Arkadaşımın mesafeli duruşu

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Kizlar merhaba ,

Sadece empati yaparak fikir istiyorum sizden.

1 yasinda oglum var, dogum sebebi ile isten ayrilmistim. Isyerinde 5 kisilik bir arkadas grubumuz vardi. Iclerinde ozaman tek hamile bendim. Herkes heyecanliydi dogumum icin vs. Neyse dogumdan sonra isten ayrilmam ve iclerinde bir arkadasla aramin acilmasi ile digerleriylede bir kopukluk oldu.

Iclerinde bir arkadasim dogum yapti. Ben hamileyken cok ilgiliydi benle. Disari cikinca ogluma patikler vs alirdi canim istedigi icin birseyler istersem alirdi. Neyse..Diger kizlar onun bebek gormesine gitmisler. O aramin acildigi arkadas ben gelirsem onun da gitmeyecegini soylemis o yuzden beni cagirmadilar.
Bu dogum yapan arkadasim 1 yildir evime 1 kez geldi. Digerleride oyle.
Beni hic arayip sormaz, ben ararim.(bebegi oldu vakit bulamiyor desem whatsappta,instagramda,facede surekli aktif)
Mesajlarımz gecistirici ve kisa kisa cevaplar veriyor.
Ramazandan once aradim msj attim gidecegimi biliyordu. Ramazandan once muhakkak gelicem diyordum aybasi. Tamam dedi. Aybasi oldu esim gececi annemdeyim dedi.
Sonra napiyor diye aradim,acmadi. Olabilir musait degildir dedim.Whatsappta cevrimici ve son gorulmesi benim aramamdan sonra surekli girmis. Ama donmedi msjla bile olsa.
Yazismalarimizda bile artik bir sorunmu var dedim tabiiki yok dedi.
Icimden gitmek gelmiyor acikcasi. Bilemedim. Gitmesem ayip etmis olurmuyum. Benim icin onemli biriy-di. O yuzden soruyorum.

O belli ki iletişim kurmak istemiyor, bence gitme ayıp falan da olmaz o ayıp etmiş asıl.
Diğer arkadaşla aran bozuk diye diğerleri de uzaklaşıyorsa o kişiler dost değildir zaten sil hepsini hayatından.

ablamında cocuğu var yazıyorum görüyor ama dönmüyor
yoğun olduğunu söylüyor ya bi kaç gün sonra yazıyor yada arıyor
not:ablamın 2 cocuğu var 2 yaşında diğeri 6 aylık
eğer ki böyleyse git değilse sende konuşma yazma

Kizlar merhaba ,

1 yasinda oglum var, dogum sebebi ile isten ayrilmistim. Isyerinde 5 kisilik bir arkadas grubumuz vardi. Iclerinde ozaman tek hamile bendim. Herkes heyecanliydi dogumum icin vs. Neyse dogumdan sonra isten ayrilmam ve iclerinde bir arkadasla aramin acilmasi ile digerleriylede bir kopukluk oldu.

Iclerinde bir arkadasim dogum yapti. Ben hamileyken cok ilgiliydi benle. Disari cikinca ogluma patikler vs alirdi canim istedigi icin birseyler istersem alirdi. Neyse..Diger kizlar onun bebek gormesine gitmisler. O aramin acildigi arkadas ben gelirsem onun da gitmeyecegini soylemis o yuzden beni cagirmadilar.
Beni hic arayip sormaz, ben ararim.(bebegi oldu vakit bulamiyor desem whatsappta,instagramda,facede surekli aktif)
Ramazandan once aradim msj attim gidecegimi biliyordu. Ramazandan once muhakkak gelicem diyordum aybasi. Tamam dedi. Aybasi oldu esim gececi annemdeyim dedi.
Sonra napiyor diye aradim,acmadi. Olabilir musait degildir dedim.Whatsappta cevrimici ve son gorulmesi benim aramamdan sonra surekli girmis. Ama donmedi msjla bile olsa.
Icimden gitmek gelmiyor acikcasi. Bilemedim. Gitmesem ayip etmis olurmuyum. Benim icin onemli biriy-di. O yuzden soruyorum.
gitme biraz düzelsin gerçekten sıkıntı yoksa
varsa zaten iyi olmuş olur

ablamında cocuğu var yazıyorum görüyor ama dönmüyor
yoğun olduğunu söylüyor ya bi kaç gün sonra yazıyor yada arıyor
not:ablamın 2 cocuğu var 2 yaşında diğeri 6 aylık
eğer ki böyleyse git değilse sende konuşma yazma

Ben ona ben yazmasam aramasam aramadigini soylemistim cocukla ilgilendigini surekli onla mesgul oldugunu esi gelince teli eline aldığını soyluyor ama dedigim gibi facede instagram whatsapp felan surekli aktif. Yani benim oglum daha onceki konularimda bahsetmistim kolik bi bebek ve cok mizmiz aglardi.ona ragmen firsat buluyorsam oda bulur diye dusunuyorum.

siz aramışsınız belkı o an musaıt deıldı ama sonra arabılırdı bence gıtmeyın sorarsa bırgun donuş yapmadığın için yoğun olduğunu duşundum dersın...

Aranıza mesafe koymaya,görüşmemeye çalışıyor bariz belli. Ben de görüşmek istemediğim kişiler olunca böyle yapıyorum yalan konuşamam. Yani gitmeseniz aramasanız ayıp etmiş olmazsınız.

bence insanlarin bir durusu olmali. diger arkadaslari mesafeli diye ilkokul cocuklari gibi o da sizinle konusmuyor, sanki sizden kaciyor gibime geldi. saglam bir durus sergileyip "sizin aranizdaki sorunlar beni alakadar etmez, ben o arkadasimi seviyorum, gorusen gorusur gorusmeyen gorusmez" diyebilmeliydi diger arkadaslarina. ama ya diger arkadasinizi hakli buldugu icin sizinle gorumekten kaciniyor, ya da sizinle gorusurse diger grubun kendisine sirtini donmesinden korkuyor. bence uzulmeyin ve ustelemeyin daha fazla, gercekten arkadasiniz olsaydi her ne sart ve kosulda olursa olsun yaninizda olurdu, telefonlariniza ve mesajlariniza donerdi.

Empati yaptim,benim boyle bi arkadasim olsa birakin evine gitmeyi aramam bile,ararsa da konusmam.

Ben arkadas konusunda kesin cizgileri olan biriyimdir,etrafimdakiler bunu bilir ona gore davranirlar ama siz cok anlayisli biriyseniz ona guvenip boyle davraniyo olabilirler mi bilemiyorum.

Objektif olarak bakılırsa bu arkadaş görüşmek istemiyo belli
Sen de arama ve gitme boşver

Cok tesekkur ederim. Bebegi oldugu icin hassas davranmaya calistim ama olmuyor. Evet durust olmasini isterdim ama neyse yol yakinken donmek en iyisi.

Ben ona ben yazmasam aramasam aramadigini soylemistim cocukla ilgilendigini surekli onla mesgul oldugunu esi gelince teli eline aldığını soyluyor ama dedigim gibi facede instagram whatsapp felan surekli aktif. Yani benim oglum daha onceki konularimda bahsetmistim kolik bi bebek ve cok mizmiz aglardi.ona ragmen firsat buluyorsam oda bulur diye dusunuyorum.

bizim bir durumumuza çok benzemiş.
işyerinde bizim de 5 çift bi arkadaş grubumuz vardı. birinin tüm hamileliği sıkıntılı geçti ve en çok ben ilgilendim.
fakat bu kişi gerek hamile iken gerek doğumdan sonra sürekli bizi kullanmaya başladı. biz de uzun süre sesimizi çıkarmadık. ama sonra birimiz onun gelmediği bir gün patladı ve hepimizin meğer sıkıntısı varmış. sonra sessizce kendisinden uzaklaştık. yazıyor geçiştiriyoruz. görüşelim diyor vakit bulamıyoruz diyoruz. o da artık bir yerde anladı artık aramıyor.
anlatma sebebim sende hiç sorun olmayabilir ama seninle görüşmek istemiyor olabilirler. zorlamanın manası yok. sen de arama sorma görüşme. boşver başka adam mı yok..

o zaman arama canım
sen arayıp söylemişsin o ise umursamamış

bizim bir durumumuza çok benzemiş.
işyerinde bizim de 5 çift bi arkadaş grubumuz vardı. birinin tüm hamileliği sıkıntılı geçti ve en çok ben ilgilendim.
fakat bu kişi gerek hamile iken gerek doğumdan sonra sürekli bizi kullanmaya başladı. biz de uzun süre sesimizi çıkarmadık. ama sonra birimiz onun gelmediği bir gün patladı ve hepimizin meğer sıkıntısı varmış. sonra sessizce kendisinden uzaklaştık. yazıyor geçiştiriyoruz. görüşelim diyor vakit bulamıyoruz diyoruz. o da artık bir yerde anladı artık aramıyor.
anlatma sebebim sende hiç sorun olmayabilir ama seninle görüşmek istemiyor olabilirler. zorlamanın manası yok. sen de arama sorma görüşme. boşver başka adam mı yok..

Ben arkadaslik iliskilerine onem veririm. Işyerindeyken bile surekli karnimi sevip gelsin bebegimiz alalim kucagimiza diye seven insanlar. Ama iyi oldu boylesi.

Kizlar merhaba ,

O gelirse ben gelmem deyip seni çağırmamaları.İçlerinden biriyle küsmen ve diğerlerinin de sana cephe alması.Demek ki seni haksız görüyorlar.
Çok üsteleme oluruna bırak.

Bebekli hayat zor olduğundan insan aninda cvp veremeyebilir ama mutlaka gecte olsa geri donus yapmali ve sesinden konusmasindan gercekten oyle oldugunu hissettirmeli bi kusura bakma deyip samimi konusmak cok zor degil
Zamaninda samimi olan insanlarin zamanla mesafe koymaya calismasindan nefret ederim
Benim icin birisi ya vardir ya yoktur
Arada bir konusayim gorunce selam vereyim ama samimi olmayayim dusuncesi bana son derece itici geliyor
Madem o kadar samimiyet vardi insan kirildigi gucendigi seyi soylemez mi??
Bu saatten sonra nasil inanirki insan onun arkadasligina
Artik arkadasliklarda saman alevi gibi

Back
X