• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın sırrı bana yük

Bir arkadaşım bir kürtaj ve dikiş ameliyatıyla HAYATINI sıfıra çekti... tövbe ettim falan dedi buraya kadar her şey tamam.

Ancak şimdi evleniyor... nişanlısının hiç bir şeyden haberi yok. Asla da söylemem sorum bu değil beni ilgilendirmez. Ama Çocuğun suratına bakınca vicdanım rahatsız oluyor.

Görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce evleneceğiniz kişinin geçmişinde böyle bir hikaye olsa bilmek ister miydiniz? Ya da kendinizin böyle bir hikayesi olsa söyler miydiniz?

Düzenleme: kendini sıfıra çektiden kastım tamamen hayatıdır:) kadın elbette ki ikinci el olmaz. Ve ben söylemeyi düşünmüyorum hanımlar. Sorum "söyleyeyim mi?" değil. Fikirlerini paylaşanlara teşekkür ederim...

Neden insanların ayıbını çıkarıyorsun. Seni ilgilendiren bir durum mu var. Benim yıllar önce bir arkadaşım bakireliğini bir adama vermişti. 4 yılın sonunda ayrıldı. Sonra pişman oldu. Tövbe etti.Evlendi. Şimdi çok mutlu 3 çocuğu var. Hiç de aklımdan böyle bir şey geçmedi bile. Sizin niye geçiyor anlamadım.

Aslinda siz kıskanıyorsunuz, ayiplansin, rezil olsun ceza ceksin istiyorsunuz. Neyin vicdani birakin allasen. Vicdanmis, su biz kadinlar kadar fenasini gormedim ya. Insallah sagda solda anlatmiyorsunuzdur.
Kurtaj olup masum bir cana kiyarak katil olmak ve bir insani aldatmak kuskanilacak bir durum degil bence.

Haksızlığa susanda dilsiz şeytandır derler.
Yalanlar üzerine bir ömür yanında olacak adamı kandırarak mı açılır temiz sayfalar? O insana bunu anlatırsın, kabul ederse amenna. Ama hiç ilişkisi olmamış konumunda kendini olmadığı biri gibi göstermek?

Yalanı er yada geç ortaya çıkar. Ama olan adama olur. Kimse böyle birşeyi haketmez.
Yaşadığı kötü tecrübeye laf eden olmaz ama planları korkunç.
Kimsenin hakkına girmeyin hanımlar. Siz doğru olunda varsın doğruluktan kaybedin. Vicdanınız rahat olsun. Genç kızlarımız lütfen arkasında duramayacağınız şeyler yaşamayın. Yaşıyorsanız da saklamayın.

Bir arkadaşım bir kürtaj ve dikiş ameliyatıyla HAYATINI sıfıra çekti... tövbe ettim falan dedi buraya kadar her şey tamam.

Ancak şimdi evleniyor... nişanlısının hiç bir şeyden haberi yok. Asla da söylemem sorum bu değil beni ilgilendirmez. Ama Çocuğun suratına bakınca vicdanım rahatsız oluyor.

Görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce evleneceğiniz kişinin geçmişinde böyle bir hikaye olsa bilmek ister miydiniz? Ya da kendinizin böyle bir hikayesi olsa söyler miydiniz?

Düzenleme: kendini sıfıra çektiden kastım tamamen hayatıdır:) kadın elbette ki ikinci el olmaz. Ve ben söylemeyi düşünmüyorum hanımlar. Sorum "söyleyeyim mi?" değil. Fikirlerini paylaşanlara teşekkür ederim...
Çocuğun suratına bakınca vicdanınızı sızlatacak hiçbir şey yok. Ben kişisel olarak asla yapmazdım çünkü bunu bir ayıp olarak görmüyorum. Ama arkadasinizin tercihi bu yönde olmamis. Emin olun o çocuk ta kendisi hakkında herşeyi söylememiştir arkadasiniza. En azindan bakir değildir.

Zaten bu sizin değil arkadasjnizin sırrı..onun hayati ve onu ilgilendirir..nerden biliyorsunuz belkide çocuğunda bir sırrı vardır. Siz onların mutlu olmasını dileyin isteyin bunu düşünüp dua edin gerisı sizi alakadar etmez
Tek dileğim bu zaten...

Erkekler bunu hak ediyor diye bir şey yok.
Bir kadının kendini bakireyim diye yutturması şerefsizliktir. Onursuzluktur.

Kadinlarimiz da bakire kadın aramayan erkekleri tercih etsinler. Ya da evlenmesinler. Herkes evlenecek diye bir kural yok.
Herkes erkekler çok mu masum sanki tarzı şeyler yazmış inanamadim. Aradaki fark ayırt edilemiyor mu yahu. Önemli olan kaç kişiyle birlikte olduğu ve geçirdiği operasyonlar değil hayat arkadaşına yalan söylemesi. Dediklerinize katiliyorum madem öyle evlenmesin.
Bu arada ben asla ve asla söylemezdim nişanlısını benlik bir durum olmadığı için.

bu konu seni ilgilendirmez bence. herkesin hayatı kendine. ayrıca sen kendine niye yük etme misyonu içine girdin o da bir garip.

Kurtaj olup masum bir cana kiyarak katil olmak ve bir insani aldatmak kuskanilacak bir durum degil bence.
Iste bedel odemesi gerektigini dusunuyorsunuz. Sizin sırlariniz olmadigindan nasil bu kadar emin olabiliriz ? Herkes hata yapabilir, su an iliskilerini etkileyecek baska bir faktor yoksa ucuncu kisiye susmak duser.

Ozel hayatin gizliligi esastir.. kendisi soylememisse 3. birine dusmez ozel durumunu aciklamak..

Millete acımak hele erkeğe size düşmez
Arkadaşınızın sırrı yükse görüşmezsiniz

Su cumleyi her gordugum yerde yaziyorum, yine yazacagim; Türk Ceza Kanunu kürtaji cinayet kabul etmiyor, size ne oluyor?

Öyle beylik laflar ediyorsunuz ki, hayat bu yukarida da bir Allah var bir bakmissiniz kürtaj masasindasiniz.

Kürtaj yaptiran kadin katil olsaydi sizden önce kanun koyucu düsünürdü.

Bir Allahin kulu da acaba kürtaj ne var da belli bir haftaya kadar serbest demiyor.

Üstümüze vazife olmayan şeylere karışmayın
Bence toplum da o kadar yanlış varken bu sizi ilgilendirmez, o yanlış arkadaşınızın yanlışı evet yanlış ama günahı ona ait

Adam nekadar temiz acaba...
Ne yaptigi erkek oldugu icin tespit edilemez degil mi nasılsa.
Kim kimi nekadar kandırıyor allah bilir
Gecmis gecmiste kaldiysa hayata yeniden baslayacaksa arkadasin
Size laf dusmemeli, buraya sorup vicdan yaptiginiza gore umarim ufak bir sürtüşmede sırrı açıga cıkarmazsiniz...

insanların hayatların da yanlışları vardır.
Kimse süper dört dörtlük değildir

Arkadaşlarınızın hepsi kusursuz öyle mi:KK51:
Kusurun da bi derecesi oluur be canım
yalnış anlama kürtajını sevişmesini yargılamıyorum asla!
ama hırsları yüzünden adam kandırmaktan yalan söylemekten
olmadığı bir kişiye bürünmekten çekinmeyen bir insan ...mümkünatı yok çevremde olamaz
bana savunacağını bence dikkat et...zira herşey beklerim ben

Iste bedel odemesi gerektigini dusunuyorsunuz. Sizin sırlariniz olmadigindan nasil bu kadar emin olabiliriz ? Herkes hata yapabilir, su an iliskilerini etkileyecek baska bir faktor yoksa ucuncu kisiye susmak duser.
Hayir kadin pisman olmus olabilir onu bilemeyiz. Benden iyi bir insan da olabilir tartisma konumuz bu degil. Konu bana nerden geldi bunu anlamadim. hata insanoglu icindir. her insan hata yapar. sonucta o kadin da vicdanen rahatsizlik duyuyor olabilir ama bu onun kotu bir sey yapmis oldugu gercegini degistirmiyor. ben dedigim gibi kadinin yaptigi yanlista degilim. bunun nesi kiskanilacak bir durum onu anlayamadim sadece.

Su cumleyi her gordugum yerde yaziyorum, yine yazacagim; Türk Ceza Kanunu kürtaji cinayet kabul etmiyor, size ne oluyor?

Öyle beylik laflar ediyorsunuz ki, hayat bu yukarida da bir Allah var bir bakmissiniz kürtaj masasindasiniz.

Kürtaj yaptiran kadin katil olsaydi sizden önce kanun koyucu düsünürdü.

Bir Allahin kulu da acaba kürtaj ne var da belli bir haftaya kadar serbest demiyor.
Ben kurtaj masasina yattim merak etmeyin. mecburi durumdan dolayi. Icimde bir kalp atisi duyulmadigi halde canim cok acidi. Burda da caresizlik olabilir. mesele kurtaj yaptirmak bekaret meselesi de degil. bekaret tartismasina cok kizanlardanim. boyle bir durumda -ki ortada dogru ya da yanlis zor bir durum var- o kisiye sen onu kiskaniyorsun demek bana garip geldi.

ya Allah aşkına size neden yük? ben olsam böyle bir şey yapmazdım ne yaşadıysam söylerdim sevgilime, eşime vs. bana doğru gelmiyor ama bu benim fikrim. kız söylemek isteseydi zaten söylerdi. merak ettim size neden yük?

Back
X