büyük bir sanat olduğunu düşünüyorum.
erkek arkadaş konusundaki düşüncelerim benim için nettir,
başkalarına yanlış gelmesi o kadar da önemli değil,
hayır deme konusuna gelince ,
önemli olan karşınızdaki çocukta olsa bir birey ve
hayır derken gerekçeleriyle anlatarak hayır demek önemli.

Biraz kinaye var evet. Aslında sizinle aynı şeyleri konuşuyoruz. Çocuklarla konuşabilmek onların isteklerini yerine getirmediğimizde bunu onunla paylaşmak ve ikna etmek. Ama 14 yaşında bir çocuğun erkek arkadaşı olamaz diye katı birşey söyleyemeyiz ki. Ben görüyorum 14 yaşındaki çocuk dediklerinizin kaşlarını aldırdığını. Makyaj yaptıklarını. Doğru mu. Kesinlikle hayır. Herşey zamanında yapılmalı. Ve bu 14 yaş değil. Ama onlar da maalesef her zaman sizin istediklerinizi yapmayabiliyorlar. Bu tür durumlar için hazırlıklı olmak .

Anlayış, hoşgörü, modern hayat iyi güzel de..
14 yaşında ne sevgilisi..
Kendi bedenini korumayı öğrendi mi bu kız, ne flörtü yahu?

Daha faturalı hat sorumluluğunu almaya hazır olacağı bir yaş da değil ayrıca..
Ki zaten kanıtlamış işte bunu..

Ay üf, anlamıyorum ben bu ileri görüşlü (!) anneleri..

Ben kızıma faturalı hat alırım. Nasıl kullanılacağını öğrenmesi için. Sınırlama koymadan başarıp başaramayacağını öğrenmek için. Nasıl kullanması gerektiğini de anlatırım. Ama eğer bunu başaramazsa o zaman sınırlı bir telefon kullanmak zorunda kalır.
Ben kızımın ona güvendiğimi bilmesini sağlarım. İnanırım ki o zaman bu güvene layık olmak için çalışacaktır.
Kızılderililer çocuklarının uçurumun kenarına gitmesine izin verirlermiş ama her an onu tutacak kadar yakınlarında olarak. Bu mesafede durmak isterim. Günlüklerini okurum zamanı geldiğinde günlük tutarsa. Ama ona asla hissettirmeden. Telefonunu takip ederim. Yine hissettirmeden. Olur ya çocuktur bir hata yapar diye.
Benim için kural onu çok sevdiğime ve ona güvendiğime inandırmaktır. Bunun yanında kötü insanların da çok olabileceğini, artık insanlara çok da fazla güvenemeyeceğimizi inanç duygularını zedelemeden anlatmaya çalışarak tabi

Faturalı hatlarda (eğer sabit paketgibi bir aboneliğiniz yoksa) yetişkin halinizle bile ciddi kazık yiyebiliyorsunuz, türlü çeşit aldatmacası var bu işin..
Şirketler bu kandırmacaları icat etsin diye bir dünya AR-GE personeli çalıştırıyor.
Ben 14 yaşındaki çocuğumdan bunlarla baş etmesini isteyemem.
Bu ciddi bir sorumluluk ve kendi parasını kazanmadığı müddetçe de çocuğuma bu sorumluluğu yüklemem. Bu ona eziyet etmek olur çünkü.
Konu sahibinin arkadaşı ve kızı zor duruma düşmüşler işte, ne oldu kime yaradı..
Ne yapacak bu anne, ister kızsın, ister cezalandırsın..
Gene karşılaşacak aynı sorunla..
Ne ödül ne ceza çare değil ki..
Zaten almaması gereken bir sorumluluğu yüklemiş kızının sırtına, flörtüyle msjlaşmak tatlı gelmiş kıza da..
Allah bilir sevgilisine kontör de yollamıştır, tek başına yapamaz öyle bi fatura..
Yani o fatura aslında 2 kişiliktir, eminim..
Şimdi kıza ateş püskürüyor..
Al şu yükü taşı demiş, 3000 tonluk yükü vermiş kızına, taşıyamadı diye kızını suçluyor, isyan ediyor..

Son düzenleme:

Faturalı hatlarda (eğer sabit paketgibi bir aboneliğiniz yoksa) yetişkin halinizle bile ciddi kazık yiyebiliyorsunuz, türlü çeşit aldatmacası var bu işin..
Şirketler bu kandırmacaları icat etsin diye bir dünya AR-GE personeli çalıştırıyor.
Ben 14 yaşındaki çocuğumdan bunlarla baş etmesini isteyemem.
Bu ciddi bir sorumluluk ve kendi parasını kazanmadığı müddetçe de çocuğuma bu sorumluluğu yüklemem. Bu ona eziyet etmek olur çünkü.
Konu sahibinin arkadaşı ve kızı zor duruma düşmüşler işte, ne oldu kime yaradı..
Ne yapacak bu anne, ister kızsın, ister cezalandırsın..
Gene karşılaşacak aynı sorunla..
Ne ödül ne ceza çare değil ki..
Zaten almaması gereken bir sorumluluğu yüklemiş kızının sırtına, flörtüyle msjlaşmak tatlı gelmiş kıza da..
Allah bilir sevgilisine kontör de yollamıştır, tek başına yapamaz öyle bi fatura..
Yani o fatura aslında 2 kişiliktir, eminim..
Şimdi kıza ateş püskürüyor..
Al şu yükü taşı demiş, 3000 tonluk yükü vermiş kızına, taşıyamadı diye kızını suçluyor, isyan ediyor..

Birincisi. Bu yaşta kızın erkek arkadaşı olması normaldir demedim hiçbir zaman. Olay buraya çekiliyor nedense. Tekrar okusun lütfen benim mesajımdan alıntı yapanlar tüm mesajlarımı.
Eğer diyorum kızı gelmişse ve erkek arkadaşından bahsetmişse yasaklamak yerine arkadaşını tanısın diyorum. Yasaklar her zaman çözüm değil. Hatta daha kötü oluyor. Çünkü bir zaman sonra izin verilmeyecek korkusuyla hiçbirşeyini anlatmamaya çalışıyor çocuklar. Bunlar çok kötü sonuçlar doğuruyor.
Çocuklarımıza bize güvenmelerini sağlamak zorundayız benim savundğum. Herşeylerini bizimle paylaşabilmeliler. Bu sınırsız özgürlük değil elbette ki. Ama çocuklarımız bize öyle güvenmeliler ki bizim itiraz ettiğimiz şeylerde onların iyiliğini düşündüğümüzü bilmeliler. Yoksa kuru kuru ben senin iyiliğini düşünüyorum sana güveniyorum çevreyü güvenmiyorum gibi kuru kuru laflar hiç de etkili olmuyor.
Faturalı hat verdiğinizde çocuğunuza.. Bunu ona vermeden önce, bu hattın ona istediği kadar kullanması için verilmediği bilinci verilmeli çocuğa önce. Mağdur olmaması için. Üstelik verilen hat kontrol edilmeli. Saldım çayıra değil. Şimdi tüm operatörlerin online işlemlerine girdiğinizde fatura dönemi gelmeden maksimum 2 güne kadar ayrıntılarını görebiliyorsunuz. Fatura basılıp gelene kadar düşünmeliydi o faturalı hattı veren annenin. Benim kızım henüz çok küçük. Kontrol etmek nispeten daha kolay. Kızıma yapmasında zarar olmayan şeylere izin vererk başladım ben. Herşeye karşı çıkmadığım için artık biliyor hayır dediysem onu yapmaması gerektiğini. Umarım başarıyla yetiştirebilirim kızımı. Çünkü çok çok büyük bir sanat iyi evlat yetiştirebilmek
Annenin kızına güvenmesini de sırtına yük vermek olarak düşünmüyorum. Bu yaşımda hâlâ babamdan çekinirim. Güvenine layık olamazsam diye
Sonuçta iş bize düşüyor benim demek istediğim. Özenli yetiştirmemiz gerekiyor elimizden geldiğince çocuklarımızı. Sevgiyle.. Özgürlügünün sınırlarını biz belirleyeceğiz tabi ki ve o sınırlarını çok iyi bilecek. Bunu sağlamak da bizim görevimiz. Neyin neden hayır olduğunu o yaşta bilemeyen çocuklarımıza sabırla anlatmak da. Mükemmel olamayacğız ama elimizden geleni yapabiliriz
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

bence buradaki tek sorun bu kıza 500 küsürlük fatura değil..
_bu yaştaki çocukta hatlı telefonun ne işi var..borsacı değil öğrenci bu.. bu bir :45:
_erkek arkadaşını annesine söylemişse fazla sıkmadan sürekli konuşarak başka yerlere adapte ederek bu fikri aklından çıkarmak gerek bu iki
_bu yaştaki çocuklara aman üstüne gitmeyim deyip boş bırakırsanız sonra hiç sözünüz geçmez ..oyuncak olursunuz ellerinde bu üç :36:
_evde büyük kim küçük kim hissettirmelisiniz..herşeyin dozunu ayarlamalısınız bu dört :68:

Birincisi. Bu yaşta kızın erkek arkadaşı olması normaldir demedim hiçbir zaman. Olay buraya çekiliyor nedense. Tekrar okusun lütfen benim mesajımdan alıntı yapanlar tüm mesajlarımı.
Eğer diyorum kızı gelmişse ve erkek arkadaşından bahsetmişse yasaklamak yerine arkadaşını tanısın diyorum. Yasaklar her zaman çözüm değil. Hatta daha kötü oluyor. Çünkü bir zaman sonra izin verilmeyecek korkusuyla hiçbirşeyini anlatmamaya çalışıyor çocuklar. Bunlar çok kötü sonuçlar doğuruyor.
Çocuklarımıza bize güvenmelerini sağlamak zorundayız benim savundğum. Herşeylerini bizimle paylaşabilmeliler. Bu sınırsız özgürlük değil elbette ki. Ama çocuklarımız bize öyle güvenmeliler ki bizim itiraz ettiğimiz şeylerde onların iyiliğini düşündüğümüzü bilmeliler. Yoksa kuru kuru ben senin iyiliğini düşünüyorum sana güveniyorum çevreyü güvenmiyorum gibi kuru kuru laflar hiç de etkili olmuyor.
Faturalı hat verdiğinizde çocuğunuza.. Bunu ona vermeden önce, bu hattın ona istediği kadar kullanması için verilmediği bilinci verilmeli çocuğa önce. Mağdur olmaması için. Üstelik verilen hat kontrol edilmeli. Saldım çayıra değil. Şimdi tüm operatörlerin online işlemlerine girdiğinizde fatura dönemi gelmeden maksimum 2 güne kadar ayrıntılarını görebiliyorsunuz. Fatura basılıp gelene kadar düşünmeliydi o faturalı hattı veren annenin. Benim kızım henüz çok küçük. Kontrol etmek nispeten daha kolay. Kızıma yapmasında zarar olmayan şeylere izin vererk başladım ben. Herşeye karşı çıkmadığım için artık biliyor hayır dediysem onu yapmaması gerektiğini. Umarım başarıyla yetiştirebilirim kızımı. Çünkü çok çok büyük bir sanat iyi evlat yetiştirebilmek
Annenin kızına güvenmesini de sırtına yük vermek olarak düşünmüyorum. Bu yaşımda hâlâ babamdan çekinirim. Güvenine layık olamazsam diye
Sonuçta iş bize düşüyor benim demek istediğim. Özenli yetiştirmemiz gerekiyor elimizden geldiğince çocuklarımızı. Sevgiyle.. Özgürlügünün sınırlarını biz belirleyeceğiz tabi ki ve o sınırlarını çok iyi bilecek. Bunu sağlamak da bizim görevimiz. Neyin neden hayır olduğunu o yaşta bilemeyen çocuklarımıza sabırla anlatmak da. Mükemmel olamayacğız ama elimizden geleni yapabiliriz
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Ben "14 yaşında sevgili edinme" ile ilgil igörüşümü beyan ederken, sizin yorumunuzdan alıntı yapmadım.
Sizin bu yaşta sevgili edinmeyi normal karşıladığınızı da yazmadım, bu konuda sizin yorumunuza karşılık vermek için başka bir yorum da yapmadım.
Ben sadece faturalı hat konusundaki yorumunuza karşılık kendi görüşümü yazdım.

Herkesin çocuk yetiştirmekle ilgili kendi doğruları ve yanlışları var elbette.
Ancak yazımı dikkatli okursanız, ben "çocuğun sırtına yük yüklemek" derken, "yetişkinlerin dahi kontrol etmekte güçlük çektiği bir hatlı telefonu 14 yaşındaki çocuğa emanet etmenin getirdiği-gerektirdiği sorumluluğu" kastettim. Yoksa hiçbir sorumluluk vermeyelim, her sorumluluk bir yüktür demedim.

Çocuğun yaşına uygun olan sorumluluklar var, olmayan sorumluluklar var. Yaşına uygun olmayan bir sorumluluğu verip, sonra da "güvenimi boşa çıkardın, o halde al sana kartlı telefon" demek de çocuk gelişimi üzerinde pek olumlu etki bırakmaz diye düşünüyorum.

Ben kızıma en azından üniversiteye kadar kartlı telefon kullandırtacağım. Kartlı telefon kullanmak bir eksiklik değil, elbette kontörünü eksik bırakıp onu mağdur etmeyeceğim. Ancak gençliğin, çocukluğun verdiği pervasızlıkla hem benim paramı çarçur etmesine, hem de sonradan pişmanlık, mahcubiyet yaşamasına da göz yumamam. Bu benim doğrum, benim anneliğim.

Konu sahibinin arkadaşının başına gelen olay bana pek de yanlış düşünmediğimi gösteriyor.

Son düzenleme:
biraz göüzünü korkutmalısnz bencee.dha snra sözden çekndiği içn böle bşy yaapmıcktrr.arkadasnzda faturalı hat almadn önce bir kere dha dşünsün derimm.ben 22 yaşbnda olmama rğmen faturalıdan korkuyormm.14 yaşndaki bir ÇOÇUK için faturalıda neymişş yahu

14 yaş bence erkek arkadaş için biraz erken , öncelikle erkekleri karsı cins olarak degil arkadaş olarak görmeyi öğrenmeleri lazım diye düsünuyorum .
onlara aradaki farkı yumuşak bir dille anlatmak lazım ama kesin yasaklar malesef çözüm değil .
benim 12 yaşında bir yeğenim var geçenlerde bana gelip "hala yan sınıfta bir çocuk var o sınıfına geçerken görebileyim diye tenefüste sınıf kapısında dikiliyorum sence bu normal mi" dedi mesela
aslında o yaşlardaki çocuklar bile malesef hissettiklerinin ne anlama gelebileceğini bilemiyorlar bile.
ben de öyle hissetmesinin normal olduğunu ama yaşının daha çok erken olduğunu anlattım. sınıfta çıkanlar varmış ne yapıyorlar peki dedim işte beraber sinemaya filan gidiyorlar dedi. ben de anlaattım eğer arkadaslarınla sinemaya gitmek istiyorsan kızlı erkekli kalabalık arkadas grubunuzla ben sizi götürürüm ama başbaşa sinemaya gitmek 12 yasında uygun degil, en azından liseye gitmeniz gerek dedim. o zaman baska bir telkin buluruz insallah.
faturalı konusuna gelirsek tüm cocuklara faturalı hat alan bir aileyiz cunku ayrıntılı faturadan gerekirse kimlerle konustugunu bilelim diye.
fatura 518 tl geldiyse bu biraz da ailenin sucu cunku konusma/mesajlasma/ınternet bunların hepsinin paketleri var , 518 tl fatura gelicek kadar mesajlastıysa mutlaka bir kısmı gozlerinin onunde olmustur.
10 tlye 1000 hatta 5000 li sms paketleri bile var.
ama olan olmus bir sonraki fatura icin önlem almalarında fayda var ve eger belli bir harclıgı varsa mesela haftalık 20 tl ise onun bir kısmı kesilebilir tabi ki faturayı odemede bir etkisi olmaz ama en azından yaptıgı yanlısın bir nevi cezasını cekmis olur.

Herkesin doğruları farklıdır,herkesin çocuk yetiştirme tekniği farklıdır,
herkesin değer yargıları farklıdır.hiçbirinizle polemiğe girmek istemiyorum,
onun için bu konudaki son sözlerimi yazıyorum..
Lütfen yazarken dikkatli olalım,malum 13-14 yaşında üyeler de var,
yapıcı olalım diye düşünüyorum.
Benim doğrularım bana doğrudur arkadaşlar,dolayısıyla yavrumu ona göre yetiştiriyorum,
şimdi,14 yaşında bir kız çocuğunun sevgili anlamında erkek arkadaşının olmasına kesinlikle karşıyım,
bu yaşta düşünmesi gereken eğitimidir,erkekler değil.
faturalı hat alırım diyenler olmuş,alan alır bu da kimseyi bağlamaz,
ama ben almam,o zaman gelen 500-600 Tl lik faturaları kabul edeceksin,şikayet etmeyeceksin.
14 yaşında ,yaşından büyük kıyafetler giymesine,saçlarını boyatmasına,
kaşlarını almasına veya makyaj yapmasına ,eve geç gelmesine,
ya da arkadaşında kalmasına izin veren aileler de var,
ki etrafta sayıları gitgide artıyor bu kızların..
herşeyi yaşından erken yaşadıkları zaman,ileride yaşayacak birşey bulamayacaklar,
ve sonrasında da düşünmek bile istemediğimiz sapmalar olacak..
Onun için,bir anne olarak söylüyorum,lütfen çocuklarımızın her istediklerine evet demeyelim,
evet diyerek onlara iyilik yapmış olmuyoruz.
Herşeye hayır diyelim de demek istemiyorum ,onun ayarını iyi yapmak gerekiyor..

sevgiler..

14 yaş sevgili için çok erken... bunu engellemek mümkün mü ki, evet mümkün bence
bu yaşlar insanın hayatının en tehlikeli yaşları bence
bence bu kızın hayatı dolu dolu olsaydı, sosyal olarak, etkinlikler, spor, sanat vs... manevi olarak bi sevgiliye ihtiyaç duymayabilirdi
ilk gençlik çağındakiler bu laftan nefret edeer bende o yaşta bu laftan nefret ederdim ama şu da bi gerçekki bizde genç kız olduk ama devasa telefon faturaları getirtecek kadar futursuz olmadık
ergen olmak her türlüğü saçmalığı yapmaya açık çek demek değildir

bence bu anne o hattı kaptırsın, sevgilisine bişey demesin çünkü ne tepki verse onu sevgilisine daha çok itmiş olur, sadece kızın hayatını doldurmasına, yardımcı olsun:31:

merhaba...ben de 14 yaşında ilk erkek arkadaşımla çıkarken böyle birşey başıma gelmişti :D şimdi çok gülüyorum. önce şunu söyleyeyim...14 yaş sevgililik için evet küçük bir yaş...ama mesela okulda veya kursta o yaşta bir kızın mesela teneffüslerde görüşmesi, derslerini aksatmadan mesela haftada bir dışarı çıkıp- kurs çıkışı olabilir-biraz gezmesi, birşeyler yiyip içmesine engel olmayın...ama takip edin...çünkü beni annem takip etmişti. beni erkek arkadaşımla buluşacağım yere kadar bırakırdı sonra alırdı mesela...o yaşlarda flört etmek güzel birşey, çok güzel bir anı...ama anne-baba kontrölünde olmalı...fatura konusuna gelince :9: asla kızmayın,yani azarlamayın, bağırmayın. sadece, bu yaptığının çok yanlış olduğunu, kendini kontrol etmesi bir sınır koyması gerektiğini söyleyin. ve siz de onu takip edin. mesela günde sadece 1 kez mesajlaşmaya izin verin...ama ne olur kızmayın...benim annem ve babam kızmamıştı. ama babamın o faturayı görünceki yüz hali kendimi toparlamam ve ne kadar yanlış birşey yaptığımı anlamam için yetti de arttı bile...ve ayrıca çok da utanmıştım tabi

Öncelikle arkadaşınızın izin vermekle yanlış yaptığını düşünmüyorum. Ama doğru da yapmamış. Bu izin verme meselesi bence 14 yaşındaki çocukla da ilgili. Şimdi izin vermeseydi zorla görüşecekti bu çok kötü bir sonuç doğurabilir. İzin verince ne olduğunu gördük. Ben o yaşlardayken bütün arkadaşlarımın sevgilisi vardı yok giderdi kafeye falan. Ben hiç o yönlere kaydığımı hatırlamıyorum. Hep kız arkadaşlarımla dolaşırdım ve böyle bir arayış içerisinde olmadım bence bunda aile çok çok önemli bir rol oynuyor. Babam bana bir gün, 'Sevgiliniz olacak elbette ama önce liseyi bitirin, okulunuza verin kendinizi.' demişti. O gün bugündür ona hak verdiğim için buna göre davrandım. Ha lisede sevgiliyi yanlış mı görüyorum elbette Hayır. Ama ben o yaşlarda çok rahat anneme ayy ne yakışıklı çocuk derdim:) o da gülerdi, çocukça şeyler çünkü bunlar. Bir de bir gün böyle sevgilisi olan bir kızla ilgili ibret verici bir hikaye duymuştum, kanım donmuştu. Ondan sonra da bir kez daha aileme hak verdim. O yüzden kızına böyle bir olay anlatırsa başına gelebilecekleri az çok öğretmiş olur. Eğer kızı illa görüşecekse bu çocukla bence anne tanışmalı, kontörlü hata geçirmeli ve buluşmalara anne bırakıp almalı.

Bende daha 24 yaşındayım ama şimdiden korktum. Ben psikolog yardımıyla büyütmeyi düşünüyorum. Allah tüm annelere yardım etsin.

Meraba , ben 15 yaşındayım bu yaşlarda ki kızlar arkadaşlarından görerek özeniyorlar böyle şeylere kızınızın arkadaş ( kız arkadaş )çevresine dikkat etmezseniz maalesef bunu önleyemezsiniz gizli yapar ama kızınıza izin vereceğini ancak kural koyması gerektigini söyleyebilirsiniz mesela günde erkek arkadaşıyla telefonda konuşma sınırı ders çalışma zamanı falan.Ayrıca özgürlügünü kısıtlarsanız buna özenecektir çünkü yasaklar her zaman tatlı olur ama izin verirseniz hevesini falan alır

Son düzenleme:
Back
X