• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın sırrı bana yük

Bir insan gerçekten pişmansa tövbe ettiyse dahası kimseye düşmez, Allah ile kul arasındadır bu. Belki sıfırdan başlayacaktır her şeye gerçekten? İnsanların bu durumlar yüzünden yaşadıkları baskıları da anlayabiliyorum.
Ha ben yapsam böyle bir şey sevgilim bilsin isteyebilirdim belki ya da tövbe ettiysem Allah ile aramda kalsın diye düşünebilirdim, emin değilim yaşayacağım hislere bağlı.
Sıfıra çektiden ne kastettiğimi bir siz anladınız teşekkürler:)

Kendini sıfıra çekti sözüne takılıp iğrenç bulanlar?
Buradaki maksat zaten belli değil mi
El değmemiş olabilmek için bu operasyonu geçirmedi mi bu kız ?
Yani kendini sıfıra çekmiş olmuyor mu
Yaptığı şey sıfıra çekmek cümlesinden daha daha çirkinlerini hakediyor bence
Ne olursa olsun yalan bi hayata adi ce bi adım atıyor kimse bu durumda kandırılmak istemez
Ne yaşamış olursa olsun onu öyle kabul edecek birisiyle evlenmeliydi zarını diktirerek ben temizim bak ayaklara yatarak değil
Konu sahibi hiç karışmayın uzak durun boşverin
Evleneceği adamı dahi kandıran birisiyle arkadaş dahi olamazdım herhalde

Bir arkadaşım bir kürtaj ve dikiş ameliyatıyla kendini sıfıra çekti... tövbe ettim falan dedi buraya kadar her şey tamam.

Ancak şimdi evleniyor... nişanlısının hiç bir şeyden haberi yok. Asla da söylemem sorum bu değil beni ilgilendirmez. Ama Çocuğun suratına bakınca vicdanım rahatsız ediyor.

Görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce evleneceğiniz kişinin geçmişinde böyle bir hikaye olsa bilmek ister miydiniz? Ya da kendinizin böyle bir hikayesi olsa söyler miydiniz?
arkadaşınız neden saklıyor kendini hatalı bulduğun için mi.eğer öyleyse hatalar insanlar içindir bunu açıklaması lazım.ben açıklardım açıkcası

Aslinda siz kıskanıyorsunuz, ayiplansin, rezil olsun ceza ceksin istiyorsunuz. Neyin vicdani birakin allasen. Vicdanmis, su biz kadinlar kadar fenasini gormedim ya. Insallah sagda solda anlatmiyorsunuzdur.

Kendini sıfıra çekti sözüne takılıp iğrenç bulanlar?
Buradaki maksat zaten belli değil mi
El değmemiş olabilmek için bu operasyonu geçirmedi mi bu kız ?
Yani kendini sıfıra çekmiş olmuyor mu
Yaptığı şey sıfıra çekmek cümlesinden daha daha çirkinlerini hakediyor bence
Ne olursa olsun yalan bi hayata adi ce bi adım atıyor kimse bu durumda kandırılmak istemez
Ne yaşamış olursa olsun onu öyle kabul edecek birisiyle evlenmeliydi zarını diktirerek ben temizim bak ayaklara yatarak değil
Konu sahibi hiç karışmayın uzak durun boşverin
Evleneceği adamı dahi kandıran birisiyle arkadaş dahi olamazdım herhalde
Bunu bende düşündüm biliyor musunuz? Kınamak ya da ötelemek değil de; güvenmiyorum artık ona.

Aslinda siz kıskanıyorsunuz, ayiplansin, rezil olsun ceza ceksin istiyorsunuz. Neyin vicdani birakin allasen. Vicdanmis, su biz kadinlar kadar fenasini gormedim ya. Insallah sagda solda anlatmiyorsunuzdur.
Asla kabul etmesem de değişik bir bakış açısı. Ceza çeksin istemiyorum. Kıskanılacak bir hayat mı? Sanmıyorum. Belki de siz de onun tercihlerini doğru buluyorsunuz. Saygı duyarım. Böyle bir şeyi nasıl anlatırım yapmayın lütfen:)

arkadasın zamanında sevmıs ve guvenmıs ama malesef karsısındakı ınsan adam degılmıs ve tek basına dustugu yerden kalkmaya calısmıs. ama devam etmemıs ılıskılerı ve bıtmıs. sımdı bırını sevıyor ve evlenıyor. gecmıs gecmıste kalmıstır. arkadasın oyle seylerın basına gelmesını ıstermıydı? ıstemezdı halıyle bence hıc karısmayın sırrı sızde kalsın. bence sımdıkı kocasının da bılmesıne hakkı yok kesınlıkle. eskıde ondan once yasanmıs seyler onu ılgılendırmez dıye dusunuyorum

Bence arkadasim deme. İnsan arkadaşının mutluluğunu herşeyden üstün tutar. geri kalan orf adet vb. İle ilgilenmez. Benimde arkadaşımın sırrı bende. Toplum olarak uygun görmediğimiz bir sir. Ama arkadaşımın mutluluğu benim için toplumdan da herkestende önemli.

Bence de. Vicdan micdan hikaye. Maksat bu olayı patlatayim da olay olsun

Bir arkadaşım bir kürtaj ve dikiş ameliyatıyla HAYATINI sıfıra çekti... tövbe ettim falan dedi buraya kadar her şey tamam.

Ancak şimdi evleniyor... nişanlısının hiç bir şeyden haberi yok. Asla da söylemem sorum bu değil beni ilgilendirmez. Ama Çocuğun suratına bakınca vicdanım rahatsız oluyor.

Görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce evleneceğiniz kişinin geçmişinde böyle bir hikaye olsa bilmek ister miydiniz? Ya da kendinizin böyle bir hikayesi olsa söyler miydiniz?

Düzenleme: kendini sıfıra çektiden kastım tamamen hayatıdır:) kadın elbette ki ikinci el olmaz. Ve ben söylemeyi düşünmüyorum hanımlar. Sorum "söyleyeyim mi?" değil. Fikirlerini paylaşanlara teşekkür ederim...

bence arkadaşının yaptığı hoş değil yani bekareti bilmiyorum da, kürtaj ciddi bi mesele

Bir de şöyle düşünün bu kızımız kürtaj olduğunu nişanlısına söylese o kızlık zarı ameliyatını olmasa şu an hala nişanlı kalır mıydı? Toplumun ikiyüzlülüğü burada işte sen ben ikiyüzlüyüm olmaz adama haksızlık diyorsun da bir de böyle düşün bakalım çoğu kadın neden buna mecbur bırakılıyor? Adam bakir olmasa ama arkadaşın bakire olsaydı gelip sana deseydi ki ben bakir istiyorum sen kız aaaa olur mu sen de tecrübeli iyidir derdin buna eminiz mesela....
Seni ilgilendirmez valla kusura bakma da böyle konularda doğrucu davut olmayı sevmiyorum adam her b.ku yesin sonra bakire arasın yok öyle.....

Bir de şöyle düşünün bu kızımız kürtaj olduğunu nişanlısına söylese o kızlık zarı ameliyatını olmasa şu an hala nişanlı kalır mıydı? Toplumun ikiyüzlülüğü burada işte sen ben ikiyüzlüyüm olmaz adama haksızlık diyorsun da bir de böyle düşün bakalım çoğu kadın neden buna mecbur bırakılıyor? Adam bakir olmasa ama arkadaşın bakire olsaydı gelip sana deseydi ki ben bakir istiyorum sen kız aaaa olur mu sen de tecrübeli iyidir derdin buna eminiz mesela....
Seni ilgilendirmez valla kusura bakma da böyle konularda doğrucu davut olmayı sevmiyorum adam her b.ku yesin sonra bakire arasın yok öyle.....
Aslında önemsediğim konu bekaret değil bu olayda. Beni ilgilendirmez biliyorum söylemeyi düşünmüyorum zaten yazmıştım

Bir arkadaşım bir kürtaj ve dikiş ameliyatıyla HAYATINI sıfıra çekti... tövbe ettim falan dedi buraya kadar her şey tamam.

Ancak şimdi evleniyor... nişanlısının hiç bir şeyden haberi yok. Asla da söylemem sorum bu değil beni ilgilendirmez. Ama Çocuğun suratına bakınca vicdanım rahatsız oluyor.

Düzenleme: kendini sıfıra çektiden kastım tamamen hayatıdır:) kadın elbette ki ikinci el olmaz. Ve ben söylemeyi düşünmüyorum hanımlar. Sorum "söyleyeyim mi?" değil. Fikirlerini paylaşanlara teşekkür ederim...
Bu iki kişiyi ilgilendiren bir durum. Bence siz müdahale etmeyin.
Değer yargıları ve inançları kaldıramayacak olabilir.
Eğer sizi bu kadar rahatsız hissettiriyorsa ya onları hayatınızdan çıkarın ya da gerçekte sizi ilgilendirmeyen bir durumun sizi neden bu kadar rahatsız ettiğini iyi etüt edin.
Sonuçta o kız her ne kadar sahtekarlık yapıyor olsa da size güvenmiş sizinle paylaşmış her şeyi.
Emanete ihanet etmek olur bundan sonrasında sırrını paylaşmanız...

Burada seni ilgilendiren bir sey yok ki ne arkadasının bekareti ne de kurtaji...Ben de saklanmaması taraftarıyım ama arkadaşın buna başvurduguna göre gecmisi tamamen geride birakmak istiyordur.Kadın eğer bunu tolore edecek bir ailede olsa ve nisanlisi da bu eriskinlikte olsa zaten saklamaz.Burası Türkiye ve burada namus icin cinayetler isleniyor, kadınlar ne eziyetler görüyor.Erkekleri de kendi yakınları kerhaneye götürüyor.Toplumca iki yuzluyuz bu konuda.Milletin vicdan muhasebesini yapmayın.Söyler ya da söylemez o onun sorunu

Bu iki kişiyi ilgilendiren bir durum. Bence siz müdahale etmeyin.
Değer yargıları ve inançları kaldıramayacak olabilir.
Eğer sizi bu kadar rahatsız hissettiriyorsa ya onları hayatınızdan çıkarın ya da gerçekte sizi ilgilendirmeyen bir durumun sizi neden bu kadar rahatsız ettiğini iyi etüt edin.
Sonuçta o kız her ne kadar sahtekarlık yapıyor olsa da size güvenmiş sizinle paylaşmış her şeyi.
Emanete ihanet etmek olur bundan sonrasında sırrını paylaşmanız...
Arkadaşım olmasaydı da bana herhangi biri de böyle bir sır vermiş olsa paylaşmazdım.

rahatsız olmamım tek sebebi kandırıyor olması. O da yaşamak istemezdi elbette böyle bir şeyi. Ne kadar üzgündü bizzat biliyorum. Kızın sırrı benle mezara tabiki. Burası sayılmaz heralde:/

Daha fazla bu hayata ortak olmamak en mantıklısı sanırım. Teşekkürler.

Arkadaşım olmasaydı da bana herhangi biri de böyle bir sır vermiş olsa paylaşmazdım.

rahatsız olmamım tek sebebi kandırıyor olması. O da yaşamak istemezdi elbette böyle bir şeyi. Ne kadar üzgündü bizzat biliyorum. Kızın sırrı benle mezara tabiki. Burası sayılmaz heralde:/

Daha fazla bu hayata ortak olmamak en mantıklısı sanırım. Teşekkürler.
Gerçekten kendini üzdüğüne değmez...
Bırak önüne bak ve bence uzak dur seni rahatsız ediyorsa.

Esim benden önce bir kadını hamile bırakıp daha sonra o bebeği aldırmış olsa bunu bilmek isterdim. Bir şekilde evlendikten sonra öğrenirse daha büyük olay olacak çünkü. Tövbe etmiş olması kimseyi kandırmasını haklı göstermiyor. Evlendiği adam bakir mi falan filan diyenler de elmayla armutu kıyaslamış bence. Konu bekareti gizlemek değil sadece. Ortada bir de kürtaj olayı var ki bence bekaretten çok daha önemli bir nokta bu...

Bence ikisiyle de ilişkini tamamen kes. Onlara mutluluklar dile ve bir daha görüşme. Yapabileceğin birşey yok başka.

Bana kalsa bende söylerdim. Zaten seven öyle de kabul ederdi. Ama sıkıntıyı su ki evlendiginde bir şekilde ogrenirse o evlilik sıkıntıya girebilir :(

Back
X