benim anlamadığım şu oldu şuan
tamam arkadaşının eşinin yaptıkları hiç hoş değil
diyorsun ki çok iyi bir pozisyonda ama evde maganda,ama güzelim kariyerle insanlık karakter öğretilmiyor görgü öğretilmiyor ki
ayrıca niye bunu burda paylaştınız ee yani eşinizin arkadaşı maganda biz ne yapabiliriz
sizin şuan yaptığınıza dedikodu denir,mubarek ramazan da hoş mu yani
ne yapalım yani
çok büyük bir dert değil ama gerçekten üzgünüm.sorun şu. dün yakın bir arkadaşımın evine iftara gittim. arkadaşımda daha yeni evli sayılır yani çok olmadı.neyse gittim ilk şokum kapıdan girer girmez(dahası var...) oldu.arkadasımın kocasını gördüğümde gerçekten sasırdım.kızlar bildiğiniz pijamayla oturuyordu.eşofman demiyorum yalnız pijama.şaşırdım kaldım öyle.çünkü arkadaşımın eşiyle bi samimiyetim yok daha önce farklı şehirdelerdi o yüzden 2 kere falan görmüştüm oda dışarda yani. samimi olsak neyse dicem. neyse işte biz oturduk hoş geldin falan muhabbet ettik. kızlar bi oturuşu var görmeniz laım ben bile utandım tarif edemiyorum.sonra yemeğe geçtik.lök diye oturdu sofraya şunu bunu getir diye söylenip durdu arkadaşıma. daha ilk dakikalardan arkasım mahcup olmuştu yüzünden okunuyodu.yemeye başladık derken adamda geğirmemi dersiniz şaplatmamı dersiniz salataya el daldırmamı dersiniz ne ararsanız vardı. arkadaşım kıpkırmızı oldu ve ben çaktırmamaya çalıştım bi şey olmamış gibi. kızlar şimdi ne var diyeceksiniz belki ama inanın ki normal değildi yani bu adam bildiğiniz magandaydı. başka türlü hayal etsem bu kadar şok olmazdım ama adam billdiğim kadarıyla bi şirkette iyi bi pozisyonda çalışıyor arkadaşım deseniz o da öyle. yani gerçekten şok oldum.görmeniz lazımdı. sofradan kalktık yine aynı oturuş kulak karıştırmalar falan ıyy.üstelik normalmiş gibi davranıyor yani muhabbeti samimi. sonra eve döndüm bu sabah arkadaşım aradı konuştuk işte çok özür diledi hep böyle yapıyomuş ama bilerek değil alışmış artık herkese rezil oluyorum dedi kızcağız o kadar utandıki onun yerine ben üzüldümbende ne olacakki normal gibisinden geçiştirdim ama bence böyle yapmamalıydım değilmi? yani ona söylemelimiyim destek olup yardımcı olmalımıyım?çünkü hep aynı durumla karşılaşıyormuş.eve misafir çağıramıyorum sen gelmedende tembihledim o kadar diyor
kızlar bir kere iki kere olsa derimki evet tembihliyo diye bilerek yapıyo adam inadına yapıyor derim. ama sürekli aynı şey oluyormuş yani adam huy edinmiş galiba. ben karar veerdim konuşacağım arkadaşımla. daha yeni evli bi ömür böyle geçmez
anlatımına bayıldım öncelikle, yaşamış kadar oldukYazık kıza üzüldüm ama kadesa nın dediği gibi keşke çağırmasaydı sizi yemeğe. Bu adam bir de çocuk yetiştirecek ileride.. Kendisi daha evrimini tamamlayamamış, yazık kıza da gelecekte ki çocuklarına da..
bence sen hiç karışma arkadaşının bu durumuna, karı kocanın arasına girilmez, ha deyincede evlilik yıkılmaz......
evlilik oyuncak değilki.... çok mühim bi müessesedir evlilik.......
Allah esirgesin yuvanın yıkılması Allahın en istemediği halde gereken durumlarda helal kıldığı bi durumdur.......
her yuvanın yıkıldığında arşı ala titrer.......
ve bence ölene dek evlilik bitse bile bunun kul hakkı her 2taraftada bitmez devam eder.....
ve öbür tarafta cabası bence......
artı yuva yıkanında yuvası olmaz derler....
bence sen hiç karışma; kendi akılları var, aileleri var.
sana sorarsa o zaman fikir beyan edersin tabi ama.....
benim fikrim böyle açıkçası.
rabbim kimsenin yuvasını yıkmasın inşaallah, ne kadar zor bişeydir bu
herkesi yuvasında mutlu etsin inşaallah şu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine inşaallah.......
sanki her evlilik dört dörtlükmüdür......
dünya hoş, lakin her daim imtihanı kazanmaya koş, gerisi boş.......... al bu sözde benden olsun:))))
sevgiler......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?