Arkadaşimin mesleği sebebiyle nişanlisinin ailesi eziyor.

Bir de şu meslek yarıştırmak kadar saçma bir şey yok. Doktor da olsa ezemez. Doktorun bankacıya öğretmene veya başka bir mesleğe üstünlüğü ne ki ?

Memur olsun taştan olsun. Artık bankacıyı bile beğenmiyorlar demek, illa maaşı devletten alacak. Bankacı maaşlarından primlerinden haberi yok herhalde kadının.

Yalnız polislerin küfürbaz olduğunu dayak sewdiğini kimden duydıysanız yanılıyosunuz o kadar polis tanıyorun hepsi son derece saygılı insanlar
benim kocam enistem en yakin arakadasimin esi komşumun kızının esi hepsi polis dışardan baksan ay ne kadar kibar efendi dersin hepsi gıpta eder yakışıklı felan diye ayni eve girince boşanmak içim fırsat kollarsın eniştemi ve kocami tanıyorum ikiside isdeki küfürbazligi ve stresi yansıtıyor be inşallah yakında bosanicam ki evlenmeden eniştemin hareketlerini gördüm 1 ay yaşadım ayni evde ben olsam kesin boşardım demiştim davulun sesi uzaktan hoş anlayacağın ..eeee tabi yinede iyisi vardır nadirde olsa diyelim de ben inanmıyorum o ayri

benim kocam enistem en yakin arakadasimin esi komşumun kızının esi hepsi polis dışardan baksan ay ne kadar kibar efendi dersin hepsi gıpta eder yakışıklı felan diye ayni eve girince boşanmak içim fırsat kollarsın eniştemi ve kocami tanıyorum ikiside isdeki küfürbazligi ve stresi yansıtıyor be inşallah yakında bosanicam ki evlenmeden eniştemin hareketlerini gördüm 1 ay yaşadım ayni evde ben olsam kesin boşardım demiştim davulun sesi uzaktan hoş anlayacağın ..eeee tabi yinede iyisi vardır nadirde olsa diyelim de ben inanmıyorum o ayri
Benmde eşim polis komşum polis 3 senedir doğudayız ve ewe giren çıkan herkes polis daha dün konuştuk arkadaşım kocası için en büyük şansım falan dedi yani hepsi bir değil siz boşanıyosunuz die hepsini çöpe koymanın anlamı yok die düşünüyorum

Hanimlar hayirli ramazanlar. En yakin arkadaşimin nişanlisi polis. Arkadaşim da iyi bir bankada bankaci. Nişanlisinin annesi o sana uygun degil, en azindan bir hemsireyle evlenseydin vs. gibi ezici konusmalar yapmis. Nisanlisi da arkadasima soylemis ama asla etkilenmedim demis. Yani benim anlamadigim polislik oyle ahım şahim bir meslek mi? Bankacilik çok mu kötü bir meslek? Arkadasimnağlamaktan gözleri şişti yardim edin.
bence genelde tam tersi oluyor polis eş istemiyor aileler
çünkü tehlikeli diye...
ay ne saçmalık ya mesleğe göre aşk mı olurmuş evllik mi olurmuş
her şey hesap kitap mı bu hayatta...

2 sayfada 2 kere sanki doktor mu vurgusu, doktor olanlar gelsin şöyle hepimizi bir ezsin

Bir daha diyorum sen de kafa olarak o aile gibisin

Bunun bir değişik versiyonunu ben biliyorum.
Kadın doktor, adam polis :)))
Ama adam ezildiğini hissediyor ve belli ediyor. Kariyer açısından değil ama ekonomik olarak... Kadın ne yapacağını bilmiyor, nasıl rahatlatacağını, nasıl çözüm yolu bulabileceğini.
Adam meslekler arasındaki bu farkı söylediğinde kadın şöyle demiş: Eeee benim doktor olmam neden önemli? Akşam eve gelince beraber ameliyat mı yapacağız? Kadın önemsemiyor doğal olarak, ama adam ön yargılı.
Ama henüz çözüm yok...

banka kadın için zor mesaileri vs uzun parası da çok iyi değil ama en azında kariyer imkanı var. hem bu işler mesleğe bakmaz ki .. arkadasına söyle üzülmesin.

Bunun bir değişik versiyonunu ben biliyorum.
Kadın doktor, adam polis :)))
Ama adam ezildiğini hissediyor ve belli ediyor. Kariyer açısından değil ama ekonomik olarak... Kadın ne yapacağını bilmiyor, nasıl rahatlatacağını, nasıl çözüm yolu bulabileceğini.
Adam meslekler arasındaki bu farkı söylediğinde kadın şöyle demiş: Eeee benim doktor olmam neden önemli? Akşam eve gelince beraber ameliyat mı yapacağız? Kadın önemsemiyor doğal olarak, ama adam ön yargılı.
Ama henüz çözüm yok...

Bide bizim ülkede okuduğun okulla maaş paralel değil zaten, şimdiki aklım olsa ATT olurdum mesela,liseden sonra hop başla göreve mesaisi performansı bilmem nesi derken 4 bine varıyo maaş, dişini sıkıp 2 yık yüksekokul okuyup paramedik olsan 5e de dayanır, ben 5 sene okudum da ne oldu, işe başlamam 25 yaş, bakıyorum 25 yaşında Att 7 senelik memur :)

Kendini geliştirmek isteyene de bilginin her türküsü mevcut ister görsel ister işitsel

Mesleki değer konusu ise bambaşka bir konu bazı meslekleri sırf para kazanayım diye yaparsın sevmen çokta önemli değildir ama bir doktorluk öğretmenlik ve dahi polislik öyle değil,ille seveceksin yoksa insan kesen insan dövenden öteye gecemezsin

Kariyer imkanı polisler için de var arkadaşlar, diğer her sektörde olduğu gibi az çaba lazım, eşim misyona çalışacak ben yurtdışında yaşamaya gönüllü olsam ama annemi kardeşimi bırakamam babama hasret gittim anneme de hasret kalmak istemiyorum, gidenler çok memnun ev araba paralarını çıkarıp geliyorlar gelmemeyi düşünen var

Polisligi nedense mukemmel meslekmis gibi goren bir arkadasim var. Var boyle insanlar. Hemsire olunca ne olacak kv kendine baktiracak herhalde.

Nisanli etkilenmediyse keske soylemeseydi arkadasina. Ne sebeple soyledigini anlamadm gercekten.

Benmde eşim polis komşum polis 3 senedir doğudayız ve ewe giren çıkan herkes polis daha dün konuştuk arkadaşım kocası için en büyük şansım falan dedi yani hepsi bir değil siz boşanıyosunuz die hepsini çöpe koymanın anlamı yok die düşünüyorum

Ben de polis eşiyim eşim o kadar munistir ki geçen şunu yolladım güldük

Screenshot_20170524-114220.webp

Hanimlar hayirli ramazanlar. En yakin arkadaşimin nişanlisi polis. Arkadaşim da iyi bir bankada bankaci. Nişanlisinin annesi o sana uygun degil, en azindan bir hemsireyle evlenseydin vs. gibi ezici konusmalar yapmis. Nisanlisi da arkadasima soylemis ama asla etkilenmedim demis. Yani benim anlamadigim polislik oyle ahım şahim bir meslek mi? Bankacilik çok mu kötü bir meslek? Arkadasimnağlamaktan gözleri şişti yardim edin.
mesleğin önemi yok canım.herkes kendi işini yapıyor.bina görevlisiyle benim aramda hiç fark yok.o kendi işini yapıyor ben kendi işimi.herkes farklı işlerle ekmeğini kazanıyor.çok kızdım o aileye

Arkadaşınız müstakbel kayınvalidesinin lafına degil, nişanlısının boşbogazlıgına ağlasın.
Hemen her şeyi yetiştirmek neden? Bir de marifetmiş gibi etkilenmedim demiş :)
yok bir de 'seni bırakıyorum hemşire arıyorum' deseymiş..
sanki erkekte annesiyle aynı fikirde gibi.anlatması da bak ailem de bunu söylüyor ama ben yine de bankacıyla evleniyorum.etkilenmemekle de minnet bekliyor.aslında kıza bu ezikliği hissettirmek istiyor.etkilenecek olumsuz bir şey de etkilenmemiş gibi

Polis polistir ya. Asla doğru düzgün dört yıl üniversite eğitim almış biriyle eğitim açısından denk olamaz.

Burada anlatan polisi abartanlara bakmasın arkadaşınız. Akademi mezunu filansa tamam takdir edilir ama eski akademi mezunlarından değilse artık herkes polis. Bence kendini böylr aşağılatmasın.

bence bankacı hanımın polisi begenmemesi gerek:=)

Ay aman polislik de meslek mi deyip mesleği yerden yere vuranlara da diyorum ki " basınıza bir bela gelince ilk aradığınız kişi polis oluyor. Yapmayın lütfen ya sırf eleştiri olacak diye güzelim mesleği yermeyin... İsteyen istediği mesleği secer, onlarda vatan evlatları " şu şu olamayınca polis oluyor" demek ne kadar itici bir cümle ... !
ilk aradığımız kişi polis oluyor ama polisler artık hiçbirşey yapmıyor , oralı bile olmuyorlar

günde kaç kere trafikte 155 i arayıp araç şikayet edıyorum

şikayet ettiğim aracları takıp edip ilk polis cevırmesınde durdururlar dıye beklıyorum ama nafile durdurmuyorlar.

hatta gecenlerde basıma cok enteresan bır olay geldı , burda yazamayacağım

bir vatandaştan şikayetçi oldum , o anda vatandas da ordaydı

polis bana ne dedi biliyor musunuz:

aynı hareketi sen de ona yap dedi.

düşünebiliyor musunuz

adami cekıp de kenara, noluyor kardeşim bu bayanın derdi ne neden şikayetçi bile demedi.

polislik çok zor iş ve hep sorunlu kişilerle karşıkarşıyalar allah korusun ama vurulabilir, bıçaklanabilir, yaralanabilir. ve doğunun ücra yerlerine gidip görev yapan çok kişi var, arkadaşının müstakbel kaynanası para derdinde ki nişanlısı da çok da farklı düşünmüyor gibi çünkü böyle bir şeyi arkadaşına söylediğine göre.. bu yaşlıları anlamıyorum çoğu böyle kim daha fazla para alıyorsa kızına veya oğluna onu alma derdinde.. sonra komşularına anlatıyorlar. benim bir akrabam öğretmen olan kızına; bak diğer öğretmen arkadaşın savcı ile evleniyor sen de bulamadın mı bir savcı veya doktor da az paraya çalışan bir adamla evleniyorsun diye. sonra kız annesine çok kızdı; ben onu çok seviyorum böyle birşey duymaycağım bir daha dedi. ama arkadaşının nişanlısı sevdiği kızın aşağılanmasına izin vermiş gibi geldi.

Ben de polis eşiyim eşim o kadar munistir ki geçen şunu yolladım güldük

Eki Görüntüle 2006237
Vazı insanlar için polis olanlar ya çok kötü insanlar yada niteliksiz ama mesela bnm eşim imkansızlıktan polis olmuş hayatta en azından benm yanımda küfür etmez evine allaha şükür çoook bağlıdır ben kesinlikle meslek ayrımınada karşıyım herkes ekmeğini kazanmaya çalışıyo

Back
X